Deja vuStari_demagog wrote:Gandalf je Adis Arapović lično, pa lik sam sebe nakon ovoga ne može odbraniti, ali ga zato njegov bot srčano brani.
Adis Arapovic
- GandalfSivi
#351 Re: Adis Arapovic
- Nurudin
- Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.
#352 Re: Adis Arapovic
Ja sam to naveo kao argument da priča o 40.000 zaposlenih u zadnje 4 godine nije laž i da postoje jako pozitivni
trendovi , naročito u turizmu.
Također sam već rekao da to nije dovoljno i da nam treba sve to DUPLO da bi se primjetilo u životu prosječnog stanovnika.
Ja sam inače nezaposlen , pa imam vremena da pišem. Pišem jer sam alergičan na šupljatore tipa Arapović ili Hadžiomerović.
Nemam nikakvu korist od toga. Pišem iz principa ako znate šta je to
Također sam već rekao da to nije dovoljno i da nam treba sve to DUPLO da bi se primjetilo u životu prosječnog stanovnika.
Ja sam inače nezaposlen , pa imam vremena da pišem. Pišem jer sam alergičan na šupljatore tipa Arapović ili Hadžiomerović.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#353 Re: Adis Arapovic
tačno.Nurudin wrote: izvini što sam nepismen, nadam se da si me uspio razumjeti .
Ima još vrsta nepismenosti, npr politička nepismenost
tako samo politički nepismenim nije jasno da je Fadil BIC proizvod, za jednokratnu upotrebu. ako laže, priča nedosljedno, nikakva šteta. biće nagrađen da li odlično plaćenim budžetskim mjestom, da li poslovima sa državnim institucijama, nije više ni bitno. sva sranja će se njemu fakturisati, njegovoj gluposti, kratkovidosti. nije SDA, Fadil je.
poslije njega će naći novi kurton i sve nanovo.
- DaffyDuck
#354 Re: Adis Arapovic
Hajmo ovako. Jesi ikad vodio neki posao u BiH?Nurudin wrote:To ti ovisi od politike do politike, imaš raznih ekonomskih pravaca i oni se valjda prilagođavaju od društva do društva.Bloo wrote:Država ti daje okvir za poslovanje, te time ima direktan utjecaj na moje poslovanje.Nurudin wrote: Također, ljudima i dalje nije jasno da država nije i ne može biti direktno upletena u ekonomiju, ona je samo korektivni faktor,
.
Upravo jutros platih poreze i doprinose, PDV za decembar 2017 (zaboljelo je), razne takse itd. itd, a sve nameti koji proizilaze iz zakonskog okvira koje je nametnuo ko?
Smanjenje nameta na realni sektor u vidu poreza i doprinosa koji se plaćaju po zaposleniku bi pozitivno osjetili naravno poslodavci, ali bi država morala taj nedostatak nekako onda da nadoknadi jer smanjenje svega nevedenog neće automatski povući masovna zapošljavanja.
U zapadnoj Evropi su porezi i doprinosi ogromni ali su zato jake i penzije, kao i socijalna izdavanja.
Ja recimo mislim da je za naše standarde ovaj pdv previsok i da pdv na osnovnbe namirnice treba ukinuti.
Država prije svega treba biti najjači socijalni faktor u društvu , a ne poslodavac .
- Bloo
- Globalna šefica
#355 Re: Adis Arapovic
U oktobru 2017. godine broj registriranih nezaposlenihNurudin wrote:Ja sam to naveo kao argument da priča o 40.000 zaposlenih u zadnje 4 godine nije laž i da postoje jako pozitivni
osoba u BiH iznosio 478.191.
Ako kao baznu godinu uzmemo 2015. (2015.=100) i
uporedimo oktobar 2017. godine sa oktobrom 2016.
godine, uočit ćemo pad nezaposlenosti od 6,4 indeksnih
poena ili u apsolutnom iznosu broj osoba koje se vode kao
nezaposlene smanjio se za 34.305.
Napomena: Potrebno je naglasiti da ovaj broj registriranih nezaposlenih
osoba ne može da se upoređuje sa brojem nezaposlenih osoba koji je
dobijen putem Ankete o radnoj snazi, kao jedinog međunarodno
uporedivog indikatora nezaposlenosti u BiH.
Pitanje: Da li ovo znači da su broj osoba koje se vode kao nezaposlene smanjio uslijed zapošljavanja ili uslijed odjavljivanja istih sa biroa za zapošljavanje?
