Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
triconja

#351 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by triconja »

Hakiz wrote:
triconja wrote:
SaraFina wrote:Nije mi jasno kako Vizionar? Vi Zeničani baš djelujete "sinkoronizirano" na forumu!
Ja kontala da čak i izjave usklađujete. Prije postanja.
Mojne bogati, jedini ja krivim starije generacije za vako stanje a oni krive vanzemaljce :lol:
Ma, starije generacije kada im je bila frka sa lošim stanjem, potrudili su se da stanje promijene. Recimo 1968. Pa su i završavali pretučeni od policije, hapšeni itd. Ali su se borilil i izborili.

Mlade generacije danas to ne rade, nego krive starije generacije i čekaju da im one na tanjiru serviraju bolji život. Gnušaju se nasilja. A po svoj prilici, gnušaju se i rada, prolijevanja krvi, znoja i suza. A i stranke imaju velike planove sa njima. Što da se trudim kada je lakše biti Zahragić.

Doduše, u to vrijeme se i kada pobjegneš u Njemačku moralo krvavo raditi i boriti za poboljšanje ljudskih i radničkih prava, ni Njemačka nije bila izgrađena, pa nisi imao druge nego raditi i boriti se gdje god da si.

Danas sa pobjegne u EU (koju su, je li, izgradile i mladima serviraju te starije generacije) i riješen problem.

Jesu starije generacije zasrale svašta, ali kada vidim kome bi trebalo ostaviati ovo malo šta se ostavlja, ozbiljno je pitanje je li se uopšte trebalo ioko čega truditi. Trebalo je pustiti da sve propadne. Nema se kome ostaviti.
Eto ga sve ukratko sto je bih tu dje jest :mrgreen:
Ommadawn

#352 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by Ommadawn »

Na mladima svijet ostaje.
tuzlak1212

#353 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by tuzlak1212 »

Hakiz wrote: Ma, starije generacije kada im je bila frka sa lošim stanjem, potrudili su se da stanje promijene. Recimo 1968. Pa su i završavali pretučeni od policije, hapšeni itd. Ali su se borilil i izborili.

Mlade generacije danas to ne rade, nego krive starije generacije i čekaju da im one na tanjiru serviraju bolji život. Gnušaju se nasilja. A po svoj prilici, gnušaju se i rada, prolijevanja krvi, znoja i suza. A i stranke imaju velike planove sa njima. Što da se trudim kada je lakše biti Zahragić.

Doduše, u to vrijeme se i kada pobjegneš u Njemačku moralo krvavo raditi i boriti za poboljšanje ljudskih i radničkih prava, ni Njemačka nije bila izgrađena, pa nisi imao druge nego raditi i boriti se gdje god da si.

Danas sa pobjegne u EU (koju su, je li, izgradile i mladima serviraju te starije generacije) i riješen problem.

Jesu starije generacije zasrale svašta, ali kada vidim kome bi trebalo ostaviati ovo malo šta se ostavlja, ozbiljno je pitanje je li se uopšte trebalo ioko čega truditi. Trebalo je pustiti da sve propadne. Nema se kome ostaviti.
Vi ste radne navike stekli zbog zivotnih uslova i zbog dobrog starateljstva, znanje o radu se prenijelo na vas mnogo bolje nego vi na nas... Ja kao clan mladjih uzrasta mogu sve to tvoje potpisat ali mogu ti reci da nismo ni mi krivi toliko sto smo ovakvi. Odrastat u otrovanom okruzenju i u destruktivnoj drzavi ne moze doprinijet nicemu za pozelit. Zivot se vecini svede uci sine da si gospodin, i kad zavrsis ucenje gospodin si na birou. Jer od cega ce kokuz iz danasnje vecinske porodice ista sebi napravit? Ne moze to tako. A vi, s druge strane, jeste sebi krivi sto ste takvi, mislim vecinski generalno. I jeste krivi sto je svasta propalo, pa nisam valjda ja pobodu sa 26 godina kriv sto su u Tuzli silne fabrike propale, u periodu kad sam imao 4-10 godina, sve se iz njih rasprodalo i zgrade su danas nizasta a teren u stecaju ne moze ga El Bake otkupit.
A nemoj ti starije od nas prat s generacijom iz 1968. ti ljudi su napravili ono sto su njihova djeca srusila, tj. haman tvoja generacija i oko tebe. Niko te ljude iz 60-tih ne dira i ne spominje nego ove generacije koji su bili u punoj snazi 80tih i 90tih, 2000.tih. Taj narastaj ljudi koji su haman djeca ovim tvojim, nit su sta napravili, nit su sami skolovani, jedva da nesto nisu unistili od ovih iz 1968., nit su svoju djecu ista korisnom naucili. I kritikovat danasnju omladinu je vjerovatno besmisleno i nama sanjarenje o EU je jedini ispravan koncept :pusi2:
sumirprimus

#354 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by sumirprimus »

nabaca i ti svasta na kamaru, no dobro, tvoje misljenje
512MB

#355 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by 512MB »

