IZBORI 2018 (za koga glasati?)

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
GeeTnT

#351 Re: IZBORI 2018 (za koga glasati?)

Post by GeeTnT »

putokaz1 wrote:Ako bi ste pitali Bosance ko Vam je načelnik u Minhenu rekli bi ...Nemam pojma a rade 14 sati brišu guzice i zarađuju novac
Ako bi pitali Bosance u Bh ko vam je načelnik svi bi tačnoodgovorili a nerade niti primaju platu
Komentar ti je glup i potrudi se ubuduce da se informises prije nego pocnes komentarisati. Nalazimo se na 6 mjestu migracijske liste, a iako cijenim sve one koji svoju platu posteno zaradjuju, znam jako dobro da je jako malo onih koji rade poslove koje navodis...ne bi vjerovao koliki broj BiH gradjana u dijaspori su na funkcijama banaka, osiguravajucih drustava, marketnga, obrazovnih institucija...itd. Ima ih i u politici i cini mi se da ih ima u Briselu vise danas, nego sto ce ih biti kada BiH udje u EU, od politicara do prevodioca i novinara..

Prima tome psssst...
putokaz1

#352 Re: IZBORI 2018 (za koga glasati?)

Post by putokaz1 »

Znam jednu djevojku ja je zvao MACA
Radi sad u Briselu u Evropskoj Komisiji,iz Bosne je ali predstavlja Hrvatsku
Ali pretežno rade najteže i najprljavije poslove vani naši Biosanci,nažalost spremni su na sve samo da bi ovdje mogli,ofarbati kucu u narandžasto,voziti 100 na sta i dat policajcu,puštati muziku do 3 glasno,nek čitavo selo zna da se ima para ,a koga briga šta se radi
Nemože se izborima promjeniti mnogo sad-mogli smo 1996 da smo tada izabrali normalnu vlast ali tad nas je nacionalizam nosio
putokaz1

#353 Re: IZBORI 2018 (za koga glasati?)

Post by putokaz1 »

Treutno se u Lukavcu zajedno drže SDP i NZBLOK(koji nema vijećnike, ali pravi anti SDA kampanju)
Neznam pravi naziv stranke BHNL-To je Hadžibajrićevi nezavisni načelnici BH nezavisna lista,odnosno na TK to je načelnik Kalesije,kako će nastupiti na izborima da li nezavisno,ili s nekim zajedno,nisam upoznat ali već su aktivni
Ako ćemo iskreni biti i SDP na nivou BH se ne razlikuje mnogo od SDA,ali eto nazivaju se tobože Opozicijom
Pod SDP podrazumjevam i DF NS možda i TA,zavisi od forme izlaska na izbore i eventuelne koalicije
GeeTnT

#354 Re: IZBORI 2018 (za koga glasati?)

Post by GeeTnT »

putokaz1 wrote:Znam jednu djevojku ja je zvao MACA
Ali pretežno rade najteže i najprljavije poslove vani naši Biosanci,nažalost spremni su na sve samo da bi ovdje mogli,ofarbati kucu u narandžasto,voziti 100 na sta i dat policajcu,puštati muziku do 3 glasno,nek čitavo selo zna da se ima para ,a koga briga šta se radi
Nemože se izborima promjeniti mnogo sad-mogli smo 1996 da smo tada izabrali normalnu vlast ali tad nas je nacionalizam nosio
Samo navodjenje pojedinacnih slucajeva govori o tvom znanju.. Sumnjam da si dobacio dalje od TK, a ne bi to bilo nista lose da ne bacas gluposti. Inace, i ovaj forum je „htijeli mi to ili ne“ usao u tu famoznu selekciju u kojem se sve vise cuje glas onih cije misljenje ne moze „ni pas s maslom“, ali je bitno da je jedan glas za alternativu na politickoj sceni. Zato i jesam da se vecina iseli i time dobro Vama, dobro nama...
putokaz1

#355 Re: IZBORI 2018 (za koga glasati?)

Post by putokaz1 »

Pa kako god
Ja ću glasati vjerovatno za SDP,radi Delića,nema drugoga razloga,neće meni ništa bolje biti ali eto bar neće biti,nadam se,SDA
GeeTnT

#356 Re: IZBORI 2018 (za koga glasati?)

Post by GeeTnT »

putokaz1 wrote:Pa kako god
Ja ću glasati vjerovatno za SDP,radi Delića,nema drugoga razloga,neće meni ništa bolje biti ali eto bar neće biti,nadam se,SDA
Mnogi ce mozda poletjeti da ti na ovaj post stave palac „gore“, a mene licno zaboli qrac za koga ces glasati, jer ce SDP u slucaju pobjede, a nedostatka broja rucica za formiranje vlasti ponovo prigrliti SDA...deja vu...jelde?
Inteligencija

#357 Re: IZBORI 2018 (za koga glasati?)

Post by Inteligencija »

Mislio sam za Nezavisni blok ali me Kasumovic brutalno razocarao tako da cu najvjerovatnije za SDP.
putokaz1

#358 Re: IZBORI 2018 (za koga glasati?)

