Željko Komšić - Komšo

Locked
cyprus

#351 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by cyprus »

Fudo387 wrote:
cyprus wrote:Ali nečim izazvan (zaista ne znam čim) pripisuješ sebi sposobnost uspješnog tumačenja skrivenih namjera u tuđim postovima (u konkretnom slučaju - mojim)...
Kako nicim izazvan?
Naravno da izazivas.
Opet ne uspijevaš uhvatiti logički slijed diskusije... Ja kazah da ne znam čime izazvan smatraš da možeš prepoznati nečije skrivene namjere na forumu... Teško da te baš ja mogu izazvati na takvu vrstu samodopadnosti...
Fudo387

#352 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Fudo387 »

cyprus wrote:
Fudo387 wrote:
cyprus wrote:Ali nečim izazvan (zaista ne znam čim) pripisuješ sebi sposobnost uspješnog tumačenja skrivenih namjera u tuđim postovima (u konkretnom slučaju - mojim)...
Kako nicim izazvan?
Naravno da izazivas.
Opet ne uspijevaš uhvatiti logički slijed diskusije... Ja kazah da ne znam čime izazvan smatraš da možeš prepoznati nečije skrivene namjere na forumu... Teško da te baš ja mogu izazvati na takvu vrstu samodopadnosti...
Tvojim licemjerjem, lafo kosmpolita, kad treba jebavat mater busoldzicu prvi si u redu, ok, nek’ si, kad imas na nivou citave drzave lika koji je slika tog nekog kurcevog gradjanskog, tolerantnog, multisukurca, ajjjj ne diraj Covica. Naljutice se Hrvati.
Zato sto ti je nene iz Imotskog. :D
Ne ide to tako.
cyprus

#353 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by cyprus »

Fudo387 wrote:Tvojim licemjerjem, lafo kosmpolita, kad treba jebavat mater busoldzicu prvi si u redu, ok, nek’ si, kad imas na nivou citave drzave lika koji je slika tog nekog kurcevog gradjanskog, tolerantnog, multisukurca, ajjjj ne diraj Covica. Naljutice se Hrvati.
Zato sto ti je nene iz Imotskog. :D
Ne ide to tako.
Svaki tvoj novi post ima sve manje veze sa prethodnim mojim... Ali OK, evo može i tako :)

Nisam lafo kosmopolita. Nego zaista kosmopolita. Tvoju ubjeđenost da nisam to kakvim se predstavljam bi ipak morao potkrijepiti nekim argumentom, ako želiš neku smislenu diskusiju o tome... A ovakvo izvođenje logičkih vratolomija nas, bojim se, neće odvesti nigdje...

Što se tiče Busuladžića, smatram da je njegov svjetonazor i svjetonazor njegovih poklonika ne spojiv sa savremenim civilizacijskim i moralnim normama, za šta je moguće pronaći na desetine argumenata, ako ne i više... Ali kakve to veze sa Željkom Komšićem i Draganom čovićem? Osim činjenice da su sva trojica Hrvati, ja neku drugu sličnost baš i ne vidim...

A kada je riječ o ovom dvojcu - više sam puta jasno iznio svoj stav... Glas za Željka Komšića je zapravo bio glas za HDZ... Trenutno djelovanje Željka Komšića je zapravo najveći mogući stimulator jačanja HDZ-a... Željko Komšić je sada jedna ogromna antireklama za sve to što si nabrojao... I šta smatraš da je toliko problematično u mom stavu po ovom pitanju? Opet kažem - nekoj konstruktivnoj diskusiji bi dobro došao i poneki argument sa tvoje strane :)

I ne - nije stvar u tome što će se naljutiti Hrvati... Problem je što se ojačava pozicija HDZ-a, što se bespotrebno daju argumenti HDZ-ovoj politici, što se daje povod za agresivnije miješanje Hrvatske u unutrašnje stvari Bosne i Hercegovine, što će ta politika na ovaj način lakše doći do simpatija sa vana, kao i ono što meni najteže pada - što će barijere među ljudima još više narasti... Ali boli tebe kurac, jelde? :)

