DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post Reply
SaraFina

#351 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by SaraFina »

Dozer wrote:U kojoj bi oni bili potpuno neosteceni. Hebe im se.
Sibnu malo love, potpisu par ugovora kojima bi vezali Dodu za sebe i uslovili ga s lovom, onda mu za svoje pare (kredit, logicno) prodaju kakvo prastaro oruzje (dovoljno za dizanje tenzija i prepucavanje), i eto ga...prodje 2-3-4 godine u trku, niko nista realno nije postigao, ali se stvorila tenzija oko koje se vode teske politicke bitke :D

Politiku RS vodi picousti i u BG se kroji. Vučko smije koketirati s Rusima, ali baciti im se u zagrljaj naočigled USA i EU, nije ekonomski, politički i strateški isplativo.
Daleko je Moskva. A Srbiji treba sponzorstvo i sigurnost. Lova. To će u EU jedino dobiti.
Seyfo

#352 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by Seyfo »

512MB wrote:30 miliona muslumana zivi i EU a da je problem 2 miliona u BiH sa vrlo upitnom privrzenosti religiji...
Tih 30 mil su stranci u hrišćanskom projektu zvanom Evropa, gdje ni pedalj omeđene zemlje se ne može smatrati muslimanskim. Eventualna bošnjačka fildžan država bi bilo prvih cca 20.000 km2 muslimanskog teritorija u Evropi, bez obzira na samo 2.mil stanovnika. Zato Arapi i kupuju ovdje nekretnine. A Evropa tu državu neće dozvoliti, svašta nešto bi uslijedilo nakon toga.
512MB

#353 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by 512MB »

Seyfo wrote:
512MB wrote:30 miliona muslumana zivi i EU a da je problem 2 miliona u BiH sa vrlo upitnom privrzenosti religiji...
Tih 30 mil su stranci u hrišćanskom projektu zvanom Evropa, gdje ni pedalj omeđene zemlje se ne može smatrati muslimanskim. Eventualna bošnjačka fildžan država bi bilo prvih cca 20.000 km2 muslimanskog teritorija u Evropi, bez obzira na samo 2.mil stanovnika. Zato Arapi i kupuju ovdje nekretnine. A Evropa tu državu neće dozvoliti, svašta nešto bi uslijedilo nakon toga.
Ko kaze, mojih hiljadu kvadrata ovde je "muslimanska zemlja" :mrgreen:
Seyfo

#354 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by Seyfo »

:lol:
Sanjarko

#355 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by Sanjarko »

fakat wrote:
Vizionar 1985 wrote:Ne znam bas za Kipar. Grcka ga je pokusala anektirati, prisvojiti a Turci se pobunili i uz pomoc Turske se odvojili. Znaci nisu Turci htjeli Kipar prisvojiti nego Grcka. Prisvajanje tj., okupacija. Tako sam razumio.
Da, tako je bilo, spomenuo sam ih samo kao primjer jos jedne oblasti koja se prakticno "otcjepila" iako ne i formalno, nisam ulazio u ispravnost odluke ali mozda ih ne treba trpati u isti kos. Nije ovo scenario koji prizeljkujem. Ustvari nisu se Sj.Kipar cak ni otcjepili nego su Turci zauzeli dio da sprijece aneksiju, potom razmjenilinstanovnistvo, uglavnom komplikovano.
Ma u slicnom su kosu. Samo ipak ima malo razlike zato sam i naveo.
Sanjarko

#356 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by Sanjarko »

Seyfo wrote:
Albanija, Kosovo, Turska. Sve u Europi i po nekim takmicenjima Azerbejdzan i slicno.
Seyfo

#357 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by Seyfo »

Albanija i Kosovo? Muslimanske zemlje? Ma daj,nisi upucen. Turskoj ne daju u EU bas zbog toga,u Evropi je mali dio Istambula,sve ostalo je u Aziji. Azerbejdzan nije u Evropi. Nek me demantira neko.
cadburry

#358 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by cadburry »

Seyfo wrote:Albanija i Kosovo? Muslimanske zemlje? Ma daj,nisi upucen. Turskoj ne daju u EU bas zbog toga,u Evropi je mali dio Istambula,sve ostalo je u Aziji. Azerbejdzan nije u Evropi. Nek me demantira neko.
Po cemu smo to mi (BiH kakva jeste ili BiH bez RS-a), muslimanskiji od Kosova, cija nezavisnost je direktni produkt zapadnog svijeta?
Seyfo

#359 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by Seyfo »

O čemu pričamo? Pa i nismo muslimanska zemlja, već sekularna. Muslimanska bi bila kada bi Bošnjaci imali svoju državu (pročitaj naslov teme). Možete li zamisliti šta bi vlastodršcima palo na pamet raditi i mijenjati kada bi se formirala takva država?
Hajvan

#360 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by Hajvan »

bice bosnajcka onoliko koliko su bosnjaci spremni da se bore za istu… bez skrupula i laznih dilema o etici i moralu… to je za gubitnike
cadburry

#361 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by cadburry »

Seyfo wrote:O čemu pričamo? Pa i nismo muslimanska zemlja, već sekularna. Muslimanska bi bila kada bi Bošnjaci imali svoju državu (pročitaj naslov teme). Možete li zamisliti šta bi vlastodršcima palo na pamet raditi i mijenjati kada bi se formirala takva država?
Šanse da se na ovom prostoru formira vjerska država (pa makar Bošnjaci bili 99,99% popualcije te države) su ravne šansama da ISIL proširi svoju teritoriju onako kako su planirali svojim petogodišnjim planom:
Image
Seyfo

