BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Tomahawk11
Globalni moderator

#351 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by Tomahawk11 »

Bodkin wrote:
bumerangss wrote:Štrajk doktora je cisti bezobrazluk! Imaju plate oko 3000 KM i traže još! Ako vam je malo znate gdje je Njemačka!
Pa ce djeci skupljati pare pozivom po marku da ih salju na lijecenje u njemacku kod tih istih doktora. Cuj bezobrazluk da doktor ima istu platu kao neki bankar
Nemaju ljudi dodira sa realnošću.
I onaj što radi za 5-6 stoja bi trebao da traži više, ali se vodi onom ''šuti, dobro je, nek ne puca''.
Bloo
Globalna šefica

#352 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by Bloo »

Tomahawk11 wrote:
Bodkin wrote:
bumerangss wrote:Štrajk doktora je cisti bezobrazluk! Imaju plate oko 3000 KM i traže još! Ako vam je malo znate gdje je Njemačka!
Pa ce djeci skupljati pare pozivom po marku da ih salju na lijecenje u njemacku kod tih istih doktora. Cuj bezobrazluk da doktor ima istu platu kao neki bankar
Nemaju ljudi dodira sa realnošću.
I onaj što radi za 5-6 stoja bi trebao da traži više, ali se vodi onom ''šuti, dobro je, nek ne puca''.
Taj sto radi za 5-6 stoja je zamjenjiv.
Tomahawk11
Globalni moderator

#353 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by Tomahawk11 »

Bloo wrote: Taj sto radi za 5-6 stoja je zamjenjiv.
Ma, nema ni njih, sve ih je manje, ovi što se bave građevinskim djelatnostima muku muče da nađu radnu snagu.
drag_gost

#354 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by drag_gost »

Bodkin wrote:
Koji bankar ima 3000?
Bloo
Globalna šefica

#355 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by Bloo »

Tomahawk11 wrote:
Ma, nema ni njih, sve ih je manje, ovi što se bave građevinskim djelatnostima muku muče da nađu radnu snagu.
Postoje i radnici izvan građevinskih djelatnosti koji rade za 600 KM.
Oni su svjesni za su zamjenjivi. I šute. JEr ako neće oni, neko očajniji će raditi za 600 KM.
hAZNADAR

#356 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by hAZNADAR »

Bodkin wrote:
Kod doktora se pokazuje ista stvar kao i kod demobilisanih. Hebeni nas individualizam kojeg toliko hvalimo i kako nismo stado - a ustvari je cisti egoizam. Daj meni a ko hebe drustvo. Daj meni vise makar neki gladovali.

Problem je sto se blokirana saobracajnica lakse otrpi od bolesti. Imaju medicinari malo bolje adute za ucjenjivanje i to ti je.

Drustvo gdje ne postoji kolektivna svijest, osjecaj pripadnosti,.. je gomila egoista gdje svako grabi koliko moze.
Tomahawk11
Globalni moderator

#357 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by Tomahawk11 »

Bloo wrote:
Tomahawk11 wrote:
Postoje i radnici izvan građevinskih djelatnosti koji rade za 600 KM.
Oni su svjesni za su zamjenjivi. I šute. JEr ako neće oni, neko očajniji će raditi za 600 KM.
Jasno, postoje, nego sam naveo primjer.
Nego, to sve na priču gdje je problem što doktor traži više.
Bodkin

#358 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by Bodkin »

Tomahawk11 wrote:
Za te pare i trebaju da se muce
Tomahawk11
Globalni moderator

#359 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by Tomahawk11 »

Bodkin wrote:
Tomahawk11 wrote:
Misliš, gazde?
славянин

#360 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by славянин »

Tomahawk11 wrote:

Misliš, gazde?
Pa nek gazde zatvore ta preduzeca onda mozemo svi zajedno prst u uho.
Juliuscezar

#361 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by Juliuscezar »

nema ništa ljepše procitat nego kako se vlasnici firmi žale da im fali radnika, stoka izrabčjibavcka robovlasnicka
Bodkin

#362 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by Bodkin »

Tomahawk11 wrote:
Bodkin wrote:
Misliš, gazde?
Naravno, da nadju radnike
Tomahawk11
Globalni moderator

#363 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by Tomahawk11 »

Bodkin wrote:
Tomahawk11 wrote:
Bodkin wrote:
Misliš, gazde?
Naravno, da nadju radnike
Da, ali još uvijek nekako nađu i ucjene.
mp3sa

#364 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by mp3sa »

