Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
kmirsad

#351 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by kmirsad »

Batko jutros kaže... znam za slučajeve odvaljivanja...
kmirsad

#352 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by kmirsad »

kluz franjo wrote:.
Neče me čuditi ako pokrene i inicijativu da se politički funcioneri odreknu polovice primanja u namjenski fond za humanitarne svrhe...
The 51st State

#353 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by The 51st State »

kmirsad wrote:Batko jutros kaže... znam za slučajeve odvaljivanja...
obrnuto ali to je najmanje bitno.
kmirsad

#354 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by kmirsad »

ma ja ... suština je bitna... :-D ... moglo bi tu kakvo ujedinjenje i koalicija,,, zajednički timovi, treneri... :-D
Teniser

#355 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Teniser »

Kad je zeleni skup plaćen 20km koliko će biti glas na izborima.
kluz franjo

#356 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by kluz franjo »

Sarajmen wrote:Predmet: Nacrt Zakona o prijavljivanju, porijeklu i kontroli imovine izabranih dužnosnika, nositelja izvršnih funkcija i savjetni ka u Kantonu Sarajevo, dostavlja se
Poštovani,
U prilogu akta vam dostavljam Nacrt Zakona o prijavljivanju, porijeklu i kontroli imovine izabranih dužnosnika, nositelja izvršnih funkcija i savjetnika u Kantonu Sarajevo. Predlažem Skupštini Kantona Sarajevo da pretrese nacrt zakona i da ga u skladu sa Poslovnikom Skupštine Kantona Sarajevo („Službene novine Kantona Sarajevo“, br. 41/12 – Drugi novi prečišćeni tekst i br. 15/13 i 47/13) uputi u javnu raspravu.
ZASTUPNIK
Elmedin Konaković

ZAKON O PRIJAVLJIVANJU, PORIJEKLU I KONTROLI IMOVINE IZABRANIH
DUŽNOSNIKA, NOSITELJA IZVRŠNIH FUNKCIJA I SAVJETNIKA U KANTONU
SARAJEVO
(Nacrt)
Izvor i više: http://skupstina.ks.gov.ba/sites/skupst ... movine.pdf
Datum, kolega. Datum.
Kada je upućen ovaj nacrt u skupštinsku proceduru?
Piše to tamo. Slobodno podijelite tu informaciju sa nama. Nije na Vašu sramotu.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#357 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by sabina1 »

Dr. Kuca wrote:Covjek koji se javno slika sa kriminalcima i hvali se prijateljstvom sa njima gradzanima Ks je svijetlo na kraju tunela. Ne treba dalje.
Da li je i Tarik Dautovic presao u NIP tuck ?
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#358 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by sabina1 »

Vidal89 wrote:Kad Mirvad propali glumac mmoze biti ministar, onda Enis mozda da bude premijer :izet:
Ma nije tačno.
Rile je jači od Zeleta iako ga se Zele šatro ne boji.
kmirsad

#359 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by kmirsad »

kmirsad

Forumaš na Klix.ba

SKUPŠTINA KANTONA SARAJEVO
n/r predsjedavajuće

Predmet: Nacrt Zakona o prijavljivanju i obaveznoj uplati u humanitarne svrhe polovine svojih primanja od bavljenja politikom ,izabranih dužnosnika,nositelja izvršnih funkcija i savjetnika u Kantonu Sarajevo, dostavlja se

Poštovani,
U prilogu akta vam dostavljam Nacrt Zakona o prijavljivanju i obaveznoj uplati u humanitarne svrhe, polovine svojih primanja od bavljenja politikom izabranih dužnosnika, nositelja izvršnih funkcija i savjetnika u Kantonu Sarajevo.

Predlažem Skupštini Kantona Sarajevo da pretrese nacrt zakona i da ga u skladu sa
Poslovnikom Skupštine Kantona Sarajevo („Službene novine Kantona Sarajevo“, br. 41/12 –
Drugi novi prečišćeni tekst i br. 15/13 i 47/13) uputi u javnu raspravu.

FORUMAŠ

kmirsad

Što bih volio da kluz... ili koji drugi poznavalac... izračuna o kojoj lovi bi se ovdje radilo... na opčinskom, kantonalnom, entitetskom i državnom nivou radilo... :roll:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#360 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by plain vanilla »

Danas u Nedjeljom u 2 je gost Enis Beslagic
sahara1428

#361 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by sahara1428 »

https://www.index.ba/narod-i-pravda-muz ... snivacima/

Nakon što je u Sarajevu ove sedmice predstavljen novi politički projekt “Narod i pravda” na čijem je čelu Elmedin Konaković, u žižu javnosti su došla i imena njegovih prvih saradnika. Dvojica najbližih – Elvedin Okerić i Nermin Muzur, prijete da postanu regionalno “poznati” po svojim medijskim istupima, piše vijesti.ba.

Nermin Muzur, aktuelni predsjednik Turističke zajednice Kantona Srajevo, tako je u nedavnom nastupu na N1 “ekskluzivno otkrio da je osnivač ovog pokreta te suosnivač ovog pokreta, zajedno sa osnivačima ovog pokreta”.

Obzirom kako je Muzur sebe predstavio na tv ekranima, možemo samo zamisliti kako predstavlja turističke potencijale Kantona Sarajevo u svijetu. No drugo se i nije moglo očekivati od čovjeka kojem je prvo radno iskustvo direktorska pozicija u TZ KS. U nastavku pogledajte spektakularno Muzurovo predstavljanje …

Budući da je Muzur sa Čalukom putovao u Singapur, Sarajevo ima svog Šojića

Dr. Kuca

#362 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Dr. Kuca »

sabina1 wrote:
Dr. Kuca wrote:Covjek koji se javno slika sa kriminalcima i hvali se prijateljstvom sa njima gradzanima Ks je svijetlo na kraju tunela. Ne treba dalje.
Da li je i Tarik Dautovic presao u NIP tuck ?

