Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post Reply
babanovac

#351 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by babanovac »

jeza u ledja wrote:
Krokodajl wrote:
jeza u ledja wrote:Zanima me ima li ijedan od ovih silnih prijatelja Palestine da nam kaze ta predlaze da se uradi? Mozda kakvo konacno rjesenje? :oops:
Proglašenje države Palestine u granicama Britanskog mandata u Palestini sa glavnim gradom u Jerusalemu i preuzimanje mjesta u UN-u i svim komisijama koje je do sada imala država Izrael, oduzimanje državljanstva svim ilegalnim imigrantima koji su to dobili samo na osnovu religije, oni koji su tu rođeni a djeca su ilegalnih imigranata na osnovu jus soli imaju pravo na državljanstvo, vraćanje zemlje Arapima koju je Minhal Mekarkai protuzakonito uzela, rušenje ilegalnih naselja koja su izgrađena bez ikakve urbanističke dozvole i novčana naknada vlasnicima zemlje koju zbog opstrukcija od strane ilegalnih imigranata nisu mogli koristiti.

To bi bilo to valjda.
Ti si se odvazio napisati post u kom govoris sta stvarno zeli vecina tvojih istomisljenika. Ako nista, barem si iskreniji.

Koliko vidim ti predlazes ukidanje Izraela i formiranje drzave Palestine u na cijelom teritoriju, Izraela, Palestinskih Teritorija, kao i izmjene granica Jordana, u kojem bi dalje "oduzimanjem drzavljanstva ilegalnim imigrantima" (ilegalnim po kojem zakonu?) drzave koju bi svakako ukinuo ( :lol: ) Arapi valjda trebali biti u vecini.

Sta bi ti radio sa tim "ilegalnim imigrantima" i sta mislis da bi se desilo u zajednickoj drzavi u kojoj bi Arapi bili vecina?
Ovo je retoricko pitanje, da se ne zbunis, jer mi je jasno da je tebi jasno sta bi se tu desilo, isto kao sto mi je jasno da ti sa tim ne bi imao nikakav problem.
Ovo sto predlazes bi rezultiralo genocidom i etnickim ciscenjem.
Genocidom, dabome, bez da bi narod kojem sticajem prilika pripadam, okom trepnuo.
Stavise, genocid bi bio ispracen sa "standing ovations", kao sto je Busuladzic ispratio holokaust. Govna i picke.
sunceKOtepsija

#352 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by sunceKOtepsija »

@Kaarem to je drugo-uostalom to je bilo kad ikad, danas sumnjam da ima medu zivim iko ko to moze potvrdit da je licno cuo
budimo BIR
Last edited by sunceKOtepsija on 09/12/2017 21:11, edited 1 time in total.
animals

#353 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by animals »

Maraschino wrote:Sila ni Bogu nije mila.
Ako prihvate, nestace a ako se odupru, ubrzat ce svoj nestanak sa tih prostora.
Ostaje da se pomolimo Bogu da siledziji vrati istom mjerom.
Sto se ne molis Bogu da Kurdi vrate Turcima istom mjerom..
joj kako ste licemjerni, vi vjernici..
seln

#354 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by seln »

babanovac wrote:
seln wrote:
Ma kakvo rusenje dzamija... Kolika kolicina propagande... Al Aksu su napustili 2h nakon zauzimanja starog Jerusalema. Dan danas Jordan upravlja ovim podrucjem, bio ili ne Jerusalem glavni grad. Zabranili su ulazak svima sa nemuslimanakim obiljezjima. Kada Sharon udje, najavljeno, na turisticki ulaz, u terminu kada su vrata za turiste otvorena, bez ikakvih jevrejskih obiljezja, zapocne intifada u kojoj strada hiljade ljudi.
Jadni Izraelci... evo placem ko godina, suza suzu stize.
Sta im to rade zli Palestinci,moj Nedime?
Nemas empatije prema ljudskim zivotima, ok, nisi rijetka ptica.
Tu zamjenu teza pokusaj na dnevno.hr
Pod ljudskim zivotima vjerovatno mislis zivote Jevreja, jer, sudeci po onome sto si dosad napisao, Palestinci za tebe i nisu ljudi.
seln

#355 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by seln »

animals wrote: joj kako ste licemjerni, vi vjernici..
...rece katoliban.
seln

#356 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by seln »

jeza u ledja wrote:
seln wrote:Na primjer, eradikacija svih Palestinaca, zena, djece... inkorporiranje palestinskih teritorija i Golanske visoravni u buduci Erez Israel.
seln wrote:U svakom slucaju, tvoj jadni sarkazam i jos jadniji humor @pasha000 je bas dno dna.
Skaces sam sebi u usta u istom postu.