Iz izvjestaja zavoda za statistiku, ne moze se izvuci nikakav zakljucak o tome.
edit:
do oktobra 2017 godine ovu je zemlju napustilo 35.377 osoba - recimo da je 50% bilo nezaposleno, šta misliš da li i oni ulaze u gore navedeni broj od 34,305?
-
Hakiz
#356 Re: Adis Arapovic
Upravo tako.Bloo wrote:
Pitanje: Da li ovo znači da su broj osoba koje se vode kao nezaposlene smanjio uslijed zapošljavanja ili uslijed odjavljivanja istih sa biroa za zapošljavanje?
- cadburry
#357 Re: Adis Arapovic
Ja ne znam koja je tvoja idealna slika svijeta, ali u mojoj viziji to je otvoreno, demokratsko, inkluzivno društvo u kojem svako ima slobodu da kritikuje vlast i ukazuje na ono što je loše. Ako to postoji samo u Bošnjaka u BiH, onda je to prednost i bogatstvo, a nikako nedostatak. A ti misliš da to postoji samo u Bošnjaka jer ne vidiš dalje od svoje mahale. Ima i Martina Sopta, ima i Slavo Kukić, ima i Cenićka ima i Srđan Puhalo, ima i Slobodan Vasković i njihova kritika je primarno usmjerena ka korupciji hrvatskih i srpskih političara.Stari_demagog wrote:Vidi jarane, specifično da se ovakvi likovi uvijek pojavljuju među Bošnjacima, priče su konstantno iste, bošnjački političari korumpirani, ovaj bošnjački političar izdao ovo, ovaj ono, u Bosni dolazi do radikalizacije muslimana i slične stvari. Uvijek likovi na isti kalup, sa istom pričom, a mi jedva čekamo takve da bace kost među nas da se između sebe optužujemo i koljemo. I ne može uvijek biti da ti likovi dolaze kao predstavnici nekih NVO organizacija koje direktno finansiraju stranci. Sve više sam ubijeđen u to da je strance strah što su muslimani u BiH većina i što se sve više udaljavaju od njihovog kursa "evropskih muslimana". Mi takve objeručke prihvatimo, najbolji primjer je ona ex četnikuša Cenićka.cadburry wrote:Ta priča ti je pravo bezveze. Od svih bh. političara, jedino možda (i to u nekim situacijama) Milorad Dodik nije spreman kleknuti na koljena i pošteno ga poglobati svakom strancu koji prođe kroz BiH. Vrhunac servilnosti su Fadil Novalić i SDA bagra koji su spremni i Bosnu i vjeru i Aliju i rođenu mater prodati za MMFovu lovu.Stari_demagog wrote:SBB kao politicka stranka CCI, ona spodoba Darko Brkan i mnostvo drugih nevladinih organizacija su djelo istih ljudi. Sve to iz jednog tanjira jede i po uputama stranaca pokusava razjebati ovu drzavu.
Mislim da u pokušaju da ocrniš Arapovića preuzimaš teze neke četničke paradigme o zlim strancima koji su ovdje napravili rat da porobe srpsko življe preko Bošnjaka i Albanaca. Ovu zemlju više voli Hoyt Yee nego 99% naših političara.
A svako ko doprinese da se Bošnjaci oslobode pljačke i tiranije SDA bagre je neko ko želi dobro Bošnjacima.
-
Stari_demagog
#358 Re: Adis Arapovic
Nemoj majke ti četnike Vaskovića i Ceničku spominjat u kontektstu stručnjaka, zgadiš mi život istog trena. Ljudi koji su politici išli niz dlaku dok ih politika nije odhebala. Sad glume kritičare i niko ih drugi i ne haje do Bošnjaka, nek idu u tri pm.cadburry wrote:
Ja ne znam koja je tvoja idealna slika svijeta, ali u mojoj viziji to je otvoreno, demokratsko, inkluzivno društvo u kojem svako ima slobodu da kritikuje vlast i ukazuje na ono što je loše. Ako to postoji samo u Bošnjaka u BiH, onda je to prednost i bogatstvo, a nikako nedostatak. A ti misliš da to postoji samo u Bošnjaka jer ne vidiš dalje od svoje mahale. Ima i Martina Sopta, ima i Slavo Kukić, ima i Cenićka ima i Srđan Puhalo, ima i Slobodan Vasković i njihova kritika je primarno usmjerena ka korupciji hrvatskih i srpskih političara.
