Kriza srednjih godina

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
pustopoljina

#351 Re: Kriza srednjih godina

Post by pustopoljina »

ovo_mi_je_nick wrote:
Vidim duge grudi do iznad koljena, suhonjave, smežurane i ne digne mi se.
Vidim oble, tvrde kao dinje, bradavice kao ventil od Scanie i digne mi se do pod vrat.

Jel to do testosterona, pada, nivoa, stresa, godina ili samo do objekta koji gledam ? Ma hajte molim vas.
uvazavam, ali me kopka- vidis li ti SEBE u ogledalu? ili se jos vidis kao da imas 25?
ja da sam neki otromboljeni polucelavi, zutozubi sa smedjim kaziprstom od cigareta tip i da se nacrtam za stolom goreopisane, te da se ugledam u ogledalu iza sanka- svoj bocun pored njene glavice, mislim da bi me zabolio stomak.
ovo_mi_je_nick

#352 Re: Kriza srednjih godina

Post by ovo_mi_je_nick »

pustopoljina wrote:
ovo_mi_je_nick wrote:
Vidim oble, tvrde kao dinje, bradavice kao ventil od Scanie i digne mi se do pod vrat.

Jel to do testosterona, pada, nivoa, stresa, godina ili samo do objekta koji gledam ? Ma hajte molim vas.
uvazavam, ali me kopka- vidis li ti SEBE u ogledalu? ili se jos vidis kao da imas 25?
ja da sam neki otromboljeni polucelavi, zutozubi sa smedjim kaziprstom od cigareta tip i da se nacrtam za stolom goreopisane, te da se ugledam u ogledalu iza sanka- svoj bocun pored njene glavice, mislim da bi me zabolio stomak.
Svi smo i muškadija i ženskadija sa više kuka fizički grohnuli tako da pad libida ne pripisujemo testosteronu i ostalim unutrašnjim stvarima nego je naglasak na nedostatku fizičke privlačnosti za oboje.

Vidim ja sebe, spusti loptu :wink:
graue_maus

#353 Re: Kriza srednjih godina

Post by graue_maus »

Image :D :izet:
hAZNADAR

#354 Re: Kriza srednjih godina

Post by hAZNADAR »

pustopoljina wrote:
ovo_mi_je_nick wrote:

Naravno da svi mi u 40,50-tima ne izgledamo kao mladi,...

Ali je cinjenica da su stariji muski u 40,50-tima popularniji kod mladjih zena nego zene u 40,50-tima kod mladjih muskih.
Cesce vidis parove sa razlikom 10,20 godina gdje je muski stariji nego obrnuto.

Zene su pozeljne kod muskaraca uglavnom zbog fizickog izgleda - muski su pozeljni kod zena pored fizickog izgleda i nekih drugih stvari.
Veci stomak, gubitak kose, sijede, koza ko opanak,... kod muskih opet moze proci - kod zene malo teze. Zato je i industrija koja radi sminku, plasticne operacije,.... uglavnom orjentisana na zene.

Kriza srednjih godina i glupiranja koje rade muski nije nista drugo nego svjestan ili nesvjestan lov na mladje cure.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#355 Re: Kriza srednjih godina

Post by Truba »

sjećam se kad su curice iz osnovne imale dečke
dolazilo se kolima po njih
a mi smo se igrali u pesku bukvalno
tamo 6-7 -8 razred
djevojka bez imena

#356 Re: Kriza srednjih godina

Post by djevojka bez imena »

ovo_mi_je_nick wrote:

Pad libida u direktnoj je vezi sa opadanjem testosterona, i to počinje od četrdesete godine, naravno ima i izuzetaka kao i drugih faktora osim godina. Ali medicina Kaze > godina < testosterona < libida. Pomirite se s tim dečki :mrgreen:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#357 Re: Kriza srednjih godina

Post by plain vanilla »

djevojka bez imena wrote:
ovo_mi_je_nick wrote:

Pad libida u direktnoj je vezi sa opadanjem testosterona, i to počinje od četrdesete godine, naravno ima i izuzetaka kao i drugih faktora osim godina. Ali medicina Kaze > godina < testosterona < libida. Pomirite se s tim dečki :mrgreen:
imaju sad tabletice, ne moraju se sekirati oko toga :oops:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#358 Re: Kriza srednjih godina