Postavio sam pitanje ljudima koji traze moralnu pravdu. Logicno bi bilo da ta pravda ukljucuje neko rjesenje. Drugi si koji odgovara bez icega konkretnog. Znaci kada dizes verbalnu pesnicu za Palestinu u stvari supljiras.

Ja se za razliku od tebe i slicnih ne dolazim ovdje predstavljajuci kao moralna vertikala, mada mi je sasvim jasno sta se dole desava i koji su uzroci, za koje sigurno ne krivim samo Izrael i njihovu politiku eskpanzionizma, vec i Palestince, Arape i ostale bliskoistocne zemlje, kao i naravno SAD i Evropu. Valjda bi bilo logicno da se ti kao neko ko zeli ispraviti nepravdu ovdje javis sa predlogom nekog rjesenja. Kao sto si zorno predocio svojim postom, kao i ovaj sto sam mu odgovorio iznad tebe, mnogo je lakse moralisati od davanja prijedloga konkretnih rjesenja, a bez da u njima ne pozivas na daljnja etnicka ciscenja i genocid, kao ovaj sto cu mu odgovoriti sljedecem.
Kad me vec citiras, ne zaboravi ovo:
Ali, eto, mi smo spremni cuti dobre ideje... hajde nam ti ovdje podastri neko pravedno rjesenje.
Dakle, da cujemo... osim ako nije tvoje standardno "sila boga ne moli".
animals

#357 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by animals »

seln wrote:
...rece katoliban.
Meni ne ispiraju mozak religijom kao tebi..
jos malo ces ko i onaj iz Graza da zavrsis...
babanovac

#358 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by babanovac »

seln wrote: Tu zamjenu teza pokusaj na dnevno.hr
Pod ljudskim zivotima vjerovatno mislis zivote Jevreja, jer, sudeci po onome sto si dosad napisao, Palestinci za tebe i nisu ljudi.
Sta sam napisao i sta si opovrgao? Ne cijenis zivote ljudi, ponovit cu ti to. U Bosni u kojoj sam odrastao, ljudi su imali visoku cijenu. Izgleda da nas je rat devalvirao, " 'ta ce on poginut' ".
Sanjarko

#359 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by Sanjarko »

babanovac wrote:
Ma kakvo rusenje dzamija... Kolika kolicina propagande... Al Aksu su napustili 2h nakon zauzimanja starog Jerusalema. Dan danas Jordan upravlja ovim podrucjem, bio ili ne Jerusalem glavni grad. Zabranili su ulazak svima sa nemuslimanakim obiljezjima. Kada Sharon udje, najavljeno, na turisticki ulaz, u terminu kada su vrata za turiste otvorena, bez ikakvih jevrejskih obiljezja, zapocne intifada u kojoj strada hiljade ljudi.
Neki ni ne kriju da im je cilj rusenje dzamije. Ko sam ja da im nevjerujem. Zele je srusiti i treci hram na tom mjestu izgraditi. Onako se ono mole pred zidom placa itd. Samo nece svaki jevrej to ni reci ni uraditi. Dovoljno da se nadzu neki i eto eksplozije. Bilo je vec pokusaja i kako znam pod arheoloskim navodnim iskopavanjima potkopavaju temelje dzamije da se urusi sama od sebe.

Mene nazalost nista ne zanima to itd. Da sad ide apokalipsa Giletova ne bi me nazalost zanimalo. :(
Sanjarko

#360 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by Sanjarko »

jeza u ledja wrote:
seln wrote:Na primjer, eradikacija svih Palestinaca, zena, djece... inkorporiranje palestinskih teritorija i Golanske visoravni u buduci Erez Israel.
seln wrote:U svakom slucaju, tvoj jadni sarkazam i jos jadniji humor @pasha000 je bas dno dna.

Postavio sam pitanje ljudima koji traze moralnu pravdu. Logicno bi bilo da ta pravda ukljucuje neko rjesenje. Drugi si koji odgovara bez icega konkretnog. Znaci kada dizes verbalnu pesnicu za Palestinu u stvari supljiras.

Ja se za razliku od tebe i slicnih ne dolazim ovdje predstavljajuci kao moralna vertikala, mada mi je sasvim jasno sta se dole desava i koji su uzroci, za koje sigurno ne krivim samo Izrael i njihovu politiku eskpanzionizma, vec i Palestince, Arape i ostale bliskoistocne zemlje, kao i naravno SAD i Evropu. Valjda bi bilo logicno da se ti kao neko ko zeli ispraviti nepravdu ovdje javis sa predlogom nekog rjesenja. Kao sto si zorno predocio svojim postom, kao i ovaj sto sam mu odgovorio iznad tebe, mnogo je lakse moralisati od davanja prijedloga konkretnih rjesenja, a bez da u njima ne pozivas na daljnja etnicka ciscenja i genocid, kao ovaj sto cu mu odgovoriti sljedecem.
Pa imaju rjesenja ali nece ih, najvise jevreji pojedini ne svi. Evo je li UN predlozio rjesenje o dvije drzave i da se Jerusalem podijeli napola, pola jednima pola drugima, ima jos rjesenja, ima moje recimo ali ja ga ne zelim ni predloziti uopste, kazem ne zanima me. A staro moje rjesenje vec skoro deceniju.
babanovac

