Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Radio Sarajevo

#351 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Radio Sarajevo »

mousstapha wrote:Kako mislis nemogucnost otici na koncert ili pozoriste?
Pa možeš ti otići u pozorište, ali da li te zanima njemačko ili holandsko pozorište, na jeziku koji ti je novi i koji svakako stalno pričaš, a nije ti maternji.

Ja živim u Amsterdamu, koncerata ima koliko hoćeš, ali ja fakat ne želim planirati koncert godinu dana unaprijed, a da ne govorim o ludnici kad su karte u pitanju. Ako ih ne kupiš u prvih pet minuta, nema ništa od toga.

Koncerti naše muzike su samo turbo folk, rijetko ko od naših dobrih muzičara dođe.
Radio Sarajevo

#352 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Radio Sarajevo »

Hendrix wrote:
Radio Sarajevo wrote: Nekome vrijedi, a nekom ne.

Uređenje i slični razlozi su palamuđenje. Šta me boli kurac što je ovdje opština sređenija, riješiću na neki način šta god mi treba.
Puno znaci uredjenje i sistem koji fercera, nama se to cini onako jebaji ga nekako cemo uradit sve ali tek kad vidis kako uredjen sistem radi...onda skontas pa na sta ja izgubih citav zivot kroz neku borbu i jebadu sa svim nivoima sistema.

Recimo gradski prevoz, GRAS je na nivou Indije skoro sa prevozom kad uporedis sa zemljama EU, nemas pojma kad ce bus tramvaj doci, vozni red je onako vise kao prijedlog, zimi pola buseva i ne dodje, vecina ih nema klimu, tramvaj toliku buku pravi ne mozes muziku slusat na slusalicama...to sve u 2018. godini je neprihvatljivo.

Ali jbg drugo je sto smo mi navikli na to i sto prihvatamo neku patnju i jebadu kao normalan zivot. Nije niko samo radi GRASa otiso, ali nakupi se toga dosta s vremenom.
Nije tačno da je na nivou Indije. Otiđi u Indiju pa ćeš vidjeti. Toliko ljudi na jednom mjestu da ne možeš ni ući u prevoz.

Smanjite ribu ba, u Indiji pola ljudi nema jebeni toalet.
Radio Sarajevo

#353 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Radio Sarajevo »

Edin H. wrote:

OK to je balet, ali odes u Moskvu da gldas Labudovo jezero - 300 kerma ulaznica :o
Tako nekako. Metallica bila u Areni prije nekoliko godina, 80 eura ulaznica u pizdi materinoj, niti vidiš, niti čuješ. Ako želiš nešto vidjeti, 3-4 stoje moraš izdvojiti. Eura! :)
furlan

#354 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by furlan »

HAVANA wrote:
insomnia78 wrote:Pickin dim. Nadjes deset trotineta u smecu eto tri glave
Ha?
Ciganska matematika, nije to za tebe. :D
insomnia78

#355 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by insomnia78 »

HAVANA wrote:
Ha?
Ma zajebavam se. Kae onaj stranicu prije pare bukvalno beres kraj puta. Jaran mu naso trotinet pored kontejnera i udo ga za 30 evra
Radio Sarajevo

#356 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Radio Sarajevo »

HAVANA wrote:
Ha?
Pa time se većina dijaspore bavi. I onda lupa po forumu kako je tamo bolje :D :D :D

Epizoda u životu skupljača željeza...
HAVANA

#357 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

Kontam odo trazit trotinete.Cuj trotinet. :lol:
Edin H.

#358 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Edin H. »

Radio Sarajevo wrote:
Edin H. wrote:

OK to je balet, ali odes u Moskvu da gldas Labudovo jezero - 300 kerma ulaznica :o
Tako nekako. Metallica bila u Areni prije nekoliko godina, 80 eura ulaznica u pizdi materinoj, niti vidiš, niti čuješ. Ako želiš nešto vidjeti, 3-4 stoje moraš izdvojiti. Eura! :)
Kod nas gledas U2 za deset maraka. :oops:
HAVANA

#359 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

Radio Sarajevo wrote:
Pa možeš ti otići u pozorište, ali da li te zanima njemačko ili holandsko pozorište, na jeziku koji ti je novi i koji svakako stalno pričaš, a nije ti maternji.

Ja živim u Amsterdamu, koncerata ima koliko hoćeš, ali ja fakat ne želim planirati koncert godinu dana unaprijed, a da ne govorim o ludnici kad su karte u pitanju. Ako ih ne kupiš u prvih pet minuta, nema ništa od toga.

Koncerti naše muzike su samo turbo folk, rijetko ko od naših dobrih muzičara dođe.
Sta ces se jebavat po koncertima,idi na leidseplein u bourbon street klub,tako dobrih muzicara dodje a mala kafanica... :) :kontrabas:
Radio Sarajevo

#360 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Radio Sarajevo »

Ma dobro, nema kod nas dobrih koncerata, ali ima u Beogradu, Zagrebu, Ljubljani.... I ne moraš godinu unaprijed planirati.
Radio Sarajevo

#361 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Radio Sarajevo »

HAVANA wrote:
Radio Sarajevo wrote:

Sta ces se jebavat po koncertima,idi na leidseplein u bourbon street klub,tako dobrih muzicara dodje a mala kafanica... :) :kontrabas:
Bujrum, idemo zajedno :). :D :D :D
HAVANA

#362 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

Bio prosle godine,nadam se da cu i ove...Novembar... :-D
Boemica

#363 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Boemica »

Nemojte ljudi ići iz Bosne, nećete moći na koncerte ići :roll:
Radio Sarajevo

#364 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Radio Sarajevo »

Boemica wrote:Nemojte ljudi ići iz Bosne, nećete moći na koncerte ići :roll:
Izvadi iz konteksta...