I zaista ne znam šta si mislio postići sa spominjanjem moje bake... Ako ti išta znači, prije 12 godina smo moja baka i ja na glasačkom listiću zaokružili baš Komšića (moji prvi izbori), jer je tada izgledalo da bi sa njegovom pobjedom stvari mogle krenuti nekako drugačije u ovoj zemlji... Nažalost, 12 godina kasnije, u koje su stala i dva njegova mandata, stvari ne samo da ne idu u željenom smjeru, nego zapravo potpuno suprotno... A šta je imenovani uradio da poboljša prilike? Jedno veliko ništa... Učinak mu je ravan, ako ne i gori nego onaj od Dragana Čovića... Ako imaš neki argument, odnosno primjer Komšićeve korisnosti u fotelji predsjedništva, odnosno primjer kako je to Bosna i Hercegovina kao država ojačala njegovim djelovanjem - bujrum iznesi :)

PS Nego, za istočnoj hemisferi je već odavno noć, tako da bih trebao otići spavati... Ali ako ti imaš neki suvisao odgovor, slobodno napiši, pa ćemo sutra ili narednih dana nastaviti... Ali ako ćeš silovati konverzaciju, kao u prethodnim postovima, onda života ti, bolje nemoj pisat ništa :sad:
pustopoljina

#354 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by pustopoljina »

cyprus wrote:
pustopoljina wrote:
Bodkin wrote:
Nemam pojma o cemu pricas za hitlera.

Ali komsic nista nece napraviti. Imao je 8 godina na vlasti. Sad vise ni stranku iza sebe nema. Znaci jedino sto se suknulo ustasama. I to bih stavio kao univerzalni odgovor na “sto kasne plate, gdje su penzije, nesigurna situacija” itd
pise koji post iznad...
'ma sve je to ok...3x izabran, pa ima li to smisla, itd. al' nijednog harnog hrvata ti HDZovci ne postavise...mislim, bukvalno da komsic nista ne uradi, ne moze biti gori od covica, pa ti skontaj koliko je to jadno.
Može se to i obrnuto reći - bukvalno šta god da Čović uradi, ne može biti gore od Željkovog učinka...
pa imao si vidjeti priliku sta radi jedan dok je predsjednikovao, a sta radi drugi.
ako i dalje smatras da se moze i tako reci- sve ok.
mislim- reci se moze...nije da nije...ali ima li smisla u tim rijecima?
Point.

#355 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Point. »

Aha znači, pošto je izabran Komšić sad će se Hrvatska više miješati, HDZ će dobiti krila, kao da se Hrvatska do dana izbora nije miješala i ocrnjavala BiH, kao da HDZ do sad nije provodio diskriminirajuću politiku i radio na štetu države, eto sad radili bi za dobrobit BiH da je hacijendaš pobijedio. Ipak je u pitanju dakle da se susjed ne uvrijedi mentalitet.

Kako neki valjaju ublehe, sakriveni pod plahtom kosmopolitizma, to je čudo jedno.
Bodkin

#356 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Bodkin »

cyprus wrote:
pustopoljina wrote:
Bodkin wrote:

Ali komsic nista nece napraviti. Imao je 8 godina na vlasti. Sad vise ni stranku iza sebe nema. Znaci jedino sto se suknulo ustasama. I to bih stavio kao univerzalni odgovor na “sto kasne plate, gdje su penzije, nesigurna situacija” itd
pise koji post iznad...
'ma sve je to ok...3x izabran, pa ima li to smisla, itd. al' nijednog harnog hrvata ti HDZovci ne postavise...mislim, bukvalno da komsic nista ne uradi, ne moze biti gori od covica, pa ti skontaj koliko je to jadno.
Može se to i obrnuto reći - bukvalno šta god da Čović uradi, ne može biti gore od Željkovog učinka...

Ili, ako je zeljko alternativa, apsolutno nema potrebe ni glasati jer je svejedno ko pobijedi
Bodkin

#357 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Bodkin »

Point. wrote:Aha znači, pošto je izabran Komšić sad će se Hrvatska više miješati, HDZ će dobiti krila, kao da se Hrvatska do dana izbora nije miješala i ocrnjavala BiH, kao da HDZ do sad nije provodio diskriminirajuću politiku i radio na štetu države, eto sad radili bi za dobrobit BiH da je hacijendaš pobijedio. Ipak je u pitanju dakle da se susjed ne uvrijedi mentalitet.

