Boriša Falatar - predsjednik?

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
kmirsad

#351 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by kmirsad »

Kreševske... kovane... :-D
Sad sam tek skonto šta je sinekura... hljeba bez motike... :lol: :lol: :lol:
Tabijat

#352 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by Tabijat »

malakh wrote:
Tabijat wrote:
Nije, i mene je optužio da sam SDA bot. Hoće to kad se nema argumenata.
ja tebe nisam optužio da si sda bot i nemoj da iznosiš laži.
Nisi li?
malakh wrote:
Tabijat wrote:

Za Željka Komšića do 2006 niko nije čuo mimo Novog Sarajeva, pa je uzeo 116000, (toliko o "poguravanju"). Taj populizam je došaooo mnoooogo poslije, konkretno s Izetbegovićem 2010.
Nije ni Konaković daleko od njega s prosipanjem šuplje, ali ja tvrdim da će na izborima glasat za njega uža familija i žena mu (što mu toplo i od sveg srca želim).
Evo pred svjedocima, ako uzme više, ja te častim kiflama :lol:
ti si jedan obični stranački bot koji je došao na forum da trola i nemam namjeru sa tobom raspravljati. reci nešto konkretno i onda ćemo diskutirati, a sa tim postovima možeš samo među klijentelu koja te poslala na ovaj forum.
Za razliku od premijera kifle, ti ljudi o kojima govoriš su nešto i uradili.
kiflu hvališe oni koji tebe poslaše da ga pljuješ po forumu. :lol:

ali se slažem sa tobom da je veliki neradnik, samo što je ta velika, moćna, najmoćnija i prepoštena kadrovska politika sda to trebala narodu reći, a ne ga predložiti za premijera.
starisalko

#353 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by starisalko »

Konj sa pedigreom iz jake stale.U svojoj prvoj utrci i sa ovim dzokejom moze samo nogu slomit.
kmirsad

#354 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by kmirsad »

Šta se radi s rasnim konjem koji slomi nogu...
arzuhal

#355 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by arzuhal »

kmirsad wrote:Šta se radi s rasnim konjem koji slomi nogu...
Stavimo mu gips pa vodamo da oplođava ždrebice...Tako barem u mom zaseoku, nama bude žao, dobra genetika, a svakom se more desit peh... :cry:
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#356 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by malakh »

Tabijat wrote:
ah, zaboravio, pardon. nisi mi toliko ni bitna da pamtim, a tebe je to koliko vidim i pogodilo. ne mogu se oteti dojmu da većina forumaša živi u paralelnoj stvarnosti i misli da će se sve događati onako kako oni osjećaju ili žele da tako bude.

nego:
Odluka Ustavnog suda BiH “na čekanju”
Ustavni sud BiH usvojio je Apelaciju Željka Komšića i Odlukom (broj U-14/12 od 26.03.2015.) proglasio je neustavnim odredbe iz poglavlja 9 Izbornog zakona BiH i odredbe člana 12 tačka 3 Izbornog zakona BiH.

Osporene su riječi da se predsjednik RS bira “iz reda svakog konstitutivnog naroda”.

Međutim, Ustavni sud BiH nije donio nikakvo rješenje o sprovođenju te odluke, koje bi imalo vremenski rok, već je ostavio da se to pitanje riješi zajedno, u paketu, sa pitanjem “Sejdić-Finci”, koje se, opet, uprkos presudi Suda za ljudska prava u Strazburu, ne sprovodi godinama.
Član Predsjedništva BiH Željko Komšić pokrenuo je apelaciju pred Ustavnim sudom BiH, a cilj te apelacije je ukidanje neravnopravnosti i diskriminatornih praksi u školstvu na prostoru cijele BiH.

