exMixer Chipas House Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
insomnia78

#351 Re: Mixer House Sarajevo

Post by insomnia78 »

HAVANA wrote:
insomnia78 wrote:I ja isto. Eno u autu trenutno Pink Floyd, Metallica, Beogradski sindikat, mix najgore dzigeretine i djecije pjesmice na Francuskom.
Ako dje ovu sretnes,ja bi nju ozenio rado... :D

A jednom kad dodjem,ces me vodis na ovo :D

:thumbup:
HAVANA

#352 Re: Mixer House Sarajevo

Post by HAVANA »

insomnia78 wrote:
jao_situacije wrote:
insomnia78 wrote:I ja isto. Eno u autu trenutno Pink Floyd, Metallica, Beogradski sindikat, mix najgore dzigeretine i djecije pjesmice na Francuskom.
jel se nekad zajebeš pa djeci pustiš cajke umjesto pjesmica :mrgreen:
Normala
:lol: Zapjevaj im placi mala placi,osto sam na raci ...Jaooo tataaaa. :lol:
insomnia78

#353 Re: Mixer House Sarajevo

Post by insomnia78 »

hahaha
almir_tz

#354 Re: Mixer House Sarajevo

Post by almir_tz »

Zato nam je kako nam je.
Uživamo u svojim odronima.
Vi ste ti, FGR, nosioci svog raspada
društva u kojem jesmo.
Na van urbano samo urbano, a u autu može Džej i
BS.
A onda dođu izbori i FGR, logično, u svojoj raspolućenosti glasa za desnicu.

Živjeli i nadalje nas unazadovali, parazitići malecki!<3
HAVANA

#355 Re: Mixer House Sarajevo

Post by HAVANA »

Nisi ti dobre glave.
zomri

#356 Re: Mixer House Sarajevo

Post by zomri »

Image
HAVANA

#357 Re: Mixer House Sarajevo

Post by HAVANA »

A ko mu je BS?
HAVANA

#358 Re: Mixer House Sarajevo

Post by HAVANA »

Znaam :lol: Branka Sovrlic.Jel se tako zove ona naka?
HAVANA

#359 Re: Mixer House Sarajevo

Post by HAVANA »

Nego da se vratimo na mixer.Super im bi ona nedelja sa cukama.Odmori covjek mozak...
insomnia78

#360 Re: Mixer House Sarajevo

Post by insomnia78 »

HAVANA wrote:Nego da se vratimo na mixer.Super im bi ona nedelja sa cukama.Odmori covjek mozak...
Sto jes, jes
Image
Edin H.

#361 Re: Mixer House Sarajevo

Post by Edin H. »

HAVANA wrote:Znaam :lol: Branka Sovrlic.Jel se tako zove ona naka?
:izet:

jao_situacije

#362 Re: Mixer House Sarajevo

Post by jao_situacije »

HAVANA wrote:Nisi ti dobre glave.
kratak je put od džeja do desnica :mrgreen:
Edin H.

#363 Re: Mixer House Sarajevo

Post by Edin H. »

jao_situacije wrote:
HAVANA wrote:Nisi ti dobre glave.
kratak je put od džeja do desnica :mrgreen:
Da li si probao drogu?
- Odrasti na asfaltu, a ne probati drogu bilo je nemoguće. Ne volim sintetiku, a heroin nikad nisam uzeo. Vutra mi se ne dopada. Samo „eskobar“ i „al paćino“, i to povremeno. Ne znam ko to nije probao.

Kakva je osećaj?
- Kada uzmeš crtu ili dve, popravi ti se raspoloženje. Ne znam kako je kada smrčeš ceo dan. Nisam taj tip. Kako se kaže, koka nije gudra (smeh).

:D

http://www.kurir.rs/stars/1831695/dzej- ... kad-heroin
HAVANA

#364 Re: Mixer House Sarajevo

Post by HAVANA »

Frajer ima najbolje balade,a one druge ko da je na tripu pjevo... :lol:
JThomas

#365 Re: Mixer House Sarajevo

Post by JThomas »

njemu ten posvijetlio od bijelog...ne može više da priča, a ne da pjeva od droge i alkohola.
Better Man

#366 Re: Mixer House Sarajevo

Post by Better Man »

Totalno sam operisan od bilo kakve vrste narodne muzike, kao i muzičkog kičeraja. To kod mene ni pod razno ne može proći.
almir_tz

#367 Re: Mixer House Sarajevo

Post by almir_tz »

Better Man wrote:Totalno sam operisan od bilo kakve vrste narodne muzike, kao i muzičkog kičeraja. To kod mene ni pod razno ne može proći.
Moj čovjek. Nisi džaba Better man.
HAVANA

#368 Re: Mixer House Sarajevo

Post by HAVANA »

