Naravno jer nemas pojma o cemu pricas. Morao si guglati pola imena koje si procitao. Ne pada mi na pamet da citam temu sa takvim seljackim doskocicama tipa bre. Ovako uletim samo da podebljam glupostiseln wrote:Evo, uvatio si mudzaedina kako siri propagandu, bre...Bodkin wrote:seln wrote:
Pricas bezveze...
neki od ovih nisu ni igrali za BiH, neki su zavrsili karijeru (ili davno presli vrhunac) prije rata, a neki (npr. firic) su bili u lijevim sportovima, za koje svakoga u BiH zaboli tjuna.
Markovicu svaka cast.![]()
1. Nauci da kvotiras.
2. Procitaj cijelu temu3. Je li ga trazila matica?Firica sam zamijenio sa nekim drugim, my fault.
Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.
-
Bodkin
#351 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.
- seln
#352 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.
Zasto bi "normalno" odabrao sr/hr? Jesu li ti gradovi farme kvislinga ili sta? I onda se jos protivis kad kazem "matica"?Bodkin wrote:Prica vam je glupa samo tako. Onaj ko odraste u bl ili mostaru ce normalno odabrati sr/hr. Onaj ko kdradte u sarajevu u tuzli vjerovatno ne.Gojeni H wrote:Odgovor na ovo pitanje je davno odagnao iluzije kod nekih od nas. Svaka cast za barem jednog covjeka, ali da se ne lazemo ... za sada i za ubuduce.seln wrote:... Ali to jos uvijek nije odgovor na moje pitanje: koga je trazila Srbija i Hrvatska, a da je on odabrao BiH?
A i jel vam normalno da bosnjaci sandzaka igraju za bih? Ili ljudi koji su rodjeni ili odrasli po evropi da igraju za bih? Znamo odgovor. Forum svakako trpi sve.
A gdje su tek tu igraci koji igraju za sloveniju u basketu? Rodjeni u bih i uzeli slo papire. Jel i to svasta govori za sada i za ubuduce?
Eto, Srbija se satra da igrace iz Sandzaka primi u reprezentaciju... hoce li uzeti obojicu?
Bosanski sportisti odrasli u Evropi su bosanska dijaspora. Jesu li bosanski srbi i hrvati dijaspora?
Oni koji igraju za Sloveniju su vecinom rodjeni ili su odrasli tamo, imaju slovenacko drzavljanstvo i zbilja nemam nista protiv.
Ako je neko porijeklom iz Bosne rodjen u srbiji ili hrvatskoj ili je odrastao tama... nemam nista protiv toga da igra za koga god hoce.
-
ST11
#353 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.
Edo Muric - LjubljanaBodkin wrote: A gdje su tek tu igraci koji igraju za sloveniju u basketu? Rodjeni u bih i uzeli slo papire. Jel i to svasta govori za sada i za ubuduce?
https://sl.wikipedia.org/wiki/Edo_Muri%C4%87
Goran Dragic - Ljubljana
https://sl.wikipedia.org/wiki/Goran_Dragi%C4%87
Luka Doncic - Ljubljana
https://sl.wikipedia.org/wiki/Luka_Don%C4%8Di%C4%87
Aleksej Nikolic - Postojna
https://sl.wikipedia.org/wiki/Aleksej_Nikoli%C4%87
Sasa Zagorac - Ljubljana
https://sl.wikipedia.org/wiki/Aleksej_Nikoli%C4%87
Vlatko Cancar - Koper
https://en.wikipedia.org/wiki/Vlatko_%C4%8Can%C4%8Dar
Klemen Prepelic - Maribor
https://en.wikipedia.org/wiki/Vlatko_%C4%8Can%C4%8Dar
...
- seln
#354 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.
Naravno da sam morao giglati jer su imena toliko poznata... zasto ne moram guglati Corluku ili Savu Milosevica?Bodkin wrote:Naravno jer nemas pojma o cemu pricas. Morao si guglati pola imena koje si procitao. Ne pada mi na pamet da citam temu sa takvim seljackim doskocicama tipa bre. Ovako uletim samo da podebljam glupostiseln wrote:Evo, uvatio si mudzaedina kako siri propagandu, bre...Bodkin wrote:
![]()
1. Nauci da kvotiras.
2. Procitaj cijelu temu3. Je li ga trazila matica?Firica sam zamijenio sa nekim drugim, my fault.
-
kakavdanakneiskustvu
#355 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.
