Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
-
gold'n'brown
#351 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Fakat Damir Niksic je u pravu, postaviti lika koji je diplomirao pravo u Travniku za ministra prostornog uredjenja je uzas i katastrofa. Pa jel mora biti clan stranke? Iskreno bio sam veliki simpatizer ove promjene, ali sada se ne nadam nicemu dobrom. Takodjer i direktorica Osnovne skole je ministar obrazovanja. Ma fuj.
- Kolinda
#352 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Može jedno pitanje za upućene, obzirom da ministarstva u kantonu Sarajevo kao i svim drugima se popunjavaju prema popisu stanovništva iz 1991.godine pa me zanima koliko ministara su Hrvati i Srbi. A da je ovo istina evo i zakona
Pa eto tko je upućen koliko je 1991.u KS bilo Hrvata,Srba i koliko je to preračunato na ministre????Proporcionalna zastupljenost u svim javnim organima vlasti, uključujući i sudove
Konstitutivni narodi i grupa Ostalih će biti proporcionalno zastupljeni u javnim institucijama u Federaciji BiH.
Kao ustavni princip, takva proporcionalna zastupljenost će se bazirati na popisu iz 1991. godine, dok se Aneks 7. u potpunosti ne provede, u skladu sa Zakonom o državnoj službi Bosne i Hercegovine. Ovaj opći princip će se precizirati entitetskim zakonima. Entitetski zakoni će utvrditi konkretne rokove i reguliraće pomenuti princip, u skladu sa regionalnom etničkom strukturom entiteta i kantona.
Javne institucije u smislu ovog člana su ministarstva u Vladi Federacije BiH i vladama kantona, općinski organi vlasti, kantonalni i općinski sudovi u Federaciji Bosne i Hercegovine.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#353 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Kolinda wrote:Može jedno pitanje za upućene, obzirom da ministarstva u kantonu Sarajevo kao i svim drugima se popunjavaju prema popisu stanovništva iz 1991.godine pa me zanima koliko ministara su Hrvati i Srbi. A da je ovo istina evo i zakonaPa eto tko je upućen koliko je 1991.u KS bilo Hrvata,Srba i koliko je to preračunato na ministre????Proporcionalna zastupljenost u svim javnim organima vlasti, uključujući i sudove
Konstitutivni narodi i grupa Ostalih će biti proporcionalno zastupljeni u javnim institucijama u Federaciji BiH.
Kao ustavni princip, takva proporcionalna zastupljenost će se bazirati na popisu iz 1991. godine, dok se Aneks 7. u potpunosti ne provede, u skladu sa Zakonom o državnoj službi Bosne i Hercegovine. Ovaj opći princip će se precizirati entitetskim zakonima. Entitetski zakoni će utvrditi konkretne rokove i reguliraće pomenuti princip, u skladu sa regionalnom etničkom strukturom entiteta i kantona.
Javne institucije u smislu ovog člana su ministarstva u Vladi Federacije BiH i vladama kantona, općinski organi vlasti, kantonalni i općinski sudovi u Federaciji Bosne i Hercegovine.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#354 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
ja se vama baš ibretim
serete godinama da hočete nake promjene i evo sad došle promjene i sad najednom serete da promjene nevaljaju
te nevalja što je ćoek završio fakultet u Travniku ko da su šta bolji bili ovi što su sarajski završili
tako podcjenjujete Travnik koji je sjedište vilajeta bijo prije ove vaše kasabe.
i sad bi se moglo nabrajat još tije vašije budalaščina koliko i pahulja napolju pada
đaba vama što se promjene dešaju kad se vi nemjenjate
serete godinama da hočete nake promjene i evo sad došle promjene i sad najednom serete da promjene nevaljaju
te nevalja što je ćoek završio fakultet u Travniku ko da su šta bolji bili ovi što su sarajski završili
i sad bi se moglo nabrajat još tije vašije budalaščina koliko i pahulja napolju pada
đaba vama što se promjene dešaju kad se vi nemjenjate
- duh_sa_sjekirom
#355 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Nisam baš optimista da će moći izdržati tempo, s obzirom da je već odavno u mirovini.wewa wrote:i ja sam zadovoljna izborom za obrazovanje, a drzim joj fige - trebace joj!duh_sa_sjekirom wrote:Znam jedino da je Zineta Bogunić dugogodišnji prosvjetni radnik i da je dugo vremena bila direktorica osnovne škole na Č.Vili.
Dakle, definitivno je dobro upućena u svoj resor.
Koliko će biti uspješna, vidjet ćemo.
