Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
- Leverage
#351 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
To je državni, priča se o federalnom.
-
Hafis
#352 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Imam blagi predosjećaj da ti Ibro ipak nisi Hrvat - katolik iz Tuzle, islamske vjeroispovjedi. Jebo te, svakog Hrvata da probudiš u ponoć, napamet izrecitira Izborni zakon vezan za Dom naroda, a ti se razumiješ u to k'o Marica u krivu hargiju.
-
Hafis
#353 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Sad će morati guglati sve iz početkaLeverage wrote:To je državni, priča se o federalnom.
-
Novak20
#354 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Znaš li razliku između DN F BiH i DN BiH ? Ili da se neki drže Anexa 7 prilikom ovog određivanja ? Ili da je US oborio mnogo toga ?Capsicum wrote:Izborni zakon:Novak20 wrote:Nisi mi objasnio zašto bi se ti izjasnio kao Hrvat i kako to utiče na Sarajevski izbor Hrvata u Dom naroda. Čekam odgovor ?Capsicum wrote: Gdje je u Ustavu taj raspored koliko iz koje izborne jedinice ide u DN?
Izborne jedinice su tako napravljene da se oteža ili onemogući ova manipulacija o kojoj pričaš ali samo u DN BiH.
Lijepa naaaaaša domovinooooooooooČlan 10.12
(1) Broj delegata iz svakog konstitutivnog naroda i iz reda ostalih, koji se biraju u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH iz zakonodavnog tijela svakog kantona je proporcionalan broju stanovnika kantona prema posljednjem popisu.
Centralna izborna komisija BiH određuje, nakon svakog popisa, broj delegata koji se biraju iz svakog konstitutivnog naroda i iz reda ostalih, a koji se biraju iz zakonodavnog tijela svakog kantona.
Da je po popisu, nikada goraždanski kanton sa 24 Hrvata ne bi bio ravan posavskom sa 36.600 Hrvata. Oba daju jednog zastupnika.
Veze nemaš pa ne bih dalje. Na halabuku možda nekoga i pridobiješ.
-
Hafis
#355 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Pobrkalo domove naroda.
Jebo ga ti Ibro, Ljubić se žalio na federalni Dom naroda, a ti raspilavio o PS Domu naroda..a što je najgore, još nisi skontao da se državni Dom naroda bira posredno preko federalnog Doma naroda.
Drž se ti priče oko Tuzle i HSP-a, ne idu te ovo pravo i ovi zakoni najbolje
Jebo ga ti Ibro, Ljubić se žalio na federalni Dom naroda, a ti raspilavio o PS Domu naroda..a što je najgore, još nisi skontao da se državni Dom naroda bira posredno preko federalnog Doma naroda.
-
Novak20
#356 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Sve puno uglednih direktora državnih i javnih preduzeća, agencija, škola, domova zdravlja koji se izjašnjavaju kao Romi, Jevreji, Srbi, Hrvati i ostali.Hafis wrote:Meni je KS najljepši primjer građanske države kakva se predlaže od strane bošnjačkih nacionalista.
Znači, formula uspjeha je više nego jednostavna:
(nacija - bošnjak, vjera - islam, jezik - bosanski) + (ono malo preostalih nebošnjaka graDŽana) = građanska država (koja prolazi sve testove multietničke i multikulturalne zajednice)
- Leverage
#357 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Uhvatio si se Ibre, što ne citiraš moj postHafis wrote:Sad će morati guglati sve iz početkaLeverage wrote:To je državni, priča se o federalnom.
-
BMX1977
#358 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Ko sisa Ljubica. Prvo neka se Sejdic Finci implementira pa cemo onda preci na sve ostalo.Hafis wrote:Pobrkalo domove naroda.
- AmiĐa_Idriz
#359 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Onaj Lijanović puko ko livada, al bez zajebancije.
-
Novak20
#360 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Ili devet godina zatvora ili član Predsjedništva. Nije mu lako.AmiĐa_Idriz wrote:Onaj Lijanović puko ko livada, al bez zajebancije.
-
mostarac1905
#361 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
malakh wrote:naravno, ostali jukini dezerteri i kriminalci koji su se poslije rata trebali razbježati po čitavom svijetu.mostarac1905 wrote:za stolac ne znam, za mostar znam masu bošnjaka koji su bili i ostali u hvo.u cijeli rat. takodjer su dobivali putovnice, ranjeni danas imaju penzije iz hr itd. isto kao i hrvati.
daleko sam trenutno od sarajeva, akd bude prilike mozda se i javim za kavu na ciglanama
ne. pisao sam na temi 'Rat u Mostaru' koliko je bošnjačke djece npr bilo po školama. Znam da je to u vašim glavama teško shvatiti, ali tisuće bošnjaka su živjele čitav rat u zapadnom dijelu Mostara, muškarci regularno bili u hvo-u itd. Možda su vama izdajnici (jer nisu izdali hvo
Glede teme, Čović pobjeđuje i to uvjerljivo jasno mi je iz dana u dan. Komšić mu je samo dobar + u čitavoj priči.
forumaš 'cyprus' piše pametne stvari (općenito o ulozi jednog člana predsjedništva u kreiranju politike itd), ali objasni ti to sljepcima kojima je bitno šta se priča, a ne šta se radi.
