Dacia duster 2018

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
amar1994

#351 Re: Dacia duster 2018

Post by amar1994 »

condy wrote:
amar1994 wrote:
condy wrote: Mislim, iskreno niđe veze mi je poredit Dačiju i Audija, i pravit neku usporedbu. Kome je skup i finansijski nedostizan Audi treba ici na jeftinije, a kome nije nek uziva u premium vozilu i svemu sto to donosi.
Sto se ne moze poredit u vezi kvaliteta , isto kao sto se poredi honda/toyota sa mercedesom , jedino ih odvaja luksuz koji nema nikakve veze sa kvalitetom :-)

odrzavaju se svi isto , nisu na audiju space shuttle filteri niti im je cijena takva, niti mu treba neko super skup ulje a vala ne ide ni na jonski pogon .
Za Audija bi se slozio.

Za ovo sa Meckom vec ne bih :-D
OK , samo pazi , za ovaj auto je dobar filter zraka mann 34KM , za mercedes istog godista kosta skoro 3x vise , tj 84KM , jbga , da ne govorim koliko je za daciu . Pismeno odrzavanje rijetko ko radi , hajde filtere jos i mijenjaju ali : ulje kocnica , jebo to ne treba svake 2-3 god , jebo fabriku , antifreeze isto nikad , ulje serva nikad , a svi bi djabe da im se odradi , tek kad uzmes nesto sam da radis vidis da se i taj majstor posteno nazulja i oznoji da zaradi psiljivih 20KM .

onda imas ove sto odu na ove akcije ,servis 130KM sa svim i onda se zale ovde , slomili plastiku , zabice , fale sarafi , lupka a nije prije ...... :run:

Nedavno smo mijenjali klinasti remen i rolnicu , hucalo , da li treba da se zajebajem radi 45KM :-) , to je bilo na cca 80kkm , sad zamisli ova auta sa 200+ hiljada na ledjima u kakvom su stanju prvo kad dodju , pa kad ih ovi kupe , pa kad ih ne odrzavaju ;-)
Last edited by amar1994 on 06/02/2018 23:32, edited 2 times in total.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#352 Re: Dacia duster 2018

Post by bitanga_sa_otesa »

commendatore wrote:
sta se smijes i ti vozis italijana V8
ma smijem se za ove francuze i male kitice,komsije ih ne gledaju :lol: :lol: :lol:
basicm

#353 Re: Dacia duster 2018

Post by basicm »

Eto sad svi bamije u gacama imaju. Ko je do rogaca barem dogurao?
supercali

#354 Re: Dacia duster 2018

Post by supercali »

basicm wrote:Da li je neodrzavanje rezervisano za premijum samo?
Imal francuza ili japanaca, iki ne d'o bog dacije sa filterima poput ovoga?
Naravno da ima to samo povlaci da auto ima I onaj ko moze i ko ne moze
Za ovog slinu je pezo 307 fokus I sl a oni sto imaju nabrojane su polo ka I sl a ko ima te vrlo vjerovatno ne bi trebali imati auto zbog ovih stvari al jok kod nas imam para za X klasu auta daj visu klasu
commendatore

#355 Re: Dacia duster 2018

Post by commendatore »

basicm wrote:Eto sad svi bamije u gacama imaju. Ko je do rogaca barem dogurao?
meni su zene govorile da mi je ko smoki.... ja konto da mi je velik pa ga traze stalno kad kae samo je ukusan ko smoki haj reko
commendatore

#356 Re: Dacia duster 2018

Post by commendatore »

condy wrote: De reci ljudima sta znaci mufljuz!
objasni im ti - ja sam mislio da je samo koliko toliko originalan nickname al eto neki od idiotluka naprave nauku - svaka ti cast - pa im ti rasvjetljavaj to..... prijavicu te na Nobelovu nagradu
Last edited by commendatore on 06/02/2018 23:42, edited 1 time in total.
NediM17

#357 Re: Dacia duster 2018

Post by NediM17 »

@Amare, dosta servisa ima aparat za mjerenje vlage u kocionom ulju, ako je postotak vlage ok kociono ulje ne treba dirati. Mene je vise strah nasih majstora nego starog ulja, i dok god tester kaze da je ok ne diram!