A svako ko doprinese da se Bošnjaci oslobode pljačke i tiranije SDA bagre je neko ko želi dobro Bošnjacima.
-
Hakiz
#359 Re: Adis Arapovic
To znači da ako su drugi fašisti, hajde da i mi budemo?Stari_demagog wrote: Vidi jarane, specifično da se ovakvi likovi uvijek pojavljuju među Bošnjacima, priče su konstantno iste, bošnjački političari korumpirani, ovaj bošnjački političar izdao ovo, ovaj ono, u Bosni dolazi do radikalizacije muslimana i slične stvari. Uvijek likovi na isti kalup, sa istom pričom, a mi jedva čekamo takve da bace kost među nas da se između sebe optužujemo i koljemo. I ne može uvijek biti da ti likovi dolaze kao predstavnici nekih NVO organizacija koje direktno finansiraju stranci. Sve više sam ubijeđen u to da je strance strah što su muslimani u BiH većina i što se sve više udaljavaju od njihovog kursa "evropskih muslimana". Mi takve objeručke prihvatimo, najbolji primjer je ona ex četnikuša Cenićka.
A cadburry ti je već rekao da i kod "onih tamo" ima ljudi koji nisu utjerani u suru.
- Nurudin
- Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.
#360 Re: Adis Arapovic
Ma ja ba, ti si sve skonto . Prijavi se da im budeš prChmoljo wrote:tačno.Nurudin wrote: izvini što sam nepismen, nadam se da si me uspio razumjeti .
Ima još vrsta nepismenosti, npr politička nepismenost
tako samo politički nepismenim nije jasno da je Fadil BIC proizvod, za jednokratnu upotrebu. ako laže, priča nedosljedno, nikakva šteta. biće nagrađen da li odlično plaćenim budžetskim mjestom, da li poslovima sa državnim institucijama, nije više ni bitno. sva sranja će se njemu fakturisati, njegovoj gluposti, kratkovidosti. nije SDA, Fadil je.
poslije njega će naći novi kurton i sve nanovo.
Ne znam uopće o čemu pričaš, ja govorim o trenutnoj situaciji i vlasti čiji je Fadil predstavnik s jedne strane, i o kritičarima
čiji je Arapović predstavnik , kao nevladin sektor.
Fadil je dosljedan, govorio je tačne podatke i ma koliko to bilo nepopularno reći , gvoorio nam situaciju baš onakvu kakva jest.
S druge strane imamo Adisa lažlju koji se onda uključuje u politiku , kao da do sad (umalo ne napisah "dosad" uh) niej bio uključne ,
i to se aktivira kod lika doslovno kriminalnih aktivnosti , sa pravom mafijom ( a mafija je paradržava) povezanim, sa medijem
koji decenijama dezinformiše javnost.
Između ta dva , ja biram Fadila, ne kao moj politički odabir nego po principu istina-laž.
To što je populrano govoriti kako je Fadil neprijatelj građana No1 ili što tebe samog kreira mišljenje javnosti je tvoj problem.
Meni nije problem da kažem i argumentima odbrani svoj stav, a ne da vičem parole ili idem ad hominem, a ako nisam u pravu
ni sa tim nemam problem, da promjenim mišljenje. Samo mi ga neće krojiti "javnost" , pogotovo ne forumski ljevičari koji ni ne znaju
šta je to socijaldemokratija , brkaju je sa nostalgijom i kultom ličnosti , što je odraz površnosti i nezrelosti.
-
Stari_demagog
#361 Re: Adis Arapovic
Znao sam već koje se ljude navesti kao kritičare i stručnjake, a oni su stručnjaci i kritičari ala Dževad Galijašević sa nimalo blistavom prošlošću.Hakiz wrote:To znači da ako su drugi fašisti, hajde da i mi budemo?Stari_demagog wrote: Vidi jarane, specifično da se ovakvi likovi uvijek pojavljuju među Bošnjacima, priče su konstantno iste, bošnjački političari korumpirani, ovaj bošnjački političar izdao ovo, ovaj ono, u Bosni dolazi do radikalizacije muslimana i slične stvari. Uvijek likovi na isti kalup, sa istom pričom, a mi jedva čekamo takve da bace kost među nas da se između sebe optužujemo i koljemo. I ne može uvijek biti da ti likovi dolaze kao predstavnici nekih NVO organizacija koje direktno finansiraju stranci. Sve više sam ubijeđen u to da je strance strah što su muslimani u BiH većina i što se sve više udaljavaju od njihovog kursa "evropskih muslimana". Mi takve objeručke prihvatimo, najbolji primjer je ona ex četnikuša Cenićka.
