Grupa B - Portugal, Španija, Maroko, Iran
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Bosanski_kralj
#351 Re: Grupa B - Portugal, Španija, Maroko, Iran
Portugal - Španija nikad veći broj odvratnih njuški nije bilo na terenu. Ne zna se koji su odvratniji. Zapravo zna, to su ipak Španci.
- USAblues
#352 Re: Grupa B - Portugal, Španija, Maroko, Iran
bersK wrote:Poslije Senada Lulića, još jedan dečko kome se ne zna način kako je postao fudbaler. Doslovno predžogirao utakmicu i podijelio dva pasa prvom do sebe.AmiĐa_Idriz wrote:
I'm just gonna leave this here.
Yebena masina.
- kamen spoticanja
#353 Re: Grupa B - Portugal, Španija, Maroko, Iran
ali im je falilo jos dva gola do sakrivanja lopte...ovako im je oslobodio zadnju liniju koju je Costa ubio u pojam...lik je bio na svakoj fucking lopti_BataZiv_0809 wrote:U sustini ispostavilo se kao promasaj, a nije morao biti. Krenuli su ih mljeti ko Real u Ligi Sampiona kad ti utrpa dva tri brzopotezna gola pa ti sakrije loptu. I vjerovatno bi to bilo dovoljno da ne bi onog slobodnjaka.kamen spoticanja wrote:kakav promasaj.Hierra s izmjenom.Coste
nevjerovatno
i onda Cigic na liniju i portugal je poceo igrati lopte
- AmiĐa_Idriz
#354 Re: Grupa B - Portugal, Španija, Maroko, Iran
Najnezahvalnija pozicija bila, i jos uvijek je ostala. Uvijek se hvatala standardna mantra i prica za igrace poput Carvalha, kritikujes ga i hraknes jos dok je u tunelu.
Takvi isti postovi su se ovdje pisali i price iste pricale i za Elvira Rahmica. A niko nije svjestan ocito da su i Elvir a i veceras William (samo sto je on, realno gledajuci naprednija verzija Rahimica, ako nista makar malo u tom tehnickom smislu te smislu stamine) najvaznije karike ekipe. Za odrzavanje stabilnosti i ravnoteze napad - odbrana.
Slazem se kada povrsno pratis Carvalha onako preletis na terenu, izgleda ocajno. Ali premotaj tekmu i fokusiraj kretnje svojih ociju samo na njemu. A ako hoces, postavit cu video njegove igre protiv Spanije sinoc, siguran sam da ce neko objaviti. Totalni masterclass odgovor na talsticke preporuke i zamisli Santosa sa njegove strane, jos kada uzmes u obzir da je odradjivao i posao potpuno indisponiranog Moutinha shvatis koliko je on sam doprinijeo ekipi, od kontri pa na dalje.
Mozda sam i ja freak sto obozavam obracati paznju na ovakve igrace (o da Fabinho, jedva te cekam
) ali bez veze je takve komentare davati sa ne bas detaljnim uvidom u njegove zadatke te samo odradjivanje istih.
Jebi ga, nije fudbal samo probacivanje lopte kroz noge. Treba neko i takvima iza ledja.
Takvi isti postovi su se ovdje pisali i price iste pricale i za Elvira Rahmica. A niko nije svjestan ocito da su i Elvir a i veceras William (samo sto je on, realno gledajuci naprednija verzija Rahimica, ako nista makar malo u tom tehnickom smislu te smislu stamine) najvaznije karike ekipe. Za odrzavanje stabilnosti i ravnoteze napad - odbrana.
Slazem se kada povrsno pratis Carvalha onako preletis na terenu, izgleda ocajno. Ali premotaj tekmu i fokusiraj kretnje svojih ociju samo na njemu. A ako hoces, postavit cu video njegove igre protiv Spanije sinoc, siguran sam da ce neko objaviti. Totalni masterclass odgovor na talsticke preporuke i zamisli Santosa sa njegove strane, jos kada uzmes u obzir da je odradjivao i posao potpuno indisponiranog Moutinha shvatis koliko je on sam doprinijeo ekipi, od kontri pa na dalje.
Mozda sam i ja freak sto obozavam obracati paznju na ovakve igrace (o da Fabinho, jedva te cekam
Jebi ga, nije fudbal samo probacivanje lopte kroz noge. Treba neko i takvima iza ledja.