Zamjena antifriza je isto ubleha teza, fabricki poslije 7 godina i dalje drzao -40, nema mulja, nema hrdje.

Nisam smecar i dobro odrzavam svoja auta, ali neke stvari nema potrebe dirati. I geometriju trapa treba uz promjenu guma? Treba ali u kurcu, ne dere gume sa strana, ne vuce u stranu, ako bilo sta taknu mogu samo sjebati.

Jednostavno neke stvari ne treba dirati bez potrebe!
amar1994

#358 Re: Dacia duster 2018

Post by amar1994 »

NediM17 wrote:@Amare, dosta servisa ima aparat za mjerenje vlage u kocionom ulju, ako je postotak vlage ok kociono ulje ne treba dirati. Mene je vise strah nasih majstora nego starog ulja, i dok god tester kaze da je ok ne diram!

Zamjena antifriza je isto ubleha teza, fabricki poslije 7 godina i dalje drzao -40, nema mulja, nema hrdje.

Nisam smecar i dobro odrzavam svoja auta, ali neke stvari nema potrebe dirati. I geometriju trapa treba uz promjenu guma? Treba ali u kurcu, ne dere gume sa strana, ne vuce u stranu, ako bilo sta taknu mogu samo sjebati.

To se podrazumijeva :thumbup:

prekuce se zapitam kakav sam to ja vozac , zadnja desna guma bila na 0.9 bar umjesto 2.4 :lol: :lol:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#359 Re: Dacia duster 2018

Post by bitanga_sa_otesa »

NediM17 wrote:@Amare, dosta servisa ima aparat za mjerenje vlage u kocionom ulju, ako je postotak vlage ok kociono ulje ne treba dirati. Mene je vise strah nasih majstora nego starog ulja, i dok god tester kaze da je ok ne diram!

tako je :thumbup:
condy

#360 Re: Dacia duster 2018

Post by condy »

amar1994 wrote: OK , samo pazi , za ovaj auto je dobar filter zraka mann 34KM , za mercedes istog godista kosta skoro 3x vise , tj 84KM , jbga , da ne govorim koliko je za daciu . Pismeno odrzavanje rijetko ko radi , hajde filtere jos i mijenjaju ali : ulje kocnica , jebo to ne treba svake 2-3 god , jebo fabriku , antifreeze isto nikad , ulje serva nikad , a svi bi djabe da im se odradi , tek kad uzmes nesto sam da radis vidis da se i taj majstor posteno nazulja i oznoji da zaradi psiljivih 20KM .

onda imas ove sto odu na ove akcije ,servis 130KM sa svim i onda se zale ovde , slomili plastiku , zabice , fale sarafi , lupka a nije prije ...... :run:

Nedavno smo mijenjali klinasti remen i rolnicu , hucalo , da li treba da se zajebajem radi 45KM :-) , to je bilo na cca 80kkm , sad zamisli ova auta sa 200+ hiljada na ledjima u kakvom su stanju prvo kad dodju , pa kad ih ovi kupe , pa kad ih ne odrzavaju ;-)
Pismeno odrzavanje rijetko ko radi Mercedasa koliko sam razumio ? Po cemu to zakljucujes druze? Ne treba generalizovati. Kod nas se auta generalno slabo odrzavaju, i ne treba ih selektirat premijum nepremijum vec ko je naucio odrzavat odzavat ce i Mazdu i Mercedesa. Taj koji tako odrzava nece ni kupit Mecku ako je ne moze odrzavat i vozit kako valja. Al ako mislis da nece odrzavat Merca a hoce Mazdu, onda se varas. Ti prvi ne bi tako radio. Ovlasteni servisi imaju poprilicno posla, i to se vidi ko odrzava auta u ovlastenom servisu.
basicm

#361 Re: Dacia duster 2018

Post by basicm »

Svi se onda slazemo da neodrzavanje auta je poseban papanluk, ali mi udrobimo svega ovdje pa se fino izvrijedjamo i posvadjamo.

Duster je ruzan makar svaki dan novi fliter imao :-D
condy

#362 Re: Dacia duster 2018

Post by condy »

commendatore wrote:
condy wrote: De reci ljudima sta znaci mufljuz!
objasni im ti - ja sam mislio da je samo koliko toliko originalan nickname al eto neki od idiotluka naprave nauku - svaka ti cast - pa im ti rasvjetljavaj to..... prijavicu te na Nobelovu nagradu
Pa eto ti si objasnio nemam nista za dodati.