Povod ovakve Komšićeve reakcije je borba roditelja djece iz Konjević Polja. Zbog diskriminacije danas su đaci krenuli na nastavu organiziranu po bosanskom nastavnom planu i programu u Novoj Kasabi.
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputit će apelaciju Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine povodom donošenja Odluke Vlade Republike Srpske o vršenju provjere tačnosti i istinitosti podataka prilikom prijave prebivališta na teritoriji Republike Srpske. Nakon što je Odluka objavljena u Službenom listu RS, 24.4.2014. stekli su se formalni uslovi za pokretanje apelacije pred Ustavnim sudom Bosne i Hercegovine.
http://www.dw.com/bs/sejdi%C4%87-i-finc ... a-18358068
Odlučujući po apelaciji, tada člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, Ustavni sud je djelimično usvojio Komšićev zahtjev u dijelu koji se odnosi na izbor entitetskih predsjednika i potpredsjednika iz konstitutivnih naroda. Proglasio je da pojedine odredbe nisu u skladu sa Ustavom BiH i Evropskom konvencijom o zaštiti ljudskih prava jer ne dozvoljavaju kandidovanje svih građana na izborima a ne samo konstitutivnih, kako je sada slučaj.
starisalko

#357 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by starisalko »

arzuhal wrote:
Stavimo mu gips pa vodamo da oplođava ždrebice...Tako barem u mom zaseoku, nama bude žao, dobra genetika, a svakom se more desit peh... :cry:
:thumbup: U ovom slucaju sam pao dvoje se ubilo
kmirsad

#358 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by kmirsad »

arzuhal wrote:
A ako je ždrebica... privoditel joj zdrave ždrebce... :-D
kmirsad

#359 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by kmirsad »

starisalko wrote:
arzuhal wrote:
:thumbup: U ovom slucaju sam pao dvoje se ubilo
Nešto kontam da slomim nogu... pa da se javim Arzi... :lol: :lol: :lol:
Tabijat

#360 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by Tabijat »

@malakh, u laži su kratke noge, pogotovo kad se komunicira napismeno :lol:
Mislim da smo apsolvirali ko je ovdje stranački bot i ponavljam ti savjet sa prethodne teme: za mrtvim konjem se prašina ne diže. Okani se ćorava posla.
Ako je TO što je ŽK uradio za 2 (!) predsjednička mandata, nek se poklopi ušima i makne da da prostora boljima od sebe.
A ima ih, samo egomanijak neće da prizna ni sebi bi drugima.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#361 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by malakh »

Tabijat wrote:@malakh, u laži su kratke noge, pogotovo kad se komunicira napismeno :lol:
Mislim da smo apsolvirali ko je ovdje stranački bot i ponavljam ti savjet sa prethodne teme: za mrtvim konjem se prašina ne diže. Okani se ćorava posla.
Ako je TO što je ŽK uradio za 2 (!) predsjednička mandata, nek se poklopi ušima i makne da da prostora boljima od sebe.
A ima ih, samo egomanijak neće da prizna ni sebi bi drugima.
razmijenio sam dosta postova sa mnogim forumašima, a sa tobom ni tri, tako da jako dobro pamtim ove sa kojima često vodim diskusije, ali tebe baš i ne. tako da nema tu laži i obmane.
Hajmo 'vako, šta je ŽK IŠTA uradio za 8 godina predsjedničkog mandata, da ne spominjemo ostale silne godine državnih jasli?
ti si kroz pitanje konstatovala da ništa nije uradio, a ja sam ti za minutu našao da jeste. dakle, o čemu hoćeš dalje sa tobom da diskutujem kada si apsolutno subjektivan diskutant i svoje diskusije baziraš na vlastitim emocijama, daleko od bilo kakve objektivnosti. blatiš komšića, što ja u određenoj mjeri razumijem i podržavam, ali taj hercegovački spin da nije ništa uradio je tolika glupost koja je milion puta razbijena. i onda kada ti argumentima pokažem da ipak jeste nešto uradio, ti meni kažeš da se poklopi ušima, jer je malo uradio. dakle od ništa smo došli na malo.

ja nisam toliko naivan da mene neko tek tako predstavi kao stranačkog bota, pogotovo ne osoba koja na mjesečnoj bazi ulazi na forum da nešto napiskara. da si pratila forum, moje diskusije, očito pričali bi malo bolje i ljepše, a boga mi bi se i u nečemu i složili.

i ne mogu da se raspravljam sa osobom koja je odvojena od stvarnosti i koja zbog ličnih animoziteta prema nekome kreira vlastite tvrdnje i želi meni da ih predstavi kao činjenice. nisu činjenice i ja se ne bojim nikome reći da je stranački bot, a još manje da nema pojma.