- wewa
#356 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
pouzdano znam da ima sposobnih i vrijednih ljudi u ministarstvu, imace ko implementirati dobre ideje i popravljati stetu koju je prethodnih nanio.duh_sa_sjekirom wrote:Nisam baš optimista da će moći izdržati tempo, s obzirom da je već odavno u mirovini.wewa wrote:i ja sam zadovoljna izborom za obrazovanje, a drzim joj fige - trebace joj!duh_sa_sjekirom wrote:Znam jedino da je Zineta Bogunić dugogodišnji prosvjetni radnik i da je dugo vremena bila direktorica osnovne škole na Č.Vili.
Dakle, definitivno je dobro upućena u svoj resor.
Koliko će biti uspješna, vidjet ćemo.
-
The 51st State
#357 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
ionako je osnovno i srednjoskolsko obrazovanje najbitnije, tako da nije lose sto je ministrica iz tog miljea sa izgleda cjelozivotnim radnim iskustvom,
-
putokaz1
#358 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Željeli smo promjene ali
Jusko i Rile nisu promjene
SDP,DF,NBL,NIP takođe NISU to su poznate face,koje su godinama uključene u ovaj nakaradni sistem
A da li je NS promjena an BOLJE....vidjet ćeme.....................ja nešto nisam pozitivan ...ali
Jusko i Rile nisu promjene
SDP,DF,NBL,NIP takođe NISU to su poznate face,koje su godinama uključene u ovaj nakaradni sistem
A da li je NS promjena an BOLJE....vidjet ćeme.....................ja nešto nisam pozitivan ...ali
- Haris.ba
#359 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Ako ništa - znamo da će ministra prostornog Mema presvući. Sada će se praviti neboder na Vrelu Bosne. 
- kmirsad
#360 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Ako su godinama ukljućeni u ovaj nakaradfni, kriminalni sistem, a nemaju gangsterski dosije u istražnim službama... onda su odlični i dosljedni principima...znači imaju iskustvo i znanje, a pođteni i čestiti...
Mislim da je KS završio posaao na najbolji način...
Hajmo sada brinuti o TK svi zajedno... nešto tamo ne štima...
Kuka postavio svog direktora Kantonalne inspekcije... zapišao organ koji može da te zaštiti... ali i samelje... u vrijeme kada se zna da nije član koalicije...
,,... ili možda jeste...
Red bi bio nas neko obavjesti... da se počnemo posipati pepelom i krenemo sa izvinjotinama...Puno smo srali.
Doduše Pedja je rekao da neče sa SDA... PDA nešto se ne sječam da ih je pominjao... i RGF
Mislim da je KS završio posaao na najbolji način...
Hajmo sada brinuti o TK svi zajedno... nešto tamo ne štima...
Kuka postavio svog direktora Kantonalne inspekcije... zapišao organ koji može da te zaštiti... ali i samelje... u vrijeme kada se zna da nije član koalicije...
Red bi bio nas neko obavjesti... da se počnemo posipati pepelom i krenemo sa izvinjotinama...Puno smo srali.
Doduše Pedja je rekao da neče sa SDA... PDA nešto se ne sječam da ih je pominjao... i RGF
-
putokaz1
#361 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Kako ste Mirsade
TK čeka
Stvarno je nejasno koja će varijanta imati Premijera ali u svakom slučaju Pobjednici bi mogli biti
SBB,i SBIH njih 4 čine jasnu prevagu da li će sa
-BHBLOKOM ili
-Sa ''Pomirenjem Kuko-Bake''
Eventualni pokušaj BHBLOK-SDA ili BHBLOK-PDA je PROMAŠAJ,mada su i te varijante moguće
BHBLOK+4 nemaju većinu u Bošnjačkom klubu
TK čeka
Stvarno je nejasno koja će varijanta imati Premijera ali u svakom slučaju Pobjednici bi mogli biti
-BHBLOKOM ili
Eventualni pokušaj BHBLOK-SDA ili BHBLOK-PDA je PROMAŠAJ,mada su i te varijante moguće
- Thorgerson
#362 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Ismir "nemam pojma o tome, al mogu pogledat" Jusko
- kmirsad
#363 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Nije dobro, al nek nije gore...putokaz1 wrote:Kako ste Mirsade
TK čeka
-BHBLOKOM ili
Kako nam je putokaz... snalaziš li se u ovom tamnom vilajetu...
Tuši li vas GIKIL, ili su su se i oni pritajali... kao što se danas pritajila TE... u Tuzli danas zeleno, zdravo... svega 17... a kučna ložišta dime na sve strane...
I koje su tvoje pretpostavke i informacije za TK
-
mahalik
#364 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Tek su se sastavili u kS već im se ne piše dobro i dugoročno nema ih nigdje
-
putokaz1
#365 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Sinoć je Lukavac imo index 250/260 Zagađenosti,mogući izvor Cementara? ili...?
