Nova agresija na BIH?

Post Reply
wonkaw
Location: daleko od fukare i lopova, jos dalje od hodza i popova

#351 Re: Nova agresija na BIH?

Post by wonkaw »

zavrzlama wrote:Mali ausvic(rs) i normalna BIH ne mogu zajedno...Neko ce vremenom nestati...

To je cinjenica i istina.. .

Taj neko ko ce nestati je rs...ukinut ce ga sami srbi.
A) U pokusaju secesije
B) Demografskim slomom gdje ce spas vidjeti u normalizaciji BIH

rs danas ima manje od 850 000 srba sa trendom - 11 000 godisnje faktorom mortaliteta i iseljavanja...

Ostaje rahat patnja ,kmecanje,beskorisno srbovanje,treceentiteriranje...the end.
probosanskom kitom do gradjanske drzave :-D
Concord

#352 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Concord »

zavrzlama wrote:Mali ausvic(rs) i normalna BIH ne mogu zajedno...Neko ce vremenom nestati...

A) U pokusaju secesije
B) Demografskim slomom gdje ce spas vidjeti u normalizaciji BIH
C) Bankrot.
zavrzlama

#353 Re: Nova agresija na BIH?

Post by zavrzlama »

Concord wrote:

A) U pokusaju secesije
B) Demografskim slomomb gdje ce spas vidjeti u normalizaciji BIH
C) Bankrot.
Ima dovoljno korijenja,tako da bankort nije u opciji...

Kod srba sto je veca glad to je veci patriotizam....
radostan dan

#354 Re: Nova agresija na BIH?

Post by radostan dan »

samo se u namjensku uzdam...
A_A_AKCIJA

#355 Re: Nova agresija na BIH?

Post by A_A_AKCIJA »

ettakoto wrote:Stvarno podcjenjujete komšiluk. Komšiluk kome ni najmanje nije stalo do zajedničke države. :izet:

Vidim ljudi pominju namjensku industriju i fazon imamo metaka... A svijet došao do nivoa da raduje pomoću hakera.... i satelita... a ni čestita tenka u državi... o nečemu superiornijem da i ne govorim... al lijepo je ono raspredati na temi o tome gdje smo moćniji, jači i gdje protivnik prvo kapitulira... riziko je gotovo idealan da se taktike razrađuju...

Još da je kako jelte pušku dati drugom da on umjesto mene odradi posao... a ja ću kad prođe doći i uživati u čarima slobode... Donekle dječurliju i razumijem koja piše... oni jbg nisu doživjeli onaj pakao.... al ne mogu razumjeti one koji guzicom pobjegoše prije sranja glavom bez obzira... umjesto da se prihvate odbrane... danas puna usta patriotizma... a kad je trebalo pravac Švedska.

Jbo ti to... Onaj ko smatra da je država i njen odnos zaslužila da za istu ratuje, izgubio dio tijela, kuću, majku, sopstveni život ili u najboljem slučaju ne izgubi ništa već preživi eventualno sranje i nastaviti preživljavati u uslovima nedostojnim čovjeka, alal vera.....

Promjena granica će biti rezultat stranih interesa. Isključivo. TO što neki misle da bi u Drvar, Sanski Most ili Han Pijesak i Rogaticu ušli bez da se ozbiljnije ne istrče.... to su obične bajke.... za sve ostalo bi to bio neizvjesan sukob... sa novim žrtvama, razaranjima i počecima... za one koji prežive....

Da ne dužim, sukoba ne bi trebalo biti,a ako bude, biće međunarodni, fazon Bih vs Cro, ili BiH vs SRB... pa kom obojci, kom opanci. To je nažalost tako... zaboravite da će neko ratovati u ime Tuzle ili Banjaluke samo zbog ta dva imena...
Da te podsjetim, ni 92. se nije ratovalo za državu, nego za goli život. Dobar ti je pokušaj i na fonu je strašne propagande omalovažavanja BiH i demotiviranja, ali ne treba previše pameti da se ljudima objasni zašto.

Nije ovo borba za državu, nego upravo za dijelove tijela, kuće, roditelje, imovinu i na kraju dostojanstvo. Država nema veze s tim, osim što virtuelno objedinjuje sve to pod jednim imenom.