3000 :lol:
Jeste eura eto...
Pa sama ministri a kaže da ako im se poveća ovo što traže da će imati 2120 ako se ne varam. Znaći da nemaju sad ni 2000. Treba pitati ministricu kolika je njoj plata, a ja podržavam štrajk i da to da traže da im plate budu vezane za političare, pa ako može neko ko u skupštini kantona sjedi 4 godine i ništa ne uradi imati 4000, može i doktor minimalno toliko, tj duplo od toga...
Ramzess Veliki

#365 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by Ramzess Veliki »

triconja wrote:
insomnia78 wrote:Kpje volan borce. Vecina boraca nije ni u kakvim udruzenjima niti koriste pomoc istih
Zar postoji neko ko je bio godina za sluzenje a da nije pozvan u vojsku?
Mene su istjerali iz JNA kao neozbiljnog, kao nesto neuros psihozis, pa sam i u registru uveden kao nesposoban. :lol:
Nisam nikad dobio poziv za TO ili Armiju ali sam bio od prvih barikada ukljucen, I nisam ni u jednom udruzenju i nisam nikad koristio nikakvu pomoc. Od rata ne trazim nista niodkoga I za sve se sam potrudim. Pokusao sam konkurisati par puta za nekakav kreditic da mi pomognu kod kupovine stana kad sam se ozenio, ali kako nisam simpatizer SDA odjebali su me.
I podrzavam ove proteste, ako ni zbog cega ono radi kradje tih para za koje ljudi misle da idu borcima, a koriste se za placanje glasacke vojske SDA.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#366 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by KatarinaKosaca »

Citajuci vecinu komentara namece se zakljucak da nije slucajno da imamo vlast kakvu imamo. Gdje sam tu ja. Snaznima kapa do poda, Superhikovski stav prema siromasnima i obespravljenima. Potpuno odsustvo etickih postulata sta je borac, a sta dezerter. Kad su bili prosvjedi za JMBG vecina ucesnika je samo imala jedan motiv. Otici sa djetetom na more. Padalo se u trans od solidarnosti. Sad kad veterani koji su stvorili ovu zemlju (koliko god otrcano zvucala ova fraza) traze komad kruha i zrno pravde, bivaju prskani suzavcem, razboljevaju se i umiru, javljaju se dokone budzetlije (placaj mi porez ko te hebe), "spasioci institucija" (ovakve institucije se svakom ekonomskom logikom moraju urusiti i sto prije to bolje) i dezurni palamudi kojima ipak smetaju borci jer ih asociraju na dezerterski bekgraund. Niti zelim porezima placati suzavac, niti represivni aparat da se veterani tuku, niti lazljivu vlast koja nema damu da sa njima razgovara.
DonieBrasco

#367 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by DonieBrasco »

Narod je glup jednostavno, sto puta vlast obecala - sto puta prevarila, opet ce sad da obeca pred izbore i ovi ce im dati glas, a u februaru 2019. opet na proteste.

Dajte ljudi dođite pameti ove izbore.
Tomahawk11
Globalni moderator

#368 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by Tomahawk11 »

KatarinaKosaca wrote:Citajuci vecinu komentara namece se zakljucak da nije slucajno da imamo vlast kakvu imamo. Gdje sam tu ja. Snaznima kapa do poda, Superhikovski stav prema siromasnima i obespravljenima. Potpuno odsustvo etickih postulata sta je borac, a sta dezerter. Kad su bili prosvjedi za JMBG vecina ucesnika je samo imala jedan motiv. Otici sa djetetom na more. Padalo se u trans od solidarnosti. Sad kad veterani koji su stvorili ovu zemlju (koliko god otrcano zvucala ova fraza) traze komad kruha i zrno pravde, bivaju prskani suzavcem, razboljevaju se i umiru, javljaju se dokone budzetlije (placaj mi porez ko te hebe), "spasioci institucija" (ovakve institucije se svakom ekonomskom logikom moraju urusiti i sto prije to bolje) i dezurni palamudi kojima ipak smetaju borci jer ih asociraju na dezerterski bekgraund. Niti zelim porezima placati suzavac, niti represivni aparat da se veterani tuku, niti lazljivu vlast koja nema damu da sa njima razgovara.
Budi malo realna, veterani se koriste za politikanstvo, kad su bile blokade puteva, ljudi iz Krajine idu na vogošćansku petlju :-) pitaju ih gdje ćete to u Barama, idemo da blokiramo institucije, pa institucije su vam u kontra smjeru, nas su poslali ovamo...
Pogledao sam snimak ove zadnje situacije, ne bi bilo ni suzavaca ni pendeka da se veterani nisu zaletjeli sa zastavama na policiju.
Vlast je ljigava, odvratna, ali si vjerovatno i sama mogla vidjeti kako po društvenim mrežama različito plasiraju jednu te istu situaciju.
Jednima su to jadni, obespravljeni borci koje tuče policija nizašto, drugima su igrači ovih prvih.
Meni je najžalosnije što su ti ljudi pristali da budu igračke sistema.
hAZNADAR