Kako neki valjaju ublehe, sakriveni pod plahtom kosmopolitizma, to je čudo jedno.
Kakvi ste vi misevi to je strasno. Ko su neki? Sta, nemas muda kao fudo da mu odgovoris direktno ili kako? A i njemu dosadno gore u americi, pa ovdje piskara. Lakse vam je o bh politici piskarati. Americka je previse komplikovana
seln

#358 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by seln »

rizibizi wrote:
Koji ovaj gore je filozof i nikad nije bio nikakav predjsednik, a ovaj dole ni u vlastitoj kuci ne moze da predsjedava jer mu se zena sve pita, tako da ja svog predsjednika ovdje svakako ne vidim.
Sva sreca pa nas zivo zaboli kita sta ti o tome mislis.
seln

#359 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by seln »

rizibizi wrote:Ali jok morao je da njake i podjebava te iste odnose.
Koji su do sada bili idilicni :-) :-) :-)
Evo jedno pitanje za sve prisutne sta mislite da je neki Muradif iz B. Luke (ako ima takav uopste) izabran za clana predsjednistva iz reda srpskog naroda, otac mu srbin pa se preziva Savic recimo a mati Mubera pa mu dala ime po dedi, kakva bi onda situacija bila, na sta bi licila politicka scena i odnosi sa istocnim komsijama. Ili pazi ovo Pedja Kojovic dijete ovog grada bude izabran za bosnjackog clana predsjednistva. Mislim ovo je ravno bureku u svemiru ali teoretski moguce. Kakvo bi to nacionalno mecanje bilo, ne bi se znalo ciji je u cijoj
Ono kad luzeri pokusaju naci dlaku u jajetu...
seln

#360 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by seln »

cyprus wrote:
pustopoljina wrote:
Bodkin wrote:

pise koji post iznad...
Ajdeeee? :-)
Raditi na razjebavanju zemlje nije gor eod onog sto radi Komsic? :-) :-) :-) :-)
seln

#361 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by seln »

cyprus wrote: Nisam lafo kosmopolita. Nego zaista kosmopolita.
Ukratko, FGR, smjer "ko nas bre zavadi".
Što se tiče Busuladžića, smatram da je njegov svjetonazor i svjetonazor njegovih poklonika ne spojiv sa savremenim civilizacijskim i moralnim normama, za šta je moguće pronaći na desetine argumenata, ako ne i više.
Civilizacijo, "nespojiv" se pise sastavljeno.
A kada je riječ o ovom dvojcu - više sam puta jasno iznio svoj stav... Glas za Željka Komšića je zapravo bio glas za HDZ... blablabla
Ukratko, Bosnjaci, nagnite se radi ocuvanja mira u kuci.
seln

#362 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by seln »

Bodkin wrote:
Kakvi ste vi misevi to je strasno. Ko su neki? Sta, nemas muda kao fudo da mu odgovoris direktno ili kako?
FGR, konasbrezavaddzije, osjetilizovotadzbine, neouljudbeni...
ukratko, urbana raja, kojoj samo trebas zagrebati polituru, pa da proviri Kalinovnik ili Listica.
Zadovoljan?
BHCluster

#363 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by BHCluster »

Bodkin wrote:
cyprus wrote:
pustopoljina wrote:

Ili, ako je zeljko alternativa, apsolutno nema potrebe ni glasati jer je svejedno ko pobijedi
A bukvalno pokazuje nesposobnost svih političkih opcija koje su imale protukandidata Komsicu.
spreca

#364 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by spreca »

sherbett wrote:Nece vam skoro ni trebat ovakve teme.. bojkto ce na sve stavit katanac.. :mrgreen:
I na zeludac?...kad guzica ogldni onda se sve moze
Djokovic

#365 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Djokovic »

malakh wrote:željko komšić je političar kojeg su podržali simpatizeri df-a, sdp-a, naše stranke, gs-a, sbb-a, sda, hdz 1990 i velika većina srba u federaciji, kao i hrvati srednje bosne, ali i hercegovine.

znam da predstavnicima nacionalnih stranaka smeta ta činjenica, ali to je istina i svi oni bi se rado mijenjali sa njim.
Kako da ne podrska koju je dobio od velike vecine Srba u Federaciji na izborima je bila neverovatna :lol:

Tako je u Drvaru u kojem, prema popisu stanovništva iz 2013. godine, živi preko 91 odsto Srba, Čović dobio 711 glasova (51.41 odsto). Poređenja radi, Željko Komšić, kandidat Demokratske fronte, u ovoj opštini dobio je podršku 99 birača (7.16 odsto). piše N1.

