Dijaspora Summer 2017

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
SaraFina

#351 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by SaraFina »

Tomahawk11 wrote:
SaraFina wrote:

Spreča fura kabriolete samo i oldTaJmEre :D
Image
Ne smiješ fotke s instagrama na forumu objavljivati tudje! Briši! A i ja ću kvotanje.
Tomahawk11
Globalni moderator

#352 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by Tomahawk11 »

Fudo387 wrote:Glavna turisticka atrakcija je sudzuk.
Jastaradi.
A pun Zeljo1, Zeljo2.
I oba Zmaja.
madner

#353 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by madner »

Meteor dok naraste ce upoznati ljude koji su ovdje svojom odlukom. :D
Trebam te

#354 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by Trebam te »

meteorit135531 wrote:
realna do boli wrote:Ovo je otislo predaleko..
Prvo nas podijele na Bosnjake, Srbe, Hrvate i ostale... pa na one koji su ostali..i na one koji su otisli/protjerani u ratu...pa na one koji su otisli prije rata..u ratu..ili poslije rata...pa na one..koji su "doslje" u nekom gradu u BiH (iz bilo kojeg razloga) pa na one sto imaju posao i one koji nemaju..pa na one kojima neko radi vani ili ne..pa na ona papane u zgradi i gospodu u zgradi..pa na dijasporu i one koji su u BiH...na pusace i ne pusace...papane sa autima..napucanim ili golfom 2....koji piju i koji ne piju...na one koji rade na budzetu ili su "obicni" radnici..na one koji su u razlicitim strankama...na one koji idu u komsiluk na more i one koji nigdje neidu..ili idu na Havaje..ima li jos nesto....i uvijek ima razloga za suplju pricu.
Mi smo ustvari..tracare tudzih zivota...eto i ja...
Uredu. Niko nije ljubomoran na uspjeh drugih ljudi. Kažu da će ti u Bosni sve oprostiti, osim uspjeha. I nitko nije trčara koja se bavi tuđim životima , već obični posmatrac pojava u trulom BH društvu. I sve je uglavnom tacno sto si opisala, ali takav nam je mentalitet , jbg.
Čovjek može otici sa Balkana, ali Balkan iz njega ne može nikad.
Ja samo kažem da dijaspora uglavnom dolazi da liječi svoje komplekse ovdje i da se dokaže "lokalcima" da su nešto.
Jer sve ovo što rade unazad koliko već dolaze u BiH na odmor ukazuje na to da žele da pokažu da su uspjeli.
Ja njihov odmor posmatram kao trku i takmičenje da budu bolji i uspješniji od "domaćih".
Ako se pazari neki stan u novogradnji, onda je odmor imao smisla.
Naravno , sve ovo niko njima ne može osporiti , kao što ni meni niko ne može osporiti pravo na moj zaključak, izveden iz njihovog obrasca ponašanja. I mogu da se ponašaju i kurce koliko hoće i kome hoće , sve dok to ne krši zakone ove države.
I mnogi će reći da sve ovo što je napisano za naše ljude nije istina , ali jeste i to je činjenica. To znam i ja i ti , i svi ljudi koji dolaze sa ovog podneblja jer je naš mentalitet jednostavno takav i tu nema velikih promjena , čast izuzecima kojih je jako , jako malo.

Pises gluposti :skoljka:
Tomahawk11
Globalni moderator

#355 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by Tomahawk11 »

SaraFina wrote:
Ne smiješ fotke s instagrama na forumu objavljivati tudje! Briši! A i ja ću kvotanje.
Eto.
Fudo387

#356 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by Fudo387 »

Tomahawk11 wrote:
Jastaradi.
A pun Zeljo1, Zeljo2.
I oba Zmaja.
Ma jok to, nista, nula bodova.
Pored mene sjedio Svabo u avionu, kaze maksuz dolazi samo zbog sudzuka.
Puna mu ona mala torba.
meteorit135531

#357 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by meteorit135531 »

ultima_palabra wrote:
meteorit135531 wrote:Valjda je vama jasno da ne postoji nijedan normalan čovjek koji bi da na stolu ima ponuđene dvije opcije :

Da živi i radi tamo gdje živi dijaspora , ili da zivi i radi u BIH, da bi odabrao ovo drugo.
Ograničenost - level špajz.
Izvini , nisam u pravu. Ako bi imao 16 000 maraka , i ako bih imao krticu u komandnom lancu SDA stranke sa kojom bih mogao pazariti posao u na šalteru BH Telecoma, za utvrđena mjesečna primanja od 1700 KM, + topli obrok u dnevnom iznosu od 15 KM; + efektivno radno vrijeme od 10 ujutro do pola 2 popodne , dok bih ostatak radnog vremena proveo u koketiranju sa dekolteiziranom radnom kolegicom intenzivno razmišljajući kako da joj pocjepam mrezaste čarape i polizem stikle, na što bi ona nedvojbeno pristala jer je bahatija i bezobraznija od mene..

kad se i ona već mogla karati sa šefom stranacke centrale u zamjenu za ugovor na neodređeno gdje su precizirani sve odredbe zakona o radu koji joj obezbjedjuju sva radnička prava..