želim ti lijep i ugodan ostatak dana. :kiss:
neon-x

#362 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by neon-x »

Svaka cast ovom momku, postigao je vise od 97% Bosanaca i Herecegovaca njegovih godina i ne bih imao nista protiv da postane clan Predsjednistva.

Problem je sto je to u ovom trenutku apsolutno nemoguce, ne samo sto svi znamo da za njega nece glasati vise od 5% Hrvata vec i sto u ovoj situaciji kada gradjanska opcija nema zajednickog kandidata - bilo Bosnjaka ili Hrvata, profil glasaca Bosnjaka koji ce glasati za Hrvata su ili zakleti anti-hadezeovci ili preostali titoisti koji će naravno glasati za Komsica. To odlicno znaju i Kojovic i Falafar i nazalost ova kandidatura je cisto politikantstvo, tj. stara dobra borba za fotelje.

Donijece Falatar koju hiljadu dodatnih glasova Kojovicu, Cudicki i ostaloj ekipi, a Falatar ce bit "iskoristen" u tu svrhu. Naravno ne mislim da je glup i da to i sam ne zna. Dakle sasvim sigurno svjesno igra tu ulogu.

Nije to u sustini ni losa stvar jer NS je ipak bolja opcija nego mnoge druge koje godinama vladaju. Medjutim, stvari se moraju nazvati pravim imenom. Ovdje se radi o cisto politikantskom potezu u borbi za vlast. Da je borba za bolju državu na prvom mjestu, naravno da bi gradjanske opcije ucinile sve da se podrži jedan zajednicki kandidat - najbolji kojeg imaju u ovom trenutku.

Sustinski, ta funkcija clana predsjednistva i nije toliko bitna kao sto je bitno preuzeti vlade i skupstinske vecine. Medjutim bitna je strankama pojedinacno radi promocije u predizbornoj kampanji i tu igru ocito igra i NS. Funkcija predsjednistva moze biti bitna u simbolickom ali i sustinskom smislu kada bi se izabrao gradjanski kandidat koji bi bio primjer moralne vertikale, predanog rada i ispunjenja ocekivanja i datog povjerenja glasaca. Kao neki korektiv ostatku vlasti i neka nova paradigma odnosa prema drzavi.

Tu i dolazim do licno mog problema kandidature Falatara. Vec postoji kandidat koji bi mogao biti taj predsjednik sa gore navedenim osobinama i koji je istinski sve ono kako se Falafara nastoji predstaviti: Mirsad Hadzikadic. Ne vidim razloga zasto NS jednostavno nije mogla podrzati Mirsada kao nezavisnog kandidata a ne dodatno oduzeti glasove i razvodniti pricu trenutno ubjedljivo najboljem kandidatu kojeg gradjanska opcija ima. Taj covjek je jedini tracak nade koji se ukazuje za ovu zemlju i vjerovatno zadnja sansa da se ovdje stvari pocnu okretati u normalnijem smjeru za nasih zivota.

Da je srece sve gradjanske stranke bi podrzale Mirsadovu kandidaturu kao nezavisnog kandidata cime bi i pokazale da se mogu izdici iznad stranackih interesa zarad drzavnih a u tom slucaju siguran sam bi ostvarile i bolji izborni rezultat za sebe.

Iskreno, ne vidim ni sto se dize tolika prasina za ovim NS kandidatom jer nije bas to toliko spektakularno dobar konj kakvim nam ga Kojovic zeli prikazati ili Wikipedia stranica napisana na dan objave kandidature. Naravno da sam impresioniran ulozenim trudom i znanjem da se postigne to sto je postigao Falatar. Medjutim u sustinskom smislu NGO karijerista nije tip osobe koja me moze impresionirati, cak naprotiv.

