Naravno da ima...armin071 wrote:E nema sta "unistio" si me sa ovom tvrdnjomPa bolan kakve veze ima to sa trazenjem alternative nuklearnom otpadu kojeg se ne mozes nikad vise rijesiti. Znaci nema rok nakon kojeg mozes reci to vise nije radioaktivno. Da ne pricamo o skladistenju koje treba ogromne resurse itd. O potencijalnoj opasnosti nakon Japana i Ukrajine valjda je i suvisno govoriti..... Elektro fazon je samo guran kroz medije da bi se Tesla spasila opravdanog bankrota koji prijeti toj kompaniji a o proizvodnji baterija za iste i kakvu tek oni stetu prave valjda je svima poznato ako nije jebiga onda nastavi sa drzavnim vijestima i uzivaj u blagodatima nuklearne struje....
Greta Thunberg
- cyprus
#351 Re: Greta Thunberg
- jeza u ledja
#352 Re: Greta Thunberg
Jedno 10 hiljada godina?

- armin071
#354 Re: Greta Thunberg
to bi bilo ono bas optimisticno...jeza u ledja wrote:Jedno 10 hiljada godina?![]()
- cyprus
#355 Re: Greta Thunberg
Zavisi o kakvom je otpadu riječ... Nekom treba par godina, ili čak mjeseci, a nekom više desetina hiljada godinajeza u ledja wrote:Jedno 10 hiljada godina?![]()
Last edited by cyprus on 27/09/2019 23:16, edited 1 time in total.
- Muhamed Đakmić
#356 Re: Greta Thunberg
Pa nema svaki radioaktivni element podjednako vrijeme poluraspada i raspada. Pretpostavljam, mada priznajem da ovo nije bazirano na mom pretjeranom poznavanju materije, da je za većinu elemenata koji se koriste u toj industriji vrijeme raspada drastično kraće od tih deset hiljada godina, mada svakako ima i takvih, pa i dugotrajnijih otrova.
EDIT: Preteče me Kipar
EDIT: Preteče me Kipar
-
Hendrix
#357 Re: Greta Thunberg
Sva prica o energiji pocinje i zavrsava sa "dje sam ja tu" sa velikim korporacijama, profit je jedina stvar koja pokrece sve. Ko god misli drugacije je totalna naiva.
Uostalom, imamo neiscrpan izvor energije pod nogama, geotermalna energija je svima dostupna, zabij cijev u zemlju i crpi razliku u temp. Nije nista manje komplikovano od nuklearke ali sto bi to radili kad ovako mozemo tusiti nove tehnologije do besvijesti.
Uostalom, imamo neiscrpan izvor energije pod nogama, geotermalna energija je svima dostupna, zabij cijev u zemlju i crpi razliku u temp. Nije nista manje komplikovano od nuklearke ali sto bi to radili kad ovako mozemo tusiti nove tehnologije do besvijesti.
- ioannes
#359 Re: Greta Thunberg
samo da ponovim par činjenica za one koji se ne bave sa temom, samo da dobiju osjećaj o čemu se lome koplja:
od 10.000 molekula u atmosferi su trenutno 4 molekula CO2. To je udio u atmosferi od 0.04 %
histeričari tvrde:
3,5 molekula od 10.000 je ok ( to je bilo zadnjih decenija)
4 molekula od 10.000 je katastrofa i klima ode u p.m.
samo za info: prije par 100 hiljada godina je udio CO2 i atmosferi bio 20-40 puta veći
od 10.000 molekula u atmosferi su trenutno 4 molekula CO2. To je udio u atmosferi od 0.04 %
histeričari tvrde:
samo za info: prije par 100 hiljada godina je udio CO2 i atmosferi bio 20-40 puta veći
- jeza u ledja
#360 Re: Greta Thunberg
Kako znas sta je bilo prije 100 hiljada godina? Jesi ti mjerio?