#362 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by Seyfo »

Upravo.
Haman2

#363 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by Haman2 »

Šanse da se na ovom prostoru formira vjerska država (pa makar Bošnjaci bili 99,99% popualcije te države) su ravne šansama da ISIL proširi svoju teritoriju onako kako su planirali svojim petogodišnjim planom:
Dijelim ovo misljenje.
sekerbay

#364 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by sekerbay »

Jako pametno.
A jadnici nemaju pojma da je prava islamska država ustvari raj na zemlji, kako za muslimane, tako i za nemuslimane.
aratet

#365 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by aratet »

sekerbay wrote:Jako pametno.
A jadnici nemaju pojma da je prava islamska država ustvari raj na zemlji, kako za muslimane, tako i za nemuslimane.
Jesu zene zamotane u pravoj islamskoj drzavi?
sekerbay

#366 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by sekerbay »

aratet wrote:Jesu zene zamotane u pravoj islamskoj drzavi?
Samo one koje to žele.
aratet

#367 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by aratet »

sekerbay wrote:
Samo one koje to žele.
A one koje zele u kupacem kostimu malo na kupanje?
sekerbay

#368 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by sekerbay »

aratet wrote:A one koje zele u kupacem kostimu malo na kupanje?
Šta je s njima? Ne očekuješ valjda da ih ja vozim :mrgreen:
Al et, pored silnih ekonomskih, privrednih, zdravstvenih, sigurnosnih i dr pitanja, brato se koncentriso na gologuze :lol:
Još da me upitaš u vezi pipe i kladare, pa da rahat idem na tekmu :mrgreen:
DrugaGimnazija

#369 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by DrugaGimnazija »

Ima li takva drzava danas na planeti Zemlji, da znam o cemu pricamo?
aratet

#370 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by aratet »

sekerbay wrote:
aratet wrote:A one koje zele u kupacem kostimu malo na kupanje?
Šta je s njima? Ne očekuješ valjda da ih ja vozim :mrgreen:
Al et, pored silnih ekonomskih, privrednih, zdravstvenih, sigurnosnih i dr pitanja, brato se koncentriso na gologuze :lol:
Još da me upitaš u vezi pipe i kladare, pa da rahat idem na tekmu :mrgreen:
Rekao si da je raj, pa ispitujem da li je. :D
Seyfo

#371 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by Seyfo »

DrugaGimnazija wrote:
Ima li takva drzava danas na planeti Zemlji, da znam o cemu pricamo?
Pa recimo emirat Dubai hahahaaaaaa... Kazu nadje se tamo za svakog ponesto,ko god da si.
sekerbay

#372 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by sekerbay »

DrugaGimnazija wrote:Ima li takva drzava danas na planeti Zemlji, da znam o cemu pricamo?
Nema.
Ali, budući da je samo par listova udaljena od tebe, da je barem upoznaš u teoriji, najveći protivnici iste rade sve kako je ne bi upoznao.
To danonoćno bombardovanje naroda nekim isisima, saudijama, iranima i drugima, plus tekstovi koji te sisteme prikazuju kao pravi islam, rezultiraju time da ljudi reže na bilo kakav spomen islama.
DrugaGimnazija

#373 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by DrugaGimnazija »

sekerbay wrote:
DrugaGimnazija wrote:Ima li takva drzava danas na planeti Zemlji, da znam o cemu pricamo?
Nema.
Ali, budući da je samo par listova udaljena od tebe, da je barem upoznaš u teoriji, najveći protivnici iste rade sve kako je ne bi upoznao.
To danonoćno bombardovanje naroda nekim isisima, saudijama, iranima i drugima, plus tekstovi koji te sisteme prikazuju kao pravi islam, rezultiraju time da ljudi reže na bilo kakav spomen islama.
Ako takvo nesto ne postoji na Zemlji, onda je teoretisanje o BiH kao takvoj nekakvoj utopiji (za neke, a kosmaru za druge) apsolutno gubljenje vremena.
sekerbay

#374 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by sekerbay »

DrugaGimnazija wrote:Ako takvo nesto ne postoji na Zemlji, onda je teoretisanje o BiH kao takvoj nekakvoj utopiji (za neke, a kosmaru za druge) apsolutno gubljenje vremena.
:)

Nije postojo pa je uspostavljen u situaciji sličnoj današnjoj.
Polako, historija se ponavlja. Možda ga doživiš.

Isto tako mislim da je bilo titinih arkana koji su govorili da je nezamislivo uspostaviti onaj sistem u državama bivše juge.
Zašto misliš da bi taj sistem bio kosmar za neke ljude?
Naravno da ne bi.
Bio bi kosmar za bolesne bankarske, kamatarske sisteme :-D
Dozer

#375 Re: DA LI BOSNJACI TREBAJU IMATI SVOJU DRZAVU

Post by Dozer »

sekerbay wrote:
Samo one koje to žele.
Bio nekad u Saudiji...Iranu...? Gledao bar na TV-u...?
Zašto misliš da bi taj sistem bio kosmar za neke ljude?
Naravno da ne bi.
Bio bi kosmar za bolesne bankarske, kamatarske sisteme :-D
Jer islamske banke nemaju kamatu? Ah, da...oni to nazivaju - interes. Nije sija, nego je vrat. Ili, po naski - nije govno, nego se pas posr'o :D
Post Reply