Je li netko nešto negirao, itd. Vrlo bitno...
@Novak: Lijanovic i zatvor? tesko brate tesko, previse mu covic duguje.
-
Novak20
#362 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
E to ne znam. Možda budu cimeri.mostarac1905 wrote:
- mO k3
#363 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
nabicu ti ovaj post u oktobrumostarac1905 wrote:malakh wrote:naravno, ostali jukini dezerteri i kriminalci koji su se poslije rata trebali razbježati po čitavom svijetu.mostarac1905 wrote:za stolac ne znam, za mostar znam masu bošnjaka koji su bili i ostali u hvo.u cijeli rat. takodjer su dobivali putovnice, ranjeni danas imaju penzije iz hr itd. isto kao i hrvati.
daleko sam trenutno od sarajeva, akd bude prilike mozda se i javim za kavu na ciglanama
ne. pisao sam na temi 'Rat u Mostaru' koliko je bošnjačke djece npr bilo po školama. Znam da je to u vašim glavama teško shvatiti, ali tisuće bošnjaka su živjele čitav rat u zapadnom dijelu Mostara, muškarci regularno bili u hvo-u itd. Možda su vama izdajnici (jer nisu izdali hvo), ali to su činjenice.
Glede teme, Čović pobjeđuje i to uvjerljivo jasno mi je iz dana u dan. Komšić mu je samo dobar + u čitavoj priči.
forumaš 'cyprus' piše pametne stvari (općenito o ulozi jednog člana predsjedništva u kreiranju politike itd), ali objasni ti to sljepcima kojima je bitno šta se priča, a ne šta se radi.
Ne zaboravo boldirano
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#364 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
i šta bi ti, da sarajevski prijeratni hrvati i srbi sarajevo zamijene hercegovačkim kršom ili romanijom, pa da ih ti ne nazivaš podobnim?Hafis wrote: Ne, ali zato je islamizirala glavni grad u kojem opstaje još samo pokoji ''ambiciozniji'' i podobniji Srbin i Hrvat za izigravanje fikusa multietničnosti i multireliogioznosti, i ono nešto nereproduktivne stare nebošnjačke populacije kojoj odzvonjava biološki sat, što će slijedeći popis zorno pokazati.
naravno, to je mišljenje homogenizatora, da smo svi na okupu, a jebe se njima što bi neko med i mlijeko zamijenio balegom.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#365 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
pa niko ne negira da nije bilo bošnjaka u hvou, ti stvarno nisi upratio šta pišem. čak ne negiram da je za vrijeme sukoba arbih i hvoa u mostaru, bilo bošnjaka u zapadnom mostaru, jer oni nisu imali kamo. uklopili su se u sistem i nastavili tako funkcionirati, ali su bošnjaci napuštali vojnu postrojbu hvoa i prelazili u redove arbih, a kao pojačanje hvou stizali bošnjaci u vidu juke prazine i mesara...mostarac1905 wrote: ne. pisao sam na temi 'Rat u Mostaru' koliko je bošnjačke djece npr bilo po školama. Znam da je to u vašim glavama teško shvatiti, ali tisuće bošnjaka su živjele čitav rat u zapadnom dijelu Mostara, muškarci regularno bili u hvo-u itd. Možda su vama izdajnici (jer nisu izdali hvo), ali to su činjenice.
glede teme, sa ovakvom kampanjom kakvu vodi čović, zasigurno je da nema teoretske šanse za pobjedu. jedino što može dobiti to je jedan mandat više u federalnom parlamentu i dva-tri mandata više u hnk.
- BHCluster
#366 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Naravno da je Njemacka privreda bolja samo sto onda svi koji mogu ne napuste BiH i ne odu u Nemacku jer time bi sebi onda rijesili sve probleme zar ne?kolobok wrote:Bez obzira kakve uvjete stvoriš ili ne stvoriš u BiH, uvijek će Njemačka biti bolja i nema te stranke ni tog političara u BiH koji to može promijeniti i koji može spriječiti čovjeka s EU putovnicom da ode u Njemačku ako mu se otvori prilika. To je poanta, sve drugo je demagogija.BHCluster wrote:
Znaci tebi je demagogija kad nisi sposoban da obezbjedis svojim glasacima ono za sta su te izabrali kao npr posao, zdravstvo, skolstvo.
Što se mene tiče, ja bih moralistima dao apsolutnu vlast na 10 godina pa da vidim što bi to oni učinili u praksi da spriječe odlazak ljudi i na koga bi se vadili kad poslije par godina shvate da je to u ovakvoj zemlji nemoguća misija. U zemlji u kojoj su svi politički procesi vođeni od strane 4 nacionalizma (tri konstitutivna i jedan "pro-bosanski" koji se voli prikazivati građanskim, a u praksi je jednako smiješan kao i ova tri).
- BHCluster
#367 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Moze Covic glasati na izborima u Hrvatskoj i to je OK a onda isti i njegovi virtualni bojovnici kazu da ja ne mogu glasati po Izbornom zakonu Bosne i Hercegovine.