Vjerujem da nas ima puno zajebaTih u dijaspori koji bi se zrtvovali da bi zemlja izasla iz gabule. Iz emotivnih razloga ne trazim puno, plata sitnica, 200€/sat i hotel negdje van tog smoga u centru. Povedem ekipu samo takvu odavleN. Kad skinete SDA sa vlasti javite na pm.
Sanjarko

#356 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by Sanjarko »

512MB wrote:Vjerujem da nas ima puno zajebaTih u dijaspori koji bi se zrtvovali da bi zemlja izasla iz gabule. Iz emotivnih razloga ne trazim puno, plata sitnica, 200€/sat i hotel negdje van tog smoga u centru. Povedem ekipu samo takvu odavleN. Kad skinete SDA sa vlasti javite na pm.
Treba 15.000 km za kadidaturu. Barem je toliko trebalo a nisam siguram mislim da su povecali na 19.000 km. Ko od obicnih ljudi, kako u Americi i GB kazete common people has 15-19 kila km.
Tomahawk11
Globalni moderator

#357 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by Tomahawk11 »

512MB wrote:Vjerujem da nas ima puno zajebaTih u dijaspori koji bi se zrtvovali da bi zemlja izasla iz gabule. Iz emotivnih razloga ne trazim puno, plata sitnica, 200€/sat i hotel negdje van tog smoga u centru. Povedem ekipu samo takvu odavleN. Kad skinete SDA sa vlasti javite na pm.
Zašta onda ti lovu da uzimaš? :mrgreen:
Hakiz

#358 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by Hakiz »

tuzlak1212 wrote:
Hakiz wrote: Ma, starije generacije kada im je bila frka sa lošim stanjem, potrudili su se da stanje promijene. Recimo 1968. Pa su i završavali pretučeni od policije, hapšeni itd. Ali su se borilil i izborili.

Vi ste radne navike stekli zbog zivotnih uslova i zbog dobrog starateljstva, znanje o radu se prenijelo na vas mnogo bolje nego vi na nas... Ja kao clan mladjih uzrasta mogu sve to tvoje potpisat ali mogu ti reci da nismo ni mi krivi toliko sto smo ovakvi. Odrastat u otrovanom okruzenju i u destruktivnoj drzavi ne moze doprinijet nicemu za pozelit. Zivot se vecini svede uci sine da si gospodin, i kad zavrsis ucenje gospodin si na birou. Jer od cega ce kokuz iz danasnje vecinske porodice ista sebi napravit? Ne moze to tako. A vi, s druge strane, jeste sebi krivi sto ste takvi, mislim vecinski generalno. I jeste krivi sto je svasta propalo, pa nisam valjda ja pobodu sa 26 godina kriv sto su u Tuzli silne fabrike propale, u periodu kad sam imao 4-10 godina, sve se iz njih rasprodalo i zgrade su danas nizasta a teren u stecaju ne moze ga El Bake otkupit.
A nemoj ti starije od nas prat s generacijom iz 1968. ti ljudi su napravili ono sto su njihova djeca srusila, tj. haman tvoja generacija i oko tebe. Niko te ljude iz 60-tih ne dira i ne spominje nego ove generacije koji su bili u punoj snazi 80tih i 90tih, 2000.tih. Taj narastaj ljudi koji su haman djeca ovim tvojim, nit su sta napravili, nit su sami skolovani, jedva da nesto nisu unistili od ovih iz 1968., nit su svoju djecu ista korisnom naucili. I kritikovat danasnju omladinu je vjerovatno besmisleno i nama sanjarenje o EU je jedini ispravan koncept :pusi2:
Ako je opravdanje, moja generacija je u ranim i srednjim dvadesetim ostavila živote, udove i zdravlje od 92. do 95.

Ja prihvatam da smo mi krivi za svašta. Upropašteni smo i nije nam ni do čega. Propali smo i nismo ni za šta.

A šta vas sprečava da nam pokažete kako se radi?

Generacije poslije moje, a to se i na ovom forumu često može vidjeti, su usavršile umjetnost izgovora u stilu "Što ja, vidi kako onaj tamo"
Nivelacija

#359 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by Nivelacija »

Hakiz wrote:A šta vas sprečava da nam pokažete kako se radi?
Internet
tuzlak1212

#360 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by tuzlak1212 »

Hakiz wrote: Ako je opravdanje, moja generacija je u ranim i srednjim dvadesetim ostavila živote, udove i zdravlje od 92. do 95.

Ja prihvatam da smo mi krivi za svašta. Upropašteni smo i nije nam ni do čega. Propali smo i nismo ni za šta.

A šta vas sprečava da nam pokažete kako se radi?

