Sta ocekujete od presude Ratka Mladica

commendatore

#351 Re: Sta ocekujete od presude Ratka Mladica

Post by commendatore »

nadInsan wrote:PM72 je fantastičan manipulator i kapa dole za to, da bogdo imamo mi ovakve kao što je PM72 među Bošnjacima, dobro bi nam došli.
imamo ih fantasticno puno pa smo fantasticno dobro sjebani
ortodont

#352 Re: Sta ocekujete od presude Ratka Mladica

Post by ortodont »

Čuo sam nešto lijepo danas, kaže, pričaju vam o oprostu, pomirenju, a kome to da oprostite, ko je taj, je li vam iko oprost tražio!?

Nema oprosta, nikada, a suživot je realnost. Nažalost, živimo s ljudima koji bi sutra opet počinili najgora djela koja ljudski um može zamisliti. Žive nam u komšiluku i slave genocidaša i monstruma kao nekoga ko ih je branio.

Presuda njima ništa ne predstavlja jer iz nje ništa neće naučiti, ali mi možemo naučiti, mogu naša djeca.

Slušamo stalno izlizane floskule kako ne postoje kolektivne krivice, pa hajde da se i složimo, ali još nisam čuo da ga neki Srbin osuđuje, izuzev par rijetkih. S toga, za mene nema razlike između njega i onoga ko ga podržava, skoro. Dakle, sudilo se monstrumu, a sami političari iz genocidne tvorevine pokušavaju nametnuti mišljenje da se svima tamo sudi i da je stvar kolektivna. Možda zato što ideja i dalje živi u njima i naravno jer se identificiraju sa genocidašem.
Kejn

#353 Re: Sta ocekujete od presude Ratka Mladica

Post by Kejn »

Puškomitraljezac baca bombe ko po običaju
Streptokok

#354 Re: Sta ocekujete od presude Ratka Mladica

Post by Streptokok »

commendatore wrote:
PM72 wrote:nisi ti jarane naučio čitati...
nek si ti... :thumbup: "jarane"

ti si prototip vecine bosnjakoida koji su ireverzibilno sjebali ovaj komad zemlje - nista ti nisi bolji od onih smetljara protiv kojih lajes ovdje dan i noc.... prvo lajes dijaspori jebes mater pa onda povratnicima pa onda dajes savjete povratnicima koji ponovo traze selameta u sred trajnih cetnickih legala kako da zive i kako da se ponasaju..... jesi ekspert u picku materinu :-)
On NIJE Bosnjak.
PM72

#355 Re: Sta ocekujete od presude Ratka Mladica

Post by PM72 »

Neuku i nepismenu zadriglu masu lako je očarati šupljom pričom i šarenim bombonama.Nema pomirenja,nema oprosta,nema povratka,nema suživota,nema saradnje itd,itd.
Hoćemo li tako očuvati zemlju? Šta očekujemo od presude? Ništa,samo još veću dubiozu i mržnju.O stradalima i žrtvama mislimo samo jedan dan u godini.
arzuhal

#356 Re: Sta ocekujete od presude Ratka Mladica

Post by arzuhal »

ortodont wrote:Čuo sam nešto lijepo danas, kaže, pričaju vam o oprostu, pomirenju, a kome to da oprostite, ko je taj, je li vam iko oprost tražio!?

Nema oprosta, nikada, a suživot je realnost. Nažalost, živimo s ljudima koji bi sutra opet počinili najgora djela koja ljudski um može zamisliti. Žive nam u komšiluku i slave genocidaša i monstruma kao nekoga ko ih je branio.

Presuda njima ništa ne predstavlja jer iz nje ništa neće naučiti, ali mi možemo naučiti, mogu naša djeca.

Slušamo stalno izlizane floskule kako ne postoje kolektivne krivice, pa hajde da se i složimo, ali još nisam čuo da ga neki Srbin osuđuje, izuzev par rijetkih. S toga, za mene nema razlike između njega i onoga ko ga podržava, skoro. Dakle, sudilo se monstrumu, a sami političari iz genocidne tvorevine pokušavaju nametnuti mišljenje da se svima tamo sudi i da je stvar kolektivna. Možda zato što ideja i dalje živi u njima i naravno jer se identificiraju sa genocidašem.
Tako je to. Danas slušam po ko zna koji put žalopojke PDP-a u Banjoj Luci kako je u RS-u mortalitet veći od nataliteta i kako RS demografski kopni i nestaje...Možda je to neko od rješenja, haj znaj...
PM72

#357 Re: Sta ocekujete od presude Ratka Mladica

Post by PM72 »

Danas slušam po ko zna koji put žalopojke PDP-a u Banjoj Luci kako je u RS-u mortalitet veći od nataliteta i kako RS demografski kopni i nestaje...Možda je to neko od rješenja, haj znaj...
:thumbup: Samo,ni u Federaciji nije neki "bebi bum"...
GeeTnT

#358 Re: Sta ocekujete od presude Ratka Mladica

Post by GeeTnT »

