Nastavak UZPa
- jao_situacije
#351 Re: Nastavak UZPa
taman ako ima voćnjak da je ženim
-
asker
#352 Re: Nastavak UZPa
To u slobodno vrijeme. Primarno je ovdje i lovi trolove po forumu. Gospodari virtualnim svijetom, ko u Matrixu. Od milja je zovemo Neo.pasha078 wrote:Sara fina vam je sarajka u kasnim tridesetim, visoko obrazovana, ima master vjerojatno, u nekoj pravnoj struci, suradjuje dosta sa medjunarodnim faktorima i sl. Olicenje onoga najboljeg sto Sarajevo zeli da bude, ali zbog okolnosti ne moze.asker wrote: Pogotovo ova SaraFina, hebote ko blood hound, ko navodeca raketa
- jao_situacije
#353 Re: Nastavak UZPa
ništa od toga, kumovi su samo bošnjacipasha078 wrote:Mislim da ima, kruske. Za viljamovku.jao_situacije wrote:taman ako ima voćnjak da je ženim
Pa de pitaj je al da ja budem kum
-
asker
#356 Re: Nastavak UZPa
Nego, sta bi sa Guja portalom?
Samoukinuce? Samouznikovanje? Nekakav katanac ljudi tutnuli
Gdje sad procitat' objektivne vijesti?

Samoukinuce? Samouznikovanje? Nekakav katanac ljudi tutnuli
- tandmand
#357 Re: Nastavak UZPa
Iskreno da priznam, nekad sam i ja podržavao ideje koje su danas plasirane: smanjena Bosna, homogeno stanovništvo, bez balasta teritorija i tekovina UZPa koji politički blokiraju na svakom koraku. No nakon reketaško-korupcionih afera i propasti socijal demokratije, te nakon pojave raznih Zahiragića. Busulađžića ..itd, shvatio sam da bi to bile promjene na gore. Getoizirana teritorija, sa političkom nomenklaturom koja ne zna praviti državu i koja nema konkurenciju. Takođe sam mislio da ako budemo 1/1 da se tada bez straha od noža u leđima, možemo obračunati sa našima ali kako vidimo da nema alternative, nema stranke koja nudi nešto drugo, bolje ... i to je postalo besmisleno. Isto ga dođe, SDA-SDP-DF-SBB u trokitustanu ili avnojevskoj BiH. Na stvarnom eksperimentalnom uzorku - gradovima i kantonima sa izrazitom bošnjačkom većinom, sam uvidio da bi ta smanjena Bosna isto tako ekonomski bila u qrzu (šta Dodik ima sa vodosnabjdjevanjem u Sarajevu, sa prosperitetom u Zenici, Tuzli ... ništa). I sada kada još neko propagira rat kojim bi smanjili Bosnu i dobili isto ili još gore .... ma hajte molim vas. 
- jao_situacije
#358 Re: Nastavak UZPa
kako sad bez objektivnih portalaasker wrote:Nego, sta bi sa Guja portalom?
Samoukinuce? Samouznikovanje? Nekakav katanac ljudi tutnuli![]()
-
kiligonzales
#359 Re: Nastavak UZPa
Slusam neki dan razgovor Sratka i Slobe i veli Sratko, Radovan je lud covjek, on je vazda radio s ludjacima, ja sam radio sa ljudima koji su najmanje tri puta bivali pregledani
A Slobo se nadovezuje, sta je mislio taj ludjak da pravi, pa nema nijedne etnicki ciste drzave, pa to ne moze biti ni RS
Ko god misli da bi dobio podijelom BiH na neke etnicke drzave, zavarava se, bolje im je da se uhvate rada, reda, discipline i da se manje zajebavaju.
A Slobo se nadovezuje, sta je mislio taj ludjak da pravi, pa nema nijedne etnicki ciste drzave, pa to ne moze biti ni RS
Ko god misli da bi dobio podijelom BiH na neke etnicke drzave, zavarava se, bolje im je da se uhvate rada, reda, discipline i da se manje zajebavaju.