- vicious
#355 Re: Grupa B - Portugal, Španija, Maroko, Iran
De Gea je i kod slobodnjaka bio skroz pogrešno postavljen, vidjelo se odmah da će biti gol ako CR samo prebaci živi zid. Desnjak puca s desne strane pa mi nije jasno postavljanje onako daleko u uglu. Da je stajao više prema sredini imao bi šanse da je dohvati, ovako je samo mogao gledati.dale cooper wrote:Ronaldo - šupak ali i igračina.Žao mi je što Španci ne pobijediše, odlično su igrali sa obzirom na ove otežavajuće okolnosti uoči samog
prvenstva. De Gea ko' da je naograjisao, par zaista katastrofalnih grešaka za golmana njegovog kalibra od kojih je jedna
rezultirala golom. Onaj slobodnjak Ronalda ne računam, ono ne brane ni dva golmana.
- bersK
#356 Re: Grupa B - Portugal, Španija, Maroko, Iran
Buraz citavu utakmicu sam ga doslovno pratio zato sto je ubadao oci svojom staticnoscu, uvaljivao se igracima u pas, smetao kontrama i usporavao igru sto je islo Spancima na ruku. 5-6 akcija je zasrao totalno i dao loptu u noge Costi.AmiĐa_Idriz wrote:Najnezahvalnija pozicija bila, i jos uvijek je ostala. Uvijek se hvatala standardna mantra i prica za igrace poput Carvalha, kritikujes ga i hraknes jos dok je u tunelu.
Mozda sam i ja freak sto obozavam obracati paznju na ovakve igrace (o da Fabinho, jedva te cekam) ali bez veze je takve komentare davati sa ne bas detaljnim uvidom u njegove zadatke te samo odradjivanje istih.
Nocas su Guedes i on odigrali kriminalnu partiju. Dobro, Guedes je mlad i nema nekog iskustva na ovom nivou, a Carvalho je već odigrao dosta utakmica na proslom prvenstvu.
Da je neki kreativac bio na njegovom mjestu, dobili bi Espanjolosi jos jedan gol minimum. Skini snimku utakmice i pregledaj svaki njegov pas. Nijedan nije išao u prostor, svaki u noge i to maksimalno udaljenost 5 metara. Pa onda kada izgube loptu i vraćanje unazad - dečko je svako formiranje odbrane otpratio džogirajući, a dole vidiš Guerreira kako sprinta da se vrati na poziciju. Lopta kod Isca već on laganica trčkara ko na Vrelu Bosne. Par puta je zakasnio na pokrivanje igrača, pa je pustio Špancima rupu u sredini gdje je lopta dolazila brzo do Coste. Stotinu puta sam ga sinoć vidio zabija se u njegovog igrača koji prima loptu, pa ovaj mora njega prvo preć da može dodati. Još jedna stvar koju sam sinoć primijetio (možda placebo): Kreira se napad Portugala, većina igrača pokrivena, Carvalho sam. Neće niko da mu doda. Svi čekaju trećeg nekog da se otkrije i da se krene. To sam najviše uhvatio dok je lopta bila kod Guerreira. Maksimalno mu je dao možda dvaput loptu za čitavu utakmicu.
Uglavnom, katastrofalan. Ne znam koji je bio Santosu, pa ga je držao do kraja. Bruka.
-
Korovjev
#357 Re: Grupa B - Portugal, Španija, Maroko, Iran
A dobro sad je svjetsko pa ćemo morati svakakvih stručnjaka istrpiti na forumu. Evo čitam i da je Portugal samo Ronaldo.
Dobra tekma, očekivano. Portugalci odigrali odlično, osim uža odbrana, ali srediće to Santos do nokaut faze. Mogu daleko naročito ako Ronaldo ostane u formi. Mislim da su bolji tim od Španaca i da će dalje otići jer njima Santos može srediti odbranu. Jel ono na evropskom od nokaut faze zamjenio oba halfa sa Pepeom i ovim Fonteom ili su mu isto oni igrali grupu a druga dvojica nokaut pa gola nisu primili do kraja? A Španci ne mogu popraviti užu odbranu. Nisam siguran ni ko su im rezerve ali Pike je katastrofa, a bogme ni Ramos nije neka pljačka. Dobro im je da im je Isco razigran i da je Costa zabio par. Iniesta i Silva malo guše jedan drugog, naročito protiv složenih ekipa kakav je Portugal, a kako svakako Iniesta ne može cijelu možda je rješenje da igra jedan ili drugi. I nikakav Tiago, ovaj Aspas i slična buranija nego neko krilo ala Asencio ili Vasquez da malo da širinu.
