Sunce tuđeg neba...
- hrle1976
#351 Re: Sunce tuđeg neba...
Doticna je rekla da bi nasi samo da izadju iz Bih po zapadu postajali milioneri koliko su snalazljivi. A ja sam samo upita pa ima ih dosta pa sto reko nisu do sada postali? Nema tu nista crno. Ako se tako lagano postaje milioner onda bar ima nasih 10% u Kanadi milionera, ima li? Ja samo pitam. Vecian je obicna radna i srednja klasa ali to niej nista lose ili negativno. Super je uglavnomja napisal, kupis kucu u SveCkoj negdje bogu za ledjima u nakoj vukojebini, svak ce reci wooow, hajd kupi isto kucu u bosni u sumi pa da cujes sta ce ti reci. Kako mislis napredovati u zivotu ako uvjek mislis da je trava zelenija kod susjeda? Mozda se ja duboko varam ali meni tako sva pirca kad sam u SA ispadne. Imam prijatelja zivi u SA, ima super primanje za Bih standardte skoro 2.000 maraka. Osiguran psoao, ma jedino da spali zgradu moze ostati bez posla. I opet. Nnjemu nista ne valja u SA. Nista mu ne valja u Bih. Bio jednom kdo mene prije nekoliko godina u Prahi na 14 dana. Nije mu bilo kako je ocekivo. Blage nemam sta je ocekivo. Kao domacin se malo sojecao kao da nisam sta zaboravio. I jednom ga ja u titovoj ulici, reko sta bi ti htjeo da u SA ima prije nego sto bi to valjalo. Pa pocne nabrajati brdo scena i nekih americkih filmova. On bi jos malo htjeo da zene hodaju u bikinijima u po grada.
hoce pizza dostavu na americki nacin
hoce burger king kaze macdonalds je za papke
ja sam plako od smjeha a imam mu godina , tad mu bilo 37 godina.
- exliberal-ex
#352 Re: Sunce tuđeg neba...
Neisplati se raspravljat...ja se odjavljujem sa ove teme
- hrle1976
#353 Re: Sunce tuđeg neba...
Posteno se ismija oh idu suze na oci.tandmand wrote:Ima li iko da nam opiše život nezaposlenih bosanaca u Danskoj, iz prespektive Charlesa Bukowskog? Dosta nam je ovih izvještaja iz papuča i pidžame.
- Rockefeller
#354 Re: Sunce tuđeg neba...
Imas par ljudi, u Berlinu znam dvoje. 
- hrle1976
#355 Re: Sunce tuđeg neba...
Neka ima domacinstava takvih = 1.000 ljudi sve, u dojclandiji opet to nije niti 1% medju nasima.
- Rockefeller
#356 Re: Sunce tuđeg neba...
Dosta.hrle1976 wrote:Neka ima domacinstava takvih = 1.000 ljudi sve, u dojclandiji opet to nije niti 1% medju nasima.
- Bluemore
#357 Re: Sunce tuđeg neba...
pa prvi ti si uspjesan, sjecas se pricao si namhrle1976 wrote:Pa kad je tako da bi nasi po zapadu postajali milioneri onda sto ovi koji su vec vani nisu milioneri?
nije valjda da sad ne vjerujes sam sebi
- hrle1976
#358 Re: Sunce tuđeg neba...
Znam ja vrlo dobro sta pisem, samo ti mislis da si neka zvjer.Bluemore wrote:pa prvi ti si uspjesan, sjecas se pricao si namhrle1976 wrote:Pa kad je tako da bi nasi po zapadu postajali milioneri onda sto ovi koji su vec vani nisu milioneri?![]()
nije valjda da sad ne vjerujes sam sebi
Nisam o sebi pisao vec o drugima. Moj uspjeh nikako ne moye biti i svacij uspjeh.
Ja odgovorno tvrdim da niti 2% nasih po zapadu nije iznad srednje klase. To se na svakom cosku moze vidjeti. Mocno auto na leasing nije uspjeh vec biti poprilicno naivan i ...
Prosetaj malo Njemackom pa vidi gdje sve nasi zive u velikom stilu.
-
moonca
#359 Re: Sunce tuđeg neba...
E , nije bas tako. Ja leasing auto, jer ga skidam od poreza, sta je tu lose. Nov, nema majstora, ali ima ogranicen prelaz km.
- Bluemore
#360 Re: Sunce tuđeg neba...
ja ovom zvizu sve vjerujem, pametna je to i nacitana glavamoonca wrote:![]()
E , nije bas tako. Ja leasing auto, jer ga skidam od poreza, sta je tu lose. Nov, nema majstora, ali ima ogranicen prelaz km.
ne bi dzabe imao tih klonova po klixu i slicno
sve covjek stigne
-
moonca
#361 Re: Sunce tuđeg neba...