- It_is_a_Leclerc
#360 Re: Nastavak UZPa
Izjava predsjednika Vijeća sigurnosti UN-a, 3. veljače 1994., S/PRST/1944/6:
Ili što bi rekli braco i seka - Plenky & Koly - "Hrvatska nije učestvovala u ratu u BiH. Mi smo uvijek branili BiH"."The Security Council is deeply concerned that the Republic of Croatia has deployed elements of the Croatian Army (HV) along with heavy military equipment in the central and southern parts of the Republic of Bosnia and Herzegovina, as described in the Secretary-General’s letter of 1 February 1994 (S/1994/109).
"The Security Council strongly condemns the Republic of Croatia for this serious hostile act against a Member State of the United Nations, which constitutes a violation of international law, the Charter of the United Nations and relevant Security Council resolutions, in particular resolution 752 (1992), in which the Council demanded an immediate end to all forms of interference and full respect for the territorial integrity of the Republic of Bosnia and Herzegovina.
"The Security Council demands that the Republic of Croatia withdraw forthwith all elements of the Croatian Army (HV) along with military equipment and fully respect the territorial integrity of the Republic of Bosnia and Herzegovina.
- asurbanipal
#361 Re: Nastavak UZPa
BORIS BUDEN "Ustaše su se 90-ih vratile da sa sobom na Bleiburg povedu čitav hrvatski narod"
http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska ... tski-narod
Rasizam i fašizam, dakle, postat će dio europske normalnosti?
– Kao što sam rekao, on to već jest. Historijski revizionizam je u Evropi već odavno normaliziran. Rezolucija Evropskog parlamenta iz 2009. napokon je to i službeno priznala – u formi teze o dva totalitarizma. Otuda veliki nesporazumi kod nas kad se oni koji zastupaju vrijednosti antifašizma pozivaju na Evropu. Pa Evropa nije bila antifašistička pod Hitlerom i Mussolinijem. Naprotiv, sve su evropske nacije oformile kvislinške vlade i aktivno su sudjelovale ne samo u deportaciji Židova nego u svim vrstama terora prema njima i antifašistima, nego su poslale svoje vojnike na Istočni front. U ime Evrope, da ne bude zabune.
U Evropi se samo jedna zemlja vlastitim snagama oslobodila fašizma. Danas te zemlje više nema, a nema više ni sjećanja na njezin antifašizam – mislim naravno na NOB – odnosno bolje rečeno, u današnjoj Evropi nema više mjesta za iskustvo tog antifašizma pa tako ni za sjećanje na njega. Zašto bi se Evropa sjećala jugoslavenskih partizana kad je oni nužno podsjećaju na vlastiti kolaboracionizam? A upravo taj kolaboracionistički mainstream sve više određuje čega će se Evropa sjećati a čega ne. Pogotovo nakon Brexita.
Kako u tom kontekstu gledate na proustaške i revizionističke ekscese u Hrvatskoj?
– Isto onako kako su na ustaše gledali »normalni« evropski fašisti i nacisti – sa zgražanjem nad tom gomilom nesposobnih budala koja ne zna ništa drugo nego rezati granu na kojoj sjedi. Razletjeli su se okolo s novim pločama, imenima trgova i ulica. Ali im nije palo na pamet da prvo izgrade te zgrade, te ulice i trgove, pa da onda na njih meću svoja imena.
Jesu, komunisti su također krstili i pokrštavali, ali su zato gradili čitave nove gradove. Ovi ne stvaraju ništa novo, nego kao razularene raspikuće troše i uništavaju sve što su naslijedili. A toga nije bilo malo. Ustaštvo danas se ne sastoji ni u ušatom U, ni u za-dom-spremni, ni u Jasenovcu kao komunističkom logoru smrti, nego upravo u toj ulozi jednog motora nacionalne samodestrukcije na svim poljima, ekonomskom, političkom i kulturnom. Ustaše su se vratile devedesete ne da napokon pobijede – za to očigledno nisu sposobni – nego da ovog puta sa sobom na Bleiburg povedu čitav hrvatski narod. Kako danas izgleda, u tome bi mogli i uspjeti.