A cadburry ti je već rekao da i kod "onih tamo" ima ljudi koji nisu utjerani u suru.
- cadburry
#362 Re: Adis Arapovic
Ko su oni, šta su oni i koji su im motivi nije relevantno za poentu koji ti želim reći - ima kritike i treba kritike na sve tri strane jer se ne zna na kojoj strani su korumpiraniji političari. Ako iza toga stoje dolari, onda hvala strancima jer to može biti samo dobro za BiH. Za razliku od onog što rade SDA i Fadil Novalić za te iste dolare.Stari_demagog wrote:Nemoj majke ti četnike Vaskovića i Ceničku spominjat u kontektstu stručnjaka, zgadiš mi život istog trena. Ljudi koji su politici išli niz dlaku dok ih politika nije odhebala. Sad glume kritičare i niko ih drugi i ne haje do Bošnjaka, nek idu u tri pm.cadburry wrote:
Ja ne znam koja je tvoja idealna slika svijeta, ali u mojoj viziji to je otvoreno, demokratsko, inkluzivno društvo u kojem svako ima slobodu da kritikuje vlast i ukazuje na ono što je loše. Ako to postoji samo u Bošnjaka u BiH, onda je to prednost i bogatstvo, a nikako nedostatak. A ti misliš da to postoji samo u Bošnjaka jer ne vidiš dalje od svoje mahale. Ima i Martina Sopta, ima i Slavo Kukić, ima i Cenićka ima i Srđan Puhalo, ima i Slobodan Vasković i njihova kritika je primarno usmjerena ka korupciji hrvatskih i srpskih političara.
-
Hakiz
#363 Re: Adis Arapovic
Nego, u veyi sa sinoćjom emisijom Pošteno, nije Arapović, ali meni jeste zaparalo uši kada je Duška pitala onu dvojicu iz RS-a šta im je prioritet, RS ili BiH. Dok je Tadićev odgovor (RS) bio očekivan, onaj iz SDP-a reče RS u BiH.
Da ne ulazimo u temu kako je osnovana, a pogotovo kako je realizovana ta tvorevina, kada tako nešto kaže neko iz SDP-a, meni to smeta.
Da ne ulazimo u temu kako je osnovana, a pogotovo kako je realizovana ta tvorevina, kada tako nešto kaže neko iz SDP-a, meni to smeta.
- cadburry
#364 Re: Adis Arapovic
Meni je to isto zapalo za uho, ali kao jako pametan odgovor. Ja SDP-u svašta zamjeram, ali njegovu intenciju da izbriše entitetsku liniju u svom djelovanju izuzetno cijenim. E kako da ti ljudi pridobiju glasove Srba u RS-u pričom o ukidanju/smanjivanju/marginaliziranju RS-a? Sa ogromnom skepsom se u RS-u gleda na SDP kao na bošnjačku stranku i ako hoće da probiju tu barijeru (a po meni je to izuzetno važno za budućnost BiH da postoje stranke i politike koje mogu dobiti glasove u svim dijelovima BiH), oni moraju izaći iz okvira samo onoga što paše sarajevskom uhu.Hakiz wrote:Nego, u veyi sa sinoćjom emisijom Pošteno, nije Arapović, ali meni jeste zaparalo uši kada je Duška pitala onu dvojicu iz RS-a šta im je prioritet, RS ili BiH. Dok je Tadićev odgovor (RS) bio očekivan, onaj iz SDP-a reče RS u BiH.
- GandalfSivi
#365 Re: Adis Arapovic
Oplakah brata mi, izjava godine. Hoces se sam pepelom posuti, ili ces da ti ja na foru nabrojim samo par Fadilovih nebuloza, onako na prvu?Nurudin wrote: Fadil je dosljedan, govorio je tačne podatke i ma koliko to bilo nepopularno reći , gvoorio nam situaciju baš onakvu kakva jest.