Podršku je Čović dobio i od stanovnika opštine BosanskoGrahovo. U opštini gdje Srbi čine više od 82 posto populacije, Čović je dobio 298 glasova (60.45 odsto) dok su lideru DF pripala 32 glasa (6.48 odsto).

https://www.rtvbn.com/3925062/evo-kako- ... -za-covica
seln

#366 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by seln »

Djokovic wrote:
malakh wrote:željko komšić je političar kojeg su podržali simpatizeri df-a, sdp-a, naše stranke, gs-a, sbb-a, sda, hdz 1990 i velika većina srba u federaciji, kao i hrvati srednje bosne, ali i hercegovine.

znam da predstavnicima nacionalnih stranaka smeta ta činjenica, ali to je istina i svi oni bi se rado mijenjali sa njim.
Kako da ne podrska koju je dobio od velike vecine Srba u Federaciji na izborima je bila neverovatna :lol:

Tako je u Drvaru u kojem, prema popisu stanovništva iz 2013. godine, živi preko 91 odsto Srba, Čović dobio 711 glasova (51.41 odsto). Poređenja radi, Željko Komšić, kandidat Demokratske fronte, u ovoj opštini dobio je podršku 99 birača (7.16 odsto). piše N1.

Podršku je Čović dobio i od stanovnika opštine BosanskoGrahovo. U opštini gdje Srbi čine više od 82 posto populacije, Čović je dobio 298 glasova (60.45 odsto) dok su lideru DF pripala 32 glasa (6.48 odsto).

https://www.rtvbn.com/3925062/evo-kako- ... -za-covica
Sta ces, kvislinzi se medjusobno pomazu.
Djokovic

#367 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Djokovic »

Izgleda da ga ne podrzavaju ni sve patriote posto su neki od njih na bratskom hercegovackom forumu vec otvorili temu u kojoj zahtevaju da zbog rusenja BiH isti bude poslat u zatvor. :D

Željko Komšić u pohodu rušenja BiH, ustava i zakona

Neće ići dušmanine BiH, neće.

Dok je nas građana i patriota ovakve hulje neće proći. Zahtijevamo respektiranje ustava i zakona. A rušitelje BiH u zatvor u Zenicu.
Point.

#368 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Point. »

Bodkin wrote:
Point. wrote:Aha znači, pošto je izabran Komšić sad će se Hrvatska više miješati, HDZ će dobiti krila, kao da se Hrvatska do dana izbora nije miješala i ocrnjavala BiH, kao da HDZ do sad nije provodio diskriminirajuću politiku i radio na štetu države, eto sad radili bi za dobrobit BiH da je hacijendaš pobijedio. Ipak je u pitanju dakle da se susjed ne uvrijedi mentalitet.

Kakvi ste vi misevi to je strasno. Ko su neki? Sta, nemas muda kao fudo da mu odgovoris direktno ili kako? A i njemu dosadno gore u americi, pa ovdje piskara. Lakse vam je o bh politici piskarati. Americka je previse komplikovana
Šta se ti upalio koji vrag, našao se pogođen? Dobro, baš sam na takve i mislio. Fgr, muljatori, ko nas bre zavadi raja i slični. Koji će uvijek prvo Bošnjacima prst u oko stavljati bez obzira o čemu se radilo, drugim riječima običnim miševima. Čuj ti politike, nisu trebali Bošnjaci da lupe šakom od sto jer RH susjedi će se uvrijediti. Imali su šansu zadnje 4 godine pa šta su uradili, ocrnjavali državu i najbrojniji narod kad god i gdje god su stigli i sad opet Bošnjaci krivi jer ne žele da budu ocrnjavani kao zagovarači nekakve islamske države, podržavaoci 10. 000 terorista i slične govnarije. E neće više da može frajeru.

I utuvi u tu svoju glavu da nemam ništa sa Amerikom i da nećeš ti odlučivati ko smije pisati na temama o bh politici a ko ne.
pemanapemani

#369 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by pemanapemani »

Iako Komšića smatram uhljebom, velikim neradnikom i izuzetni lijenim čovjekom, smatram da je bolji on u Predsjedništvu nego Čović.
Isto tako, zalažem se za građanski uređenu BiH u kojoj temelj neće biti prava konstitutivnih naroda, nego prava pojedinaca.

