KOME SMETA GORAN

Post Reply
Matzan

#351 Re: KOME SMETA GORAN

Post by Matzan »

agent_zero wrote:
Matzan wrote:Goran Čengić ne smeta nijednom normalnom Bošnjaku.
Smeta vama SDA fašistima. Ali vam ne smetaju hitlerovi fašisti iz redova (kvazi)bošnjaka i okupatori osmanlije. Po njima se redovno daju imena ulica, škola, trgova i sl.

To fašista možeš ćaći i materi koji te nisu odgojili kako treba.
Vrijeme je da se već javiš u neku ustanovu da počneš liječiti svoje bolesti i frustracije.
pemanapemani

#352 Re: KOME SMETA GORAN

Post by pemanapemani »

Kada nema argumenata, onda se poteže stara dobra bosanska tvrdoglavost i nevjerovatna ljubav prema kontriranju kao opravdanje. :-)

Na kraju će biti da nemamo vode, da nam se raspada gradski prijevoz, da je tužilaštvo u kurcu, da smo ekološki svjesni ko kombajn..., sve zbog ljubavi prema kontriranju i genetski urođene, pardon, Bogom dane tvrdoglavosti.

Da sad ne citiram, @Chmoljo svaka cast. :thumbup: :bih:
JThomas

#353 Re: KOME SMETA GORAN

Post by JThomas »

i ne, ne smeta primarno ime. smeta što se ne uklapa u priču.
Ned071

#354 Re: KOME SMETA GORAN

Post by Ned071 »

hAZNADAR wrote: Kako god okrenes - to je sve imenovano bez nekog jasnog politickog, ideoloskog,... principa,.. vise ono po necijem licnom nahodjenju ili neke manje grupe.
njima se obrati jbg...

Behija Zlatar, Nedžad Kurto, Marko Vešović, Vesna Mušeta-Aščerić, Josip Pejaković, Munib Maglajlić, Ibrahim Ljubović, Izet Sarajlić, Seid Hasanefendić Alija Isaković...
kakavdanakneiskustvu

#355 Re: KOME SMETA GORAN

Post by kakavdanakneiskustvu »

agent_zero wrote:
Matzan wrote:Goran Čengić ne smeta nijednom normalnom Bošnjaku.
Smeta vama SDA fašistima. Ali vam ne smetaju hitlerovi fašisti iz redova (kvazi)bošnjaka i okupatori osmanlije. Po njima se redovno daju imena ulica, škola, trgova i sl.
Da,ustaski sluga imena Mustafa moze dobiti skolu po svom imenu,covjek.imena Goran bas i ne moze,otac mu bio komunista valjda
kakavdanakneiskustvu

#356 Re: KOME SMETA GORAN

Sara03 wrote:
Chmoljo wrote:koja pitanja? koji su njihovi razlozi?
Joj tebe...
Image

Molim????kakav je ovo idiotizam??
insomnia78

#357 Re: KOME SMETA GORAN

Post by insomnia78 »

Ned071 wrote:mislim da se svi skupa kaju zbog svojih izbora 1992... iz ovih ili onih razloga... a mislim i da ta teorija o batku ne pije vode... ubijao je on i sliovao sve sto mu je doslo pod ruku... teska prica, u svakom slucaju
Jel de?
zunazu

#358 Re: KOME SMETA GORAN

Post by zunazu »

sabina1 wrote:"Silovanje demokratije" je bilo javno krsenje Statuta i javnih rasprava te ismijavanje istih ali malo su se zajebali , nisu racunali da ce javnost ostati ogorcena i ustrajna.....citajte nesto drugo sto ne dolazi samo iz Mehmeda Spahe ulice...

Sto se tice ovih BL I Gruda...SDA je vec 25 godina u direktnoj koaliciji sa najekstremnijim strankama srpskog i hrvatskog korpusa cije je sjediste upravo u pomenutim gradovima pa je i sam naziv Novo Sarajevo mnogo slicniji pomenutima za razliku od heroja Gorana Cengica...
Ova država je upravo u ovakvom stanju jer se energija troši na gluposti, odnosno igrate dječije igre po principu "ja moram biti u pravu, moje mora da prođe" i to na mjestima gdje je to užasno nepotrebno i smiješno. To nije demokratija, to je primitivizam. Naziv "Novo Sarajevo" je apsolutno normalan, logičan, neuvredljiv... dvorana je dobila ime po mjestu, kao npr i stadioni Koševo, Grbavica, Vrapčići, Tušanj, dvorana Skenderija, KSC Vogošća...

