http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... highlight=
Kompletan intervju Gorana Bregovica za BiH Dane
-
nendertalac
#352 Brega
Odsad naplacujem idejeludost wrote:u, jebote, pa kako mi to prije nije palo na pamet?!hvala na ideji!
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... highlight=
-
JBL
#353 Re: Brega
kako je krenulo, bice jos plaho karti..... nego jesu li uz kartu opanci GRATIS?nendertalac wrote:Imam na cekanju 4-5 karata, ako je ko zainteresovan - trenutna cijena je 25 komadRPM wrote:tooo majistore, postao si popularan kao Dugmici ...nendertalac wrote: Sad je meni neko dosao da prica da sam ja CETNIK zato sto idem na koncert na cijoj je karti promocija:... jos samo da zgrnes lovu ...
![]()
![]()
-
nendertalac
#355 Re: Brega
opanke mi dala nanaJBL wrote:kako je krenulo, bice jos plaho karti..... nego jesu li uz kartu opanci GRATIS?nendertalac wrote:Imam na cekanju 4-5 karata, ako je ko zainteresovan - trenutna cijena je 25 komadRPM wrote: tooo majistore, postao si popularan kao Dugmici ...... jos samo da zgrnes lovu ...
![]()
![]()
![]()
![]()
haljine sam sila sama
imal' cure sladje
negde da se nadje?
by Fahreta Jahic
-
nendertalac
#356 Brega
Kazu da jeste. Al to fakat nema veze s tim ko je i sta je i kakav je on.zzzzz wrote:off topicOnda se nade polupijani sjenicanin da ko eto parira sarajliji,
Je li Pecanin rodjen u Sandzaku??? (ne bitno, puka radoznalost)
-
zzzzz
#357 Re: Brega
Znam da mu je otac iz Bijelog Polja, cini mi se, ali sam mislio da je on rodjen ovdje u Sarajevu.nendertalac wrote:Kazu da jeste. Al to fakat nema veze s tim ko je i sta je i kakav je on.zzzzz wrote:off topicOnda se nade polupijani sjenicanin da ko eto parira sarajliji,
-
nendertalac
#358 Re: Brega
Ma kakve to veze ima odakle je ko? Jeli Tarik Filipovic veci Zagrebcanin nego sto je Pecanin Sarajlija???zzzzz wrote:Znam da mu je otac iz Bijelog Polja, cini mi se, ali sam mislio da je on rodjen ovdje u Sarajevu.nendertalac wrote:Kazu da jeste. Al to fakat nema veze s tim ko je i sta je i kakav je on.zzzzz wrote: off topic
mani te se ljudi kalkulisanja i opravdavanja po babi i stricevima. Covjek je ono sto jeste, a ne ono odakle je.
-
Balinovac
http://www.sarajevo-x.com/clanak/050613005Balinovac wrote:Nije valjda da ce se dozvoliti ovom cetniku da odrzi koncert u Sarajevu poslije ovakvih izjava.Sta je sa borcima Zelenim beratkama, kakav je njihov stav poslije izjava ovog cetnika?
ovo sam cekao TREBA ZABRANITI SVIRKU SUPKA BREGOVICA
-
nendertalac
#360 Brega
jadan je onaj kome zelene beretke kroje kulturu ...Balinovac wrote:http://www.sarajevo-x.com/clanak/050613005Balinovac wrote:Nije valjda da ce se dozvoliti ovom cetniku da odrzi koncert u Sarajevu poslije ovakvih izjava.Sta je sa borcima Zelenim beratkama, kakav je njihov stav poslije izjava ovog cetnika?
-
Balinovac
#361 Re: Brega
jadan si ti sa tom pametinendertalac wrote:jadan je onaj kome zelene beretke kroje kulturu ...Balinovac wrote:http://www.sarajevo-x.com/clanak/050613005Balinovac wrote:Nije valjda da ce se dozvoliti ovom cetniku da odrzi koncert u Sarajevu poslije ovakvih izjava.Sta je sa borcima Zelenim beratkama, kakav je njihov stav poslije izjava ovog cetnika?