Interesuje me jedna stvar, kada će početi obračun sa velikosrpskom politikom, koja ako nije štetnija, onda je jednako štetna po BiH kao i politika HDZ? Jednostavno, ne vidim ni naznaku obračuna u ovih dva i kusur desetljeća od kraja agresije na BiH.
Čovjek se onda zamisli i pita sam sebe da li je priča o građanskoj BiH stvarno iskrena, ako se pusti fašističko divljanje na pola teritorije, a kao obračunava se sa drugim fašističkim divljanjem na drugoj polovini države, a taj se obračun svodi isključivo i samo na stolicu člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda.
Nema nikakve naznake, niti se bilo ko trudio naći modalitet kako HDZ izbaciti iz vlasti, nego se još omogućilo Dodiku da protegne pipke i u FBiH.

Ispada da je priča o građanskoj BiH jedna velika ubleha i šarena laža.
muzicar_iz_parka

#370 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by muzicar_iz_parka »

seln wrote: Kad bi samo sa istom strogocom ocjenjivali ostale...
jebote, na svim nivoima, od opcinskog do drzavnog, puni organi vlasti lazova, hrsuza, siledzija, cak i ubica...
i onda dodje neko i kaze "eee, Zeljko prosao kroz crveno".
U jednu ruku je njegov izbor pozitivan jer je manji negativac od Čovića, ali tu se i završava sve to.
Za ostale se slažemo da su bitange po svakom osnovu, ali glupo je tvrditi kako će izbor Komšića na istu poziciju koju je dva puta imao i ništa napravio, sad odjednom okrenuti stvari.
Moć odlučivanja u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti ostaje tamo gdje je bila i zadnje 4 godine.
spreca

#371 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by spreca »

Image
seln

#372 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by seln »

Djokovic wrote:Izgleda da ga ne podrzavaju ni sve patriote posto su neki od njih na bratskom hercegovackom forumu vec otvorili temu u kojoj zahtevaju da zbog rusenja BiH isti bude poslat u zatvor. :D

Željko Komšić u pohodu rušenja BiH, ustava i zakona

Neće ići dušmanine BiH, neće.

Dok je nas građana i patriota ovakve hulje neće proći. Zahtijevamo respektiranje ustava i zakona. A rušitelje BiH u zatvor u Zenicu.
Da, da... velikosrpski i velikohrvatski patriote....
sve sreca pa nas zaboli tjuna za njima.
seln

#373 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by seln »

muzicar_iz_parka wrote:
seln wrote: Kad bi samo sa istom strogocom ocjenjivali ostale...
jebote, na svim nivoima, od opcinskog do drzavnog, puni organi vlasti lazova, hrsuza, siledzija, cak i ubica...
i onda dodje neko i kaze "eee, Zeljko prosao kroz crveno".
U jednu ruku je njegov izbor pozitivan jer je manji negativac od Čovića, ali tu se i završava sve to.
Za ostale se slažemo da su bitange po svakom osnovu, ali glupo je tvrditi kako će izbor Komšića na istu poziciju koju je dva puta imao i ništa napravio, sad odjednom okrenuti stvari.
Moć odlučivanja u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti ostaje tamo gdje je bila i zadnje 4 godine.
jebemliga, moracu unajmiti avion koji ce vuci transparent:

Nismo izabrali Komsica da bi nam bilo bolje (jer to i nije posao clana Predsjednistva), vec da nam ne bi bilo gore.
ernestalic

#374 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by ernestalic »

Komšića su izabrali Bošnjaci i tu nema nikakve sumnje. Ne znam zašto se neki trude lagati i dokazivati da su mu i Hrvati davali glasove. Ja kao Bošnjak nisam, i ne bih sve dotle dok Bošnjaci i bošnjačke stranke glume opredjeljenje za gradjansku državu. Kao fol za gradjansku, a ispred nosa nam se odvija radikalna islamizacija. Arapske pare pokrivaju naše cure i žene, grade dzamije, arapska naselja niču oko Sarajeva, tekbira se na sastancima SDA itd, itd, itd.
Mislim da su najviše u BiH ugroženi Srbi, bar tako se stiče dojam na portalu "Poskok". Suza liju poskokovci zbog Srba jer im od poturica i islamista prijeti ukidanje RS-a. Da nije tužno, bilo bi smiješno. Naravno, prije nego budu ukinuti, Srbi moraju pomoći Hercegovcima u dokidanju majorizacije. A kada Hercegovci povrate svoju ratnu republiku, oni će u njoj dokinuti Srbe.
Capsicum

#375 Re: Željko Komšić - Komšo

Post by Capsicum »

Komšo penicilin :izet:
Locked