Vrlo direktno, poslije 9. januara u Banjaluci, korak smo bliže ratu. Još jedan korak je 10 tenkova na Palama na remontu, izjave Dačića, naoružavanja Srbije... A sad ti sjedi i procijeni koliko smo daleko od litice i pada...

A što se tiče Rogatice i Han pijeska, pa sigurno će im biti dosta zajebanije nego 90ih.

Ukratko, sam znaš da velikosrpska mašinerija ne spava, narod se loži, priprema se polako priča, što je i dobro. Dobro je da se uspavanim probosancima otvore oči šta se sprema. Nema promjene statusa RS-a bez rata. Kratko i jasno, koliko god to zvučalo kao prijetnja, zveckanje oružjem, provokacija, tako je.
A_A_AKCIJA

#356 Re: Nova agresija na BIH?

Post by A_A_AKCIJA »

A na temu agresije, mislim da je to nažalost neizbježno i da je u toku uveliko jako ozbiljna priprema za ono što slijedi.

Srbija, uprkos silnom naporu EU da ih pripitomi i približi EU vrijednostima, jednostavno ne može da se odrekne starih politika i ideologija. Površnim praćenjem medija je ovo više nego očigledno. Od visokorangiranih političara do raznoraznih analitičara i novinara na BiH i RS gleda kao na utješnu nagradu za Kosovo i postizanje neke perverzne pravde. Džaba milijarde fondova EU, džaba konačno život u jednoj državi, napredak i prosperitet, bitniji su ruski krševi od aviona od svega toga. Tu iracionalnost je teško objasniti.

Živo bi me bolila neka stvar za sve to, da se ne širi preko Drine i hajca pola države da opet krenu u budalaštinu zvanu rat.

Ono što me čudi, jeste odsustvo zdravog razuma i činjenica da ako se bude ratovalo, ratovaće se u RS. Mogu da razumijem da većina gradova u RS nije osjetila rat pa ne znaju šta ih čeka.

Sa ove, probosanske strane, nama sve poslije 92 izgleda kao jackpot. Nema više JNA, nema vagona i vagona oružja, a Srbija nije ni sjena bivše sile. Takođe, nema ni embarga i šverca oružja u vlastitu državu. Ono što ima jeste, nažalost trauma iz prošlosti koja je kod većine bosanaca rezultirala da svaka kuća ima oružje, a pametniji su odavno lovci koji odavno vježbaju da ih ne bi zatekla glupost i naivnost iz 92. Takođe, kakvo takvo savezništvo sa Turskom postoji, tako da ni u ludilu ne vidim scenarije sa početka 92.

Šta možemo uraditi? Use i u svoje kljuse.

Imamo očajnu i užasno inertnu političku postavu koja ne radi ni 10% onoga što im je na raspolaganju. Od podizanja optužnica i spamovanja Interpola potjernicama za idiotima iz Srbije (zašto tužilaštvo u KS ne bi izdalo potjernicu za Nikolićem zbog ratne prošlosti, čisto da samo budu uhapšeni), kao što to Srbija radi? Zašto ne bismo odgovorili remontom 50 turskih tenkova u trz Hadžići... Nadam se da se bilo kakvo lobiranje i informiranje Brisela i Washingtona dešava, jer će biti neophodno zadržati USA i EU na našoj strani.

I na kraju, zašto mislim da je sve neizbježno? Pa zato jer je velikosrpska politika poražena svugdje osim u Srbiji i zato što da bi opstala, mora da se hrani mesom svog naroda. Zato jer ako ovako nastavi, RS će do popisa 2021. imati cca 50.000 manje stanovnika i do tada bi neko konačno mogao ozbiljno organizirati inicijativu ala 1. mart i ozbiljno ukinuti RS ili je barem civilizirati, što je za tu ideologiju zapravo ista stvar. Pored toga, biće najzadnje i najsiromašnije prkno u Evropi i sve i da hoće, neće imati od čega da žive, a kamoli ratuju.
Zato jer vrijeme ističe i nadaju se da će EU, zabavljena vlastitim problemima, kasno reagovati, a Trump ni vidjeti šta se dešava. Raduju se idiotima tipa Štrahea, Zemana i Orbana i od njih očekuju podršku ili barem da zažmire dok ne obave posao.