Postoje stvari gdje smo potpuno poniženi kao građani, ali vaše energije tu nema, vi ste tu licemjerni. Kada je neko od vas, koji ste uzeli Gorana da ga provlačite kroz zube sedmicama, izrazio protest protiv redukcija vode, loših saobraćajnica, lošeg zdravstvenog sistema, malih penzija i plata, uništavanja zelenih površina, postavljanja loših rukovodioca na važna mjesta...? Nikad, jer to ne može uz tastaturu, treba ustati, treba biti građanin i hrabar. Mi građana nemamo, mi imamo papagaje ponavljače, demagoge, neiživljene kukavice. Mi smo ukratko - nezrela stoka.
statixx

#359 Re: KOME SMETA GORAN

Post by statixx »

Nista Hase i Mirza... :D
uglavnomja

#360 Re: KOME SMETA GORAN

Post by uglavnomja »

hAZNADAR wrote:
sumirprimus wrote:ako je samo ime problem i to sta je po naciji,vjerskom ubjedjenju e onda je sramno.
Stvar je u kontriranju. Da je ljevica predlozila Ahmeda Cengica - isto bi bio otpor. Sve se svodi ionako na prst u oko komunjarama i obrnuto.

Jer gledajuci po Sarajevu - nema logike nista drugo. Prednjace muslimani u imenima ali ima znacajan broj nemuslimanskih cak i koji nisu Sarajlije popu Santica i sl. Ili Tina Ujevica zabrebcanina. Izbrisani mnogi partizani a ostao Vladimir Peric Valter, izbrisani mnogi komunisti a ostao Dzemal Biijedic. Fadil Jahic Spanac napr. Jedna dvorana po Juan Antonio Samaranu.

Kako god okrenes - to je sve imenovano bez nekog jasnog politickog, ideoloskog,... principa,.. vise ono po necijem licnom nahodjenju ili neke manje grupe.

Tako da je jasno da je otpor prema Goranu samo nase uobicajeno taborenje. Gdje nije bitno ko je kandidat za ime koliko KO predlaze. Ono u inat komunjarama.
valter je ostao bez skole, dobio je vladislav :? https://hr.wikipedia.org/wiki/Vladislav_Skari%C4%87
zunazu

#361 Re: KOME SMETA GORAN

Post by zunazu »

statixx wrote:Nista Hase i Mirza... :D
To je naknadno preimenovano.
Bodkin

#362 Re: KOME SMETA GORAN

Post by Bodkin »

Ned071 wrote:
Bodkin wrote:
Ned071 wrote:Suplja teorija ti pada u vodu kad pogledas nazive ulica... Srdjana Aleksica recimo... Ili Jana Dorsnera... Nek je nazovu npr po Talijanu. Sportista. A nesto i zasluzan. A nista se u Sarajevu po njemu ne zove. Ako i bude referendum, bice isti rezultat...
Cak dvije? Wow
oko 150 sarajevskih ulica imenovano je po nebosnjacima...
Ukljucujuci strance? Kokiko je ulica u sarajevo? 1500? 10000? Odakle taj podatak?

Glupa je to prica opasno. Ko su ti nebosnjaci? Pricamo o politici ovdje
Bodkin

#363 Re: KOME SMETA GORAN

Post by Bodkin »

Ned071 wrote:mislim da se svi skupa kaju zbog svojih izbora 1992... iz ovih ili onih razloga... a mislim i da ta teorija o batku ne pije vode... ubijao je on i sliovao sve sto mu je doslo pod ruku... teska prica, u svakom slucaju
Bas svasta hoda planetom...
Ned071

#364 Re: KOME SMETA GORAN

Post by Ned071 »

[quote="Bodkin"

oko 150 sarajevskih ulica imenovano je po nebosnjacima...[/quote]

Ukljucujuci strance? Kokiko je ulica u sarajevo? 1500? 10000? Odakle taj podatak?

Glupa je to prica opasno. Ko su ti nebosnjaci? Pricamo o politici ovdje[/quote]

Sarajevo ima 1085 ulica. 35 posto po bosnjacima, devet posto po srbima i hrvatima, osam ulica po jevrejima, 34 po strancima. 550 ulica nije nazvano po osobama. Najvise ulica nazvano je toponimima. Treba jos neki podatak?
Matzan

#365 Re: KOME SMETA GORAN

Post by Matzan »

Je li Ulica Kobilja Glava toponim ili je dobila ime po istaknutoj kulturno-javnoj ličnosti H.H.T.? :mrgreen:
Sara03

#366 Re: KOME SMETA GORAN

Post by Sara03 »

dječak sa šibicama wrote:Smeta ime, i tacka.

Ima i tragikomicnijih primjera, moja ulica recimo, nosila je ime po jednom muslimanu Bosnjaku, ali promijenjeno je ime jos u vrijeme rata. I ulica "dodijeljena" covjeku koji se identicno zvao kao i "prethodnik", samo sto je ovaj prvi bio farmaceut koji je radio ilegalno protiv fasista i nacista a drugi je bio nekakav "strucnjak za historiju" summa summarum mladomusliman.

Dakle, nose isto ime, ali prvi je nepozeljan jer je radio protiv fasista, ilegalno saradjivao sa komunistima.