Post by Truba »

često ne znam ni koja je godina pa dok izračunam koliko imam godina
ali u 38. skoro za 5 mjeseca sam nikad jači 8) 8) 8)
ovo_mi_je_nick

#359 Re: Kriza srednjih godina

Post by ovo_mi_je_nick »

plain vanilla wrote:
ovo_mi_je_nick wrote:

imaju sad tabletice, ne moraju se sekirati oko toga :oops:
Sve dok pumpa radi tj srce, nema problema. Al kad jednom cmekne od bobica, prepukne, prekoskoči i na kraju rokne preko pola, nadat se da će se to desiti na nekoj iole očuvanoj, pa može i silikonari ali samo da ima dobar stomak kad ugleda lice u grču a dole još iz prostate ide sjemena plazma. Nači kad me ukopaju hoću da pimpek strši ostatci armature iz ploče.

Šalu na stranu, čovjek treba uvijek raditi na sebi kako zbog sebe a tako i zbog drugih, svog druga, ko je u vezi, braku što inače ne podržavam kao takav vid "okova", tako i zbog boljeg uspjeha kod seks shema kod mlađe populacije.

Nije ko kriza nego samo update.
hAZNADAR

#360 Re: Kriza srednjih godina

Post by hAZNADAR »

ovo_mi_je_nick wrote:

Mi stariji smo se odavno pomirili sa time da nam bolje ide trcanje maratona nego trka na 100 metara. :wink: U prijevodu - svi smo sexualno aktivni ali na drugaciji nacin. Po mnogima i interesantniji.

Ponovicu reda radi da je po mom iskustvu i iskustvu mojih bliskih vrsnjaka(50+) kriza srednjih godina je ili lov na mladje zene - ili zurba da se neke zelje poput motora, sportskog auta, skakanja padobranom,...... ostvare dok nije kasno. Libido sa ovim drugim nema veze a sa prvim ima na drugi nacin jer koji q bi staronje ganjali mladje trebe ako su disfunkcionalni?

Neznam koliko ti je godina i kojeg si spola - ali buduci da toliko potezes pad muskog libida u ovoj temi - rekao bih da imas problema sa time.
djevojka bez imena

#361 Re: Kriza srednjih godina

hAZNADAR wrote:
Mi stariji smo se odavno pomirili sa time da nam bolje ide trcanje maratona nego trka na 100 metara. :wink: U prijevodu - svi smo sexualno aktivni ali na drugaciji nacin. Po mnogima i interesantniji.

Ponovicu reda radi da je po mom iskustvu i iskustvu mojih bliskih vrsnjaka(50+) kriza srednjih godina je ili lov na mladje zene - ili zurba da se neke zelje poput motora, sportskog auta, skakanja padobranom,...... ostvare dok nije kasno. Libido sa ovim drugim nema veze a sa prvim ima na drugi nacin jer koji q bi staronje ganjali mladje trebe ako su disfunkcionalni?

Neznam koliko ti je godina i kojeg si spola - ali buduci da toliko potezes pad muskog libida u ovoj temi - rekao bih da imas problema sa time.

Pa da čitaš ne bi mi ovako replicirao, iz slijedećih razloga

-ja sam spomenula mušku menopauzu kao moguć uzrok krize srednjih godina na sta se @Hakiz uznemirio i primio ko kišna dova :lol:
-pad libida je spomenuo @ ovo mi je nik, a ne ja, zato pucaš u prazno :wink:

Rezime svega je da su andropauza i pad libida kao i opadanje testosterona medicinski dokazane a i vrlo prirodne pojave, to su činjenice jer satic svima kuca tik tak tik tak... I ženama i muškarcima..
Ja i dalje mislim da se kriza odražava u padu morala i djelimičnom gubitku identiteta.