Pošto to sve nemam , mislim da je logičnije da idem(o) na Zapad, zar ne?
Ili da ostanemo još dvadesetak godina skupljajući staž na birou i drkajuci na salteruse BH Telekoma i Elektroprivrede?
Tomahawk11
Globalni moderator

#358 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by Tomahawk11 »

Fudo387 wrote:
Tomahawk11 wrote:
Jastaradi.
A pun Zeljo1, Zeljo2.
I oba Zmaja.
Ma jok to, nista, nula bodova.
Pored mene sjedio Svabo u avionu, kaze maksuz dolazi samo zbog sudzuka.
Puna mu ona mala torba.
Drugo je Svabo.
Nije on tema ove emisije.
ultima_palabra

#359 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by ultima_palabra »

SaraFina wrote:
ultima_palabra wrote:
meteorit135531 wrote:Valjda je vama jasno da ne postoji nijedan normalan čovjek koji bi da na stolu ima ponuđene dvije opcije :

Da živi i radi tamo gdje živi dijaspora , ili da zivi i radi u BIH, da bi odabrao ovo drugo.
Ograničenost - level špajz.
Visoko, opssss Travnik ti si meni blizak po političkim svjetonazorima :D i manijak??? Što te privlači kod žena? :D
Politički svjetonazori su precijenjeni :D Svašta nešto me privlači, ali zapikala me je jedna ex-dijasporka :zoka:
SaraFina

#360 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by SaraFina »

Fudo pobogu šta uradi USA oder tebe! Znala sam da se zalažeš za seksualne slobode i istospolne bračne zajednice. .. No od kad si izašao iz ormara bolan? :D
Fudo387

#361 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by Fudo387 »

SaraFina wrote:
Fudo pobogu šta uradi USA oder tebe! Znala sam da se zalažeš za seksualne slobode i istospolne bračne zajednice. .. No od kad si izašao iz ormara bolan? :D
Ovo ti meni radis ne bi li me nagovorila da ti nesta lanem pa da ban fasujem, je li? :D
SaraFina

#362 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by SaraFina »

ultima_palabra wrote:
SaraFina wrote:
Visoko, opssss Travnik ti si meni blizak po političkim svjetonazorima :D i manijak??? Što te privlači kod žena? :D
Politički svjetonazori su precijenjeni :D Svašta nešto me privlači, ali zapikala me je jedna ex-dijasporka :zoka:
Nesreća :( moja!

Taman sam kontala vikendica na Vlašiću. Sir i kajmak. Ćevapiiiiii kod Harija. Eh živote :(
seln

#363 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by seln »

meteorit135531 wrote:dok bih ostatak radnog vremena proveo u koketiranju sa dekolteiziranom radnom kolegicom intenzivno razmišljajući kako da joj pocjepam mrezaste čarape i polizem stikle, na što bi ona nedvojbeno pristala jer je bahatija i bezobraznija od mene..

kad se i ona već mogla karati sa šefom stranacke centrale u zamjenu za ugovor na neodređeno gdje su precizirani sve odredbe zakona o radu koji joj obezbjedjuju sva radnička prava..
Imamo objasnjenje za ovu silnu mizantropiju.... jednostavno, tip nije dobio svoj dio picke.
SaraFina

#364 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by SaraFina »

Fudo387 wrote:
SaraFina wrote:
Ovo ti meni radis ne bi li me nagovorila da ti nesta lanem pa da ban fasujem, je li? :D
Jokkkkk! Tebe mi!
SaraFina

#365 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by SaraFina »

seln wrote:
meteorit135531 wrote:dok bih ostatak radnog vremena proveo u koketiranju sa dekolteiziranom radnom kolegicom intenzivno razmišljajući kako da joj pocjepam mrezaste čarape i polizem stikle, na što bi ona nedvojbeno pristala jer je bahatija i bezobraznija od mene..

Imamo objasnjenje za ovu silnu mizantropiju.... jednostavno, tip nije dobio svoj dio picke.
Ni dijasporke ni domaće ga ne šljive 1%. Depresija :D
nema me tamo

#366 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by nema me tamo »

seln wrote:

Pa jebi ga ne mozes biti pametan i imati svoj dio pičke..