- GandalfSivi
#366 Re: Adis Arapovic
Bosna i Hercegovina je drzava gradjana i naroda okupljenih u dva entiteta i jednom distriktu. Tebi se ne svidja, meni isto tako, ali dok god se zamaramo onim sto se nece promijeniti, gubimo vrijeme na gluposti. Acimovic je konstatovao realnost koja jeste takva kakva jeste (na kraju krajeva Alija je taj koji je potpisao RS u BiH, realno se moralo to uraditi). Mislim da mu je odgovor sasvim realan bio. Tadic je druga prica, i sa sinocnjim nastupom (mislim ono, zesca nebuloza pocinjati pricu ko je poceo rat, Adis mu tu jeste dobro spustio, jedan od rijetkih svijetlih momenata) i sa inace politickim stavovima.Hakiz wrote:Nego, u veyi sa sinoćjom emisijom Pošteno, nije Arapović, ali meni jeste zaparalo uši kada je Duška pitala onu dvojicu iz RS-a šta im je prioritet, RS ili BiH. Dok je Tadićev odgovor (RS) bio očekivan, onaj iz SDP-a reče RS u BiH.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#367 Re: Adis Arapovic
Nurudine, oči moje drage.Nurudin wrote: Ma ja ba, ti si sve skonto . Prijavi se da im budeš pr
Ne znam uopće o čemu pričaš, ja govorim o trenutnoj situaciji i vlasti čiji je Fadil predstavnik s jedne strane, i o kritičarima
Fadil je dosljedan, govorio je tačne podatke i ma koliko to bilo nepopularno reći , gvoorio nam situaciju baš onakvu kakva jest.
S druge strane imamo Adisa lažlju koji se onda uključuje u politiku , kao da do sad (umalo ne napisah "dosad" uh) niej bio uključne ,
i to se aktivira kod lika doslovno kriminalnih aktivnosti , sa pravom mafijom ( a mafija je paradržava) povezanim, sa medijem
Između ta dva , ja biram Fadila, ne kao moj politički odabir nego po principu istina-laž.
To što je populrano govoriti kako je Fadil neprijatelj građana No1 ili što tebe samog kreira mišljenje javnosti je tvoj problem.
Meni nije problem da kažem i argumentima odbrani svoj stav, a ne da vičem parole ili idem ad hominem, a ako nisam u pravu
ni sa tim nemam problem, da promjenim mišljenje. Samo mi ga neće krojiti "javnost" , pogotovo ne forumski ljevičari koji ni ne znaju
šta je to socijaldemokratija , brkaju je sa nostalgijom i kultom ličnosti , što je odraz površnosti i nezrelosti.
ako kažeš da ne ideš sa parolama i ad hominemom, onda nemoj lijepiti parole i ići ad hominemom. kontradiktoran si sam sebi. jer, na ovim stranicama, na ovoj temi, kakve veze ima socijaldemokratija i ko ju je uopšte spominjao? ko je spominjao nostalgične momente, tita, jugoslaviju, da mi se obraćaš na taj način?
ah da, ti. jer si ti mene sebi predstavio ljevičarem koji ne zna šta je socijaldemokratija i, valjda, nostalgičarem, i samim tim nemam ja tebi šta pričati o Fadilu i njegovim tvrdnjama. ne, ovo nije ad hominem, nikako. k tomu i vrlo drčan i bezobrazan.
kad već pričaš o površnosti i nezrelosti, evo ti Fadila i njegovih statistika:
http://istinomjer.ba/revizorski-izvjest ... -suficitu/
znaš, Nurudine, oči moje drage, inaćenje nije odraz inteligencije, kao ni principijelnosti. samo odraz tvrdoglavosti, želje da se odudara od većine i kako si napisao, površnosti i nezrelosti. principijelnost je laž nazvati laži, bez obzira da li se slagala javnost sa tim ili ne.
- Nurudin
#368 Re: Adis Arapovic
Nije 36000 broj koji se smanjio, nego broj novozaposlenih , što se može vidjeti na doprinosima za PIO.Bloo wrote:U oktobru 2017. godine broj registriranih nezaposlenihNurudin wrote:Ja sam to naveo kao argument da priča o 40.000 zaposlenih u zadnje 4 godine nije laž i da postoje jako pozitivni
osoba u BiH iznosio 478.191.
Ako kao baznu godinu uzmemo 2015. (2015.=100) i
uporedimo oktobar 2017. godine sa oktobrom 2016.
godine, uočit ćemo pad nezaposlenosti od 6,4 indeksnih
poena ili u apsolutnom iznosu broj osoba koje se vode kao
nezaposlene smanjio se za 34.305.