PM72 wrote:Neuku i nepismenu zadriglu masu lako je očarati šupljom pričom i šarenim bombonama.Nema pomirenja,nema oprosta,nema povratka,nema suživota,nema saradnje itd,itd.
Hoćemo li tako očuvati zemlju? Šta očekujemo od presude? Ništa,samo još veću dubiozu i mržnju.O stradalima i žrtvama mislimo samo jedan dan u godini.
Sve je to kako kazes, samo mi se cini da bi u slucaju rata ovaj put ti bi bio na jednoj, a tvoji nekadasnji suborci bi bili na drugoj strani razgranicenja....ne znam koji ce ti qrac tolika mrznja...
PM72

#359 Re: Sta ocekujete od presude Ratka Mladica

Post by PM72 »

GeeTnT wrote:
PM72 wrote:Neuku i nepismenu zadriglu masu lako je očarati šupljom pričom i šarenim bombonama.Nema pomirenja,nema oprosta,nema povratka,nema suživota,nema saradnje itd,itd.
Sve je to kako kazes, samo mi se cini da bi u slucaju rata ovaj put ti bi bio na jednoj, a tvoji nekadasnji suborci bi bili na drugoj strani razgranicenja....ne znam koji ce ti qrac tolika mrznja...
Ako je sve tako kako ja kažem,u čemu je onda problem? Svoje mišljenje nikom ne namećem ali ne idem po njega ni u centralu stranke niti želim biti dio stada.
A u slučaju rata...kojeg majmuni prizivaju...nijedan moj nekadašnji saborac ne bi se latio puške.Za koga? Za šta?
nadInsan

#360 Re: Sta ocekujete od presude Ratka Mladica

Post by nadInsan »

Ne palite se braćo Bošnjaci jer je PM72 vrsni srpski manipulator koji svaku temu opere primjerima balinluka čim krene rasprava o srpskim zločincima i genocidnoj politici koja dolazi iz manjeg entiteta.
TheMule

#361 Re: Sta ocekujete od presude Ratka Mladica

Post by TheMule »

commendatore wrote:
palermo wrote:
PM72 wrote:
Ako se narod ne želi vraćati na svoje - što ne pustimo ljude neka se ocjepljuju?
Nek si je vala izrekao :thumbup:
+1
:thumbup:
nisu to "ljudi", vec kao ste se moze vidjeti ovih dana - supci. A nasi ce se vratiti kad ta teritorija ne bude pod kontrolom fasista.
zavrzlama

#362 Re: Sta ocekujete od presude Ratka Mladica

Post by zavrzlama »

Ocekivat i da jos i onaj mali % neodlucnih shvati s kim imamo posla..

Ocekivat da se i onaj mali % srba javno ogradi od mladica i velikosrpske ideoideolo ili da se pridruze iistim...maske su odavno pale...il si ili nisi...car je go.
Fudo387

#363 Re: Sta ocekujete od presude Ratka Mladica

Post by Fudo387 »

Murga na svakoj temi briljira.
Malo donacija, malo Munire, nesta sitne sane...vazda isto.
Maraschino

#364 Re: Sta ocekujete od presude Ratka Mladica

Post by Maraschino »

zavrzlama wrote:Ocekivat i da jos i onaj mali % neodlucnih shvati s kim imamo posla..

Ocekivat da se i onaj mali % srba javno ogradi od mladica i velikosrpske ideoideolo ili da se pridruze iistim...maske su odavno pale...il si ili nisi...car je go.
Vidi nesto, od '96.god. pokusavam da odvojim zito od kukolja pa se preispitujem, pa opet, pa opet i tako sve do ove presude. Taman sam nakupio zita ne ulazeci ''u sitna crevca'' kad ono sve se prosu i izmijesa.
Sada poslije ove presude i otkrivanja pravog lica nemam dvojbe. Kriterij za odabir zita bio je ispravan samo sam se ja malo uspavao.

Sreca pa ''pade ovaj snijeg'' pa sve zvjerke pokazase trag.

Ostaju nam Puhalo, Susnjica, Pejanovic, Lazovic, Divjak, Jovanovic, Kandicka, zene u crnom...moralne vertikale jednog posrnulog i u fashizmu propalog naroda.
commendatore

#365 Re: Sta ocekujete od presude Ratka Mladica

Post by commendatore »

Maraschino wrote:
zavrzlama wrote:Ocekivat i da jos i onaj mali % neodlucnih shvati s kim imamo posla..

Vidi nesto, od '96.god. pokusavam da odvojim zito od kukolja pa se preispitujem, pa opet, pa opet i tako sve do ove presude. Taman sam nakupio zita ne ulazeci ''u sitna crevca'' kad ono sve se prosu i izmijesa.
Sada poslije ove presude i otkrivanja pravog lica nemam dvojbe. Kriterij za odabir zita bio je ispravan samo sam se ja malo uspavao.