Eto jednog prijedloga za Nove vlade
-Izmjene zakonske regulative vezano za zagađenje,promjena pravilnika,ugradnja mjerača,pronalazak Zagađivača,Ako ništa bar da znamo ko je Uzročnik da li Auta,Domovi,Fabtike i sl
Prije izbora očekivao sam da će SDA pomesti KS i imati većinu SDA+SBB+BOSS+pRELETAČEVIĆI a da će u TK SDP lako uzeti većinu ali SVE KONTRA
Kako stoje stvari naTK PDA će profitirati
Eto jednog prijedloga za Nove vlade
-Izmjene zakonske regulative vezano za zagađenje,promjena pravilnika,ugradnja mjerača,pronalazak Zagađivača,Ako ništa bar da znamo ko je Uzročnik da li Auta,Domovi,Fabtike i sl
Prije izbora očekivao sam da će SDA pomesti KS i imati većinu SDA+SBB+BOSS+pRELETAČEVIĆI a da će u TK SDP lako uzeti većinu ali SVE KONTRA
Kako stoje stvari naTK PDA će profitirati
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#366 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Koliko se god forumski pioniri bune i kmece. Vriste na mene, SDP svakim potezom svakog minuta svoje vladavine pokaze i dokaze da je moguce biti gori i od najgore SDA. Ministar financija travnicki diplomac. Imaju li se pravo smijati Skaki?
- klixoris
#367 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Pa kad biras izmedju Travnika i ćunoreza, bolje onda Travnik...KatarinaKosaca wrote:Imaju li se pravo smijati Skaki?
Najveća tuga je da ni na jednoj strani više ne postoji stručan kadar, nemaju šta ponuditi, sve u par deka - kvazi stručnjaci sa divljim diplomama... Pravi eksperti su izumrli, a novi se jednostavno ne stvaraju u ovako urušenom obrazovnom sistemu...
Dovoljno je uporediti prijeratnog diplomca sa današnjim i sve je jasno...
-
A_A_AKCIJA
#368 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Ne treba biti previše zabrinut.
Ionako smo na tako niskom nivou, da je svaka promjena dobra.
Ako budu uspjeli sasjeći korupciju bar na pola, ja sam prezadovoljan.
E sada, pitanje dosljednosti i principa je nešto sasvim drugo. Meni je veća bruka SDP-ov ministar Šteta. Nikako ne mogu da provarim da predvodnici ljevice mogu postaviti za ministra bivšeg direktora, pazi sad, Konzuma.
Konzuma, pojma tranzicijske nepravde, političkog monopola, nacionalističke ekonomije, kolonizacije BiH, ugnjetavanja radničke klase, neplaćanja dobavljačima, firme koja je kompenzacijama uništila likvidnost privrede... Sve pod palicom tog lika! Znam neko će reći, izvršavao je naredbe. Tim gore, znao je šta radi, ali je to radio za karijeru i novac. Iskreno, bruka i sramota, gora od travničke diplome.
Ja sam u tom periodu radio tj prodavao robu Konzumu i to je bila noćna mora. Uništili su bezbroj dobavljača prisilom na kompenzacije, bezbroj a isto toliko i radnih mjesta. Moja firma, konkretno, nije marke naplatila od Konzuma. Sve sam bio primoran da kompenziram! Sve! Koliko je radnika ostalo bez posla zbog tog poslušnika koji je izvršavao Todorićeve planove!? Da ga je postavila SDA, rekao bih, očekivano. Ovako, lik je u SDP-u!!! Samo dokaz o mojoj tezi kako je u BiH presmiješna ideološka podjela i primjer koji to jako ironično i perverzno dokazuje. Dovoljno je ustati jedno jutro, okačiti značku i izjaviti, ja sam ljevičar i eto ga, to je dovoljno. A kada od SDP-a na sljedećim izborima ostanu samo dugmići, biće opet priča o papcima koji ne glasaju za prave i progresivne ideje, državu za čovjeka i štatijaznam...!!!
Ponavljam, SDA je tako srozala sve i postavila ljestvicu toliko nisko, da se i sa ovom postavom može dosta uraditi. Dosta je i do nas i pritiska na novu postavu, da im se ne smiju opraštati propusti, kako ne bi svjetlosnom brzinom dotakli dno i vratili nam SDA. Koliko god je do njih, toliko je i do nas i pravdanja njihovih poteza. Povratna sprega mora postojati, i koliko god imao stvari prigovoriti Nikšiću apsolutno je upravu sa ovim što je danas izjavio.