Bluemore wrote:ja ovom zvizu sve vjerujem, pametna je to i nacitana glavamoonca wrote:![]()
E , nije bas tako. Ja leasing auto, jer ga skidam od poreza, sta je tu lose. Nov, nema majstora, ali ima ogranicen prelaz km.![]()
sve covjek stigne
Dugo je na klixu-jel jos uvijek?
Dok sam ga citala, hej, tako je uglavnom. Mozda se negdje salio , okretao, ali sada toliko nas je vani, da zbilja svaka informancija moze da se provjeri.
- Bluemore
#362 Re: Sunce tuđeg neba...
on je posvuda, i sve ali bas sve znamoonca wrote:Bluemore wrote:ja ovom zvizu sve vjerujem, pametna je to i nacitana glavamoonca wrote:![]()
E , nije bas tako. Ja leasing auto, jer ga skidam od poreza, sta je tu lose. Nov, nema majstora, ali ima ogranicen prelaz km.![]()
sve covjek stigne![]()
Dugo je na klixu-jel jos uvijek?
Dok sam ga citala, hej, tako je uglavnom. Mozda se negdje salio , okretao, ali sada toliko nas je vani, da zbilja svaka informancija moze da se provjeri.
-
moonca
#363 Re: Sunce tuđeg neba...
Samo je jedan -google- tako da smo svi sada
- Bluemore
#364 Re: Sunce tuđeg neba...
jest ali od njega vise zna samo ovaj hrlemoonca wrote:![]()
Samo je jedan -google- tako da smo svi sada
-
moonca
#365 Re: Sunce tuđeg neba...
Mozda su u rodu nekom
- Bluemore
#366 Re: Sunce tuđeg neba...
ma ko zna, to ne zna ni googlemoonca wrote:![]()
Zna dosta , sto jest jest.
Mozda su u rodu nekomiz iste zemlje.
-
moonca
#367 Re: Sunce tuđeg neba...
Bluemorehrle1976 wrote:Doticna je rekla da bi nasi samo da izadju iz Bih po zapadu postajali milioneri koliko su snalazljivi. A ja sam samo upita pa ima ih dosta pa sto reko nisu do sada postali? Nema tu nista crno. Ako se tako lagano postaje milioner onda bar ima nasih 10% u Kanadi milionera, ima li? Ja samo pitam. Vecian je obicna radna i srednja klasa ali to niej nista lose ili negativno. Super je uglavnomja napisal, kupis kucu u SveCkoj negdje bogu za ledjima u nakoj vukojebini, svak ce reci wooow, hajd kupi isto kucu u bosni u sumi pa da cujes sta ce ti reci. Kako mislis napredovati u zivotu ako uvjek mislis da je trava zelenija kod susjeda? Mozda se ja duboko varam ali meni tako sva pirca kad sam u SA ispadne. Imam prijatelja zivi u SA, ima super primanje za Bih standardte skoro 2.000 maraka. Osiguran psoao, ma jedino da spali zgradu moze ostati bez posla. I opet. Nnjemu nista ne valja u SA. Nista mu ne valja u Bih. Bio jednom kdo mene prije nekoliko godina u Prahi na 14 dana. Nije mu bilo kako je ocekivo. Blage nemam sta je ocekivo. Kao domacin se malo sojecao kao da nisam sta zaboravio. I jednom ga ja u titovoj ulici, reko sta bi ti htjeo da u SA ima prije nego sto bi to valjalo. Pa pocne nabrajati brdo scena i nekih americkih filmova. On bi jos malo htjeo da zene hodaju u bikinijima u po grada.hoce pizza dostavu na americki nacin
![]()
Ne znam sta se smatra bogatim u EU , nekretnine su skuplje nego li u Americi. Ali, nas narod ovdje zivi dobro -mogu slobodno reci da vecina domacinstava gdje dvoje rade imaju pocetnih $60 000 godisnji prihod minimun.
- hrle1976
#368 Re: Sunce tuđeg neba...
