malakh wrote:možda mi iznutra nismo ni svjesni šta znači željko komšić (kroz ovo željko komšić parafraziram sve srbe i hrvate koji su probosanski, patriotski nastrojeni) i koliko to zapravo stranci i podržavaju.
onoga trenutka, kada se društvo u bih potpuno homogenizira (a nije daleko od toga), međunarodna zajednica diže ruke od bosne i hercegovine.
hrvati su pristali na ovakav sistem izbora i kao da nije bilo mudrih glava među hrvatima da to odma na početku stopiraju, kada su se sporazumi potpisivali.
nego nešto ne čuh da je zvanična hrvatska protiv komšićeve kandidature

Slabo slusas. Kolinda odavno lobira za izmjene izbornog zakona i pritisce.
Naravno da mi je Komsic bolji od bilo kojeg HDZ-ovca - ali ipak ne mislim da je ovo ispravno.
Samo produzavanje agonije i guranje stvari pod tepih.
Jednostavno sistem ne valja, Dejton ne valja,... i najbolji nacin da se to promijeni je da se dokaze neucinkovitost.
Kada dva clana predsjednistva krenu blokirati sve normalno i proizvoditi krize - kada onemoguce funkcionisanje drzave - tek tada su stvoreni uslovi da MZ konacno poduzme korake da se nesto primijeni.
Zakon je nazalost takav kakav jeste. 3 predsjednika je perverzija ali legalna perverzija i trajace dok moze funkcionisati. Cemu onda nas toliki trud da sacuvamo tu perverziju i produzavamo je. Clan hrvatskog naroda ipak mora biti predstavnik volje vecine Hrvata. Pa ako je vecini Hrvata stalo da se drzava razhebe,... dati im sansu da to pokusaju i onda tek mozemo pricati o promjeni sistema. Sve ostalo je zataskavanje perverzije, prodizavanje agonije,... Da su barem Bosnjaci ekonomski i politicki u nekom usponu pa eto da ovako dobiju jos na vremenu - i nekako.
Trudimo se iz petnih zila i na sve moguce nacine da sacuvamo jedan nakaradan sistem.