Da je glup on bi dobio svoj dio pičke. :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#367 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by Tomahawk11 »

nema me tamo wrote:

Bogme odlikasi vodaju impozante primjerke, pa ti vidi....
realna do boli

#368 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by realna do boli »

Haj fino..hajd kulturno..nece..
Znate koda nas u...
BiH.
Ljudi imaju svoje stanove gdje mozes biti svoj na svom..imaju kuce..neke i sa bazenom..imaju vikendice neko na planini..neko na moru....u mojoj zgradi pola ih ima po dva auta...vlasnici su..zubnih ambulanti..frizerskih salona..kafica..restorana.. advokatskih radnji... IT servisa..ugradzuju posljednju tehniku..bilo koju..imaju solarne ploce na kucama..etno sela..soping centare..velike prehrambene lanace..vlasnici su benzinskih pumpi..privatnih zdravstvenih ustanova..auto salona..motela, hotela, hostela...usluznih radnji svih vrsta..malih fabrika za proizvodnju svega i svacega..dusa nam raditi u fuseraju..raditi na crno..vise zaradimo..nedamo drzavi..ko je hebe :D ..i nisu svi lopovi
Kod nas u..
BiH
Djeca imaju kompjutere..mobitele..igraju igrice na konzolama PS4..idu na balet..bave se sportom..ljudi idu u teretane..voze bicikle ..motore..idu na kurseve stranih jezika
..kampuju..planinare..putuju po svijetu..jer im je ceif...aksamluce..okrecu janjad zbog hiljadu razloga...i kao svuda u svijetu ima ih koji mogu i koji ne mogu . Samo nam dusa kukat.
Tacka.
meteorit135531

#369 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by meteorit135531 »

SaraFina wrote:
seln wrote:

U ovom mom tekstu vam je objašnjeno kako država BIH funkcionise, na kakvim svjetonazorima i temeljima počiva i sta se od vas očekuje da bi dobili dio picke i da bi bili dio sistema i kako bi uspjeli.
Morate biti barem malo pametni i uočljivi da bi shvatili o čemu je riječ. Nije picka sve što ima procjep među nogama..
Utoliko još bolje, ako vam se Bosna toliko sviđa , slobodni ste da se vratite u nju i da pustite korijenje i da živite bosanski san. Bojim se da bi vam ruta putovanja se svodila na relaciju javljanje na biro - kuća.
Ali eto , kad budem dijaspora istim ću intenzitetom pljuvati na Bosnu kao sto to činim već dugo.
Osim kad donesem hrpu para iz dojclanda i moćno svapsko auto , jer želim u maniru pravog dijasporasa..

Želim jednostavno da se kurcim. Ne može to da se maskira, koliko god se ja trudio.
nema me tamo

#370 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by nema me tamo »

Tomahawk11 wrote:
nema me tamo wrote:

Bogme odlikasi vodaju impozante primjerke, pa ti vidi....

A naravno..
Isto kao što imaš bijelo i crno govno :D

Samo što u vecini slucajeva ovi drugi preuzimaju primat zar ne? :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#371 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by Tomahawk11 »

Ne znam.
Nema pravila, nema me tamo.

meteorit, mani suplje, nego zavezljaj na ledja i preko grane.
nema me tamo

#372 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by nema me tamo »

A ima pravila uvijek ako stojiš u mjestu uvijek ces biti donji to ti je glavno pravilo koje trebaš znati.
SaraFina

#373 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by SaraFina »

meteorit135531 wrote:
SaraFina wrote:
U ovom mom tekstu vam je objašnjeno kako država BIH funkcionise, na kakvim svjetonazorima i temeljima počiva i sta se od vas očekuje da bi dobili dio picke i da bi bili dio sistema i kako bi uspjeli.
Morate biti barem malo pametni i uočljivi da bi shvatili o čemu je riječ. Nije picka sve što ima procjep među nogama..
Utoliko još bolje, ako vam se Bosna toliko sviđa , slobodni ste da se vratite u nju i da pustite korijenje i da živite bosanski san. Bojim se da bi vam ruta putovanja se svodila na relaciju javljanje na biro - kuća.
Ali eto , kad budem dijaspora istim ću intenzitetom pljuvati na Bosnu kao sto to činim već dugo.
Osim kad donesem hrpu para iz dojclanda i moćno svapsko auto , jer želim u maniru pravog dijasporasa..

Želim jednostavno da se kurcim. Ne može to da se maskira, koliko god se ja trudio.
https://m.youtube.com/watch?v=l4hVHGJfyBk

Kad ciljaš na procjep, ciljaj jarane nešto što možeš "pogoditi" u tome je bit. Nemoj se predcjenjivati.
Tomahawk11
Globalni moderator

#374 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by Tomahawk11 »

nema me tamo wrote:A ima pravila uvijek ako stojiš u mjestu uvijek ces biti donji to ti je glavno pravilo koje trebaš znati.
To je nesto drugo.
Lezi u stanu mjesec dana, niko nece doci po tebe.
Mozes i umrijeti.
Zivot svejedno ide dalje.
SaraFina

#375 Re: Dijaspora Summer 2017

Post by SaraFina »

Tomahawk11 wrote:
nema me tamo wrote:A ima pravila uvijek ako stojiš u mjestu uvijek ces biti donji to ti je glavno pravilo koje trebaš znati.
To je nesto drugo.
Lezi u stanu mjesec dana, niko nece doci po tebe.
Mozes i umrijeti.
Zivot svejedno ide dalje.
Ja sam sa 15 bila ovako depresivna ko meteorit. Zaljubila se u Ivicu Vastića smrtno :D
Locked