Slučaj Dženan Memić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Vjerujete li da je poginuo nakon udara kombija?

Da
91
9%
Ne
915
91%

Total votes: 1006

video

#351 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by video »

Znaci, to je taj hairlija sto voli maltiti zene. :lol: :lol: :lol: :lol:

Btw, ne daj boze nikom ovo sto prozivljavaju Memici.

I da, na kraju,

MensurM

#352 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

sheilak wrote:
Banksy wrote:U međuvremenu,

koristan tekst,

dosad, po raznim prijavama, već desetine Budnjinih predmeta, svi stopirani od strane Dalide Burzić.

http://www.zosradio.ba/contents/12604
pa koji je ovo uzas jbte?

eto validnog razloga da se ova nocna mora od grada i drzave napusti.
Pa znate li vi ko je autor?

http://www.dnevno.ba/vijesti/josip-simi ... ica-56269/

http://www.dnevno.ba/vijesti/josip-simi ... ica-59298/

https://www.e-posavina.com/index.php/th ... orlakovica

Upišite njegovo ime na google i sve će vam se samo kazati.

Iako vjerujem da je ovaj Budnjo nasilnik, tako mi i izgleda.
strong69

#353 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by strong69 »

@MensurM, jesi li ti PR Tuzilastva KS? Vise ti upires sa nekakvim dokazima protiv Memicevih tvrdnji nego Tuzilastvo.
MensurM

#354 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

strong69 wrote:@MensurM, jesi li ti PR Tuzilastva KS? Vise ti upires sa nekakvim dokazima protiv Memicevih tvrdnji nego Tuzilastvo.
Pa nije posao Tužilaštva da demantuje Memiće koji su izrekli 10 laži i 20 neosnovanih optužbi. I sami sebe demantovali 30 puta.
strong69

#355 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by strong69 »

Dobro, pitam samo. Vidim da si presudio.
beobasket

#356 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by beobasket »

Mislim da njegovom caci lakse pada ubistvo nego nesreca. Iskreno receno da ga je neko rokno iz cista mira je mala vjerovatnoca, opet ako je roknut onda mora postojati neki dublji razlog. Razlog za tako nesto opet nije bez posljedice njegovog odnosa do subjekta koji ga je rokno.

Po ovom principu mogla bi svaka porodica ici na ulicu, zauzimati prostor u medijima i traziti pravdu. Razumijem uzasan osjecaj roditelja ali treba ipak biti realan.
lijepa u dusi

#357 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by lijepa u dusi »

Senaid i Muriz jesu familija, dalja. Ali je jasno cije su instrukcije bitnije.

Ignorisite Mutapa na temi, nema druge. Ok je kriticki razmisljat, ali afirmacija teze unatoc mnogim ocitim nepravilnostima je van svake pameti.
MensurM

#358 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

beobasket wrote:Mislim da njegovom caci lakse pada ubistvo nego nesreca. Iskreno receno da ga je neko rokno iz cista mira je mala vjerovatnoca, opet ako je roknut onda mora postojati neki dublji razlog. Razlog za tako nesto opet nije bez posljedice njegovog odnosa do subjekta koji ga je rokno.

Po ovom principu mogla bi svaka porodica ici na ulicu, zauzimati prostor u medijima i traziti pravdu. Razumijem uzasan osjecaj roditelja ali treba ipak biti realan.
Ma da frajer ima neki dokaz, ja bih ga podržao i digao šator ispred kuće ubice ili tužilaštva. Po njegovoj želji.

Al on je do danas promijenio 10 verzija, 5 ubica i svi su mu krivi, osim onih što su priznali nesreću, onih što su pronađeni s kombijem koji je baš tu noć i u to vrijeme prošao Alejom.

Da ne kažem da je jadno ono što rade Dženanovoj djevoci. Otvorili su ovaj profil i blate cijelu familiju. https://www.facebook.com/profile.php?id ... CH&fref=nf
karanana

#359 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by karanana »

A koji bi bio plan budnja da je decko prezivio i da je mogao sam svjedociti?
Sad ce se zavjera prosiriti i na kcus, sebiju i ovu iza nje, da su ga one dokrajcile gore da ne prezivi i ne govori. Sto da ne i to?
Last edited by karanana on 20/06/2017 15:38, edited 1 time in total.
MensurM

#360 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

Memićima je ovo najjači dokaz

Image

Nije riječ o dokazu nego o nepismenosti novinara. Koji je stavio naslov koji ne odgovara Žujinom nalazu.

Code: Select all

"Na te ostale nalaze koje su oni prepravljali ne pristajem. Na prvom nalazu su nabrojane povrede i mogućnost nastalog udarca", dodao je Memić.
Kaže ovo, a prilaže nalaz koji pokazuje da je Žujo naveo "tupo mehaničko oruđe"

Onda Žujo na sudu kaže da nije promijenio iskaz, da se oduvijek koristi izraz "tupo mehaničko oruđe" za vozilo, a Memići ga proglase lažovom, kukavicom i kupljenim vještakom.

Code: Select all

"Žujo je profesionalac, samo je ispao kukavica u ovom slučaju", rekao je Muriz
Da provjerite je li ovo istina treba vam pola minute na internetu.