Ipak, zelim NS sto vise uspjeha na izborima i posto cu prvi put izaci na izbore da bih glasao za Hadzikadica vjerovatno cu i glasati za pojedine NS kandidate na ostalim nivoima, ali samo iz razloga sto u svom djelovanju potpuno ignoriraju etno-nacionalisticku pricu, sto je presudna stvar da bi BiH imala ikakvu buducnost. A i da im se da prilika napokon. Medjutim uopce ne mislim da su bolji od ostalih u dvije stvari jedine bitne za dobru vlast: postenje/integritet i htijenje/energija za rad.
putokaz1

#363 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by putokaz1 »

Tresla se gora rodio se Čović
Predsjedništvo nema veliku uloga,Ustavnu ali Politička može biti velika
Eventualna pobjeda Denisa Bećirevića bi predstavlja TEŽAK udarac Stranci Demokratske Akcije,opstanak kandidata ili kandidatkinje u Predsjedništvu predstavlja VELIKU POBJEDU ove nazovi stranke
privremeni

#364 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by privremeni »

"Capsicum"
Pošto ekipu iz NS ne smatram glupim ljudima, onda vjerujem da im je jasno da za 6 mjeseci ne mogu od totalnog anonimusa stvoriti kandidata koji će dobiti dovoljno glasova za ulazak u predsjedništvo. Niti imaju infrastrukturu, niti novac za to, a Boga mi ni naši građani nisu baš skloni egzibicijama na izborima. Zbog toga se postavlja logično pitanje zbog čega ga kandiduju. Neki kažu principijelnost, treba nove ljude itd. OK, slažem se. Ali onda se pomirite s tim da od skidanja nacionalista s vlasti nema ništa. Falatar jednostavno ne može dobiti više glasova od Komšića. U stvari, da budem precizniji, nijedan kandidat NS ne može biti izabran za člana predsjedništva samostalno, bez podrške ostalih građanskih i lijevih stranaka. To je realnost. Uradite istraživanja. Vidim neki umislili da cijela država bruji o NS kandidatu za člana predsjedništva.

Realno, većina građana u BiH politiku ne prati ili je prati površno. Glasaju za one koje im ponudi najbliža politička opcija i koja im na najjednostavniji mogući način objasni zašto je bitno da njihov kandidat pobijedi. Kod SDA je jasno. Oni se bore za očuvanje svoje kriminalne hobotnice i pobjeda njihovog kandidata obezbjeđuje da im "mrski komunisti" ne otmu to što su pokrali. HDZ kandidat plaši svoje stado majorizacijom, a u stvari u pozaciji je logično ista priča kao i kod SDA, opstanak kriminalne hobotnice. Komšić kakav god da je, obrazložio je svoju kandidaturu strahom i željom da Čović ne uđe u predsjedništvo. Iz moje perspektive, to je sasvim racionalno obrazloženje i to vrlo jako. Komšić je već dobijao 300k glasova, narod zna za njega i ima šanse da dobije više glasova nego Čović
Sto odmah ne rece.
Znaci, SDA i HDZ su kriminalne hobotnice i nacionalisticke stranke, medjutim, prisutnima na temi, kao ni samom ZK, ne smeta sto ce takva SDA i njihovi kandidati pobijediti i ovaj mandat, smeta im nacionalisticki HDZ i kriminalna hobotnica personalizirana u liku Covica.
I svi treba da glasamo za ZK, koji ce svojim ulaskom u Predsjednistvo, zajedno sa SDA clanom kriminalne i nacionalne hobotnice, oslobododiti Hrvate od nacionalizma i kriminala, pa ce nama u preostalom dijelu zemlje svi problemi biti rjeseni.
Tipicna logika DF clana i glasaca, da ne kazem sefa stranke.
privremeni

#365 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by privremeni »

putokaz1 wrote:Tresla se gora rodio se Čović
Predsjedništvo nema veliku uloga,Ustavnu ali Politička može biti velika
Eventualna pobjeda Denisa Bećirevića bi predstavlja TEŽAK udarac Stranci Demokratske Akcije,opstanak kandidata ili kandidatkinje u Predsjedništvu predstavlja VELIKU POBJEDU ove nazovi stranke
SDA nije nikome sporan, sto bi rekao rahmetlija: Mi sa njima mozemo!!
Capsicum