- Gojeni H
#362 Re: Nastavak UZPa
Nadam se da se zezas? Na mig Srbije ili Albanije Crna Gora puca k'o ledenica. Makedonija? Ima forumas @Alekso ... neka ti kaze koliko je jaka makedonska vlast u Gostivaru i Tetovu. Zapadna Makedonija je bure baruta, ali su i Makodnci haman k'o i mi okay s tim da se zivi rahat patnja.palermo wrote: Pa mi već imamo državu sa večinski lojalnim stanovništvom. Ako je Bošnjaka 50 % na popisu, ako imaš makar par postotaka Srba i Hrvata koji su lojalni ovoj državi onda se već došao do nekih 60% . Malo li je, pa ni u Crnoj gori nema više lojalnih državi, pitanje je ima li i u Makedoniji, da ne nabrajam dalje.
Od ovih 40 % koji nisu lojalni ovoj državi imaš makar polovicu koji mogu prihvatiti bez nekih velikijh problema da žive u ovoj državi. Zbog čega onda takav pesimizam. Neki dan u jednu mostarsku školu sa hrvatskim nastavnim planom i programom, došao ministar Bošnjak (ne tipa Džeralda Selmana, nego pravi Bošnjak što bi se reklo mumin) i dva-tri sata vazio profesorima škole (a 90 % njih su Hrvati) i nikome nije bilo čudno. To je još do prije par godina bilo nezamislivo.
Neke stvari se mijenjaju, sporo, ali ipak mijenjaju.Možda je to za naše živote sporo, jebi ga.
Jačati ekonomiju, držati se univerzalnih ljudskih principa, mijenjati važeći sistem vrijednosti......koliko god ovo izgledalo frazerski, to je jedini put za opstanak Bosne i Hercegovine i Bošnjaka kao političkog naroda, dakle naroda koji odlučuje o sebi i naroda koji ima svoju perspektivu
Slažem se da ni podjela ne treba biti tabu tema, samo ja, dakle ja ne govorim u ,množini, nikako ne vidim šta bi to Bošnjaci dobili sa njom.
Ponovo, nismo sposobni da prihvatimo cinjenice. Nebitno je sta isprdci dva velikodrzavna projekta misle. Kad je vlastelin nesto pitao kmeta?
Hrvatski i srpski velikodrzavni projekti su suvise jaki i NIKADA nece odustati od (barem) dijelova BiH.
- Gojeni H
#363 Re: Nastavak UZPa
daddy-kool wrote:Možemo li prije navođenja rješenja (podjela, rat etc) usaglasiti šta je i zbog čega je problem koji pokušavamo riješiti?
Šta rješenje treba da postigne, šta je idealni ishod?
Ovo jeste pitanje svih pitanja. Cak i da se podijelimo, dobijemo relativno odbranjivu teritoriju, skoro 100% lojalno stanovnistvo, sta je slijedece?
U kakvom drustvu zelimo da zivimo? Decentralizovanom, sa uzorom na neka iskustva iz SFRJ, ali ovaj put sa stvarnim mehanizmom odlucivanja, od nivoa mjesne zajednice, sa direktnim predstavnicima za vise nivoe? Anglo-saksonski parlamentarni model, ... takodje sa dvije partije sa mnostvom interesnih grupa u svakoj?
Rigorozni zakoni po pitanju nasilnog kriminala i korupcije u vlasti, polu-autokratski model a la Singapur?
Biranje regionalnog/kantonalnog sudije, tuzioca i nacelnika policije, direktnim glasanjem gradjana, uz obavezujucu podrsku drzave?
- Skijaš
#364 Re: Nastavak UZPa
♫♪ A karte nema, nema pa nema ♬♩Gojeni H wrote:daddy-kool wrote:Možemo li prije navođenja rješenja (podjela, rat etc) usaglasiti šta je i zbog čega je problem koji pokušavamo riješiti?
Šta rješenje treba da postigne, šta je idealni ishod?![]()
Najjaci si!
Ovo jeste pitanje svih pitanja. Cak i da se podijelimo, dobijemo relativno odbranjivu teritoriju, skoro 100% lojalno stanovnistvo, sta je slijedece?
U kakvom drustvu zelimo da zivimo? Decentralizovanom, sa uzorom na neka iskustva iz SFRJ, ali ovaj put sa stvarnim mehanizmom odlucivanja, od nivoa mjesne zajednice, sa direktnim predstavnicima za vise nivoe? Anglo-saksonski parlamentarni model, ... takodje sa dvije partije sa mnostvom interesnih grupa u svakoj?
