dragma wrote:
Egoizam je jasno izražen samo kod osoba zaposlenih u državnoj administraciji i kod pristalica vlasti naravno. Ako govorimo o solidarisanju sa najvećim dijelom našeg društva kojeg čine borci, radnici, penzioneri, zdravstveni radnici, profesori, zemljoradnici... to se nikako ne može nazvati egoizmom i nepostojanjem kolektivne svijesti.
Naprotiv, vlast i njeni poslušnici grabe koliko mogu.
normalno da grabe kad mogu ...
egoizam svih ovih gore nabrojanih ugrozenih grupa je upravo ta njihova individualna inertnost, samo svojoj gujici ugoditi ... da ne ponavljam, ako se jedni bune, drugi ceskaju jajca
razjedinjeni i sebicni, daj meni mrvicu sada ... a za sutra sta bude. a drugi neka se bore za svoje mrvice ...
ne postoji nista zajednicko, nista sto bi povezalo neki opsti bunt ...
nasem narodu treba vodja, a u doba kad svako smece i glupost i laz ispadne negdje u nekom mediju - kredibilitet jedne osobe ne moze postojati
a hebe nas i sto smo najpametniji
i jos da dodam najgora i najljenja grupa, koju ne vidim gore, koja bi trebala biti strah i trepet za svako drustvo su buduci akademski gradjani
imaju dvije preokupacije:
da se uvale na budzet
da razgule vani cim dobiju diplomu
i preije nego pocne prozivanje dijaspore - ja imam u biografiji i proteste i politicki angazman i kandidaturu i budzetske poslove ... sa jednog takvog sam

zbog braka, ne zbog para na grani i sredjenog sistema