#366 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by Capsicum »

privremeni wrote:Sto odmah ne rece.
Znaci, SDA i HDZ su kriminalne hobotnice i nacionalisticke stranke, medjutim, prisutnima na temi, kao ni samom ZK, ne smeta sto ce takva SDA i njihovi kandidati pobijediti i ovaj mandat, smeta im nacionalisticki HDZ i kriminalna hobotnica personalizirana u liku Covica.
I svi treba da glasamo za ZK, koji ce svojim ulaskom u Predsjednistvo, zajedno sa SDA clanom kriminalne i nacionalne hobotnice, oslobododiti Hrvate od nacionalizma i kriminala, pa ce nama u preostalom dijelu zemlje svi problemi biti rjeseni.
Malo se pravimo ludi, a? Zaboravio si gdje zivimo? Glasaci koji nisu nacionalisticki orjentisani su ovdje jos uvijek manjina i nemaju glasova da osvoje više od jednog mjesta u predsjedništvu. Čak i to jedno je na granici mogućnosti. Nacionalisti su za na prošlim izborima za Bošnjačkog člana predsjedništva imali cca. 450 hiljada glasova (Bakir I. + Fahro), a ljevica cca. 200 hiljada (Emir i Bakir H.). S druge strane, Raguž i Čović su imali zajedno cca. 220 hiljada glasova. I ti bi sad predlozio ljevici da rizikuje s clanom predsj. iz reda Bosnjaka umjesto iz reda Hrvata gdje su im sanse puno vece.

Hajd kad porastes i prevazidjes tu djeciju pricu javi se da prozborimo koju ko odrasli ljudi.
privremeni

#367 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by privremeni »

"neon-x"

Iskreno, ne vidim ni sto se dize tolika prasina za ovim NS kandidatom jer nije bas to toliko spektakularno dobar konj kakvim nam ga Kojovic zeli prikazati ili Wikipedia stranica napisana na dan objave kandidature. Naravno da sam impresioniran ulozenim trudom i znanjem da se postigne to sto je postigao Falatar. Medjutim u sustinskom smislu NGO karijerista nije tip osobe koja me moze impresionirati, cak naprotiv.

Ipak, zelim NS sto vise uspjeha na izborima i posto cu prvi put izaci na izbore da bih glasao za Hadzikadica vjerovatno cu i glasati za pojedine NS kandidate na ostalim nivoima, ali samo iz razloga sto u svom djelovanju potpuno ignoriraju etno-nacionalisticku pricu, sto je presudna stvar da bi BiH imala ikakvu buducnost. A i da im se da prilika napokon. Medjutim uopce ne mislim da su bolji od ostalih u dvije stvari jedine bitne za dobru vlast: postenje/integritet i htijenje/energija za rad.
Nemoj podcjenjivati NGO karijeriste. Takav jedan je pomogao stvaranju DF-a i stvarao PR za Komsica, pa zatim vlastitu stranke, a izazivao je odusevljenje clanova foruma, nesto slicno ovom oko kandidature ZK.
Tvoje licno razmisljanje o vlastitom glasackom izboru je interesantno i pozitivno, naravno po mom misljenju. Izgleda da ne pristajes na onu narodnu : Kud svi tu i mali Mujo!!! Glasati za stranku ogranicenih mogucnosti i djelovanja znaci imati vlastiti izbor i biti svjestan jacine svog glasa, vazno je ne biti iznevjeren u svojim ocekivanjima u dometu njihovog djelovanja. Bacen je svaki onaj glas ciji vlasnik naknadno dodje sa kuknjavom (i sam sam takav bio) da je prevaren, a na forumu imas mali milion takvih tema. Laze ko kaze da ribice imaju kratko sjecanje, bosanski glasaci su ipak po tome prvi.
privremeni

#368 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by privremeni »

Capsicum wrote:
Malo se pravimo ludi, a? Zaboravio si gdje zivimo? Glasaci koji nisu nacionalisticki orjentisani su ovdje jos uvijek manjina i nemaju glasova da osvoje više od jednog mjesta u predsjedništvu. Čak i to jedno je na granici mogućnosti. Nacionalisti su za na prošlim izborima za Bošnjačkog člana predsjedništva imali cca. 450 hiljada glasova (Bakir I. + Fahro), a ljevica cca. 200 hiljada (Emir i Bakir H.). S druge strane, Raguž i Čović su imali zajedno cca. 220 hiljada glasova. I ti bi sad predlozio ljevici da rizikuje s clanom predsj. iz reda Bosnjaka umjesto iz reda Hrvata gdje su im sanse puno vece.

