Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Podforum za motocikliste...
Post Reply
mali Ninja

#351 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Post by mali Ninja »

klixoris wrote:
mali Ninja wrote:Danas naucih nesto, ko bi rekao da se mator covjek moze sta nauciti...
Naime garant je vecina cula za kawasaki balius 250, ali evo malo info za one koji nisu.
To je motoric nalik na bandita, nejked od 250ccm sa 4 redna cilindra koji se vrti na 20k obrtaja...
Ima 6 brzina i ubrzava do stoje za 6sec, zvuk kao formula..
Eto :)
Ima tih blentavih malokubikaznih motora sa 4 cilindra. Davno sam imao Hondu CB-1, to je motor za Japansko i USA trziste, 400 kubika, 4 cilindra i 16 ventila, razvod za ventile sve zupcanici (lanca nigdje na mapi :mrgreen: ), vrtila se na 15.000. Sto ti kazes, zvuk ko formula, a posto je manja kubikaza, uvijek je moras vrtiti tako da si vazda formula :mrgreen:
:lol: pregledao sam stotinu klipova od juce :D
Ako se gdje kakav bude prodavao podijelite ovde
Ramzess Veliki

#352 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Post by Ramzess Veliki »

dadoka84 wrote: Rezultat, guza se počinje žaliti tek nakon nekih sat vremena.
Dobra fora taj gel. :thumbup:
dadoka84

#353 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Post by dadoka84 »

Jašta je, ko kad ove vozilice nisu predviđene za bosanca od 100 kila već kineza od 35 :)
exliberal-ex

#354 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Post by exliberal-ex »

dadoka84 wrote:Jašta je, ko kad ove vozilice nisu predviđene za bosanca od 100 kila već kineza od 35 :)

Ja danas vidim tipa izasao sa Dukatijem...naguzio se sav utruntan u neka jebena odjela a ispod guzice viri ovcija koza...rutavo :D
Mene samo dvije stvari jebu na mom...koljena maksimalno izlozena vjetru i ovo malo jada medju nogama...sve sjednem pa jaknu naguram da nepuse :lol: ....kad hoces da se kurcis sa naked ....
ja sam samo par puta napravio kratke voznje ove godine, zadnji put u ponedjeljak i iako je bilo suncano i 16 ( iha!) smrznuo se ko picka..dosao kuci, napunio kadu vodom i legao da se ugrijem...kasnije se cujem sa drugim tipom on isto istjerao svoj Indian i kaze da se vratio kuci nakon pola sata
dadoka84

#355 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Post by dadoka84 »

Jest bilo vala hladno ove godine. Ja sam doduse pauzirao decembar, januar i pola februara. Ostalo sve vozim, ali se obučem ko da idem hokeja igrati :) a znao sam opet poslije vožnje pod deku :)
Ramzess Veliki

#356 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Post by Ramzess Veliki »

I kod mene zahladnilo, pala temperatura sa 38 na 32, pomrijecemo svi :shock:
Ramzess Veliki

#358 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Post by Ramzess Veliki »

Pricam sa bajkerima iz Bruneja, kazu ovdje je tesko vozit motor jer cesto ima kise.

:pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:

Jaka kisa pada iskljucivo nocu kad padne temperatura na 30tak stepeni, a po danu to je uvijek lokalni pljusak koji ne traje duze od par minuta, a klima je takva da se osusis vec sljedecu minutu.

I njima to problem. :roll:

A i voze nekako sporo, samo sam jednom vidjeo vozaca na Kawi Versys 1000 da ga je protjerao momacki izmedju auta i opalio po gasu kako treba, ostali samo prave buku po gradu I usporavaju saobracaj. :roll:
dadoka84

#359 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Post by dadoka84 »

Volio bi ih vidjet niz sedrenik il hambinu carinu kad pada kiša :)
Ramzess Veliki

#360 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Post by Ramzess Veliki »

Volio bih ih vidjeti kad bi ih snijeg uhvatio na Romaniji, ili u kasnu jesen kad se vracas sa mora pa preko Bradine kad se zaledis do kostiju.
r_faruk

#361 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Post by r_faruk »

pozdrav,

sta biste preporucili od ovih cross motora sa pika do 1500KM. kontam uzeti jedan za vikendice... vrijedi li dati novac za takvo nesto?
sa druge strane, nisam nikada vozio motor, sjeo par puta na skuter od 50cc. kontam malo da se igram s ovim crosserom pa da polazem ove godine i za motor. vidim da su ovi crosseri poprilicno jeftini, a za vikendicu mi ne treba nista specijalno.
mali Ninja

#362 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Post by mali Ninja »

r_faruk wrote:pozdrav,

sta biste preporucili od ovih cross motora sa pika do 1500KM. kontam uzeti jedan za vikendice... vrijedi li dati novac za takvo nesto?
sa druge strane, nisam nikada vozio motor, sjeo par puta na skuter od 50cc. kontam malo da se igram s ovim crosserom pa da polazem ove godine i za motor. vidim da su ovi crosseri poprilicno jeftini, a za vikendicu mi ne treba nista specijalno.
Moje misljenje je slijedece, kros motor i takav nacin voznje morate zaista voljeti...
One gumetine, blato, cizmetine, oklope, mene sve to toliko odbija da kros motor ne mogu organski..
Onda je tu kurblanje, mukotrpno okretanje za pocetnike, vibracije koje sloze i preloze svaku kost u tijelu, nista od udobnosti i komfora nema..
Onda odrzavanje je dosta slozenije zbog samog ciscenja i pranja motora, lanca i lancanika...
Ma ukratko jedan ogroman trvor koji neko mora jako voljeti da bi imao kros..
dadoka84