Ostaju nam Puhalo, Susnjica, Pejanovic, Lazovic, Divjak, Jovanovic, Kandicka, zene u crnom...moralne vertikale jednog posrnulog i u fashizmu propalog naroda.
:thumbup:
nadInsan

#366 Re: Sta ocekujete od presude Ratka Mladica

Post by nadInsan »

Što se katolička crkva nije oglasila, ili neki od franjevaca šatro-čuvara-bosne-iskrojenjivača-bogumila. Pa zar je tako teško osuditi genocid? Čemu uopšte služe te vjerske institucije ako u ovakvim situacijama ne žele pokazati svoj stav prema genocidu i ubijanju nedužnih ljudi?
cyprus

#367 Re: Sta ocekujete od presude Ratka Mladica

Post by cyprus »

nadInsan wrote:Što se katolička crkva nije oglasila, ili neki od franjevaca šatro-čuvara-bosne-iskrojenjivača-bogumila. Pa zar je tako teško osuditi genocid? Čemu uopšte služe te vjerske institucije ako u ovakvim situacijama ne žele pokazati svoj stav prema genocidu i ubijanju nedužnih ljudi?
Nisu se čini mi se ni Jehovi svjedoci oglasili... Gamad :zzzz:
GeeTnT

#368 Re: Sta ocekujete od presude Ratka Mladica

Post by GeeTnT »

nadInsan wrote:Što se katolička crkva nije oglasila, ili neki od franjevaca šatro-čuvara-bosne-iskrojenjivača-bogumila. Pa zar je tako teško osuditi genocid? Čemu uopšte služe te vjerske institucije ako u ovakvim situacijama ne žele pokazati svoj stav prema genocidu i ubijanju nedužnih ljudi?
Sestero katolicke "zloceste" djece ceka presudu tako da crkva ima preceg posla.
L u c i f e r

#369 Re: Sta ocekujete od presude Ratka Mladica

Post by L u c i f e r »

Maraschino wrote:

ogrezlog

cast rijetkim
PM72

#370 Re: Sta ocekujete od presude Ratka Mladica

Post by PM72 »

a Bogić Bogićević? A Slaviša Šućur? Pudarić?

Fudara,maksuz selam!
zavrzlama

#371 Re: Sta ocekujete od presude Ratka Mladica

Post by zavrzlama »

Nakon plebiscitarne podrske zlocincu mladicu od strane srpske politike,crkve i naroda,doslo se u stanje gdje ne postoji uopste prostor za daljnju relativizaciju zlocina nego ostaje samo opcija podrzavanja istog..godima se srbima davala izlazna vrata da se zlocini i genocid adresira na popojedince MEDJUTIM oni to ne zele oni zele da se identifikuju sa zlocincima.. Zasto?

Vec se pisalo o tome...
Maraschino

#372 Re: Sta ocekujete od presude Ratka Mladica

Post by Maraschino »

PM72 wrote:a Bogić Bogićević? A Slaviša Šućur? Pudarić?

Fudara,maksuz selam!
Ima mjesta i za njih u one tri tacke sto se ne odnosi i na tebe. :D
animals

#373 Re: Sta ocekujete od presude Ratka Mladica

Post by animals »

zavrzlama wrote:Nakon plebiscitarne podrske zlocincu mladicu od strane srpske politike,crkve i naroda,doslo se u stanje gdje ne postoji uopste prostor za daljnju relativizaciju zlocina nego ostaje samo opcija podrzavanja istog..godima se srbima davala izlazna vrata da se zlocini i genocid adresira na popojedince MEDJUTIM oni to ne zele oni zele da se identifikuju sa zlocincima.. Zasto?

Vec se pisalo o tome...
Zato sto je Srbska poltika, vec 30 godina, na istom silaznom putu...
normalan politicar se odmah pokopa..
vampiri igraju bal, i nedaju nikome unutra..
Connaisseur Karlin

#374 Re: Sta ocekujete od presude Ratka Mladica

Post by Connaisseur Karlin »

Papa, Vatikan, i katolicka crkva, kao i ostale religisjke institucije, ucestvuju u politickim dogadjaima i zlocinima, zato je nelogicno traziti misljenje od religijskih organizacija,a koje su saucesnici u zlocinima
GeeTnT

#375 Re: Sta ocekujete od presude Ratka Mladica

Post by GeeTnT »

animals wrote:
zavrzlama wrote:Nakon plebiscitarne podrske zlocincu mladicu od strane srpske politike,crkve i naroda,doslo se u stanje gdje ne postoji uopste prostor za daljnju relativizaciju zlocina nego ostaje samo opcija podrzavanja istog..godima se srbima davala izlazna vrata da se zlocini i genocid adresira na popojedince MEDJUTIM oni to ne zele oni zele da se identifikuju sa zlocincima.. Zasto?

Vec se pisalo o tome...
Zato sto je Srbska poltika, vec 30 godina, na istom silaznom putu...
normalan politicar se odmah pokopa..
vampiri igraju bal, i nedaju nikome unutra..
Wow ...citaocima tvojih postova nista drugo ne preostaje nego da tetovira svaku tvoju rijec, post...nadam se da ce i sirbegovic izdati sabrana djela...
Post Reply