General War wrote:
Mada ne vjerujem ja da je ista tu slucajno.
Ni ja u to ne vjerujem.
Tisina koja se konstantno "cuje" s Bosnjacke strane na sve i svasta, pristajanje na razne gluposti itd., samo potvrdjuju da se Bosnjacki vrh (SDA) o svemu dogovara sa H i S komponentama.
Uzmimo samo ovaj zadnji primjer raspodjele novca od novih akciza. 2/3 vozila u BiH je registrovano u FBiH, a 1/3 u RS. Samim tim je i vise nego jasno gdje se prikuplja vise sredstava od akciza na gorivo, kao i kako bi ta raspodjela trebala izgledati.
Ali - jok.
SDA hladno pristane na raspodjelu po nekakvim davno utvrdjenim procentima (59% FBiH, 39% RS i DB 2%), umjesto da bude po realnom stanju, tj. 68% FBiH, 30% RS i 2% DB.
Slicno je bilo i s penzijama. FBiH danas, i godinama unazad, PIO RS uplacuje, cini mi se, oko 30% iznosa njihovog budzeta tamo. Kao, ljudi su te penzije zaradili na podrucju danasnje FBiH. Super.
Osim cinjenice da FBiH nije ni postojala kada su ti ljudi zaradili penzije, kao ni RS, kao ni odvojeni PIO, niti su ti ljudi doprinose uplacivali u PIO FBiH. Nista nije postojalo.
Ali, to uopste nije smetalo SDA da pristane i na to, tj. da iz PIO FBiH dopunjava budzet PIO RS.
Imamo i primjer onog komada autoputa u RS prema HR i mosta preko Save, gdje ce 90% sredstava dati - FBiH. Naravno, niko ni ne nudi odgovor na pitanje - zasto? Niti se radi o koridoru 5C, niti je taj most u Federaciji, niti je pretjerano bitan za Federaciju. Zasto ce se onda finansirati sredstvima Federacije?
Meni sve ovo ogleda kao ono - ruka ruku mije, pa nek' prica ko sta hoce.
Dodik se za autoputeve zaduzio oko 860 miliona KM, a tim parama je izgradio svega 70-ak km autoputa. Ispada da je 1 km autoputa kostao preko 12 miiliona KM.
Naravno, niko ne postavlja pitanje o tome, niti trazi da se pokazu dokazi o utrosku preko 12 miliona KM po kilometru.