-
Nivelacija
#368 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Mogao bi ovaj Falatar ili kako vec odigrati kljucnu ulogu za Covica, skinuce barem 40 k Komsicu ..
Njihova stranka
Njihova stranka
-
Hafis
#369 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Mene je strah da on ne digne 40 K glasova Ćoviću.
Ta ne misliš valjda da su Falatarovi glasači isprazni, antihrvatski orjentirani likovi koji još padaju na one Komšićeve ofucane matrice.
Ta ne misliš valjda da su Falatarovi glasači isprazni, antihrvatski orjentirani likovi koji još padaju na one Komšićeve ofucane matrice.
- BHCluster
- BHCluster
#371 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Neka HDZ traži krivca u svome veličanju zločinaca i dehumanizacije Bošnjaka.
-
kolobok
#372 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Čoviću je plafon 150 000 glasova, a Komšić to komotno može prebaciti, pogotovo sa ovakvom radikalnom građansko-nacionalističkom kampanjom koju vodi.mostarac1905 wrote: Glede teme, Čović pobjeđuje i to uvjerljivo jasno mi je iz dana u dan. Komšić mu je samo dobar + u čitavoj priči.
A koju to kampanju on uopće vodi? Ja stvarno ne vidim.malakh wrote:
glede teme, sa ovakvom kampanjom kakvu vodi čović, zasigurno je da nema teoretske šanse za pobjedu. jedino što može dobiti to je jedan mandat više u federalnom parlamentu i dva-tri mandata više u hnk.
Meni se sve čini da je i on davno procijenio kako mu Komšićeva pobjeda puno više ide na ruku i da se ni ne trudi pobijediti za predsjedništvo.
Pa zar to ne čine? Odlazi tko god može, a Hrvati najviše jer najviše mogu. Nema tog Hadžikadića, Komšića, Bećirovića, Čovića, Zelenike, Falatara... koji će ih natjerati da ostanu taman da im daš apsolutnu vlast i da učine sve u svojoj moći im ovdje osiguraju pristojne uvjete za život. Opet će Njemačka biti bolja.BHCluster wrote: Naravno da je Njemacka privreda bolja samo sto onda svi koji mogu ne napuste BiH i ne odu u Nemacku jer time bi sebi onda rijesili sve probleme zar ne?
To nije neki naš fenomen, taj egzodus je pogodio sve slabije razvijene zemlje kad im se otvorio pristup EU.
- BHCluster
#373 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Pa pobugu ko je zaduzen za razvoj drzave?kolobok wrote:Pa zar to ne čine? Odlazi tko god može, a Hrvati najviše jer najviše mogu. Nema tog Hadžikadića, Komšića, Bećirovića, Čovića, Zelenike, Falatara... koji će ih natjerati da ostanu taman da im daš apsolutnu vlast i da učine sve u svojoj moći im ovdje osiguraju pristojne uvjete za život. Opet će Njemačka biti bolja.BHCluster wrote: Naravno da je Njemacka privreda bolja samo sto onda svi koji mogu ne napuste BiH i ne odu u Nemacku jer time bi sebi onda rijesili sve probleme zar ne?
To nije neki naš fenomen, taj egzodus je pogodio sve slabije razvijene zemlje kad im se otvorio pristup EU.
-
kolobok
#374 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Kako će se itko posvetiti razvoju države kad mi 20 godina poslije rata još nismo ni definirali što je ta država. Tri kolektiva imaju svaki svoju definiciju, tri verzije povijesti i tri vizije budućnosti. Jedino u čemu se slažu je da sadašnjost ne valja i da je treba mijenjati s tim da bi svatko vukao na svoju stranu.BHCluster wrote:
Pa pobugu ko je zaduzen za razvoj drzave?
U državi koja ima tako klimave temelje ne može se pričati o dugoročnom razvoju dok se te stvari ne razriješe, a iskreno nisam baš optimističan da se mogu razriješiti. Previše su nepomirljive te razlike u koncepcijama.
- BHCluster
#375 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.
Da to sto si napisao imalo bi smisla da BiH nije duboko decentralizovana država imamo dva entiteta, distrikt te jedan od entiteta ima kantone. Zar se na tim nivoima vlasti ne moze sprovesti razvoj? Naravno da moze ali ne ide jer 45% onih koji imaju pravo glasa ne glasa a ovi drugi nagrađuju politicare i politike koje su doveli do ovoga sada sto imamo.kolobok wrote:Kako će se itko posvetiti razvoju države kad mi 20 godina poslije rata još nismo ni definirali što je ta država. Tri kolektiva imaju svaki svoju definiciju, tri verzije povijesti i tri vizije budućnosti. Jedino u čemu se slažu je da sadašnjost ne valja i da je treba mijenjati s tim da bi svatko vukao na svoju stranu.BHCluster wrote:
Pa pobugu ko je zaduzen za razvoj drzave?
U državi koja ima tako klimave temelje ne može se pričati o dugoročnom razvoju dok se te stvari ne razriješe, a iskreno nisam baš optimističan da se mogu razriješiti. Previše su nepomirljive te razlike u koncepcijama.