P.S. iz prve ruke, Šanku je iz kombinacija izbacio NiP, tako da smo dobro prošli. Mogli smo završiti sa nekim ko je gori od Sebije, višestruko i dokazano. Ipak se mijenjaju stvari, a na nama je da ih guramo i ohrabrujemo.
E sada, pitanje dosljednosti i principa je nešto sasvim drugo. Meni je veća bruka SDP-ov ministar Šteta. Nikako ne mogu da provarim da predvodnici ljevice mogu postaviti za ministra bivšeg direktora, pazi sad, Konzuma.
Konzuma, pojma tranzicijske nepravde, političkog monopola, nacionalističke ekonomije, kolonizacije BiH, ugnjetavanja radničke klase, neplaćanja dobavljačima, firme koja je kompenzacijama uništila likvidnost privrede... Sve pod palicom tog lika! Znam neko će reći, izvršavao je naredbe. Tim gore, znao je šta radi, ali je to radio za karijeru i novac. Iskreno, bruka i sramota, gora od travničke diplome.
Ja sam u tom periodu radio tj prodavao robu Konzumu i to je bila noćna mora. Uništili su bezbroj dobavljača prisilom na kompenzacije, bezbroj a isto toliko i radnih mjesta. Moja firma, konkretno, nije marke naplatila od Konzuma. Sve sam bio primoran da kompenziram! Sve! Koliko je radnika ostalo bez posla zbog tog poslušnika koji je izvršavao Todorićeve planove!? Da ga je postavila SDA, rekao bih, očekivano. Ovako, lik je u SDP-u!!! Samo dokaz o mojoj tezi kako je u BiH presmiješna ideološka podjela i primjer koji to jako ironično i perverzno dokazuje. Dovoljno je ustati jedno jutro, okačiti značku i izjaviti, ja sam ljevičar i eto ga, to je dovoljno. A kada od SDP-a na sljedećim izborima ostanu samo dugmići, biće opet priča o papcima koji ne glasaju za prave i progresivne ideje, državu za čovjeka i štatijaznam...!!!
Ponavljam, SDA je tako srozala sve i postavila ljestvicu toliko nisko, da se i sa ovom postavom može dosta uraditi. Dosta je i do nas i pritiska na novu postavu, da im se ne smiju opraštati propusti, kako ne bi svjetlosnom brzinom dotakli dno i vratili nam SDA. Koliko god je do njih, toliko je i do nas i pravdanja njihovih poteza. Povratna sprega mora postojati, i koliko god imao stvari prigovoriti Nikšiću apsolutno je upravu sa ovim što je danas izjavio.
P.S. iz prve ruke, Šanku je iz kombinacija izbacio NiP, tako da smo dobro prošli. Mogli smo završiti sa nekim ko je gori od Sebije, višestruko i dokazano. Ipak se mijenjaju stvari, a na nama je da ih guramo i ohrabrujemo.
- starii
#369 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
ovi u SDP-u mogu zajedno sa SDA vec sada poceti pjevati: a sad adiooo i ko zna gdje i ko zna kad 
-
mahalik
#370 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Pa nije bas isključeno da je SDA izvisila
- Banksy
#371 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
To je to.A_A_AKCIJA wrote:
Ne treba biti previše zabrinut.
SDA je tako srozala sve i postavila ljestvicu toliko nisko, da se i sa ovom postavom može dosta uraditi. Dosta je i do nas i pritiska na novu postavu, da im se ne smiju opraštati propusti, kako ne bi svjetlosnom brzinom dotakli dno i vratili nam SDA. Koliko god je do njih, toliko je i do nas i pravdanja njihovih poteza.
Ipak se mijenjaju stvari, a na nama je da ih guramo i ohrabrujemo.
edit:Biografije svih kandidata za ministarske pozicije u Vladi KS
http://ba.n1info.com/Vijesti/a303505/Bi ... di-KS.html
-
mahalik
#372 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Znaci toliko smo jadni da možemo i otpad koji nam nude prihvatiti?
- Leverage
#373 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Vala baš, umjesto da opet uzmemo SDA-ov provjereni otpad.
- kmirsad
#374 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Nešto razmišljam... zna li iko koliki je broj ljudi u Sarjevu koji sad sjede deprimirini, sa glavom u šakama... i razmišljaju ... kad li će ovi okupatori doči po mene... kućuštaću...
-
statixx
#375 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Ma najvazniji su premijer i MF, ovi ostali ne mogu mnogo bez njihovog amina.
I bolje da kmece o nestrucnosti i pocetnistvu, nego o cetnicima, komunjarama, mrziteljima Bosnjaka....propala taktika
I bolje da kmece o nestrucnosti i pocetnistvu, nego o cetnicima, komunjarama, mrziteljima Bosnjaka....propala taktika