Rigorozni zakoni po pitanju nasilnog kriminala i korupcije u vlasti, polu-autokratski model a la Singapur?
Biranje regionalnog/kantonalnog sudije, tuzioca i nacelnika policije, direktnim glasanjem gradjana, uz obavezujucu podrsku drzave?
♫♪ a karte nema, zora svanula ♬♩
♫♪ A karte nema, nema pa nema ♬♩
tralala tralala
- Skijaš
#365 Re: Nastavak UZPa
Onaj ko kaže da je budući rat u kojem će se raskomadati BiH neizbježan, je poput nekog ko kaže da su mu vanzemaljci u guzicu montirali satelitsku antenu. Bez kredibiliteta.pasha078 wrote:Pokusavam reci da je samo pitanje drzavnog uredjenja, u smislu potpitanja koja si naveo, nemoguce postaviti objektivno, dok god smo u dejtonskim okvirima.
- Skijaš
#366 Re: Nastavak UZPa
Zato kažem, ako niste uspjeli kad smo mi koji branimo državu bili onako slabi, prijetnja kako će vam to proći u ovakvoj situaciji je kako rekoh, priča o vanzemaljcima i anteni koja viri iz guzice. Naučna fantastika.pasha078 wrote:Tako se pricalo i 92.....Skijaš wrote:Onaj ko kaže da je budući rat u kojem će se raskomadati BiH neizbježan, je poput nekog ko kaže da su mu vanzemaljci u guzicu montirali satelitsku antenu. Bez kredibiliteta.pasha078 wrote:Pokusavam reci da je samo pitanje drzavnog uredjenja, u smislu potpitanja koja si naveo, nemoguce postaviti objektivno, dok god smo u dejtonskim okvirima.
- Skijaš
#367 Re: Nastavak UZPa
Nije tačno, Fikret Abdić recimo nije bio četnik. Širok je dijapazon onih kojima smeta cjelovita BiH, šta ja mogu pa ste svi kolektivno kilavi. Evo ti na primjer, kao relevantnu opciju pred političkim Sarajevom predlažeš ideju iza koje ne smije stati niti jedna sarajevska stranka. Dakle ne da je procentualno ovolika ili onolika, nego nema je, ne smije nastupiti sa tim programom. I ti hoćeš da se o nečemu što se ne smije javno govoriti, raspravlja kao o relevantnoj opciji ?pasha078 wrote:A to je sad taktika da bilo koga ko se ne slaze sa tom vasom vizijom proglasite cetnikom??Skijaš wrote:
Zato kažem, ako niste uspjeli kad smo mi koji branimo državu bili onako slabi, prijetnja kako će vam to proći u ovakvoj situaciji je kako rekoh, priča o vanzemaljcima i anteni koja viri iz guzice. Naučna fantastika.
Vanzemaljci, satelitske antene i Loh Nes.

- Skijaš
#368 Re: Nastavak UZPa
pasha078 wrote:I bas si me iznerivirao!! Ok ne mora biti moje, necemo podjelu! Ok?
Dajte onda druge ideje, omladina propada! Ne mora biti moje, al kako te nije stid isto sranje koje ne radi vrtiti non stop??? P

Kad se to praktikovalo, država je jačala. Granična policija, UIO, vojska BiH na Manjači, Distrikt, itd itd
- Skijaš
#369 Re: Nastavak UZPa
Ima, kako nema, Dodik to stalno ponavlja. Reci ljudima da podrže Dodika i riješena stvar.pasha078 wrote:Problemje sto je Dejton prodan kao prelazna faza ka jedinstvenoj BiH, odnosno RBiH. I sad nema politicara sa mudima da objasni ljudima da to nije tako.Skijaš wrote:Nije tačno, Fikret Abdić recimo nije bio četnik. Širok je dijapazon onih kojima smeta cjelovita BiH, šta ja mogu pa ste svi kolektivno kilavi. Evo ti na primjer, kao relevantnu opciju pred političkim Sarajevom predlažeš ideju iza koje ne smije stati niti jedna sarajevska stranka. Dakle ne da je procentualno ovolika ili onolika, nego nema je, ne smije nastupiti sa tim programom. I ti hoćeš da se o nečemu što se ne smije javno govoriti, raspravlja kao o relevantnoj opciji ?pasha078 wrote:
A to je sad taktika da bilo koga ko se ne slaze sa tom vasom vizijom proglasite cetnikom??