Dobra tekma, očekivano. Portugalci odigrali odlično, osim uža odbrana, ali srediće to Santos do nokaut faze. Mogu daleko naročito ako Ronaldo ostane u formi. Mislim da su bolji tim od Španaca i da će dalje otići jer njima Santos može srediti odbranu. Jel ono na evropskom od nokaut faze zamjenio oba halfa sa Pepeom i ovim Fonteom ili su mu isto oni igrali grupu a druga dvojica nokaut pa gola nisu primili do kraja? A Španci ne mogu popraviti užu odbranu. Nisam siguran ni ko su im rezerve ali Pike je katastrofa, a bogme ni Ramos nije neka pljačka. Dobro im je da im je Isco razigran i da je Costa zabio par. Iniesta i Silva malo guše jedan drugog, naročito protiv složenih ekipa kakav je Portugal, a kako svakako Iniesta ne može cijelu možda je rješenje da igra jedan ili drugi. I nikakav Tiago, ovaj Aspas i slična buranija nego neko krilo ala Asencio ili Vasquez da malo da širinu.
- leškarenje
#358 Re: Grupa B - Portugal, Španija, Maroko, Iran
Ko je ovajUSAblues wrote:bersK wrote:Poslije Senada Lulića, još jedan dečko kome se ne zna način kako je postao fudbaler. Doslovno predžogirao utakmicu i podijelio dva pasa prvom do sebe.AmiĐa_Idriz wrote:
I'm just gonna leave this here.
Yebena masina.![]()
Dobro je , nisam jedino st o je to primjetio.....
- Distortion
#359 Re: Grupa B - Portugal, Španija, Maroko, Iran
golman wrote:Tri najprgavija igrača Evrope u jednoj utakmici(Pepe,Ramos i Diego Costa)
Spanija ima igru koja je moze odvesti do finala, samo da smanje broj gresaka koje su napravili u ovoj utakmici. Ljudi im iz tri suta zabise 3 gola, tacnije Ronaldo.
Cak mislim da kod slobodnjaka Ronalda nije bilo faula, prelako je pao u duelu s Piqueom koji je opet ispao naivan. Odlican gol Ronalda iz slobodnjaka, mora uci jedan od 20 pokusaja
-
ja71
#360 Re: Grupa B - Portugal, Španija, Maroko, Iran
1. go Penaldo
2. go Carius, pardon de Gea
3. go jeste maestralan ali nije bilo faula (kao i kod penala). Trebao dobiti žuti za simulaciju
3. go jeste maestralan ali nije bilo faula (kao i kod penala). Trebao dobiti žuti za simulaciju
- p206
#361 Re: Grupa B - Portugal, Španija, Maroko, Iran
sad kad se natakare na tebe, ni hepek te neće spasitija71 wrote:1. go Penaldo
- Logovan
#362 Re: Grupa B - Portugal, Španija, Maroko, Iran
Za penal je bitno reći "penaldo" i to je to, iako je to niđe veze, teorija o zabijanju samo sa bijele tačke je oborena, ali hajde eto nastavite. 
- Idemedosumom
- mixone1995
#364 Re: Grupa B - Portugal, Španija, Maroko, Iran
Sta je sa de Geom
I ovi golmani poludjeli u posljednje vrijeme 
-
golman
#365 Re: Grupa B - Portugal, Španija, Maroko, Iran
Nisu golmani poludjelimixone1995 wrote:Sta je sa de Geom![]()
I ovi golmani poludjeli u posljednje vrijeme
igrači griješe cijelu utakmicu i ništa,ali kad golman pogriješi postaje fatalno..i oni su ljudi
- cLo
#366 Re: Grupa B - Portugal, Španija, Maroko, Iran
Ovaj Ronaldo napaceni kornfleksaski vatale nikad nema regularnog gola, ili je greska golmana, ili naiskan, ili nepostojeci, dvije lijeve noge sam se sa sobom sudara, maneken placko
- leškarenje
#367 Re: Grupa B - Portugal, Španija, Maroko, Iran
Jel bio penal?Logovan wrote:Za penal je bitno reći "penaldo" i to je to, iako je to niđe veze, teorija o zabijanju samo sa bijele tačke je oborena, ali hajde eto nastavite.
Jel bio faul?