Nego, sta vozis ti ?
supercali

#363 Re: Dacia duster 2018

Post by supercali »

condy wrote:
amar1994 wrote: OK , samo pazi , za ovaj auto je dobar filter zraka mann 34KM , za mercedes istog godista kosta skoro 3x vise , tj 84KM , jbga , da ne govorim koliko je za daciu . Pismeno odrzavanje rijetko ko radi , hajde filtere jos i mijenjaju ali : ulje kocnica , jebo to ne treba svake 2-3 god , jebo fabriku , antifreeze isto nikad , ulje serva nikad , a svi bi djabe da im se odradi , tek kad uzmes nesto sam da radis vidis da se i taj majstor posteno nazulja i oznoji da zaradi psiljivih 20KM .

Pismeno odrzavanje rijetko ko radi Mercedasa koliko sam razumio ? Po cemu to zakljucujes druze? Ne treba generalizovati. Kod nas se auta generalno slabo odrzavaju, i ne treba ih selektirat premijum nepremijum vec ko je naucio odrzavat odzavat ce i Mazdu i Mercedesa. Taj koji tako odrzava nece ni kupit Mecku ako je ne moze odrzavat i vozit kako valja. Al ako mislis da nece odrzavat Merca a hoce Mazdu, onda se varas. Ti prvi ne bi tako radio. Ovlasteni servisi imaju poprilicno posla, i to se vidi ko odrzava auta u ovlastenom servisu.
Vidi u cemu je problem mozdabi i ovaj slinu odrzavao ali nema a da ga kupi prevagnuo je kompleks da ga videu slini a ne u meganu ili sl
amar1994

#364 Re: Dacia duster 2018

Post by amar1994 »

condy wrote:

ne govorim to , nego treba odvagat sta se moze sta ne moze , ako mi je skupo necu taj auto i gotovo . To se sve ispita prije kupovine , vljda za to sluzi internet , ovlasteni servis i prodavnice autodijelova . Trazis da uklopis kako treba , ja nemam za mercedes da odrzavam a ni da ga sipam , to je poenta , al kod nas daj ti meni sve od luskuza i ks a ne odrzava se jer je skupo za nas standard , nazalost puno takvih ima , pa ne dime ona auta dzaba onoliko i nisu dzaba legla :wink: , kad si zadnji put vidio posten CLS stariji , nema ga .

licno znam budalu sa bmw-om , coek je trazio polovne diskove i lamelu , a sve vamo sere i pisa po ostalom (vezano za daciju) i kofol on ima "auto" a ostali sta sa njima , pa oni su fukare i bijednici , papak sijalicu nece da zamijeni , skup senon . Koliko hoces takvih budala :bih:

Nadat se da te nesto nece sustic je suludo , sustinge na novom autu a kamoli na polovnom.
Last edited by amar1994 on 06/02/2018 23:58, edited 1 time in total.
amar1994

#365 Re: Dacia duster 2018

Post by amar1994 »

basicm wrote:Svi se onda slazemo da neodrzavanje auta je poseban papanluk, ali mi udrobimo svega ovdje pa se fino izvrijedjamo i posvadjamo.
najveci papanluk :thumbup:

pa ja se nadam da se forum ne shvata ozbiljno kad su te svadje u pitanju :D :D
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#366 Re: Dacia duster 2018

Post by mali_milojica »

Image
Nigdje majstora da nadjem da mi kuglu zamjeni :D
golfiista

#367 Re: Dacia duster 2018

Post by golfiista »

Nađe Bitanga jedan.primjer klasicnog papanluka i odmah svi papci...a jbt..kakav moronski pristup.
Papak ko.odrzava u ovlastenom jer ga deru bezveze, papak ko ne odrzava u ovlastenom jer stedi gdje ne treba. Pa daj se dogovorite. Ah zaboravih, ovdje sve sami doktori nauka masinstva i elektrotehnike, neshvaceni :mrgreen:
Jebo vas dacija od 33 hiljade i garancija i 1.5 dci, jer ako je to mjera i ono cemu treba stremiti daj da se kolektivno ubijemo.
Cilj treba biti Tesla, hiljadu je razloga, samo ne znam sta ce bitanga i slicni nakon sto dosegnemo taj nivo, mozda bude vise stovao ljubitelje polovnjaka :lol:

Salu.na stranu, al ja bih volio vidjeti te vase vozilice i odrzavanje istih, smijem se kladiti da vas vecina sipa modricu i kupuje filtron filtere kao i kugle od 8 KM, a ovamo fol seru po ovlastenim i ljudima koji uredno svog polovnjaka odrzavaju samo sa OEM dijelovima, pa jedva docekaju nekog ko to ne radi tako pa potrce da sve stave u isti kos, a sve kako bi sebe opravdali sto sanjaju o 30 milja i novom autu pa makar to bila i mrtva dacija. Smesno.
commendatore

#368 Re: Dacia duster 2018

Post by commendatore »

golfiista wrote:Nađe Bitanga jedan.primjer klasicnog papanluka i odmah svi papci...a jbt..kakav moronski pristup.
Papak ko.odrzava u ovlastenom jer ga deru bezveze, papak ko ne odrzava u ovlastenom jer stedi gdje ne treba. Pa daj se dogovorite. Ah zaboravih, ovdje sve sami doktori nauka masinstva i elektrotehnike, neshvaceni :mrgreen:
Jebo vas dacija od 33 hiljade i garancija i 1.5 dci, jer ako je to mjera i ono cemu treba stremiti daj da se kolektivno ubijemo.
Cilj treba biti Tesla, hiljadu je razloga, samo ne znam sta ce bitanga i slicni nakon sto dosegnemo taj nivo, mozda bude vise stovao ljubitelje polovnjaka :lol:

Salu.na stranu, al ja bih volio vidjeti te vase vozilice i odrzavanje istih, smijem se kladiti da vas vecina sipa modricu i kupuje filtron filtere kao i kugle od 8 KM, a ovamo fol seru po ovlastenim i ljudima koji uredno svog polovnjaka odrzavaju samo sa OEM dijelovima, pa jedva docekaju nekog ko to ne radi tako pa potrce da sve stave u isti kos, a sve kako bi sebe opravdali sto sanjaju o 30 milja i novom autu pa makar to bila i mrtva dacija. Smesno.
nista je to za inzenjere koji ne mogu upasovat felUgu na autu.....kojima drnda bemve na 76km/h
ing mgr's
Last edited by commendatore on 07/02/2018 00:08, edited 1 time in total.
amar1994

#369 Re: Dacia duster 2018

Post by amar1994 »

Filtron je prva ugradnja u VW program :D
commendatore

#370 Re: Dacia duster 2018

Post by commendatore »

amar1994 wrote:Filtron je prva ugradnja u VW program :D
je l to neki filter sa ćipom?
amar1994

#371 Re: Dacia duster 2018

Post by amar1994 »

commendatore wrote:
to je hiPriT filter za HipriT Ćurbo na Ćipovanom tedei di crveno :thumbup:
basicm

#372 Re: Dacia duster 2018

Post by basicm »

commendatore wrote:
Neka davno ja se zalio na filtron kako me handri, pisao sam ovdje. Otkrio sam kasnije da majstor nije izvadio neku gumicu pa je stavio i novu, imao sam dvije. Naravno da ce pustati i smrditi.
Moje izvinjenje filtronu.
condy

#373 Re: Dacia duster 2018

Post by condy »

Koliko taj filter kosta u servisu ?
basicm

#374 Re: Dacia duster 2018

Post by basicm »

condy wrote:Koliko taj filter kosta u servisu ?
Koga pitas?
Ja ne znam ni koliko je ovaj bio, ali da je zlatan dzaba ako ga smlatis da ispadne iz ruku.
condy

#375 Re: Dacia duster 2018

Post by condy »

basicm wrote:
condy wrote:Koliko taj filter kosta u servisu ?
Koga pitas?
Ja ne znam ni koliko je ovaj bio, ali da je zlatan dzaba ako ga smlatis da ispadne iz ruku.
Amara i ove sto se sa njim sprdaju. Znam ja koliko je, i nije uopste skup ni kao OE, ako je on OE.
Post Reply