Jeste ,kako ti.ne kontas da je firicu koji je cini mi se iz varesa ocito matica sta god to bilo ova drzava jer je to svojim izborom pokazaoseln wrote:Evo, uvatio si mudzaedina kako siri propagandu, bre...Bodkin wrote:seln wrote:
Pricas bezveze...
neki od ovih nisu ni igrali za BiH, neki su zavrsili karijeru (ili davno presli vrhunac) prije rata, a neki (npr. firic) su bili u lijevim sportovima, za koje svakoga u BiH zaboli tjuna.
Markovicu svaka cast.![]()
1. Nauci da kvotiras.
-
kakavdanakneiskustvu
#356 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.
Zasto bi "normalno" odabrao sr/hr? Jesu li ti gradovi farme kvislinga ili sta? I onda se jos protivis kad kazem "matica"?seln wrote:Prica vam je glupa samo tako. Onaj ko odraste u bl ili mostaru ce normalno odabrati sr/hr. Onaj ko kdradte u sarajevu u tuzli vjerovatno ne.Bodkin wrote:[Odgovor na ovo pitanje je davno odagnao iluzije kod nekih od nas. Svaka cast za barem jednog covjeka, ali da se ne lazemo ... za sada i za ubuduce.seln wrote:... Ali to jos uvijek nije odgovor na moje pitanje: koga je trazila Srbija i Hrvatska, a da je on odabrao BiH?
A i jel vam normalno da bosnjaci sandzaka igraju za bih? Ili ljudi koji su rodjeni ili odrasli po evropi da igraju za bih? Znamo odgovor. Forum svakako trpi sve.
A gdje su tek tu igraci koji igraju za sloveniju u basketu? Rodjeni u bih i uzeli slo papire. Jel i to svasta govori za sada i za ubuduce?
Eto, Srbija se satra da igrace iz Sandzaka primi u reprezentaciju... hoce li uzeti obojicu?
Bosanski sportisti odrasli u Evropi su bosanska dijaspora. Jesu li bosanski srbi i hrvati dijaspora?
Oni koji igraju za Sloveniju su vecinom rodjeni ili su odrasli tamo, imaju slovenacko drzavljanstvo i zbilja nemam nista protiv.
Ako je neko porijeklom iz Bosne rodjen u srbiji ili hrvatskoj ili je odrastao tama... nemam nista protiv toga da igra za koga god hoce.[/quote]
Rizvic,preldzic,omic,begic niti su rodjeni niti su odrastali u sloveniji nego ovdje pa ipak izabrase sloveniju
-
kakavdanakneiskustvu
#357 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.
Naravno da sam morao giglati jer su imena toliko poznata... zasto ne moram guglati Corluku ili Savu Milosevica?[/quote]seln wrote:Naravno jer nemas pojma o cemu pricas. Morao si guglati pola imena koje si procitao. Ne pada mi na pamet da citam temu sa takvim seljackim doskocicama tipa bre. Ovako uletim samo da podebljam glupostiBodkin wrote:Evo, uvatio si mudzaedina kako siri propagandu, bre...Bodkin wrote:
![]()
1. Nauci da kvotiras.
To dovoljno govori koliko poznajes materiju o kojoj ovdje pises
- Gojeni H
#358 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.
Jesu li ovo retoricka pitanja? Vec si rekao isto ono sto smo @seln i ja rekli - Srbi i Hrvati, ako mogu, idu igrati za Srbiju i Hrvatsku. \Bodkin wrote:Prica vam je glupa samo tako. Onaj ko odraste u bl ili mostaru ce normalno odabrati sr/hr. Onaj ko kdradte u sarajevu u tuzli vjerovatno ne.Gojeni H wrote:Odgovor na ovo pitanje je davno odagnao iluzije kod nekih od nas. Svaka cast za barem jednog covjeka, ali da se ne lazemo ... za sada i za ubuduce.seln wrote:... Ali to jos uvijek nije odgovor na moje pitanje: koga je trazila Srbija i Hrvatska, a da je on odabrao BiH?
Nesto se nisam nagledao zvijezda iz Sandzaka pa mi je tesko komentarisati.
Ljudi iz Evrope koji igraju za BiH igraju iz svojih razloga. Jedni, zato sto ih srce vuce. Drugi, zato sto ih zemlja u kojoj stanuju/igraju nije pozvala i vjerovatno ih nikada nece pozvati. Zelim da vjerujem da su drugi u manjini.