Idite iz Bosne, javni prevoz u Sarajevu na nivou Indije...
Edin H.

#365 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Edin H. »

Radio Sarajevo wrote:
HAVANA wrote:
Ha?
Pa time se većina dijaspore bavi. I onda lupa po forumu kako je tamo bolje :D :D :D

Epizoda u životu skupljača željeza...
Moj jaran nasao nekakav kompjuter, malo ga srikto, tusno ga za sto funti. :D

U Njemackoj kazu ima odlicnih skija po smecu :D
Boemica

#366 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Boemica »

Sve ima svoje pluseve i minuse, ali plusevi za odlazak daleko su veći od pluseva za ostanak.

A ta fora sa koncertima :roll: Eto kao Bosna se može pohvaliti kulturno-umjetničkom scenom, aman
Edin H.

#367 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Edin H. »

Boemica wrote:Nemojte ljudi ići iz Bosne, nećete moći na koncerte ići :roll:
Prije nego sto ce se predozirati ja bio na koncertu rahmetli Prince-a :wink:
furlan

#368 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by furlan »

Znaci neko obrok nadje u BiHi u hajfisu, dok na zapadu lovu obrnes iz hajfisa.Sto ti zapad. :lol: :-)
Edin H.

#369 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Edin H. »

furlan wrote:Znaci neko obrok nadje u BiHi u hajfisu, dok na zapadu lovu obrnes iz hajfisa.Sto ti zapad. :lol: :-)
:D
HAVANA

#370 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

Edin H. wrote:
HAVANA wrote:
Ha?

Moj jaran nasao nekakav kompjuter, malo ga srikto, tusno ga za sto funti. :D

U Njemackoj kazu ima odlicnih skija po smecu :D
Ta ce on.Ja na autopijaci kupio 3 trube iz 36 godine za 2 glave.Ona mala na ebay 630 dolara najeftinija.A u mene vlike :staima: :lol: Sve gledam nece li kakav gibson j200 izletit,al nema. :angry:
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#371 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Domaci izdajnik »

Radio Sarajevo wrote:
I onda država kriva što neće da otkupi po visokoj cijeni :shock: :shock: :shock:
Kriva je država što dozvoljava uvoz svakakvog đubreta koje se prodaj jeftinije od domaćeg, a nakupci rade šta im je kurcu ćeif jer najbolje bi bilo da mu seljak daje gajbu jabuka i još cener uz nju. I hvala onom glavonji Ivaniću što je potpisao CEFTA sporazum i sahranio domaću poljoprivredu, stočare i voćare.
mousstapha

#372 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mousstapha »

Radio Sarajevo wrote:

Pa ne znam, meni je bas super upoznavati novu drzavu i drustvo kroz kulturu i umjetnost. Bilo da je to pozoriste, film, neki stand up, koncert... Koncerti velikih zvijezda su jednostavno rasprodati brzo, tako da se i cijene, a i kupovina karata formira u skladu s tim. Sto se tice BiH, takvih koncerata jednostavno nema, tako da nemas s cime ni porediti.
Ali ne svodi se sve na koncerte velikih zvijezda. Tokom ljeta imas more nekakvih festivala, a i muzike uzivo sa sasvim pristupacnim cijenama, koje mozes i spontano kupiti.
Sto se tice domacih izvodjaca tu dolaze opet i drugi izvodjaci, ne samo turbo folk. Ali iskreno takvih koncerata nema ni u Sarajevu previse.

Sve to zavisi od osobe do osobe. Nekome je to sve uredu, dok se neko drugi na istom mjestu osjeca kao u tudjoj kozi.
HAVANA

#373 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

Recimo meni fale vise oni dobri ulicni sviraci od jebenog koncerta medju hiljadama dusa.Ulica,klub,ziva svirka... :-D
medvjed23

#374 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by medvjed23 »

bude pođahkad u onom pothodniku na stupu momak sa gitarom.. fine pjesme svira i pjeva i to radi fino, otprilike ko ti :D
Radio Sarajevo

#375 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Radio Sarajevo »

mousstapha wrote:Pa ne znam, meni je bas super upoznavati novu drzavu i drustvo kroz kulturu i umjetnost. Bilo da je to pozoriste, film, neki stand up, koncert... Koncerti velikih zvijezda su jednostavno rasprodati brzo, tako da se i cijene, a i kupovina karata formira u skladu s tim. Sto se tice BiH, takvih koncerata jednostavno nema, tako da nemas s cime ni porediti.
Ali ne svodi se sve na koncerte velikih zvijezda. Tokom ljeta imas more nekakvih festivala, a i muzike uzivo sa sasvim pristupacnim cijenama, koje mozes i spontano kupiti.
Sto se tice domacih izvodjaca tu dolaze opet i drugi izvodjaci, ne samo turbo folk. Ali iskreno takvih koncerata nema ni u Sarajevu previse.

Sve to zavisi od osobe do osobe. Nekome je to sve uredu, dok se neko drugi na istom mjestu osjeca kao u tudjoj kozi.

Ma i meni je sve to super zanimljivo, ali nauči se sve za godinu - dvije, i onda čekaš Čolin koncert u Oberhausenu k'o ozebo sunce...

Realno, Holandija nema neke filmove i muziku, uglavnom sve što valja je uvozno. Vjerujem da bi mi zanimljivije bilo u Francuskoj, ili negdje u engleskom govornom području. Meni ovdje nema interesantne kulture, osim muzeja, koji su takođe 20 eura, i koje već znam napamet :)
Post Reply