sabina1 wrote:"Silovanje demokratije" je bilo javno krsenje Statuta i javnih rasprava te ismijavanje istih ali malo su se zajebali , nisu racunali da ce javnost ostati ogorcena i ustrajna.....citajte nesto drugo sto ne dolazi samo iz Mehmeda Spahe ulice...
Sto se tice ovih BL I Gruda...SDA je vec 25 godina u direktnoj koaliciji sa najekstremnijim strankama srpskog i hrvatskog korpusa cije je sjediste upravo u pomenutim gradovima pa je i sam naziv Novo Sarajevo mnogo slicniji pomenutima za razliku od heroja Gorana Cengica...
Ova država je upravo u ovakvom stanju jer se energija troši na gluposti, odnosno igrate dječije igre po principu "ja moram biti u pravu, moje mora da prođe" i to na mjestima gdje je to užasno nepotrebno i smiješno. To nije demokratija, to je primitivizam. Naziv "Novo Sarajevo" je apsolutno normalan, logičan, neuvredljiv... dvorana je dobila ime po mjestu, kao npr i stadioni Koševo, Grbavica, Vrapčići, Tušanj, dvorana Skenderija, KSC Vogošća...
Postoje stvari gdje smo potpuno poniženi kao građani, ali vaše energije tu nema, vi ste tu licemjerni. Kada je neko od vas, koji ste uzeli Gorana da ga provlačite kroz zube sedmicama, izrazio protest protiv redukcija vode, loših saobraćajnica, lošeg zdravstvenog sistema, malih penzija i plata, uništavanja zelenih površina, postavljanja loših rukovodioca na važna mjesta...? Nikad, jer to ne može uz tastaturu, treba ustati, treba biti građanin i hrabar. Mi građana nemamo, mi imamo papagaje ponavljače, demagoge, neiživljene kukavice. Mi smo ukratko - nezrela stoka.