Image

Ali ne, Memići će i dalje tvrditi i lagati da je frajer promijenio iskaz, da je rekao da je šipkom udaren. Čak tvrde i da je Žujo u nalazu napisao da su povrede nastale u tuči. To naravno nigdje ne piše
Tomahawk11
Globalni moderator

#361 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Tomahawk11 »

MensurM wrote:
Da ne kažem da je jadno ono što rade Dženanovoj djevoci. Otvorili su ovaj profil i blate cijelu familiju. https://www.facebook.com/profile.php?id ... CH&fref=nf
Kad se mogu hapsiti oni sto su dojave prodavali, moze i ovo.
Vrijedjanje, prijetnje....dovoljno materijala da se nadje ko je sta je i onda u haps.
armin071

#362 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by armin071 »

karanana wrote:A koji bi bio plan budnja da je decko prezivio i da je mogao sam svjedociti?
Ma pojeo vuk magarca. Bila tuca, drugi izvukao deblji kraj i to je to. I ja mislim da nisu isli da ga ubiju, ali jebiga babin sin se osiliopa lupio malo jace i tragedija. Ode jedan mlad zivot zbog kurave....
JThomas

#363 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

sud sudi po krivičnom zakonu federacije. ne sudi po probranim rezultatima sa gugla. a taj zakon izričito definiše pojam motornog vozila. on poznaje i termin oruđe na nekoliko mjesta, ali termin motorno vozilo posebno i odvojeno definiše u pojmovniku. i zašto onda motorno vozilo ne nazvati - motornim vozilom?

naročito ako mrzimo teorije zavjere i volimo jednostavnija i zvaničnija objašnjenja.
MensurM

#364 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

JThomas wrote:sud sudi po krivičnom zakonu federacije. ne sudi po probranim rezultatima sa gugla. a taj zakon izričito definiše pojam motornog vozila. on poznaje i termin oruđe na nekoliko mjesta, ali termin motorno vozilo posebno i odvojeno definiše u pojmovniku. i zašto onda motorno vozilo ne nazvati - motornim vozilom?

naročito ako mrzimo teorije zavjere i volimo jednostavnija i zvaničnija objašnjenja.
Image

Zakon kaže ovako.

I Žujo kaže tako.

Zakon i Žujo kažu da si ti neznalica.
JThomas

#365 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

zakonu a ne probranim rezultatima sa gugla.
MensurM

#366 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

JThomas wrote:zakonu a ne probranim rezultatima sa gugla.
Haj ne peglaj. Ako želiš pisat ću svima u Sarajevu koji rade obdukcije pa ću ti poslat odgovore jel se u sudskoj medicini koristi izraz tupo mehaničko oruđe za vozilo.

Ti pametuješ bez ijednog dokaza meni koji sam postavio 20 linkova da je taj izraz u upotrebi. Takvi ste vi teoretičari.
JThomas

#367 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

zašto da idemo u teorije zavjere i motorno vozilo ne nazovemo motornim vozilom?
MensurM

#368 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

JThomas wrote:zašto da idemo u teorije zavjere i motorno vozilo ne nazovemo motornim vozilom?
Jer se u sudskoj medicini koristi drugi izraz. Upišeš na google Sudska medicina tupo mehaničko oruđe i dobiješ odgovor da je to naziv vještaka za vozilo. Nije teško za skontati, vjeruj mi.

Nego tvoja teorija je da je Žujo u prvom nalazu naveo da je Dženan udaren, a onda na sudu rekao da je ustvari tupi mehanički predmet - kombi. Njemu je to palo s Marsa i ne postoje slični primjeri da se vozilo naziva tupim mehaničkim predmetom? Jel to želiš reći?

Ne, istina je da su Memići i njihovi sljedbenici povjerovali naslovu Avaza, a ne nalazu koji je isti bio prvog dana kao što je danas.
JThomas

#369 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by JThomas »

a zakonski izraz iz zakona po kojem se vodi postupak - motorno vozilo - on se ne koristi, on se izbjegava?
Nadzorna_ploca

#370 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Nadzorna_ploca »

Sta je ovo cas automehanike?!
MensurM

#371 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

Nadzorna_ploca wrote:Sta je ovo cas automehanike?!
Pa baš. Nije mi jasno da frajer ne konta i da tvrdi da je čovjek promijenio iskaz, a on iste riječi naveo u prvom iskazu i pred sudom.
MensurM

#372 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

Znači, Budnjo je htio ubiti nekog drugog?

Image

Ja bih se zabrinuo da sam se nekad zakačio s Budnjom, budući da očito nije ostvario cilj.
ovo_malo_duse

#373 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by ovo_malo_duse »

Nista Zujo, nista vjestaci samo Alisu pricepit da progovori. Ona zna sta je bilo. Koja ba Amnezija , tip pao na glavu mjesec bio u komi, dosao sebi svsga se sjeca. Ona ko fol ima amneziju od straha. Ima ali od onoga ko joj je zaprijetio, da ne bila auto nesreca ispjevala bi ona sve sta je bilo ovako amnezija. Sto neko napisa ko ima 2 grama mozga moze skontat da ovo ne stima.
MensurM

#374 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

Image

Gdje je dokaz za ovo?

Mal grad, sve se zna... Mislite da ne bi jedan novinar napisao da je dobio poziv da prestane podržavati Memiće...

Ma hajte molim vas...
MensurM

#375 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by MensurM »

Image

"Nalaz obdukcije je rekao da je usmrćen jednim udarcem metalnom šipkom", kazao nam je jučer Memić...

Ne, nalaz obdukcije je rekao da je usmrćen udarom vozila.
Locked