blago tebi uvjek si rahat
ZA TEBE JE DUGME I SUPAK BREGOVIC KULTURA SVASTA
-
nendertalac
#362 Re: Brega
Ovaj koncert stvarno sve vise poprima sliku koncerta protiv primitivizma.Balinovac wrote:jadan si ti sa tom pametinendertalac wrote:jadan je onaj kome zelene beretke kroje kulturu ...Balinovac wrote: http://www.sarajevo-x.com/clanak/050613005
blago tebi uvjek si rahat
ZA TEBE JE DUGME I SUPAK BREGOVIC KULTURA SVASTA
-
nendertalac
hoce li mozda ici da protestvuju ispred Avaza? Ili je koncert ipak skupstinski problem?Balinovac wrote:http://www.sarajevo-x.com/clanak/050613005Balinovac wrote:Nije valjda da ce se dozvoliti ovom cetniku da odrzi koncert u Sarajevu poslije ovakvih izjava.Sta je sa borcima Zelenim beratkama, kakav je njihov stav poslije izjava ovog cetnika?
Hvala bogu pa ce ubrzo svi pod NATO-ovu kapu pa nece zaboravljat da vojnik sluzi da ratuje a ne da protestvuje protiv koncerata.
-
amanjarabi
Hvala Bogu pa su ZeBe neka sila u ovom Sarajevu.
Eto glavni mladi musliman i glavna zelena beretka, pitajte njih gdje su im djeca bila za vrijeme rata. Pitajte Behmena Omera! Sin mu se sklonio u Australiju a kcer u Iran. Poslije rata se vratili, preko stele zaposlili, kupili stanove, podigli vikendice. A moja raja truhne na mezarju.
Nas narod je glup do bola. Bregovic je za vas Profesor. Izmanipulisana balkanska masa. Na upit o njegovom uspjehu 70-ih sa pastirskim rock-om, lijepo je on reko ....u svakom od nas cuci 90 % seljak....
Eto glavni mladi musliman i glavna zelena beretka, pitajte njih gdje su im djeca bila za vrijeme rata. Pitajte Behmena Omera! Sin mu se sklonio u Australiju a kcer u Iran. Poslije rata se vratili, preko stele zaposlili, kupili stanove, podigli vikendice. A moja raja truhne na mezarju.
Nas narod je glup do bola. Bregovic je za vas Profesor. Izmanipulisana balkanska masa. Na upit o njegovom uspjehu 70-ih sa pastirskim rock-om, lijepo je on reko ....u svakom od nas cuci 90 % seljak....
-
Balinovac
Borci "Zelenih beretki" uputili saopćenje
Ako ova zemlja ima časti i pameti, otkazat će koncert "Bijelog dugmeta"
Bregović sije međunacionalnu mržnju, pljuje tekovine odbrambeno-oslobodilačkog rata, vrijeđa prvog, legalno izabranog predsjednika BiH
Zgranuti uvredama Gorana Bregovića, članovi Udruženja boraca "Bosnae - Zelene beretke" Kantona Sarajevo jučer su uputili saopćenje za javnost u kojem su zatražili od nadležnih kantonalnih i državnih organa da otkažu koncert "Bijelog dugmeta".
- Bregović na besprimjeran način sije međunacionalnu mržnju, pljuje tekovine odbrambeno-oslobodilačkog rata, vrijeđa prvog, legalno izabranog predsjednika Bosne i Hercegovine.
Borci, branioci Sarajeva i BiH, životima su platili cijenu zajedničkog života sva tri naroda, borili se za multietničko društvo i neće dozvoliti da Bregović našu borbu tumači kao borbu za "Alijino Sarajevo" - stoji u saopćenju.
Dalje se navodi da je Bregović u Atini održao koncert protiv bombardiranja Jugoslavije, a nikada nije odsvirao nijedan mol u znak podrške svom rodnom gradu. Turneju "Bijelog dugmeta" završava u Beogradu na Vidovdan, 28. juna, što sasvim jasno govori o kakvom se političkom, a ne muzičkom događaju radi.
- On u Beogradu održava koncert na dan kada je Milošević prije 16 godina objavio rat svima, pa i BiH. Ta velikosrpska politika, kojoj je Bregović portparol, nema pravo optuživati časne borce Armije.
Mi smo se, a ne Bregović, borili za multinacionalno Sarajevo i BiH. Ako ova zemlja ima časti i pameti, koncert ove beogradske grupe će otkazati - ističe se u saopćenju "Zelenih beretki".
Svaka cast samo nemojte ostati na saopstenju ako vlast ne zabrani koncert.