To je taj cuveni antifasizam u Sarajevu.
Naravno da smeta, kao što je smetalo i ime Olga. Uvijek sličnu priču vrte. Ne može Goran, bilo je i drugih sportista. Ne može Olga, nije bila student. I tako u krug. Kad su halal imena, onda sve može, čak i ako se pravdala najgora rabota.
sumirprimus

#367 Re: KOME SMETA GORAN

Post by sumirprimus »

Tukija :lol:
Naslovnica

#368 Re: KOME SMETA GORAN

Post by Naslovnica »

Jbga, kada nekima u Tz smeta 'u ime Oca, i Sina i Svetoga duha' i 'tako mi Bog pomogao' na povelji Kulina bana, šta očekivati u Sa?!
8-)
:run:
BHCluster

#369 Re: KOME SMETA GORAN

Post by BHCluster »

Naslovnica wrote:Jbga, kada nekima u Tz smeta 'u ime Oca, i Sina i Svetoga duha' i 'tako mi Bog pomogao' na povelji Kulina bana, šta očekivati u Sa?!
8-)
Kako siješ, tako ćeš i žeti. :wink:
Naslovnica

#370 Re: KOME SMETA GORAN

Post by Naslovnica »

BHCluster wrote:
Naslovnica wrote:Jbga, kada nekima u Tz smeta 'u ime Oca, i Sina i Svetoga duha' i 'tako mi Bog pomogao' na povelji Kulina bana, šta očekivati u Sa?!
8-)
Kako siješ, tako ćeš i žeti. :wink:
Da je bar tako...
8-)
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#371 Re: KOME SMETA GORAN

Post by sabina1 »

zunazu wrote:
sabina1 wrote:"Silovanje demokratije" je bilo javno krsenje Statuta i javnih rasprava te ismijavanje istih ali malo su se zajebali , nisu racunali da ce javnost ostati ogorcena i ustrajna.....citajte nesto drugo sto ne dolazi samo iz Mehmeda Spahe ulice...

Sto se tice ovih BL I Gruda...SDA je vec 25 godina u direktnoj koaliciji sa najekstremnijim strankama srpskog i hrvatskog korpusa cije je sjediste upravo u pomenutim gradovima pa je i sam naziv Novo Sarajevo mnogo slicniji pomenutima za razliku od heroja Gorana Cengica...
Ova država je upravo u ovakvom stanju jer se energija troši na gluposti, odnosno igrate dječije igre po principu "ja moram biti u pravu, moje mora da prođe" i to na mjestima gdje je to užasno nepotrebno i smiješno. To nije demokratija, to je primitivizam. Naziv "Novo Sarajevo" je apsolutno normalan, logičan, neuvredljiv... dvorana je dobila ime po mjestu, kao npr i stadioni Koševo, Grbavica, Vrapčići, Tušanj, dvorana Skenderija, KSC Vogošća...

Postoje stvari gdje smo potpuno poniženi kao građani, ali vaše energije tu nema, vi ste tu licemjerni. Kada je neko od vas, koji ste uzeli Gorana da ga provlačite kroz zube sedmicama, izrazio protest protiv redukcija vode, loših saobraćajnica, lošeg zdravstvenog sistema, malih penzija i plata, uništavanja zelenih površina, postavljanja loših rukovodioca na važna mjesta...? Nikad, jer to ne može uz tastaturu, treba ustati, treba biti građanin i hrabar. Mi građana nemamo, mi imamo papagaje ponavljače, demagoge, neiživljene kukavice. Mi smo ukratko - nezrela stoka.
La,li,lu,la,la,le....ili da budem grublja blablabla ?

Vodoenerergija,bioenergija,struja,saobracajnice,protesti,Konakovic..kakvo je okruzenje i ko smo i sta smo u ovom kontekstu i na ovoj temi ne znaci ama nista prilikom promjene imena dvorane.

Da li je Mustafa Busuladzic, ustaski casnik , neutralan naziv ?
I ne smeta.
A Goran Cengic smeta pa hajmo nesto neutralno ?

E pa referendum ce odluciti kako ce se dvorana zvati.
Ned071

#372 Re: KOME SMETA GORAN

Post by Ned071 »

Kad je Mustafa bio ustaski casnik?
kakavdanakneiskustvu

#373 Re: KOME SMETA GORAN

Ned071 wrote:Kad je Mustafa bio ustaski casnik?

nije bio casnik,bio je njihov apologet,pristasa ustaskog pokreta
Ned071

#374 Re: KOME SMETA GORAN

Post by Ned071 »

Ima i za to neki dokaz kao i za casnika?
kakavdanakneiskustvu

#375 Re: KOME SMETA GORAN

Ned071 wrote:Ima i za to neki dokaz kao i za casnika?

vrlo lako je to pronaci na cudu zvanom internet,ko hoće,a ko neće smatraće da je bio antifašista,petokolonaš u ustaskim redovima,pacifista,ljubitelj jevreja,šta god
Post Reply