Dakle, dajem šanse od 90% da će puknuti u narednih 4-5 godina. Nisam ptica zloslutnica, nego samo razuman i gledam šta se dešava oko nas, a to nije nimalo dobro i optimistično.
Maraschino

#357 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Maraschino »

ko prvi krene na kraju je donji.
svi ce navaliti na njega.
Sanjarko

#358 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Sanjarko »

Mozda. Ali nesto razmisljam ako RS i Srbija krenu moze se desiti da ratuju i protiv nas i Albanaca. Da i sa Albancima zarate u isto vrijeme, i mislim da bi se mozda ratovalo na vise podrucja ne samo u Bosni nego i u Srbiji. A Hrvati ne znam kako ce se postaviti u eventualnom sukobu. Ako i oni udzu u eventualni sukob protiv nas, gube ekonomski. Cak i biti ce vazno kako se Crna Gora postavi.

Ali kaze sve ostaje eventualno tj. SBB KBB.
mishic

#359 Re: Nova agresija na BIH?

Post by mishic »

PM72 wrote:ja iznosim svoje mišljenje a ne "tvrdnje".Ne znam nijednog hodžu da je na birou niti se hrani po javnim kuhinjama.Već sam napisao da je Muderis jedan od rijetkih službenika IVZ koji je svoj patriotizam puškom dokazao.Ovi ostali su povlaštena kasta koja šiša stado i žive ko lordovi.

Ne kaže se zalud -prvo idu popovi pa topovi zatim lopovi...
To što ti nazivaš "mišljenjem" (da bi se mislilo moraju se imati predispozicije za to) okači mačku o rep.
Misliti i laprdati (da ne kažem s++++) nije isto.
PM72

#360 Re: Nova agresija na BIH?

Post by PM72 »

Što bi s merakom vas nekoliko poslao na Treskavicu jedno dva mjeseca,da ćumurate u bajti na minus 25,dao vam tanke uniforme,jaknu od vreće za spavanje i pola hljeba i konzervu dnevno...usput ispalio po vama jedno 20 granata dnevno - čisto da vam ne bude dosadno...

Da nam čuvate jedinstvenu Bosnu...pogotovo ovaj koji brani hodže...
Maraschino

#361 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Maraschino »

PM72 wrote:Što bi s merakom vas nekoliko poslao na Treskavicu jedno dva mjeseca,da ćumurate u bajti na minus 25,dao vam tanke uniforme,jaknu od vreće za spavanje i pola hljeba i konzervu dnevno...usput ispalio po vama jedno 20 granata dnevno - čisto da vam ne bude dosadno...

Opet ti o hodzama?

Ja kako znam da ih je jako puno dalo svoj doprinos odbrani od agresije.
Ma i ne cudi me da tako razmisljas kad hodzu vidis samo kada sljegnes u carsiju. :D
Sanjarko

#362 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Sanjarko »

Pa ne mislim da ce neko dobrovoljno ratovati nego silom prilika. Ne prizivam rat niti ne zelim da bude ali raspravljamo o SBB KBB. Rat je po meni zlo i ne bi ga nikada pozelio. Ali silom prilika nekada ucestvujes u njemu i zadesi te.
Streptokok

#363 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Streptokok »

PM72 wrote:Što bi s merakom vas nekoliko poslao na Treskavicu jedno dva mjeseca,da ćumurate u bajti na minus 25,dao vam tanke uniforme,jaknu od vreće za spavanje i pola hljeba i konzervu dnevno...usput ispalio po vama jedno 20 granata dnevno - čisto da vam ne bude dosadno...

I ja bi tebe s merakom nabio nogom u guzicu i poslao te da zivis u matici srbiji.
PM72

#364 Re: Nova agresija na BIH?

Post by PM72 »

Maraschino wrote:

Opet ti o hodzama?

Ma i ne cudi me da tako razmisljas kad hodzu vidis samo kada sljegnes u carsiju. :D
jašta radi...mnogo su doprinjeli. :-) svojim kućnim budžetima.A ovo za "šljeganje" u Čaršiju... :lol:
PM72

#365 Re: Nova agresija na BIH?