- ioannes
#361 Re: Greta Thunberg
CO2 udio se mjeri iz slojeva leda starog čak milione god.
visiš džabe na temi, nikakvog efekta nema.
- jeza u ledja
#362 Re: Greta Thunberg
Ko je to mjerio iz slojeva leda? Ti?ioannes wrote:CO2 udio se mjeri iz slojeva leda starog čak milione god.
Ja mislim da tebe santa leda spuca u glavu nikakvog efekta ne bi bilo.
- armin071
#363 Re: Greta Thunberg
Djaba trosis vrijeme. Mediji su odradili svoje. Svi koji misle drugacije su teoreticari zavjere.ioannes wrote:CO2 udio se mjeri iz slojeva leda starog čak milione god.
- zubi
#364 Re: Greta Thunberg
Jasta su, naucnici nas samo lazuarmin071 wrote:Djaba trosis vrijeme. Mediji su odradili svoje. Svi koji misle drugacije su teoreticari zavjere.ioannes wrote:CO2 udio se mjeri iz slojeva leda starog čak milione god.
- armin071
#365 Re: Greta Thunberg
tako jezubi wrote:Jasta su, naucnici nas samo lazuarmin071 wrote:Djaba trosis vrijeme. Mediji su odradili svoje. Svi koji misle drugacije su teoreticari zavjere.ioannes wrote:CO2 udio se mjeri iz slojeva leda starog čak milione god.
visiš džabe na temi, nikakvog efekta nema.opustite se, sve je u redu
- zubi
#366 Re: Greta Thunberg
Hahaha... e blago tebi, mora da je lijepoarmin071 wrote:tako jezubi wrote:Jasta su, naucnici nas samo lazuarmin071 wrote: Djaba trosis vrijeme. Mediji su odradili svoje. Svi koji misle drugacije su teoreticari zavjere.opustite se, sve je u redu
-
Maxxtro
#367 Re: Greta Thunberg
Jos jedna notorna laz: https://scripps.ucsd.edu/programs/keeli ... y-average/ioannes wrote:samo da ponovim par činjenica za one koji se ne bave sa temom, samo da dobiju osjećaj o čemu se lome koplja:
histeričari tvrde:
Znaci kazes naucnici mjerili? Isti oni naucnici koji kazu da je udio CO2 najveci ikada u ljudskoj historiji?The average concentration of carbon dioxide in the atmosphere was 410.31 parts per million (ppm) for the month of April, according to the Keeling Curve measurement series made at the Mauna Loa Observatory in Hawaii.
This marks the first time in the history of the Mauna Loa record that a monthly average has exceeded 410 parts per million. This also represents a 30-percent increase in carbon dioxide concentration in the global atmosphere since the Keeling Curve began in 1958. In March, Scripps Institution of Oceanography at the University of California San Diego observed the 60th anniversary of the data series, the first measurements of which were 315 ppm.
The Keeling Curve draws its name from its creator and the shape of its dataset, a seasonally seesawing trend of steadily rising CO2 readings that exceeded 400 ppm in air for the first time in human history in 2013. Prior to the onset of the Industrial Revolution, CO2 levels had fluctuated over the millennia but had never exceeded 300 ppm at any point in the last 800,000 years.
To je tvoja strategija znaci? Da spamas lazi i gluposti, a onda kada budes porazen cinjenicama, predjes na slijedecu laz ili glupost? Ovo je vec treci ili cetvrti put da sam to dokazao, koristeci izvore. Mogao bi I ti da navedes izvore svojih dezinformacija ponekad.
Znaci dokazao sam vec nekoliko puta, uz pouzdane reference (nikakvi mediji, osim ako nema direktan link na relevantne naucne institucije I radove), da lik laze i prica gluposti. Vi mislite drugacije, to se sad tako naziva? Podsjeti me na onaj citat Asimova: " The strain of anti-intellectualism has been a constant thread winding its way through our political and cultural life, nurtured by the false notion that democracy means that “my ignorance is just as good as your knowledge.” "armin071 wrote:Djaba trosis vrijeme. Mediji su odradili svoje. Svi koji misle drugacije su teoreticari zavjere.
Posto vi prosto mislite drugacije a niste nikako teoreticari zavjere, znam da mi neces reci, bez trunke dokaza, da kompletna naucna zajednica laze I obmanjuje ljude. Sta je onda u pitanju, prosvijetli me?
- Lincoln-Burrows
#368 Re: Greta Thunberg
Možda naučnici obmanjuju i možda su čak i u službi velikih korporacija ali temperature iz godine u godinu ne lažu.Maxxtro wrote: Posto vi prosto mislite drugacije a niste nikako teoreticari zavjere, znam da mi neces reci, bez trunke dokaza, da kompletna naucna zajednica laze I obmanjuje ljude. Sta je onda u pitanju, prosvijetli me?
Nije ovo blagi porast ovo je stampedo.
- SmokingMan
#369 Re: Greta Thunberg
Nije baš da je temperaturni stampedo,ali jeste promjenjivo sa klimom.Prošle godine si imao bukvalno jesen tokom ljetnog perioda,a ove je opet dosta pržilo,evo sada imaš veoma čudan početak jeseni,sa dosta varijabilnim temperaturama u jutarnjem periodu.Proteklih par dana je baš bilo studeno,ono,kao pred sam kraj jeseni,a tek smo na početku iste.Nadati se da zima neće biti esktremno brutalna,pogotovo bi bilo pogubno ako bude suha zima.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#370 Re: Greta Thunberg
dabogda se istopila kompletna planeta 
- ioannes
#371 Re: Greta Thunberg
evo za onog sektaša što se satra "dokazivajući" da CO2 nivo u povijesti nije bio uveliko veći

- jeza u ledja
#372 Re: Greta Thunberg
Necemo vjerovati nauci kad kaze da se temperatura povecava jer “ko je mjerio temperaturu prije 1000 godina?”, ali cemo zato vjerovati nauci da je nivo CO2 bio veci prije 100 hiljada godina.
To je ta, selektivna pamet teoreticara.
To je ta, selektivna pamet teoreticara.
-
L u c i f e r
#373 Re: Greta Thunberg
Slazem se klimaticarima
Al mala mi je iritantna totalno
Pravi one debilske dramaticne face razmazenog derista
Al mala mi je iritantna totalno
Pravi one debilske dramaticne face razmazenog derista
-
Bodkin
#374 Re: Greta Thunberg
armin071 wrote:E nema sta "unistio" si me sa ovom tvrdnjominsomnia78 wrote: Hajd pogledaj malo koliko Francuska i Njemacka skrkaju struje godisnjePa bolan kakve veze ima to sa trazenjem alternative nuklearnom otpadu kojeg se ne mozes nikad vise rijesiti. Znaci nema rok nakon kojeg mozes reci to vise nije radioaktivno. Da ne pricamo o skladistenju koje treba ogromne resurse itd. O potencijalnoj opasnosti nakon Japana i Ukrajine valjda je i suvisno govoriti..... Elektro fazon je samo guran kroz medije da bi se Tesla spasila opravdanog bankrota koji prijeti toj kompaniji a o proizvodnji baterija za iste i kakvu tek oni stetu prave valjda je svima poznato ako nije jebiga onda nastavi sa drzavnim vijestima i uzivaj u blagodatima nuklearne struje....
- insomnia78
#375 Re: Greta Thunberg
Elektro fazon je sranje. Odakle struja? Da ne spominjemo Litij