- Logovan
#368 Re: Grupa B - Portugal, Španija, Maroko, Iran
Bio penal ili ne, teorija je oborena, a vi nastavite svoje.leškarenje wrote:Jel bio penal?Logovan wrote:Za penal je bitno reći "penaldo" i to je to, iako je to niđe veze, teorija o zabijanju samo sa bijele tačke je oborena, ali hajde eto nastavite.
Jel bio faul?
-
ja71
#369 Re: Grupa B - Portugal, Španija, Maroko, Iran
Nebitno da li je"teorija" oborena, on ostaje Penaldo vo vjeki vjekov
-
Korovjev
#370 Re: Grupa B - Portugal, Španija, Maroko, Iran
Nakon onakvog slobodnjaka nema mu se šta reći za odglumljen faul. Jer da ga nije odglumio ne bi vidjeli onu majstoriju.
To mi je isto ko što čitam ovdje negdje hebu sve Maradoni za Božju ruku. Pa bolan nebio on je prije toga dao go koji vrijedi za dva ali zbog pravila se ne može pisati tako. I onda mu je sudija rekao ubaci je rukom slobodno čim mogneš, neću ti suditi.
To mi je isto ko što čitam ovdje negdje hebu sve Maradoni za Božju ruku. Pa bolan nebio on je prije toga dao go koji vrijedi za dva ali zbog pravila se ne može pisati tako. I onda mu je sudija rekao ubaci je rukom slobodno čim mogneš, neću ti suditi.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#371 Re: Grupa B - Portugal, Španija, Maroko, Iran
Gol stoljeća je pao poslije Božje rukeKorovjev wrote:Nakon onakvog slobodnjaka nema mu se šta reći za odglumljen faul. Jer da ga nije odglumio ne bi vidjeli onu majstoriju.
- Edin H.
#372 Re: Grupa B - Portugal, Španija, Maroko, Iran
Ta se utakmica mora ponistiti.mali_milojica wrote:Gol stoljeća je pao poslije Božje rukeKorovjev wrote:Nakon onakvog slobodnjaka nema mu se šta reći za odglumljen faul. Jer da ga nije odglumio ne bi vidjeli onu majstoriju.
- AmiĐa_Idriz
#373 Re: Grupa B - Portugal, Španija, Maroko, Iran
Tako je Edine

-
Melbourne_Australia
#374 Re: Grupa B - Portugal, Španija, Maroko, Iran
Druze, u 90% slucajeva u fudbalu, kad prebacis zivi zid, golman samo moze plakati, a pogotovu kad lopta ima i brzinu..Znaci poenta je prebaciti zivi zid i sanse da je golman odbrani su jako male...vicious wrote:De Gea je i kod slobodnjaka bio skroz pogrešno postavljen, vidjelo se odmah da će biti gol ako CR samo prebaci živi zid. Desnjak puca s desne strane pa mi nije jasno postavljanje onako daleko u uglu. Da je stajao više prema sredini imao bi šanse da je dohvati, ovako je samo mogao gledati.dale cooper wrote:Ronaldo - šupak ali i igračina.Žao mi je što Španci ne pobijediše, odlično su igrali sa obzirom na ove otežavajuće okolnosti uoči samog
prvenstva. De Gea ko' da je naograjisao, par zaista katastrofalnih grešaka za golmana njegovog kalibra od kojih je jedna
rezultirala golom. Onaj slobodnjak Ronalda ne računam, ono ne brane ni dva golmana.
- vicious
#375 Re: Grupa B - Portugal, Španija, Maroko, Iran
Da je baš tako padalo bi puno više golova iz slobodnjaka, ima i neki golman na golu koji treba ocijeniti kako je najbolje da se postavi...Melbourne_Australia wrote:Druze, u 90% slucajeva u fudbalu, kad prebacis zivi zid, golman samo moze plakati, a pogotovu kad lopta ima i brzinu..Znaci poenta je prebaciti zivi zid i sanse da je golman odbrani su jako male...vicious wrote:De Gea je i kod slobodnjaka bio skroz pogrešno postavljen, vidjelo se odmah da će biti gol ako CR samo prebaci živi zid. Desnjak puca s desne strane pa mi nije jasno postavljanje onako daleko u uglu. Da je stajao više prema sredini imao bi šanse da je dohvati, ovako je samo mogao gledati.dale cooper wrote:Ronaldo - šupak ali i igračina.Žao mi je što Španci ne pobijediše, odlično su igrali sa obzirom na ove otežavajuće okolnosti uoči samog