i agree wrote: Bravar je bio mangup da je cak i amere zajebo za pare a vecina svjeta ga gotivila,od predsjednika pa na dalje.Takav mangup se ne rađa vise.
Koga je ba zajebo
i agree wrote: Bravar je bio mangup da je cak i amere zajebo za pare a vecina svjeta ga gotivila,od predsjednika pa na dalje.Takav mangup se ne rađa vise.
Jasno je meni to no mi nije jasno cemu okolisanje u vidu “pakistanske sirotinje”kamen spoticanja wrote:ama ne dipli bezveze...jasno.ti je na sta sam mislioinsomnia78 wrote:Cuj pakistanske sirotinje. Hajd postavi karikaturu poslanika na FB profil sedam dana pa se javi da vidimo komentarekamen spoticanja wrote:nije novost da se u javni prostor ubacuju i neke ideje koje su do nedavno smatrane gotovo pa blasfemijom...
a nije ni novost da se na takve stvari odgovara primitivno i nedoraslo...nesto poput odgovora pakistanske sirotinje na karikature Poslanika a.s.
no najtuznije je da se na ovome pravi sve veca polarizacija bh drustva...tzv probosanskog faktora po liniji crveni-zeleni
a na kraju ce nam se neko svima nahebati znanja...bez puno biranja boje
Pa ne, ovi isti što sad govore prvo, na drugim temama govore drugo. Pa me zbunjuje.kamen spoticanja wrote:moza se ta teza i obrnutidale cooper wrote:Čekajte...sad je bravar bio genije jer je zatvarao i tamanio na bilo kakav spomen kritike?A nije bio zločinac i tamničar naroda?
To rade PR agencije koje nemaju veze sa politikom.... Osoba koja je to uradila je taj da imala 50 billboarada za odraditi i nije napisao studiju o politickom marketingu. Billboarde mozes naci najgorim mjestim u svakoj drzavi. Mislim da je nekad bila i tema na Klixu sa slikama.argyle wrote:kljucaj temu
NeDirajSirotinju wrote:Filipe, budi pravi umjetnik pa kreni iz svog dvorišta raditi, imaš materijala koliko hoćeš. Rijetko koji bijeli stand up komičar je započeo karijeru tako što je odmah kecao crnce direkt u mozak, nego je neko nepisano pravilo da se tamnoputi standup komičari uglavnom šale na svoj račun i to je prihvatljivo svima, ima izuzetaka naravno ali to je malo ljepše upakovano od "jebem te Obama".
dale cooper wrote:Pa ne, ovi isti što sad govore prvo, na drugim temama govore drugo. Pa me zbunjuje.kamen spoticanja wrote:moza se ta teza i obrnutidale cooper wrote:Čekajte...sad je bravar bio genije jer je zatvarao i tamanio na bilo kakav spomen kritike?A nije bio zločinac i tamničar naroda?
![]()
Poenta je da kult ličnosti nikada nije dobra stvar. To je makar jedna stvar koju smo trebali naučiti iz iskustva bivše države.
Seoske varalice koje svijet ne jebe 2%MarlboroGold wrote:Ako je on bio mangup šta su onda ovi danas?i agree wrote: Bravar je bio mangup da je cak i amere zajebo za pare a vecina svjeta ga gotivila,od predsjednika pa na dalje.Takav mangup se ne rađa vise.
sta znamdale cooper wrote:Pa ne, ovi isti što sad govore prvo, na drugim temama govore drugo. Pa me zbunjuje.kamen spoticanja wrote:moza se ta teza i obrnutidale cooper wrote:Čekajte...sad je bravar bio genije jer je zatvarao i tamanio na bilo kakav spomen kritike?A nije bio zločinac i tamničar naroda?
![]()
Poenta je da kult ličnosti nikada nije dobra stvar. To je makar jedna stvar koju smo trebali naučiti iz iskustva bivše države.
to je ona seljačko mahalska priča, kad se muškarac kurva onda je faca i laf, jebač i zagondžija kojemu ženu ne mogu odoljeti. kad se žena kurva onda je samo kurava, ha ja, šta će biti drugo.Bravar je bio mangup da je cak i amere zajebo za pare a vecina svjeta ga gotivila,od predsjednika pa na dalje
.Takav mangup se ne rađa vise.
Isto kao što se ovi što se ibrete na psovanje Alije, jebu Tita na svakom koraku. Da se razumijemo, meni lično, nije jedno ni drugo nijedezurni_ucenik wrote:dale cooper wrote: Pa ne, ovi isti što sad govore prvo, na drugim temama govore drugo. Pa me zbunjuje.![]()
Pa ovi sto brane Titu ibrete se kako to da se danas ne postuje sloboda govora. Pa mi sve to nekako zvuci ko oksimoron.
jovanku, mislila da je samo njen.dezurni_ucenik wrote:i agree wrote: Bravar je bio mangup da je cak i amere zajebo za pare a vecina svjeta ga gotivila,od predsjednika pa na dalje.Takav mangup se ne rađa vise.![]()
Koga je ba zajebo
pa dobro...slobodno mu se moze najebavati matere zelenilo...NeDirajSirotinju wrote:I mnogo loših argumenata je napisano na temi. Najbitnije je potcrtati, sloboda govora - apsolutno, ali daj brate, šaraj malo i po svojima, a ne da pišaš po tuđem i čim te provale bježiš pod ultimativni kišobran svih prikrivenih fašista i licemjera - "slobode govora".
Koju temu...i zašto ova nije za mene?NeDirajSirotinju wrote:Haj ba dale skokni na drugu temu, nije ovo za tebe.
jebo ga tiO'zone wrote:Momci skoncentrišite se!! Pljujemo po Androniku a ne po Titu.
Ako će te o Titu da ja prebacim temu a PF Historija?
Otprilike ovo bi mog’o biti i zavrsni komentar na temuLeverage wrote:Nepisano pravilo među karikaturistima je da ako već plešeš na granici uvrede, onda karikatura treba da svojom britkošću i originalnošću opravda ulazak na "opasan teren", da ne kažem da bude moćnija i kvalitetnija od prosječne karikature. Ovo što je Andronik napravio je u nivou onih folova sa Facebook grupe "Prosječna komunjara" (ili tako nešto). Radi se (po mom mišljenju) o potpunom odsustvu smisla za humor, što je u meni izazvalo akutni transfer blama i to teži oblik koji sporo prolazi.
Što se mene tiče ima puno pravo na ovakve karikature i smatram da se to može podvesti pod slobodu govora, ali se ovakvim infantilnim i neukusnim budalaštinama diskreditovao kao prosječan, a kamo li ozbiljan karikaturista.
U Americi govore 20 puta gore stvari o Trumpu koji je još uvijek živ pa niko ništa, a ovi se pjene na običnu karikaturu...dale cooper wrote: Isto kao što se ovi što se ibrete na psovanje Alije, jebu Tita na svakom koraku. Da se razumijemo, meni lično, nije jedno ni drugo nije
u dobrom ukusu, ali...jebiga, opet ne bih zabranjivao.
Vala su ih izlizali ko one zelene novčanice od markukamen spoticanja wrote:jebo ga tiO'zone wrote:Momci skoncentrišite se!! Pljujemo po Androniku a ne po Titu.
Ako će te o Titu da ja prebacim temu a PF Historija?
kad se ovde pljuvalo po bilo cemu bez da su tito i alija u upotrebi?