Vanzemaljci, satelitske antene i Loh Nes.
- Skijaš
#370 Re: Nastavak UZPa
A ti počni ratpasha078 wrote:Drzava je jacala dok je MZ pritiskala. Sad ih zaboli za BiH, dok god se ne puca.Skijaš wrote:pasha078 wrote:I bas si me iznerivirao!! Ok ne mora biti moje, necemo podjelu! Ok?
Dajte onda druge ideje, omladina propada! Ne mora biti moje, al kako te nije stid isto sranje koje ne radi vrtiti non stop??? P
Kad se to praktikovalo, država je jačala. Granična policija, UIO, vojska BiH na Manjači, Distrikt, itd itd
Dakle zaboravi na taj ‘zeleni’ dio diagrama. Sve se opet vrti u status quo
- Skijaš
#371 Re: Nastavak UZPa
A ja sam Diogenes Alejandro Xenospasha078 wrote:Yo skijas!
Meni ne smeta cjelovita BiH! Naprotiv i ja bi to volio.
- Skijaš
#372 Re: Nastavak UZPa
Ljudi rade na tom i brod se počinje vraćati na taj kurs. Ima li neko od tvojih da formira stranku u Sarajevu kojoj bi u programskoj platformi bila podjela zemlje ?pasha078 wrote:Ti hoces pritisak MZ pa ti ga pocni.... bez toga nemaSkijaš wrote:A ti počni ratpasha078 wrote:
Drzava je jacala dok je MZ pritiskala. Sad ih zaboli za BiH, dok god se ne puca.
Dakle zaboravi na taj ‘zeleni’ dio diagrama. Sve se opet vrti u status quo
- Skijaš
#373 Re: Nastavak UZPa
'nači truba ?pasha078 wrote:Ko su to moji? Ne znam ima li ko sa slicnim idejama.Skijaš wrote:Ljudi rade na tom i brod se počinje vraćati na taj kurs. Ima li neko od tvojih da formira stranku u Sarajevu kojoj bi u programskoj platformi bila podjela zemlje ?pasha078 wrote:
Ti hoces pritisak MZ pa ti ga pocni.... bez toga nema
- Gojeni H
#374 Re: Nastavak UZPa
Kolega, sve se moze kad se hoce. Samo je volja trebala da se Ceska i Slovacka razdruze bez ispaljenog metka.Skijaš wrote: ♫♪ A karte nema, nema pa nema ♬♩
tralala tralala
Kod nas je 100 hiljada ljudi pod zemljom kao rezultat srpsko-hrvatske trke za teritorij.
Teritorija je tehnikalija. U Podrinju nema skoro nikoga. Od Banja Luke do Mrkonjic grada nije bilo nikoga ni prije 15 godina.
Poslije Drugog svjetskog rata, Njemacka se znatno smanjila i pomjerila prema zapadu, slicno i Poljska.
Pitanje je samo moze li bez rata. Ako moze, bosnjacka strana ne da se ne samo treba pomiriti s tim, vec istaci da je spremna za reviziju Dejtonskog sporazuma i pregovore oko konacnog razgranicenja sa Srbijom i Hrvatskom te njihovim podguznim muhama, a sve u cilju trajnog mira na ovim prostorima.
Kako zivjeti sam sa sobom, bez stalnih prizivanja otcjepljenja, je nocna mora trenutne bosnjacke politicke elite, ali izgleda i nekih forumasa.
- Skijaš
#375 Re: Nastavak UZPa
Naprotiv, teritorija je ključ. Ali evo, ako je tehnikalija, pokaži nam tu gusku koja nosi zlatna jaja, pokaži nam to čudo.Gojeni H wrote:Teritorija je tehnikalija.Skijaš wrote: ♫♪ A karte nema, nema pa nema ♬♩
tralala tralala