#369 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by hAZNADAR »

Tomahawk11 wrote:
KatarinaKosaca wrote:Citajuci vecinu komentara namece se zakljucak da nije slucajno da imamo vlast kakvu imamo. Gdje sam tu ja. Snaznima kapa do poda, Superhikovski stav prema siromasnima i obespravljenima. Potpuno odsustvo etickih postulata sta je borac, a sta dezerter. Kad su bili prosvjedi za JMBG vecina ucesnika je samo imala jedan motiv. Otici sa djetetom na more. Padalo se u trans od solidarnosti. Sad kad veterani koji su stvorili ovu zemlju (koliko god otrcano zvucala ova fraza) traze komad kruha i zrno pravde, bivaju prskani suzavcem, razboljevaju se i umiru, javljaju se dokone budzetlije (placaj mi porez ko te hebe), "spasioci institucija" (ovakve institucije se svakom ekonomskom logikom moraju urusiti i sto prije to bolje) i dezurni palamudi kojima ipak smetaju borci jer ih asociraju na dezerterski bekgraund. Niti zelim porezima placati suzavac, niti represivni aparat da se veterani tuku, niti lazljivu vlast koja nema damu da sa njima razgovara.
Budi malo realna, veterani se koriste za politikanstvo, kad su bile blokade puteva, ljudi iz Krajine idu na vogošćansku petlju :-) pitaju ih gdje ćete to u Barama, idemo da blokiramo institucije, pa institucije su vam u kontra smjeru, nas su poslali ovamo...
Pogledao sam snimak ove zadnje situacije, ne bi bilo ni suzavaca ni pendeka da se veterani nisu zaletjeli sa zastavama na policiju.
Vlast je ljigava, odvratna, ali si vjerovatno i sama mogla vidjeti kako po društvenim mrežama različito plasiraju jednu te istu situaciju.
Jednima su to jadni, obespravljeni borci koje tuče policija nizašto, drugima su igrači ovih prvih.
Meni je najžalosnije što su ti ljudi pristali da budu igračke sistema.
Nevjerovatano puno je obicnih ljudi kojima mozes servirati neku modricu na borcu, ili kako place zbog suzavca, ili kako pada u nesvjest,... i napisati diktatorska vlast, rezimska policija, bakirova policija,... i sudeci po psovkama, prijetnjama, pozivima na pobunu,... fakat uzmu zdravo za gotovo bez ikakvog preispitivanja kako je doslo do toga, sta je prethodilo tome.

Tipicno nase licemjere,... valjda je na taj nacin lakse dokazivati patriotizam i da se nikome ne zamjeris. Niko, ama niko se ne usudjuje imenom i prezimenom kritikovati agresivnost boraca prema policiji i novinarima.
Sistem tu nista nije kriv - svaka vlast na svijetu pa i nasa se mora populisticki prilagoditi javnom mijenju konto boraca inace gubi izbore.

Znaci do naroda je.
Tomahawk11
Globalni moderator

#370 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by Tomahawk11 »

Dobro, i to je jasno, pa kako bi dobijale izbore nacionalne partije da nije narod takav kakav je.
Nisu se sigurno radom održali na pozicijama nego upravo to što si naveo u zadnjoj i predzadnjoj rečenici.
славянин

#371 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by славянин »

bhnapoleon1 wrote:nema ništa ljepše procitat nego kako se vlasnici firmi žale da im fali radnika, stoka izrabčjibavcka robovlasnicka
Jeli iko prisiljen negdje da radi ????
dragma
Vozim: Pješe

#372 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by dragma »