A ako želiš znati u kojem si dobu, samo sebe zapitaj, jesu li tridesete mladost? Meni nisu. Kako su bliže više ih se pribojavam.
ruzmarin32

#362 Re: Kriza srednjih godina

Post by ruzmarin32 »

Nije mi jasno zasto bi muskli upadali u krizu srednjih godina, kad je kod njih upravo obrnuto nego kod zena, muskarci sto su stariji, to su bolji i interesantniji... oni koji upadaju u krizu srednjih godina, bili su u krizi jos od puberteta :)
Hakiz

#363 Re: Kriza srednjih godina

Post by Hakiz »

-ja sam spomenula mušku menopauzu kao moguć uzrok krize srednjih godina na sta se @Hakiz uznemirio i primio ko kišna dova :lol:
?
Pasiflora

#364 Re: Kriza srednjih godina

Post by Pasiflora »

djevojka bez imena wrote: Rezime svega je da su andropauza i pad libida kao i opadanje testosterona medicinski dokazane a i vrlo prirodne pojave, to su činjenice jer satic svima kuca tik tak tik tak... I ženama i muškarcima..
Ja i dalje mislim da se kriza odražava u padu morala i djelimičnom gubitku identiteta.
Tačno tako, samo što se žene znatno bolje nose sa tim jer se na neki nacin pripreme za to što dolazi. Muškarac ugavnom negira mogućnost da će se baš NJEMU dogoditi ono što se događa svima redom i zbog toga dolazi do navedene krize identiteta. Ova tema je vrlo dobra potvrda toga.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#365 Re: Kriza srednjih godina

Post by japin_mutapi »

kriza srednjih godina je nastavak krize prije srednjih godina koja je opet nastavak krize mladih godina

ko je bio opušten prije srednjih godina biće i dalje, ko je kriziro prije nastaviće sa krizom
hAZNADAR

#366 Re: Kriza srednjih godina

Post by hAZNADAR »

hAZNADAR wrote:

Pa da čitaš ne bi mi ovako replicirao, iz slijedećih razloga

-pad libida je spomenuo @ ovo mi je nik, a ne ja, zato pucaš u prazno :wink:

Rezime svega je da su andropauza i pad libida kao i opadanje testosterona medicinski dokazane a i vrlo prirodne pojave, to su činjenice jer satic svima kuca tik tak tik tak... I ženama i muškarcima..

A ako želiš znati u kojem si dobu, samo sebe zapitaj, jesu li tridesete mladost? Meni nisu. Kako su bliže više ih se pribojavam.
Muska menopauza se javlja uglavnom u 60-tima a kriza srednjih godina uglavnom u 40-tima evt 50-tima. Ako si vec toliko citala i spominjes medicinu - valjda bi prvo trebala odrediti o kojoj deceniji se radi. A buduci da se muski kurče u krizi srednjih godina i da su medicinski dokazano :-) potentni - halo logika.
I naravno - sa svojih 50 i kusur znam o cemu pricam kao i ostali ovdje sto je bolje od medicinskih dokaza sa interneta. Naravno ako ces vjerovati ljudima koji su kroz to prosli ili prolaze.

Sve te stvari koje muski rade u krizi srednjih godina su odluka, cista svjesna odluka a ne rezultat hormona. Isto kao da ti neko kaze da imas jos dvije godine zivota, da ces umrijeti tog i tog dana - pa naravno da covjek hoce da iskoristi max.
Last edited by hAZNADAR on 31/08/2018 18:25, edited 1 time in total.
hAZNADAR

#367 Re: Kriza srednjih godina

Post by hAZNADAR »

Pasiflora wrote:
djevojka bez imena wrote: Rezime svega je da su andropauza i pad libida kao i opadanje testosterona medicinski dokazane a i vrlo prirodne pojave, to su činjenice jer satic svima kuca tik tak tik tak... I ženama i muškarcima..
Tačno tako, samo što se žene znatno bolje nose sa tim jer se na neki nacin pripreme za to što dolazi. Muškarac ugavnom negira mogućnost da će se baš NJEMU dogoditi ono što se događa svima redom i zbog toga dolazi do navedene krize identiteta. Ova tema je vrlo dobra potvrda toga.
Sa kojeg studija psihologije dolazite i ti i slicni sto tako tumacite musku psihu - ili sa kakvim likovima ste imale posla do sada? Jedna jucer zakljuci da sam impotentni slabic koji na zenama lijeci svoje frustracije. :D

A to sto neko negira da se moze dogoditi se dogadja na momente i kada je covjek mladji. Opterecenje, stres, umor, strah, nedostatak hemije,... nije muski libido konstanta koja je stalno na istoj razini. To zna ici gore ili dole kao i samopouzdanje.

