Radio Sarajevo wrote:mousstapha wrote:Kako mislis nemogucnost otici na koncert ili pozoriste?
Pa možeš ti otići u pozorište, ali da li te zanima njemačko ili holandsko pozorište, na jeziku koji ti je novi i koji svakako stalno pričaš, a nije ti maternji.
Ja živim u Amsterdamu, koncerata ima koliko hoćeš, ali ja fakat ne želim planirati koncert godinu dana unaprijed, a da ne govorim o ludnici kad su karte u pitanju. Ako ih ne kupiš u prvih pet minuta, nema ništa od toga.
Koncerti naše muzike su samo turbo folk, rijetko ko od naših dobrih muzičara dođe.
Pa ne znam, meni je bas super upoznavati novu drzavu i drustvo kroz kulturu i umjetnost. Bilo da je to pozoriste, film, neki stand up, koncert... Koncerti velikih zvijezda su jednostavno rasprodati brzo, tako da se i cijene, a i kupovina karata formira u skladu s tim. Sto se tice BiH, takvih koncerata jednostavno nema, tako da nemas s cime ni porediti.
Ali ne svodi se sve na koncerte velikih zvijezda. Tokom ljeta imas more nekakvih festivala, a i muzike uzivo sa sasvim pristupacnim cijenama, koje mozes i spontano kupiti.
Sto se tice domacih izvodjaca tu dolaze opet i drugi izvodjaci, ne samo turbo folk. Ali iskreno takvih koncerata nema ni u Sarajevu previse.
Sve to zavisi od osobe do osobe. Nekome je to sve uredu, dok se neko drugi na istom mjestu osjeca kao u tudjoj kozi.