Generacije poslije moje, a to se i na ovom forumu često može vidjeti, su usavršile umjetnost izgovora u stilu "Što ja, vidi kako onaj tamo"
Pa radi se, ne mozes reci da se ne radi. Samo stvari idu mrtvacki sporo, jer se gradi od zraka, ako EU za nesto uleti dobro i jest. :roll:
Barem u mojoj sredini doduse, nezz van Tuzle ili van TK.
Hakiz

#361 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by Hakiz »

Ma, neću puno da se petljam, moje prolazi, vama valja živjeti...
512MB

#362 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by 512MB »

Tomahawk11 wrote:
Zašta onda ti lovu da uzimaš? :mrgreen:
Pa trebate teren pripremit, necu ja valjda i da se sa tim prasinarima kacim... vi bi da se domovina spasi al da ne mrdnete prstom :)
Tomahawk11
Globalni moderator

#363 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by Tomahawk11 »

512MB wrote: Pa trebate teren pripremit, necu ja valjda i da se sa tim prasinarima kacim... vi bi da se domovina spasi al da ne mrdnete prstom :)
I ti bi da mi prvo dignemo kuku i motiku, pa na gotovo - 30+ milja mjesečno.
Imamo mi već jednog takvog, ne treba nam još jedan visoki predstavnik.
512MB

#364 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by 512MB »

Vizionar 1985 wrote:
Treba 15.000 km za kadidaturu. Barem je toliko trebalo a nisam siguram mislim da su povecali na 19.000 km. Ko od obicnih ljudi, kako u Americi i GB kazete common people has 15-19 kila km.
Ma pare nisu problem, ima ovde ljudi kojima sam nudio da platim sve troskove da se kandiduju, al nista od tog ne bude...
512MB

#365 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by 512MB »

Tomahawk11 wrote:
512MB wrote: Pa trebate teren pripremit, necu ja valjda i da se sa tim prasinarima kacim... vi bi da se domovina spasi al da ne mrdnete prstom :)
I ti bi da mi prvo dignemo kuku i motiku, pa na gotovo - 30+ milja mjesečno.
Imamo mi već jednog takvog, ne treba nam još jedan visoki predstavnik.
Stvar je jednostavna, vi trebate sta ja nudim, ja ne trebam vasu lovu jer je i tu imam, kuzis? Il ce mo vadit zemlju iz govana il ne.
Mis mekinjas

#366 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by Mis mekinjas »

Buraz vecini na ovoj temi domovina je SFRJ, a ne jedna od novonastalih garsonjera vukojebina.

Meni je samo to domovina i o istoj nemam sta ni dodati ni oduzeti. Vise nemam domovinu i zivim u mikro svemiru. Dobro je. Drukcije ne moze. :mrgreen:
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#367 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by Jimmy McNulty »

Pola gige da sam na tvom mjestu ne bih se vraćao sve dok ima ljudi kojima je svejedno što omladina gubi živote od ruke vladara, a onda ko biva ubili ga Romi ili se samoubio. Šta ćeš u državi u kojoj njene stanovnike ni to ne tangira, svejedno im :cry: :(
Tomahawk11
Globalni moderator

#368 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by Tomahawk11 »

Poenta je da se ti nudiš za lakši dio posla. Ko bi skinuo ovu bagru sa prijestolja, obavio bi 90% posla.
Čuj to, ne treba ti lova, ali bi ipak naplatio :mrgreen:

Dobro te, Jimmy, ne moraš me početi stalkati i podbadati na svakoj temi.
Jeste, za takvim kao što si ti mi je baš svejedno, ako će ti biti lakše.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#369 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by Jimmy McNulty »

Ko govori o tebi? :shock:
512MB

#370 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by 512MB »

Tomahawk11 wrote:Poenta je da se ti nudiš za lakši dio posla. Ko bi skinuo ovu bagru sa prijestolja, obavio bi 90% posla.
Čuj to, ne treba ti lova, ali bi ipak naplatio :mrgreen:

Dobro te, Jimmy, ne moraš me početi stalkati i podbadati na svakoj temi.
Jeste, za takvim kao što si ti mi je baš svejedno, ako će ti biti lakše.
Kako onda zamisljas da dovedes strucnjake sa BH korijenima, da rintaju volonterno?

Skinuti bagru je samo prvi korak, pravi posao tek onda slijedi
sumirprimus

#371 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by sumirprimus »

ko i svi drugi koji su imali volju i zelju da naprave drzavu.
bez licnog interesa.
zato mi i nemamo drzave.samo IMT
Tomahawk11
Globalni moderator

#372 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by Tomahawk11 »

512MB wrote: Kako onda zamisljas da dovedes strucnjake sa BH korijenima, da rintaju volonterno?

Skinuti bagru je samo prvi korak, pravi posao tek onda slijedi
Ne mogu se složiti, skinuti bagru je najveći posao i riješenje većine problema.
Ova zemlja ima potencijala, a ima i stručnjaka u njoj samoj. Potcjenjuješ.
512MB

#373 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by 512MB »

Ako je tako onda sve pet, podrzavam. Samo onako usput, jedna USA uvozi strucnjake iz citavog svijeta i placa ih masno, a BiH ih ne treba, ajde neka bude tako...
sumirprimus

#374 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by sumirprimus »

MI NEMAMO PARA i nama tako skupi strucnjaci ne trebaju, treba nam nesto voljnije i jeftinije. :D
512MB

#375 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by 512MB »

sumirprimus wrote:MI NEMAMO PARA i nama tako skupi strucnjaci ne trebaju, treba nam nesto voljnije i jeftinije. :D
Super, sredice to komsijin mali za u pola :thumbup:
Post Reply