Post by putokaz1 »

Da moguće je da opet bude Crveno Zelena kaolicija iako to nežele da priznaju
SDP-SDA ili SDP-PDA ili SDP-SBB-SBIH-BPS
Ni SDA nije nikad dobila 18 ruku,pogotov SDP,i da dobiju ponoviti će se proljeće 2014
Šta mogu ne volim SDA a nemam koga da zaokružim
El_comadante

#359 Re: IZBORI 2018 (za koga glasati?)

Post by El_comadante »

putokaz1 wrote:Treutno se u Lukavcu zajedno drže SDP i NZBLOK(koji nema vijećnike, ali pravi anti SDA kampanju)
Neznam pravi naziv stranke BHNL-To je Hadžibajrićevi nezavisni načelnici BH nezavisna lista,odnosno na TK to je načelnik Kalesije,kako će nastupiti na izborima da li nezavisno,ili s nekim zajedno,nisam upoznat ali već su aktivni
Ako ćemo iskreni biti i SDP na nivou BH se ne razlikuje mnogo od SDA,ali eto nazivaju se tobože Opozicijom
Pod SDP podrazumjevam i DF NS možda i TA,zavisi od forme izlaska na izbore i eventuelne koalicije
NBL - Nezavisna BH Lista - Hadžibajrićevi. načelnik Kalesije je podpredsjenik stranke čini mi se.
El_comadante

#360 Re: IZBORI 2018 (za koga glasati?)

Post by El_comadante »

Inteligencija wrote:Mislio sam za Nezavisni blok ali me Kasumovic brutalno razocarao tako da cu najvjerovatnije za SDP.
zšato te je razočarao? šta je to uradio? da im znamo jel.
Inteligencija

#361 Re: IZBORI 2018 (za koga glasati?)

Post by Inteligencija »

El_comadante wrote:
Inteligencija wrote:Mislio sam za Nezavisni blok ali me Kasumovic brutalno razocarao tako da cu najvjerovatnije za SDP.
zšato te je razočarao? šta je to uradio? da im znamo jel.
Apslotno nista nije uradio u tome je problem. Tv nastup je jedno a realnost je drugo.
MuaDib

#362 Re: IZBORI 2018 (za koga glasati?)

Post by MuaDib »

Samo kontra ovih na vlasti... :zzzz:
jao_situacije

#363 Re: IZBORI 2018 (za koga glasati?)

Post by jao_situacije »

za sebiju
Edin H.

#364 Re: IZBORI 2018 (za koga glasati?)

Post by Edin H. »

putokaz1 wrote:Znam jednu djevojku ja je zvao MACA
Image
Haman2

#365 Re: IZBORI 2018 (za koga glasati?)

Post by Haman2 »

Jednostavno pitanje ali tezak odgovor. Mozda je najbolje ne glasati ili prekriziti listic.
zippoo87

#366 Re: IZBORI 2018 (za koga glasati?)

Post by zippoo87 »

Haman2 wrote:Jednostavno pitanje ali tezak odgovor. Mozda je najbolje ne glasati ili prekriziti listic.
hajde ti nama sada pojasni kako ovo moze biti najbolje ?
ovo je nasmjesnije,kada se kaze,nema se za koga glasati...a na listama hiljade ljudi
problem je sto kod nas od 30 ljudi na listi,pocne se voditi polemika o 5 najgorih a liste a one najbolje niko i ne spominje i naravno niko i ne glasa
pa kod nas sve neki iz kriminalnih grupa prolaze i oni sa raznoraznim optuznicama...to u nasem narodu znaci "Poznat kandidat" a to sto je poznat po najgorim djelima,to ljudima nije bitno
a onaj ko na izborima od hiljadu ljudi na listi ne moze izabrati ni jednog dobrog kandidata,ili je nepismen ili totalno glup i takvim bi trebalo nekako oduzeti pravo glasa...neko je vec na ovim temama pisao,da pravo glasa i nije za svakoga i fakat nije
criticos

#367 Re: IZBORI 2018 (za koga glasati?)

Post by criticos »

Najgore je ne izaći na izbore, a zatim švrljati po listiću i napraviti ga nevažećim. Svaki neizlazak ili švrljanje je statistički glas za pobjednika izbora.

Po meni treba glasovati za one koji u 2014 i 2016 nisu imali preleta u druge ili napuštanja svojih stranaka u pola mandata. Time se izbor itekako suzio, za koga glasovati. Ako se hoće još suziti izbor, onda treba kazniti i one koji su bili u vlasti sa koalicijom HDZ-SDA.
putokaz1

#368 Re: IZBORI 2018 (za koga glasati?)

Post by putokaz1 »

Treba kazniti SDA zbog svega 1996-2018
Treba kaznit SDP zbog Proljeća 2014 i Crveno Zelene koalicije
Treba kaznici DF zbog Koalicije s SDA nakon 2014
Treba kaznati SBB zbog koalicije s SDA 2015
Treba kaznati manje stranke kao SDA satelite
Treba kazniti ''Nezavisne načelnike'' i Odmetnike iz SDA jer su bili 20 godina u SDA i šutili
ITD
Izbor je sužen uži od IGLE
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#369 Re: IZBORI 2018 (za koga glasati?)