#363 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Post by dadoka84 »

Ramzess Veliki wrote:Volio bih ih vidjeti kad bi ih snijeg uhvatio na Romaniji, ili u kasnu jesen kad se vracas sa mora pa preko Bradine kad se zaledis do kostiju.
Ja sam jednom tako niz bjelašnicu pjevao iz sveg glasa. Smrznuo se ko ..... i od muke krenuo pjevati :)
dadoka84

#364 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Post by dadoka84 »

Možda će čovjek neke lakše rute raditi po solidnim putevima npr po bjelašničkim selima isl. Tu bi prošao i neki standardni motorić sa dobrim gumama. Meni je to barem privlačno. Full kros je skupa igranka.
mali Ninja

#365 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Post by mali Ninja »

dadoka84 wrote:Možda će čovjek neke lakše rute raditi po solidnim putevima npr po bjelašničkim selima isl. Tu bi prošao i neki standardni motorić sa dobrim gumama. Meni je to barem privlačno. Full kros je skupa igranka.
Ma evo, moje misljenje je da se stvarno taj offroad mora zivjeti, ja ne volim biti prljav, blatnjav, gurat motor po jarugama i vodopadima, iskreno nista me ne privlaci ni u blatu ni u prasini. Ne kazem da ne postoje ljudi koji to vole i odvajaju svaki dinar za to, a opet mozda sam ja malo i mator za takve avanture iako ni kao tinejdzer nisam nikada preferirao te offroad varijante...

Da ne pametujem, malo cu se samo osvrnuti na ono sto rece covjek, nije nikad vozio nikakav motor osim skuter par puta, tada bi savjetovao da proba kod nekoga kakvog krosu pa odluci sta mu je najbolje...
r_faruk

#366 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Post by r_faruk »

Mislio sam uzeti cross motoric da se vozam na vikendici, do granapa i sl., malo uvjezbam mijenjanje brzina i generalno se upoznam s motorom (jer su poprilicno jeftini)... Onda bih polagao vozacki i vjerovatno uzeo Vulcan s. Rece mi prijatelj da je dobar za pocetnike i za visoke ljude :), a nije pretjerano skup.

Cross motori me ne interesuju nesto pretjerano. Za te stvari vise volim bicikl :)

Kawasaki Vulcan S, ABS, special edition (12.400 KM)
https://www.olx.ba/r/31101967/35927

Nov je NESTO ispod 15000KM
dadoka84

#367 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Post by dadoka84 »

Ma naravno svak ono šta ga privlači. Ja imam poznanika koji motorom asfalt prelazi samo poprijeko :) Ja npr volim laganu voznju asfaltom u nekim zabitima brdima i planinama i malo utabanog makadama.

Možda da uzmeš koju 4takt 125ccm dok ne naučiš voziti. Mali i lagani za upravljanje, održavanje isto nije skupo.
Ramzess Veliki

#368 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Post by Ramzess Veliki »

r_faruk wrote:Mislio sam uzeti cross motoric da se vozam na vikendici, do granapa i sl., malo uvjezbam mijenjanje brzina i generalno se upoznam s motorom (jer su poprilicno jeftini)... Onda bih polagao vozacki i vjerovatno uzeo Vulcan s. Rece mi prijatelj da je dobar za pocetnike i za visoke ljude :), a nije pretjerano skup.

Cross motori me ne interesuju nesto pretjerano. Za te stvari vise volim bicikl :)

61 Hp ... ako te ima tezinom kao i visinom zaboravi preticanje.
Ramzess Veliki

#369 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Post by Ramzess Veliki »

dadoka84 wrote: Možda da uzmeš koju 4takt 125ccm dok ne naučiš voziti. Mali i lagani za upravljanje, održavanje isto nije skupo.
I ja bih ovo preporucio. :thumbup:
r_faruk

#370 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Post by r_faruk »

Tako sam nesto i mislio... Ako imate na umu neki motoric sa pika, postavite link, bio bih vam zahvalan :)
DzordzHodzic

#371 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Post by DzordzHodzic »

Ramzess Veliki wrote:
r_faruk wrote:Mislio sam uzeti cross motoric da se vozam na vikendici, do granapa i sl., malo uvjezbam mijenjanje brzina i generalno se upoznam s motorom (jer su poprilicno jeftini)... Onda bih polagao vozacki i vjerovatno uzeo Vulcan s. Rece mi prijatelj da je dobar za pocetnike i za visoke ljude :), a nije pretjerano skup.

61 Hp ... ako te ima tezinom kao i visinom zaboravi preticanje.
Glupost
bilic

#372 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Post by bilic »

r_faruk wrote:Tako sam nesto i mislio... Ako imate na umu neki motoric sa pika, postavite link, bio bih vam zahvalan :)
https://www.olx.ba/artikal/33040411/kaw ... ser-cross/
bilic

#373 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Post by bilic »

r_faruk wrote:Tako sam nesto i mislio... Ako imate na umu neki motoric sa pika, postavite link, bio bih vam zahvalan :)
https://www.olx.ba/artikal/29476755/honda-250ccm/
bilic

#374 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Post by bilic »

https://www.olx.ba/artikal/33427345/apr ... g-win-350/
,
strani papiri
dadoka84

#375 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Post by dadoka84 »

Keeway rkv
Keeway speed
Yamaha ybr
suzuki gn 125
...

Svi su tu negdje oko desetak ks, sa diskom naprijed dok neki imaju disk i nazad. Relativno lagani do 130kg.
Post Reply