Hajd kad porastes i prevazidjes tu djeciju pricu javi se da prozborimo koju ko odrasli ljudi.
Ja i ti smo " zborili" na temi o DF-u kada je isti usao u koaliciju sa SDA. Prema tome, nemam vremena cekati da ponovo odrastem o ti odrasli covjece...
I tada si imao slicna razmisljanja, sta fali SDA, mora se u koaliciju, spasava se Bosna. Sad je prica da se ne moze nista SDA, nema se kapaciteta.
Svjedoci smo rada i uspjeha tog spasavanja.
Bot jednom, bot uvijek.
Capsicum

#369 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by Capsicum »

privremeni wrote:
Capsicum wrote:

Ja i ti smo " zborili" na temi o DF-u kada je isti usao u koaliciju sa SDA. Prema tome, nemam vremena cekati da ponovo odrastem o ti odrasli covjece...
I tada si imao slicna razmisljanja, sta fali SDA, mora se u koaliciju, spasava se Bosna. Sad je prica da se ne moze nista SDA, nema se kapaciteta.
Bot jednom, bot uvijek.
A čiji sam ja to bot? DF? :D

Nego... kad si vec sve to tako lijepo skontao, hajde nam samo objasni zašto se NS nije odlucila za kandidata za clana Predsjedništva iz reda Bosnjaka? :wink:
privremeni

#370 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by privremeni »

Capsicum wrote:
privremeni wrote:
Capsicum wrote: Malo se pravimo ludi, a? Zaboravio si gdje zivimo? Glasaci koji nisu nacionalisticki orjentisani su ovdje jos uvijek manjina i nemaju glasova da osvoje više od jednog mjesta u predsjedništvu. Čak i to jedno je na granici mogućnosti. Nacionalisti su za na prošlim izborima za Bošnjačkog člana predsjedništva imali cca. 450 hiljada glasova (Bakir I. + Fahro), a ljevica cca. 200 hiljada (Emir i Bakir H.). S druge strane, Raguž i Čović su imali zajedno cca. 220 hiljada glasova. I ti bi sad predlozio ljevici da rizikuje s clanom predsj. iz reda Bosnjaka umjesto iz reda Hrvata gdje su im sanse puno vece.

Bot jednom, bot uvijek.
A čiji sam ja to bot? DF? :D

Nego... kad si vec sve to tako lijepo skontao, hajde nam samo objasni zašto se NS nije odlucila za kandidata za clana Predsjedništva iz reda Bosnjaka? :wink:
Da ti dajem jos prostora za sirenje komsicke demagogije, pa da natipkas jos koju stranicu svojim "argumentima" ??? Ne hvala !!!
kmirsad

#371 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by kmirsad »

Bošnjački član predsjedništva , ukoliko je imalo BiH patriota...ko god bio, sem Kusturice i Galijaševića :D ...ne može napraviti velike štete, uglavnom svi imaju savjetnike i kabinet
Za BiH je opasan dvojac Dodik - Čović... i ovako fantastično sarađuju na rušenju BiH...taj dvojac treba razbiti, ukoliko mislimo dobro BiH-u.
Dodiku ne možemo ništa...jedino ako CIA, FBI ili kakava DEA daju CIK-u kakve neoborive dokaze, koje nesumnjivo imaju u svojim depoima... za visoki kriminal, zloupotrebe, pljačku, mito ... pa ga to isključi iz utrke...
Ivanić je blaža, ali mudrija, forma Dodika...
Prepredeni mudrac Čovič je za skoro sav svoj kriminal, preko veza izganjao suđenja, oslobađajuće presude i poprično se izvukao po toj osnovi...
Po meni je Faletar rješenje... može razjebat Dodika jednom rukom i vezanih nogu, jer mu seljanće nije, sem u lopovluku i poganoj jezičini, ni po čemu dorastao, a uz put, može dosta toga dobroga donijeti BiH-u na međunarodnom planu
Ukoliko NS ne uspije do izbora, da ga dovoljno i van svake razumne sumnje ispromovira, i približi pobjedi, a ostale liberalne i socijal demokratske stranke ga ne podrže... uvijek nam do izbora ostaje... Komšić
putokaz1