Better Man wrote:Totalno sam operisan od bilo kakve vrste narodne muzike, kao i muzičkog kičeraja. To kod mene ni pod razno ne može proći.
Ok.Kako definises narodnu muziku,sta ti je narodna muzika,koja je to sto valja ili ne valja?Ili nista ne valja?Jel gledas izvodjaca,izgled,porijeklo ili slusas muziku?Iz cega je sve nastalo i otkud uopste muzika?Ako covjek ima 300 idiotskih pjesama i 3 dobre pjesme,hoces li reci da su te 3 odlicne, ili ces i dalje furati urbanog i modernog slusatelja?Postoji li ijedan vrhunski muzicar da je izjavio da apsolutno ne postoji nista dobro u narodnoj muzici,bilo kojoj?Jesi vidio ikad stranca koji rijec naseg ne zna a slusa koncert sevdalinke suznih ociju?Ili mene,petog,desetog ...kad slusam cigansku naku rusku...veze ja nemam o cemu al me pogodila pravo,ili vani ulicne svirace,oni ko indijanci naki,puse u ono nesta njih 5...da se istopis...Kad probudi neku emociju.To je muzika.U svakoj se moze probrati nesto lijepo.Ko tvrdi drugacije ,veze sa muzikom nema.A sa sviranjem pogotovo.Mozda on i zna svirati ali je plitak...Mada ,ja jos ne sretoh dobrog muzicara tako uskih i iskljucivih shvatanja.
almir_tz

#369 Re: Mixer House Sarajevo

Post by almir_tz »

Jedno je turbo-folk, a drugo narodna muzika.
Ovdje je bez daljnjeg bolji čovjek ciljao na turbo-folk.
HAVANA

#370 Re: Mixer House Sarajevo

Post by HAVANA »

Turbo folk nije muzika,to je vise nacin zivota,kako ja to vidim...To sto oni usput nesta tandrcu,to je nako,doslo im... :lol: To nazvati muzikom je uvreda...
almir_tz

#371 Re: Mixer House Sarajevo

Post by almir_tz »

HAVANA wrote:Turbo folk nije muzika,to je vise nacin zivota,kako ja to vidim...To sto oni usput nesta tandrcu,to je nako,doslo im... :lol: To nazvati muzikom je uvreda...
I evo ga. Sad si sam sebe doveo u kontradikciju. Kakav je tvoj način života u trenutku kad slušaš Džeja?
DaysleepeR

#372 Re: Mixer House Sarajevo

Post by DaysleepeR »

prosto ne mogu da vjerujem da ljudi čiji mozak može slušati cinci linci seljakluke imaju obraza da se javljaju u diskusije o muzici

ima tema poljoprivrednih, šumarskih, o politici, religiji, to je za vas, očigledno ukusa za muziku nemate
JThomas

#373 Re: Mixer House Sarajevo

Post by JThomas »

jeste l' se to nasekirali?
rizibizi

#374 Re: Mixer House Sarajevo

Post by rizibizi »

Jao mixeraja, molimo gosti da ne diraju pevacicino dupe s masni prsti. :D Samo vi nastavite ja uletio ko cipiripi.
HAVANA

#375 Re: Mixer House Sarajevo

Post by HAVANA »

almir_tz wrote:
HAVANA wrote:Turbo folk nije muzika,to je vise nacin zivota,kako ja to vidim...To sto oni usput nesta tandrcu,to je nako,doslo im... :lol: To nazvati muzikom je uvreda...
I evo ga. Sad si sam sebe doveo u kontradikciju. Kakav je tvoj način života u trenutku kad slušaš Džeja?
Nadji mi zamjerku i elemente turbo folka na recimo onoj baladi od dzeja koja je u mom postu...? Ili od spomenara,cigana ivanovica...

Ponovicu svoj post,a vi mi postavite to sto vi smatrate dobrom muzikom,nebitno kojom ,izmjesajte svega...
HAVANA wrote:
Ok.Kako definises narodnu muziku,sta ti je narodna muzika,koja je to sto valja ili ne valja?Ili nista ne valja?Jel gledas izvodjaca,izgled,porijeklo ili slusas muziku?Iz cega je sve nastalo i otkud uopste muzika?Ako covjek ima 300 idiotskih pjesama i 3 dobre pjesme,hoces li reci da su te 3 odlicne, ili ces i dalje furati urbanog i modernog slusatelja?Postoji li ijedan vrhunski muzicar da je izjavio da apsolutno ne postoji nista dobro u narodnoj muzici,bilo kojoj?Jesi vidio ikad stranca koji rijec naseg ne zna a slusa koncert sevdalinke suznih ociju?Ili mene,petog,desetog ...kad slusam cigansku naku rusku...veze ja nemam o cemu al me pogodila pravo,ili vani ulicne svirace,oni ko indijanci naki,puse u ono nesta njih 5...da se istopis...Kad probudi neku emociju.To je muzika.U svakoj se moze probrati nesto lijepo.Ko tvrdi drugacije ,veze sa muzikom nema.A sa sviranjem pogotovo.Mozda on i zna svirati ali je plitak...Mada ,ja jos ne sretoh dobrog muzicara tako uskih i iskljucivih shvatanja.
Post Reply