Post by PM72 »

Streptokok wrote:

I ja bi tebe s merakom nabio nogom u guzicu i poslao te da zivis u matici srbiji.
Šta reći bilmezu...ništa.
Hadzi Lojo

#366 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Hadzi Lojo »

Ne znam koliko ima istine, ali nesto mi govori da ipak ima nafte u BiH pogotovo u juznom dijelu i tuzlanskom kantonu.
Imam osjecaj da sve opstrukcije od strane Covica i Dodikove klafije poticu od strane zapada, jer htjeli ne htjeli oni ne zele da Bosnjaci ikada stanu na noge a kamoli se obogate exploatacijom nafte.
Nisu se zadnjih godina ovoliko nalozili ni Srbi ni Hrvati da nemaju potporu od zapada.
Ne zelim da slutim, ali izgleda da je rat neizbjezan, jer bandi su izgleda obecali da ce zazmiriti dok odradjuju nove genocide.
Zato kao sto rece Beslagic, ako je rat, nek.....
Ako misle da nas istrijebe, nek znaju da i njih nece biti.
PM72

#367 Re: Nova agresija na BIH?

Post by PM72 »

Zaratiće se radi nafte oko Tuzle? :lol:
The 51st State

#368 Re: Nova agresija na BIH?

Post by The 51st State »

Hadzi Lojo wrote:Ne znam koliko ima istine, ali nesto mi govori da ipak ima nafte u BiH pogotovo u juznom dijelu i tuzlanskom kantonu.
Imam osjecaj da sve opstrukcije od strane Covica i Dodikove klafije poticu od strane zapada, jer htjeli ne htjeli oni ne zele da Bosnjaci ikada stanu na noge a kamoli se obogate exploatacijom nafte.
Nisu se zadnjih godina ovoliko nalozili ni Srbi ni Hrvati da nemaju potporu od zapada.
Ne zelim da slutim, ali izgleda da je rat neizbjezan, jer bandi su izgleda obecali da ce zazmiriti dok odradjuju nove genocide.
cinjenica je da su ustase zrstoko atakovali na dolinu dreznice koja je sama po sebi krs i nebitna, dakle moguce da je i to bio razlog
dembele

#369 Re: Nova agresija na BIH?

Post by dembele »

Sanjarko

#370 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Sanjarko »

Oko resursa se i prethodni vodio. Ugalj, voda, struja itd. Ne znam sta je u tome smijesno.
mishic

#371 Re: Nova agresija na BIH?

Post by mishic »

PM72 wrote:
Maraschino wrote:

Opet ti o hodzama?

jašta radi...mnogo su doprinjeli. :-) svojim kućnim budžetima.A ovo za "šljeganje" u Čaršiju... :lol:[/quote

Pa bilmezu znaš li da ih je 120 (Stotinudvadeset) poginulo?!! A nema ih 100 000 pa da to bude zanemariv procenat.
U ostalom, završili smo, jer diskusija podrazumijeva nešto čega kod tebe nema ni u primisli, pa se sa takvima ne diskutuje
Hadzi Lojo

#372 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Hadzi Lojo »

Treba sve izmedju redova citati, onim lordovima od prije neki dan najveci problem u BiH je povratak muslimana u vjeru, a nigdje rijeci o pravoslavnim i katolickim talibanima.
Sanjarko

#373 Re: Nova agresija na BIH?

Post by Sanjarko »

Hadzi Lojo wrote:Treba sve izmedju redova citati, onim lordovima od prije neki dan najveci problem u BiH je povratak muslimana u vjeru, a nigdje rijeci o pravoslavnim i katolickim talibanima.
Ali lazu, svjesno ili nesvjesno. Jer je narod samo po porijeklu religiozan, ono kako kazu neprakticirajuci jevrej itd. Ovdje samo muslimani neprakticirajuci. Naravno ima i vjernika. Ali vecinom ovo, i agnostici, ateisti i slicno.

A sta i da su religiozni. Pa pun svijet muslimanskih drzava pa i Europa. Sramotno po meni ovo od Lordova sto je uradzeno zato sam sinoc i dao odgovor i demant istima.
insomnia78

#374 Re: Nova agresija na BIH?

Post by insomnia78 »

Hadzi Lojo wrote:Ne znam koliko ima istine, ali nesto mi govori da ipak ima nafte u BiH pogotovo u juznom dijelu i tuzlanskom kantonu.
Ovako sposobni stali bi na noge i obogatili se otprilike ko Nigerija ili Venecuela
insomnia78

#375 Re: Nova agresija na BIH?

Post by insomnia78 »

Vizionar 1985 wrote:Oko resursa se i prethodni vodio. Ugalj, voda, struja itd. Ne znam sta je u tome smijesno.
:lol: :lol:
Post Reply