hAZNADAR wrote:djevojka bez imena wrote:hAZNADAR wrote:
Muska menopauza se javlja uglavnom u 60-tima a kriza srednjih godina uglavnom u 40-tima evt 50-tima. Ako si vec toliko citala i spominjes medicinu - valjda bi prvo trebala odrediti o kojoj deceniji se radi. A buduci da se muski kurče u krizi srednjih godina i da su
medicinski dokazano 
potentni - halo logika.
I naravno - sa svojih 50 i kusur znam o cemu pricam kao i ostali ovdje sto je bolje od medicinskih dokaza sa interneta. Naravno ako ces vjerovati ljudima koji su kroz to prosli ili prolaze.
Sve te stvari koje muski rade u krizi srednjih godina su odluka, cista svjesna odluka a ne rezultat hormona. Isto kao da ti neko kaze da imas jos dvije godine zivota, da ces umrijeti tog i tog dana - pa naravno da covjek hoce da iskoristi max.
Prije svega, želim da Vam se izvinim, obzirom da vidim tj osjeti se iz vašeg repliciranja meni da ste se našli uvrijeđeni mojim pisanjem. To sto pišem ne odnosi se ni na koga lično nego je općenito. Početak andropauze javlja se individualno, kod nekog u 40., kod nekog u 50. Itd itd, ali sasvim sigurno taj period u životu muškarca, povezuje se s padom muskih hormona, a samim tim i slabljenjem libida, što je, opet ću ponoviti sasvim prirodna pojava.
Ne znam zašto tako zašto odgovarate? Zato je mislim, bolje da ne spominjem period zvan periandropauza, ili pojave poput gubljenje tonula mišića, kolagena, sjeda kosa jos mnogo toga.
Moje znanje ( mada i nije nesto široko) ne potiče s interneta, u to možete biti sigurni. Sto se svega rečenog tice, najvaznije je da ste vi zadovoljni i sretni, ma koliko godina imali, a andropauza i kriza će već doći, nemojte brinuti