E hajmo se sad malo gađati ciframa. Čuj tri milje!? I kad sam napisao radnici u zdravstvu nisam mislio samo na doktore...
Prosječna plata ljekara opće prakse u FBiH kreće se od 1.080 do 1.180 KM, a specijaliste od 1.340 do 1.470 KM. U Republici Srpskoj neki ljekari rade čak za 950 KM, a medicinske sestre za 500-600 KM. Oni koji svakodnevno spašavaju živote i brinu o zdravlju građana svoje plate smatraju mizernim i ponižavajućim te glavnim razlogom masovnog odlaska zdravstvenih radnika iz BiH.
Prema relevantim podacima sa kojima raspolaže Ministarstvo RS-a, doktor medicine, u zavisnosti u kojoj javnoj zdravstvenoj ustanovi je zaposlen u prosjeku ima osnovnu platu od oko 1.260 KM, a ukupna primanja oko 1.390 KM.
“Specijalisti u prosjeku imaju osnovnu platu od oko 1.680 KM, a ukupna primanja od oko 1.998 KM, dok supspecijalisti imaju osnovnu platu od oko 1.820 KM, a ukupna primanja u prosjeku od oko 2.120 KM”, navode u Ministasrtvu.
Kada je riječ o medicinskim sestrama i tehničarima, u zavisnosti od zdravstvene ustanove prosječna osnovna plata iznosi oko 705 KM, a ukupna prosječna mjesečna primanja oko 798 KM.
Bankarstvo svakako pripada privatnom sektoru tako da lična primanja u bankama nisu relevantna za ovu diskusiju.
hAZNADAR wrote: Kod doktora se pokazuje ista stvar kao i kod demobilisanih. Hebeni nas individualizam kojeg toliko hvalimo i kako nismo stado - a ustvari je cisti egoizam. Daj meni a ko hebe drustvo. Daj meni vise makar neki gladovali.

Problem je sto se blokirana saobracajnica lakse otrpi od bolesti. Imaju medicinari malo bolje adute za ucjenjivanje i to ti je.

Drustvo gdje ne postoji kolektivna svijest, osjecaj pripadnosti,.. je gomila egoista gdje svako grabi koliko moze.
Egoizam je jasno izražen samo kod osoba zaposlenih u državnoj administraciji i kod pristalica vlasti naravno. Ako govorimo o solidarisanju sa najvećim dijelom našeg društva kojeg čine borci, radnici, penzioneri, zdravstveni radnici, profesori, zemljoradnici... to se nikako ne može nazvati egoizmom i nepostojanjem kolektivne svijesti.
Naprotiv, vlast i njeni poslušnici grabe koliko mogu.
dragma

#373 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by dragma »

A demobilisanim borcima jednako manipulišu i vlast i opozicija. I lažu ih.
Barem je to jasno unazad 22 godine nakon završetka rata.
dragma

#374 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by dragma »

славянин wrote:
bhnapoleon1 wrote:nema ništa ljepše procitat nego kako se vlasnici firmi žale da im fali radnika, stoka izrabčjibavcka robovlasnicka
Jeli iko prisiljen negdje da radi ????
Jeste! Imati posao/platu je egzistencijalna potreba a ne hobi.
uglavnomja

#375 Re: BORCI NA ULICI, DOKTORI I POLICIJA U ŠTRAJKU, JE LI OVO DNO?

Post by uglavnomja »

dragma wrote:
Egoizam je jasno izražen samo kod osoba zaposlenih u državnoj administraciji i kod pristalica vlasti naravno. Ako govorimo o solidarisanju sa najvećim dijelom našeg društva kojeg čine borci, radnici, penzioneri, zdravstveni radnici, profesori, zemljoradnici... to se nikako ne može nazvati egoizmom i nepostojanjem kolektivne svijesti.
Naprotiv, vlast i njeni poslušnici grabe koliko mogu.
normalno da grabe kad mogu ...

egoizam svih ovih gore nabrojanih ugrozenih grupa je upravo ta njihova individualna inertnost, samo svojoj gujici ugoditi ... da ne ponavljam, ako se jedni bune, drugi ceskaju jajca :zzzz:
razjedinjeni i sebicni, daj meni mrvicu sada ... a za sutra sta bude. a drugi neka se bore za svoje mrvice ...

ne postoji nista zajednicko, nista sto bi povezalo neki opsti bunt ...

nasem narodu treba vodja, a u doba kad svako smece i glupost i laz ispadne negdje u nekom mediju - kredibilitet jedne osobe ne moze postojati

a hebe nas i sto smo najpametniji :oops:

i jos da dodam najgora i najljenja grupa, koju ne vidim gore, koja bi trebala biti strah i trepet za svako drustvo su buduci akademski gradjani :D :izet:
imaju dvije preokupacije:
da se uvale na budzet
da razgule vani cim dobiju diplomu

i preije nego pocne prozivanje dijaspore - ja imam u biografiji i proteste i politicki angazman i kandidaturu i budzetske poslove ... sa jednog takvog sam :run: zbog braka, ne zbog para na grani i sredjenog sistema :-)
Post Reply