#361 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by babanovac »

Vizionar 1985 wrote:
babanovac wrote:
Neki ni ne kriju da im je cilj rusenje dzamije. Ko sam ja da im nevjerujem. Zele je srusiti i treci hram na tom mjestu izgraditi. Onako se ono mole pred zidom placa itd. Samo nece svaki jevrej to ni reci ni uraditi. Dovoljno da se nadzu neki i eto eksplozije. Bilo je vec pokusaja i kako znam pod arheoloskim navodnim iskopavanjima potkopavaju temelje dzamije da se urusi sama od sebe.

Mene nazalost nista ne zanima to itd. Da sad ide apokalipsa Giletova ne bi me nazalost zanimalo. :(
Nadam se da ce se problemi rijesiti. Na koncu, svima nam je jedanak "zavrsni racun".
seln

#362 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by seln »

animals wrote:
seln wrote:
...rece katoliban.
Pa, u to ime... da nazdravimo? :wink:

Image
Maraschino

#363 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by Maraschino »

animals wrote:
hoces da kazes da se svi trebamo usmjeriti prema njemackoj.
koji si ti ... ne vrijedis bana. :izet:
seln

#364 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by seln »

babanovac wrote: U Bosni u kojoj sam odrastao, ljudi su imali visoku cijenu.
Jah...

Image
Sanjarko

#365 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by Sanjarko »

babanovac wrote:
Nadam se da ce se problemi rijesiti. Na koncu, svima nam je jedanak "zavrsni racun".
Smrt. Ja.
animals

#366 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by animals »

[quote="seln"]

Pa koliko si neukusan, prvo ne volis Hrvate, pa Srbe, pa mrzis Austrijance, pa Madzare.
ne volis Zidove..i za mene takva spodoba da kaze nesto ..otkaci se fino..
nisi stigao za Siriju, ali za Palestinu mozes, imas vremena..
babanovac

#367 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by babanovac »

Vizionar 1985 wrote:
jeza u ledja wrote:

Pa imaju rjesenja ali nece ih, najvise jevreji pojedini ne svi. Evo je li UN predlozio rjesenje o dvije drzave i da se Jerusalem podijeli napola, pola jednima pola drugima, ima jos rjesenja, ima moje recimo ali ja ga ne zelim ni predloziti uopste, kazem ne zanima me. A staro moje rjesenje vec skoro deceniju.
Rjesenje o dvije drzave i neutralnim distriktom Jerusalemom, je prvo i najpravednije. No, Arapi su ga odbili i umjesto stvaranja dvije drzave i mira, mobilisali su vojsku iz 9 zemalja. Nakon drugog rata, arapska liga je u Kartumu usvojila 3N: no peace, no recognition, no negotiations...
animals

#368 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by animals »

Maraschino wrote:
animals wrote:
hoces da kazes da se svi trebamo usmjeriti prema njemackoj.
koji si ti ... ne vrijedis bana. :izet:
Ne kazem ja nista..
samo mi se gadi taj vas vjerski kodeks premo kome se ravnate..
salik79

#369 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by salik79 »

seln wrote:
animals wrote:
Pa, u to ime... da nazdravimo? :wink:

Image
:D

Image
animals

#370 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by animals »

Ma da Arapi su pravedni..
klali bi oni Zidove kao oni u Raki, samo da su jaci..
animals

#371 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by animals »

Ne vrijedi raspravljati sa Vehabijama..
vas je forum...
igrajte se morala...
babanovac

#372 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by babanovac »

seln wrote:
babanovac wrote: U Bosni u kojoj sam odrastao, ljudi su imali visoku cijenu.
Jah...

Image
Odrastao sam u vremenu u kojem se za manje zlocine od Ahmica islo na dozivotnu.
seln

#373 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by seln »

animals wrote:
Pa koliko si neukusan, prvo ne volis Hrvate, pa Srbe, pa mrzis Austrijance, pa Madzare.
Evo, selami i on tebe

Image
animals

#374 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by animals »

seln wrote:
animals wrote:
Evo, selami i on tebe

Image
Pa mislim da vam je isti genetski kod..
nista ti nisi bolji od njega..
seln

#375 Re: Jerusalem: nova lokacija za ambasadu SAD?

Post by seln »

animals wrote:Ne vrijedi raspravljati sa Vehabijama..
vas je forum...
Evo jedan i za tebe:

https://www.stormfront.org/forum/index.php
Post Reply