- seln
#359 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.
Ne, to govori koliko su neki sportisti poznati. I tema je politicka, a ne sportska, inace bi bila na podforumu sport.kakavdanakneiskustvu wrote:
A ako tvoja mora biti zadnja da bi se ti dobro osjecao, eto, priznajem zi da si u pravu, da se super razabires u sport i u politiku, da ti ja ne mogu ni politi na ruke... ok?
Ali to ne mijenja cinjenice.
- Gojeni H
#360 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.
Mislim da jedna od postavljanih teza/razloga i jeste nacionalni naboj. Neko bi rekao nedostatak duhovno-mentalne snage.kakavdanakneiskustvu wrote: Rizvic,preldzic,omic,begic niti su rodjeni niti su odrastali u sloveniji nego ovdje pa ipak izabrase sloveniju
-
kakavdanakneiskustvu
#361 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.
seln wrote:Ne, to govori koliko su neki sportisti poznati. I tema je politicka, a ne sportska, inace bi bila na podforumu sport.kakavdanakneiskustvu wrote:
A ako tvoja mora biti zadnja da bi se ti dobro osjecao, eto, priznajem zi da si u pravu, da se super razabires u sport i u politiku, da ti ja ne mogu ni politi na ruke... ok?
Da je tema politicka bila bi na pdf politika ne na ovom.pdf
- seln
#362 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.
Jesam li ih mozda opravdavao?kakavdanakneiskustvu wrote:
Rizvic,preldzic,omic,begic niti su rodjeni niti su odrastali u sloveniji nego ovdje pa ipak izabrase sloveniju
- seln
#363 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.
Jooj, argumenta i kurca...kakavdanakneiskustvu wrote:seln wrote:Ne, to govori koliko su neki sportisti poznati. I tema je politicka, a ne sportska, inace bi bila na podforumu sport.kakavdanakneiskustvu wrote:
Znas sta, nastavi diskusiju sa Bodkinom, siguran sam da imate mnogo toga zajednickog.
-
kakavdanakneiskustvu
#364 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.
ne ali si rekao da nemas nista protiv onih koji su odrasli ili rodjeni tamo a sta tek sa ovima koji nisu ni rodjeni ni odrasli u sloveniji a ipak za njih igrali?seln wrote:Jesam li ih mozda opravdavao?kakavdanakneiskustvu wrote:
- seln
#365 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.
Isti soj kao i ovi "maticari".kakavdanakneiskustvu wrote:ne ali si rekao da nemas nista protiv onih koji su odrasli ili rodjeni tamo a sta tek sa ovima koji nisu ni rodjeni ni odrasli u sloveniji a ipak za njih igrali?seln wrote: Jesam li ih mozda opravdavao?
-
kakavdanakneiskustvu
#366 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.
seln wrote:Isti soj kao i ovi "maticari".kakavdanakneiskustvu wrote:ne ali si rekao da nemas nista protiv onih koji su odrasli ili rodjeni tamo a sta tek sa ovima koji nisu ni rodjeni ni odrasli u sloveniji a ipak za njih igrali?seln wrote: Jesam li ih mozda opravdavao?
Jos gori
-
Bodkin
#367 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.
Ali zato srbi i hrvati igraju iz tudjih razloga.Gojeni H wrote:Jesu li ovo retoricka pitanja? Vec si rekao isto ono sto smo @seln i ja rekli - Srbi i Hrvati, ako mogu, idu igrati za Srbiju i Hrvatsku. \Bodkin wrote:
Prica vam je glupa samo tako. Onaj ko odraste u bl ili mostaru ce normalno odabrati sr/hr. Onaj ko kdradte u sarajevu u tuzli vjerovatno ne.
Nesto se nisam nagledao zvijezda iz Sandzaka pa mi je tesko komentarisati.
Ljudi iz Evrope koji igraju za BiH igraju iz svojih razloga. Jedni, zato sto ih srce vuce. Drugi, zato sto ih zemlja u kojoj stanuju/igraju nije pozvala i vjerovatno ih nikada nece pozvati. Zelim da vjerujem da su drugi u manjini.
Imas ih masu koje je zvala reprezentacija ali su se odlucili za bih.
Sto se tice zvijezda iz sandzaka, nista sacekacemo da se rodi jedna pa da ti osudis.