Da bi bio na nekoj odskocnoj stepenici moraju dvoje imati bar 4.000 eura netto zaradu. Ovo pricam o Njemackoj, Austriji, Francuskoj. Gore za Skandinaviju sigurno pomnozi sa faktorom 2. U Americi brojne svakodnevne stvari su znatno jeftinije nego u brojnim drzavama unutar EU. Neke drzave u Europi su skupe za svakodnevnice do djavola.moonca wrote:Bluemorehrle1976 wrote:Doticna je rekla da bi nasi samo da izadju iz Bih po zapadu postajali milioneri koliko su snalazljivi. A ja sam samo upita pa ima ih dosta pa sto reko nisu do sada postali? Nema tu nista crno. Ako se tako lagano postaje milioner onda bar ima nasih 10% u Kanadi milionera, ima li? Ja samo pitam. Vecian je obicna radna i srednja klasa ali to niej nista lose ili negativno. Super je uglavnomja napisal, kupis kucu u SveCkoj negdje bogu za ledjima u nakoj vukojebini, svak ce reci wooow, hajd kupi isto kucu u bosni u sumi pa da cujes sta ce ti reci. Kako mislis napredovati u zivotu ako uvjek mislis da je trava zelenija kod susjeda? Mozda se ja duboko varam ali meni tako sva pirca kad sam u SA ispadne. Imam prijatelja zivi u SA, ima super primanje za Bih standardte skoro 2.000 maraka. Osiguran psoao, ma jedino da spali zgradu moze ostati bez posla. I opet. Nnjemu nista ne valja u SA. Nista mu ne valja u Bih. Bio jednom kdo mene prije nekoliko godina u Prahi na 14 dana. Nije mu bilo kako je ocekivo. Blage nemam sta je ocekivo. Kao domacin se malo sojecao kao da nisam sta zaboravio. I jednom ga ja u titovoj ulici, reko sta bi ti htjeo da u SA ima prije nego sto bi to valjalo. Pa pocne nabrajati brdo scena i nekih americkih filmova. On bi jos malo htjeo da zene hodaju u bikinijima u po grada.hoce pizza dostavu na americki nacin
![]()
ovo je istina - mi smo jedan jako nezadovoljan narod. I kada nam dobro ide , suti , ne priznaj urekuti ces.
![]()
Ne znam sta se smatra bogatim u EU , nekretnine su skuplje nego li u Americi. Ali, nas narod ovdje zivi dobro -mogu slobodno reci da vecina domacinstava gdje dvoje rade imaju pocetnih $60 000 godisnji prihod minimun.
-
moonca
#369 Re: Sunce tuđeg neba...
Tacno, imam poznanika dr nauka u Svici - mogu zamisliti koju platu ima -- skoro ce u penziju- nikada nije bio u mogucnosti kupiti kucu. Kaze da je to za njega nemoguce.
U Americi je trenutno poostren kriterij za dobivanje kredita, svejedno- kuce se kupuju kao i auti. Ne smatra se luksuzom niti nekim prestizem.
U Americi je trenutno poostren kriterij za dobivanje kredita, svejedno- kuce se kupuju kao i auti. Ne smatra se luksuzom niti nekim prestizem.
- animals
#370 Re: Sunce tuđeg neba...
leasing mozes odbiti od poreza ako imas firmu..moonca wrote:![]()
i to i jest najpovoljnije za firmase..
za obicnu osobu i nije povoljno..
-
moonca
#371 Re: Sunce tuđeg neba...
animals wrote:leasing mozes odbiti od poreza ako imas firmu..moonca wrote:![]()
hm , poznajem dosta penzionera koji takodje leasing auto ,negdje limit oko $250 mjesecno.
Ipak dobijes nov , nema majstora- doduse treba poloziti neku sumu negdje oko $2000 za manji auto.
- animals
#372 Re: Sunce tuđeg neba...
Pa vidi, leasing moze uzeti svako, od penzionera do radnika..moonca wrote:animals wrote:leasing mozes odbiti od poreza ako imas firmu..moonca wrote:![]()
hm , poznajem dosta penzionera koji takodje leasing auto ,negdje limit oko $250 mjesecno.
Ipak dobijes nov , nema majstora- doduse treba poloziti neku sumu negdje oko $2000 za manji auto.
moze sa uplatom , moze i bez..
ali problem je sto uz ratu, moras i vollkasko osiguranje, placati..
znaci auto 20000 eura..
60 mjeseci, rata, plus puno osiguranje, pa izracunaj kolika je mjesecna rata..
plus servis u ovlastenoj auto kuci, koji je jako skup, pa ako se isplati izvoli..
i jos ogranicena kilometraza..
-
Zoya
#373 Re: Sunce tuđeg neba...
Što prži ovo sunce tuđeg neba.
Srednja klaso, kako vi kuburite?
- animals
#374 Re: Sunce tuđeg neba...
Ja jucer bio na bazenu, ai danas cu mozda, kako mali kaze..Zoya wrote:Što prži ovo sunce tuđeg neba.
iako od sutra stize rashladjenje, pa nema problema vise..
a i ljeto je vec na izmaku
-
moonca
#375 Re: Sunce tuđeg neba...
Code: Select all
60 mjeseci, rata, plus puno osiguranje, pa izracunaj kolika je mjesecna rata..
plus servis u ovlastenoj auto kuci, koji je jako skup, pa ako se isplati izvoli..
i jos ogranicena kilometraza..Kilometraza jeste upitna ona je oko 19 000 km godisnje