Bregović sije međunacionalnu mržnju, pljuje tekovine odbrambeno-oslobodilačkog rata, vrijeđa prvog, legalno izabranog predsjednika BiH
Zgranuti uvredama Gorana Bregovića, članovi Udruženja boraca "Bosnae - Zelene beretke" Kantona Sarajevo jučer su uputili saopćenje za javnost u kojem su zatražili od nadležnih kantonalnih i državnih organa da otkažu koncert "Bijelog dugmeta".
- Bregović na besprimjeran način sije međunacionalnu mržnju, pljuje tekovine odbrambeno-oslobodilačkog rata, vrijeđa prvog, legalno izabranog predsjednika Bosne i Hercegovine.
Borci, branioci Sarajeva i BiH, životima su platili cijenu zajedničkog života sva tri naroda, borili se za multietničko društvo i neće dozvoliti da Bregović našu borbu tumači kao borbu za "Alijino Sarajevo" - stoji u saopćenju.
Dalje se navodi da je Bregović u Atini održao koncert protiv bombardiranja Jugoslavije, a nikada nije odsvirao nijedan mol u znak podrške svom rodnom gradu. Turneju "Bijelog dugmeta" završava u Beogradu na Vidovdan, 28. juna, što sasvim jasno govori o kakvom se političkom, a ne muzičkom događaju radi.
- On u Beogradu održava koncert na dan kada je Milošević prije 16 godina objavio rat svima, pa i BiH. Ta velikosrpska politika, kojoj je Bregović portparol, nema pravo optuživati časne borce Armije.
Mi smo se, a ne Bregović, borili za multinacionalno Sarajevo i BiH. Ako ova zemlja ima časti i pameti, koncert ove beogradske grupe će otkazati - ističe se u saopćenju "Zelenih beretki".
-
amanjarabi
Hvala Bogu pa su ZeBe neka sila u ovom Sarajevu.
-
nendertalac
#369 Brega
Balinovac wrote:Borci "Zelenih beretki" uputili saopćenje
Sto nisu protestvovali protiv uvoza prostitutki i sirenju sifilisa i side medju Bosancima i Hercegovcima???
-
Balinovac
#370 Re: Brega
[quote="nendertalac"
Sto nisu protestvovali protiv uvoza prostitutki i sirenju sifilisa i side medju Bosancima i Hercegovcima???[/quote]
Nigdje veze glupo
Sto nisu protestvovali protiv uvoza prostitutki i sirenju sifilisa i side medju Bosancima i Hercegovcima???[/quote]
Nigdje veze glupo
-
Allhambra
ne pali mi nesto ovaj novi nik, pa cu sa starim, da ne mislite da ja to namjerno, ovi koji znaju...
samo da objavim da bijah na kafi i djiru po gradu i
1. i dalje svi pricaju o Bregi supku i koncertu
2. vidjela lika s majicom JEBO BREGU.
Crna majica, bijela slova, cool skroz
...sto ti je publicitet...
Mozda i ja sebi napravim jednu, za ljeta...
samo da objavim da bijah na kafi i djiru po gradu i
1. i dalje svi pricaju o Bregi supku i koncertu
2. vidjela lika s majicom JEBO BREGU.
Crna majica, bijela slova, cool skroz
Mozda i ja sebi napravim jednu, za ljeta...
-
nendertalac
#375 Re: Brega
Nigdje veze glupo[/quote]Balinovac wrote:[quote="nendertalac"
Sto nisu protestvovali protiv uvoza prostitutki i sirenju sifilisa i side medju Bosancima i Hercegovcima???
Cuj nigdje veze?
U nekoj Americkoj selendri neki papak vlasnik kino dvorane zabranio film u kom glumi Jane Fonda - zato sto je za vrijeme rata u Vijetnamu rekla da su Americki vojnici na pogresnoj strani!
Na sta te to podsjeca?
Pa fakat, ako doslo do toga da bivse ratnici diriguju koji su muzicari prikladni za Sarajevsku scenu a koji nisu - onda mi stvarno imamo puno debljih drustvenih problema nego sto Brega i sluti. Mozda bi trebalo da zamolimo Bregu da otkaze koncert u Sarajevu pa da u Beogradu za Vidovdan svira za Sarajevo.
Ako hoces da si politicki aktivan i da predvodis protestne skupove - zar je moguce da ne vidis daleko krupnije probleme ove vlade i ovog drustva nego sto su koncerti???
Ko zna, mozda Brega na kraju ove price i dokaze sta je u stvari i na kom stepenu razvoja Sarajevo.