I sta bi sa igracima koji su uzeli slo papire i igraju za sloveniju? Rizvic ili preldzic. Ili djedovic koji je uzeo njemacke papire pa vise nece igrati za bih. Ili igraci koji se uopste ne odazovu pozivu u reprezentaciju tipa nurkic.
Kako rekoh, glupa nacionalisticka prica
-
kakavdanakneiskustvu
#368 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.
Jooj, argumenta i kurca...seln wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:Ne, to govori koliko su neki sportisti poznati. I tema je politicka, a ne sportska, inace bi bila na podforumu sport.seln wrote:
Znas sta, nastavi diskusiju sa Bodkinom, siguran sam da imate mnogo toga zajednickog.[/quote]
Pa prvi si spomenuo da je tema za nekog drugog pdf
- Gojeni H
#369 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.
Covjek te pita da navedes ime samo jednog kojeg su zvale Srbija ili Hrvatska. Tvoj odgovor - Imas ih masu koje je zvala reprezentacija ali su se odlucili za BiH. Mislim, stvarno ...Bodkin wrote: Ali zato srbi i hrvati igraju iz tudjih razloga.
Sto se tice zvijezda iz sandzaka, nista sacekacemo da se rodi jedna pa da ti osudis.
I sta bi sa igracima koji su uzeli slo papire i igraju za sloveniju? Rizvic ili preldzic. Ili djedovic koji je uzeo njemacke papire pa vise nece igrati za bih. Ili igraci koji se uopste ne odazovu pozivu u reprezentaciju tipa nurkic.
Za ljude koji su uzeli SLO papire i igraju za SLoveniju sam vec komentarisao, ... smiri se i citaj malo.
Odgovor je bio da u konkretnom slucaju razmislajm o tezi po kojoj je jedna od tajni nacionalni naboj.
Opet nesto iskonsko, gorstacko u meni mi govori: "ni muda, ni obraza".
-
kakavdanakneiskustvu
#370 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.
Gojeni H wrote:Covjek te pita da navedes ime samo jednog kojeg su zvale Srbija ili Hrvatska. Tvoj odgovor - Imas ih masu koje je zvala reprezentacija ali su se odlucili za BiH. Mislim, stvarno ...Bodkin wrote: Ali zato srbi i hrvati igraju iz tudjih razloga.
Za ljude koji su uzeli SLO papire i igraju za SLoveniju sam vec komentarisao, ... smiri se i citaj malo.
Odgovor je bio da u konkretnom slucaju razmislajm o tezi po kojoj je jedna od tajni nacionalni naboj.
Opet nesto iskonsko, gorstacko u meni mi govori: "ni muda, ni obraza".
Gordan firic
- Gojeni H
#371 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.
Hvala. Ima li vise neko osim cijenjenog patriote Firica, oko cijeg smo se identiteta neki i sjebali.kakavdanakneiskustvu wrote: Gordan firic
-
kakavdanakneiskustvu
#372 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.
Gojeni H wrote:Hvala. Ima li vise neko osim cijenjenog patriote Firica, oko cijeg smo se identiteta neki i sjebali.kakavdanakneiskustvu wrote: Gordan firic
Barisa krasic vjerovatno
-
dimitrov
#373 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.
Marko Topic
- seln
#374 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.
Provjereno (molim izvor) ili opet "ima ih masa"?
p.s. Odgovara uz temu
p.s. Odgovara uz temu
Mi svi živimo na Balkanu i košarka je najadekvatniji sport za naš karakter. Ona je sport vica, podvale, ono “gledam levo, dajem desno”, tu ima šarma, šale, zezanja. Čim ustanemo, moramo smisliti neku podvalu jer tako smo odgojeni. Aleksandar Saša Đorđević, selektor Srbije
- apsidejzi
#375 Re: Tajna sportskih uspjeha kod susjeda.
Zapitaj se: Sta bih ja uradio da imam solidne ili mozda cak i odlicne rezultate ali ne dobijam poziv u repku (bilo koji sport) zato sto nema mjesta od babinih sinova i rodjaka dok mi istovremeno zvoni telefon a na drugoj strani menadzer iz Slovenije... zove me da dodjem u kamp na pripreme?
Odgovori na ovo i razumjeces odgovor na pitanje iz naslova teme!
Odgovori na ovo i razumjeces odgovor na pitanje iz naslova teme!