Sumnjam.
Prpa.ba

#363 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

Nama nisu potrebni antikoruptivni zakoni ni nikakvi zakoni koji se oslanjaju na ljudski faktor da ih provodi jer ce svaki zavrsiti tako sto neko nekog zna. Tako to ide od kazne za prelazak ceste na crveno pa do visoke politike i kriminala bijelih okovratnika.

Ono sto nama treba je manje novca za drzavu, manje skola, manje bolnica, manje javnih institucija, manje ministarstava, manje javnih projekata. Nas nivo drustvenog i ekonomskog razvoja je takav da je jedino rjesenje nemati uopce sansu za korupciju, a ne sprjecavati je nekakvim punitivnim mjerama i "istragama".

Uplacivanje novca u humanitarne svrhe je slicnog karaktera. Interesantno bi bilo vidjeti imovinske kartone djelatnika javnih kuhinja u Sarajevu npr., razne tete i slicni rade sa puno meda uz malo nadzora :mrgreen:
kmirsad

#364 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by kmirsad »

Dole sistem! Živila anarhija ! Svako ima pravo da krade i bude pokraden!... što bi reko moj rođo Emir... Svako ima pravo da jebee i bude jeban! :D
JThomas

#365 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JThomas »

a kako smanjiti šanse za korupciju kad o tome isto odlučuju oni koji uzimaju kajmak...
kmirsad

#366 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by kmirsad »

Ko partizani... kad su rješavali problem Mustafe Busulađića...
Dzematlija

#367 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Dzematlija »

sahara1428 wrote:https://www.index.ba/narod-i-pravda-muz ... snivacima/

Nakon što je u Sarajevu ove sedmice predstavljen novi politički projekt “Narod i pravda” na čijem je čelu Elmedin Konaković, u žižu javnosti su došla i imena njegovih prvih saradnika. Dvojica najbližih – Elvedin Okerić i Nermin Muzur, prijete da postanu regionalno “poznati” po svojim medijskim istupima, piše vijesti.ba.

Nermin Muzur, aktuelni predsjednik Turističke zajednice Kantona Srajevo, tako je u nedavnom nastupu na N1 “ekskluzivno otkrio da je osnivač ovog pokreta te suosnivač ovog pokreta, zajedno sa osnivačima ovog pokreta”.

Obzirom kako je Muzur sebe predstavio na tv ekranima, možemo samo zamisliti kako predstavlja turističke potencijale Kantona Sarajevo u svijetu. No drugo se i nije moglo očekivati od čovjeka kojem je prvo radno iskustvo direktorska pozicija u TZ KS. U nastavku pogledajte spektakularno Muzurovo predstavljanje …
Bože dragi...
dezurni_ucenik

#368 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by dezurni_ucenik »

plain vanilla wrote:
dezurni_ucenik wrote:
JThomas wrote:a neće svi moći u fotelje. opet će kartel birati partnere.

Mislim na Konakovicevu stranku. On i Enis, vjerovatno ce se snaci za fotelje.
To me podsjeti na jednu stranku, dvoje-troje se uhljebi i mashala.

Dobili ono sto su htjeli i haj cao, :D
plain vanilla

#369 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by plain vanilla »

Nije bio los Enis. Nije savrsen, ali nije los. Da se kandiduje, pobrao bi dobar broj glasova. Ali kaze da nece.
pussysmoke

#370 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by pussysmoke »

.
Last edited by pussysmoke on 26/12/2019 00:43, edited 1 time in total.
saibaba

#371 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by saibaba »

kluz franjo wrote:Nego nešto mi se ne uklapa.
Čovjek za po 15 dana uspio i diplomirati i magistrirati.
A trebalo mu 15 godina da prepozna kriminalne strukture u organizaciji u kojoj je zadnjih 7 godina bio jedan od vodećih operativaca?!

Image
Nemoj tako.. On je sad odlucio da bude posten. Mozda i progura tu pricu ako bude uporan narod je kratke pameti..

Moj savjet mu je da zauzda Enisa ..On Ima jednu iritantnu priglupu pricu koja u sklopu sa njegovim ulogama glupih bosanaca moze samo nanijeti stetu novosnovanoj stranci..
saibaba

#372 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by saibaba »

plain vanilla wrote:Nije bio los Enis. Nije savrsen, ali nije los. Da se kandiduje, pobrao bi dobar broj glasova. Ali kaze da nece.
U kom smislu nije los ? kao glumac ? Seoski filozof amater ? Politicar ? Ja licno ne znam nikoga ko bi glasao za njega..
Edin H.

#373 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Edin H. »

Doslo vrijeme da se pare u carapi drze. :oops:
plain vanilla

#374 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by plain vanilla »

saibaba wrote:
plain vanilla wrote:Nije bio los Enis. Nije savrsen, ali nije los. Da se kandiduje, pobrao bi dobar broj glasova. Ali kaze da nece.
U kom smislu nije los ? kao glumac ? Seoski filozof amater ? Politicar ? Ja licno ne znam nikoga ko bi glasao za njega..
Nije bio los kao gost kod Stankovica

Ja ne znam nikoga ko bi glasao za Bakira, a cojk pobjedjuje
Last edited by plain vanilla on 25/03/2018 15:36, edited 1 time in total.
plain vanilla

#375 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by plain vanilla »

Edin H. wrote:Doslo vrijeme da se pare u carapi drze. :oops:
Pare nisu problem, para nema :mrgreen:
Post Reply