Post by malakh »

GeeTnT wrote: Mnogi ce mozda poletjeti da ti na ovaj post stave palac „gore“, a mene licno zaboli qrac za koga ces glasati, jer ce SDP u slucaju pobjede, a nedostatka broja rucica za formiranje vlasti ponovo prigrliti SDA...deja vu...jelde?
vizavi napisanog, mišljenja sam da je možda najbolje da sdp i sda uvijek pred izbore nastupaju zajedno. naprave blok i okupljaju probosanske stranke u njega.

predlože kandidate i za hrvatskog i bošnjačkog i srpskog člana predsjedništva i tako da nastupaju na izborima i to pod parolom "različitosti nas spajaju".
Alighieri

#370 Re: IZBORI 2018 (za koga glasati?)

Post by Alighieri »

putokaz1 wrote:Treba kazniti SDA zbog svega 1996-2018
Treba kaznit SDP zbog Proljeća 2014 i Crveno Zelene koalicije
Treba kaznici DF zbog Koalicije s SDA nakon 2014
Treba kaznati SBB zbog koalicije s SDA 2015
Treba kaznati manje stranke kao SDA satelite
Treba kazniti ''Nezavisne načelnike'' i Odmetnike iz SDA jer su bili 20 godina u SDA i šutili
ITD
Izbor je sužen uži od IGLE
Treba kazniti SBB i SDP zbog izjava nakon koalicije.

Politika je takva da moraš koalirati s nekim da bi uspostavio nešto. Eto, SDP u Njemačkoj je zbog ljubavi koalirao sa Merkelovom.

Ljudi moraju početi gledati širu sliku politike. Politika je upravljanje novca građana na pravi način, kod nas je to lopovluk.

SBB i SDP-u treba kazniti zbog svega što su uradili nakon koalicije, a to je žuganje, pljuvanje, demagogija, iako ovi još nisu zvanično izašli iz koalicije. Imali su svoja Ministarstva, na stotine direktora, imali su ogroman prostor za rad da narod to prepozna, a na kraju im se čitava kampanja svodi na "Sda je kriv".

Ne volim zelene, od prvog posta sam protiv njih ovdje, ali nisu oni krivi što su drugi nesposobni.

Za mene je svako politički nedorastao ko prihvati priču o "greška" je koalicija, to je ogromno neznanje na političkom polju (abeceda politike).
putokaz1

#371 Re: IZBORI 2018 (za koga glasati?)

Post by putokaz1 »

Vidjet ćemo
Narod ko Narod će opet glasati Isto ili bar slično
Aligeri dolazi iz HNK stanje iz 2014 je
11-7-3....
I u oktobru opet ista meta isto odstojanje,50% neizašli,dominacija SDA i HDZ?
( ili bez ''?'')
Altsa

#372 Re: IZBORI 2018 (za koga glasati?)

Post by Altsa »

ko i svaki put. kontra nacionalnih pa sta bude.
Alighieri

#373 Re: IZBORI 2018 (za koga glasati?)

Post by Alighieri »

putokaz1 wrote:Vidjet ćemo
Narod ko Narod će opet glasati Isto ili bar slično
Aligeri dolazi iz HNK stanje iz 2014 je
11-7-3....
I u oktobru opet ista meta isto odstojanje,50% neizašli,dominacija SDA i HDZ?
( ili bez ''?'')
Oni su ti bratska koalicija ovdje. Priča se o krizi u Mostaru, a budžet se redovno usvaja :lol:

Vidiš, zbog svakakvih stvari na izbori, pojedinci urade takvu homogenizaciju da se čini da su ujedinjeni, a to im upravo bošnjački stručnjaci omogućavaju, kako? Nije za foruma :)

Uglavnom, za mene je tu najbitinija jedna stavka, a to da Bošnjaci ne budu naivni i da opet glasaju za druge u "socijaldemokratskim" strankama, pa na svako moguće glasanje, drugi su na strani interesa umjesto države. Uvijek u egalu i ništa se ne može usvojiti zbog takvih stvari. To je zamka, u koju valjda neće po stoti put upasti Bošnjaci, koji su najdemokratičniji u BiH, dobro pogledai izbore i glasanje, svugdje gdje su Bošnjaci ima glasanje za svega i svakoga, tamo gdje su drugi (u Hercegovini), maksimalna homogenizacija. Statistika ne laže u ovom slučaju i ti pratiš to, sigurno si upratio.
putokaz1

#374 Re: IZBORI 2018 (za koga glasati?)

Post by putokaz1 »

Ne slažem se u potpunosti ,ima 1 izuzetak,samo 1
Izbornim inžinjeringom Lijanović progura Srbina iz Širokog u Dom Naroda
To je jedini Nehrvat koji tu Živi i nekako Prođe u Don Naroda FBIH
Kod nas na TK postoje srpska povratnička sela gdje SDA dobije 100% glasova,zavisno od odgovora Dodik-Bakir
El_comadante

#375 Re: IZBORI 2018 (za koga glasati?)

Post by El_comadante »

NBL ili NB. nevalja ni SDP i oni su malo griješili imali su priliku
Locked