#372 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by putokaz1 »

Meni je dinastija Izetbegoviću najveći Problem ali i najslabija karika u Lancu
Bake-Mile-Čova
Bošnjaci opet mogu izabrati Srpskog člana Predsjedništva ali su PODIJELJENI kao ''Sarajevsko Bošnjačka'' Ljevica
Bošnjaci sada prvi puta mogu izabrati Bošnjačkog člana Predsjedništva ali izgleda da neki lideri stranaka baš žele člana SDA na toj funkciji
Stranka koja ostavi SDA na vlasti 2014 i 2016 namjerno kandiduje Stojniće SDA igrače NEZASLUŽUJE MOJ GLAS za Predsjeništvo-Neće ga Dobiti
Falatara niko nezna i u Ruralnim Sredinama neće smetati Eventualnom kandidatu za Bošnjačkog člana Predsjedništva ako on bude ispred SDP
Imamo veliku Pometnju među glasačima
Komšić-Faletar-Hadžikadunić-Bećirević
Takođe pometnju
Šepić-Jerlagić-Radončić-Ko zna ko još
Evo sve daje NAJVEĆE šanse kandidatu ili kandidatkinji SDA ali i Kandidatu ili
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#373 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by pici »

Image

do poBede... ovi ostali su prdmaHovina a i nisu srBi...
Capsicum

#374 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by Capsicum »

privremeni wrote:
Capsicum wrote: A čiji sam ja to bot? DF? :D

Da ti dajem jos prostora za sirenje komsicke demagogije, pa da natipkas jos koju stranicu svojim "argumentima" ??? Ne hvala !!!
Šta je problem? Zapetljao si se kao pile u kučine vlastitim kvaziargumentima pa sad bježiš od rasprave. Hajde moralne vertikale iz NS, zašto ne napadate na Bošnjačkog člana predsjedništva na predstojećim izborima? Eto Komšića ste pročitali da neće kontra SDA. Šta je s NS? Ili za ove stranke koje djeluju na području koje pokriva tramvajska linija br. 2 vrijede druga pravila?
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#375 Re: Boriša Falatar - predsjednik

Post by sabina1 »

Capsicum wrote:
privremeni wrote:
Capsicum wrote: A čiji sam ja to bot? DF? :D

Šta je problem? Zapetljao si se kao pile u kučine vlastitim kvaziargumentima pa sad bježiš od rasprave. Hajde moralne vertikale iz NS, zašto ne napadate na Bošnjačkog člana predsjedništva na predstojećim izborima? Eto Komšića ste pročitali da neće kontra SDA. Šta je s NS? Ili za ove stranke koje djeluju na području koje pokriva tramvajska linija br. 2 vrijede druga pravila?
Vjerovatno , jer za stranke poput Gradjanskog saveza vrijede potpuno druga pravila s obzirom da djeluju na podrucju tramvajske linije broj 1.

800 Reufovih glasova na Centru , Nuko se nekako na tim glasovima "provuk'o" a i Blagovcaninova zgrada je blize Centru nego ostatku Novog Sarajeva pa je usao u vijece.

Ako se Emir Suljagic kandiduje za predsjednistvo u jednu stvar moze biti siguran - clanovi i simpatizeri Nase stranke ga sigurno nece podrzati jer ne zasluzuje biti clan predsjednistva niti je dorastao zadatku.

Pozdrav.
Last edited by sabina1 on 20/04/2018 18:25, edited 1 time in total.
Locked