Okidac za krizu srednjih godina nije libido vec odredjena razmisljanja u koja muskarac upadne i svjesne odluke koje napravi.
hAZNADAR

#368 Re: Kriza srednjih godina

Post by hAZNADAR »

dupli
lmo
Location: volim sto sam ero s kamena i drace....ko poskok sto skace

#369 Re: Kriza srednjih godina

Post by lmo »

Image

:hihihi:
triconja

#370 Re: Kriza srednjih godina

Post by triconja »

Black swan wrote:često ne znam ni koja je godina pa dok izračunam koliko imam godina
ali u 38. skoro za 5 mjeseca sam nikad jači 8) 8) 8)
U kolekciji stripova? :lol: :lol: :lol:
triconja

#371 Re: Kriza srednjih godina

Post by triconja »

lmo wrote:Image

:hihihi:
Al se izvlace, eee. Pa kad je nesto dokazano i izmjereno nemas se sta pravit budala jer ispadas glup i tako to :lol: :lol: :lol:

Nea, stare i muski i zenski, samo je problem prifatit to i pocet se pridrzavat savjeta doktota, ali jebo ti nas mi smo pametniji od doktora i tako to :lol: :lol: :lol:
djevojka bez imena

#372 Re: Kriza srednjih godina

hAZNADAR wrote:
hAZNADAR wrote:

Muska menopauza se javlja uglavnom u 60-tima a kriza srednjih godina uglavnom u 40-tima evt 50-tima. Ako si vec toliko citala i spominjes medicinu - valjda bi prvo trebala odrediti o kojoj deceniji se radi. A buduci da se muski kurče u krizi srednjih godina i da su medicinski dokazano :-) potentni - halo logika.
I naravno - sa svojih 50 i kusur znam o cemu pricam kao i ostali ovdje sto je bolje od medicinskih dokaza sa interneta. Naravno ako ces vjerovati ljudima koji su kroz to prosli ili prolaze.

Sve te stvari koje muski rade u krizi srednjih godina su odluka, cista svjesna odluka a ne rezultat hormona. Isto kao da ti neko kaze da imas jos dvije godine zivota, da ces umrijeti tog i tog dana - pa naravno da covjek hoce da iskoristi max.
Prije svega, želim da Vam se izvinim, obzirom da vidim tj osjeti se iz vašeg repliciranja meni da ste se našli uvrijeđeni mojim pisanjem. To sto pišem ne odnosi se ni na koga lično nego je općenito. Početak andropauze javlja se individualno, kod nekog u 40., kod nekog u 50. Itd itd, ali sasvim sigurno taj period u životu muškarca, povezuje se s padom muskih hormona, a samim tim i slabljenjem libida, što je, opet ću ponoviti sasvim prirodna pojava.
Ne znam zašto tako zašto odgovarate? Zato je mislim, bolje da ne spominjem period zvan periandropauza, ili pojave poput gubljenje tonula mišića, kolagena, sjeda kosa jos mnogo toga.
Moje znanje ( mada i nije nesto široko) ne potiče s interneta, u to možete biti sigurni. Sto se svega rečenog tice, najvaznije je da ste vi zadovoljni i sretni, ma koliko godina imali, a andropauza i kriza će već doći, nemojte brinuti :D
pustopoljina

#373 Re: Kriza srednjih godina

Post by pustopoljina »

ovo_mi_je_nick wrote:
pustopoljina wrote:
ovo_mi_je_nick wrote:

Svi smo i muškadija i ženskadija sa više kuka fizički grohnuli tako da pad libida ne pripisujemo testosteronu i ostalim unutrašnjim stvarima nego je naglasak na nedostatku fizičke privlačnosti za oboje.

Vidim ja sebe, spusti loptu :wink:
Ne driblam ja :)
Nego mi cudno...ja ko zensko imam puno vise kompleksa,nego neki muski ljepotan :)
bleee_sa

#374 Re: Kriza srednjih godina

Post by bleee_sa »

Ma sve će vas neko jebat, ne sikirajte se :D
Fudo387

#375 Re: Kriza srednjih godina

Post by Fudo387 »

:lol:
Hadzialagic.
Post Reply