Napomena: Potrebno je naglasiti da ovaj broj registriranih nezaposlenih
osoba ne može da se upoređuje sa brojem nezaposlenih osoba koji je
dobijen putem Ankete o radnoj snazi, kao jedinog međunarodno
uporedivog indikatora nezaposlenosti u BiH.![]()
edit:
do oktobra 2017 godine ovu je zemlju napustilo 35.377 osoba - recimo da je 50% bilo nezaposleno, šta misliš da li i oni ulaze u gore navedeni broj od 34,305?
Po pisanju medija nas je napustilo bar 150.000 ljudi . Ako je taj podatak tačan, onda bi Bakir po tvojoj formuli već imao
svojih 100.000 . Dakle broj zaposlenih u BiH se povećao , jer neće ti niko uplaćivati više doprinosa ako nije broj zaposlenih veći.
Doprinosi su veći za 16 %
U ovom periodu zabilježen je i pozitivan trend u prikupljanju prihoda u fondovima (PIO/MIO) doprinosa za zdravstveno osiguranje i osiguranje od nezaposlenosti. Ukupni prihodi po ovom osnovu iznose 1,4 milijardu KM i veći su za 198,5 miliona KM ili 16 posto.
https://www.klix.ba/biznis/javni-prihod ... /071118023
Kome to nije dovoljno, dakle riječ je o NOVCU , o 200 miliona maraka kojih je više uplaćeno u PIO, onda mu se nema
šta ni dokazivati. Niko neće dati svoj novac da podrži Fadilovu brojku, niti če se ta brojka pojaviti u budžetu kao više, ako nije stvarna.
-
Hakiz
#369 Re: Adis Arapovic
Hakiz wrote:Nego, u veyi sa sinoćjom emisijom Pošteno, nije Arapović, ali meni jeste zaparalo uši kada je Duška pitala onu dvojicu iz RS-a šta im je prioritet, RS ili BiH. Dok je Tadićev odgovor (RS) bio očekivan, onaj iz SDP-a reče RS u BiH.
cadburry wrote:
Meni je to isto zapalo za uho, ali kao jako pametan odgovor. Ja SDP-u svašta zamjeram, ali njegovu intenciju da izbriše entitetsku liniju u svom djelovanju izuzetno cijenim. E kako da ti ljudi pridobiju glasove Srba u RS-u pričom o ukidanju/smanjivanju/marginaliziranju RS-a? Sa ogromnom skepsom se u RS-u gleda na SDP kao na bošnjačku stranku i ako hoće da probiju tu barijeru (a po meni je to izuzetno važno za budućnost BiH da postoje stranke i politike koje mogu dobiti glasove u svim dijelovima BiH), oni moraju izaći iz okvira samo onoga što paše sarajevskom uhu.
To je realnost. Ja samo imam luksuz da budem malo radikalniji od političara koji moraju paziti na te stvari.GandalfSivi wrote:Bosna i Hercegovina je drzava gradjana i naroda okupljenih u dva entiteta i jednom distriktu. Tebi se ne svidja, meni isto tako, ali dok god se zamaramo onim sto se nece promijeniti, gubimo vrijeme na gluposti. Acimovic je konstatovao realnost koja jeste takva kakva jeste (na kraju krajeva Alija je taj koji je potpisao RS u BiH, realno se moralo to uraditi). Mislim da mu je odgovor sasvim realan bio. Tadic je druga prica, i sa sinocnjim nastupom (mislim ono, zesca nebuloza pocinjati pricu ko je poceo rat, Adis mu tu jeste dobro spustio, jedan od rijetkih svijetlih momenata) i sa inace politickim stavovima.
Ja sam legalista koliko mogu biti. RS postoji u oktroisanom Dejtonskom ustavu i dok postoji, postoji.
Što ne znači da ne treba raditi da ne bude tako
- GandalfSivi
#370 Re: Adis Arapovic
Treba raditi da je prosjecna plata barem dvije milje maraka (jos uvijek jako malo za neki evropski prosjek), manje cemo se onda baviti apstrakcijama od kojih nema nista...Hakiz wrote: To je realnost. Ja samo imam luksuz da budem malo radikalniji od političara koji moraju paziti na te stvari.
Ja sam legalista koliko mogu biti. RS postoji u oktroisanom Dejtonskom ustavu i dok postoji, postoji.
Što ne znači da ne treba raditi da ne bude tako
-
Stari_demagog
#371 Re: Adis Arapovic
Šuplja je priča da se ljudi u ovoj državi neće baviti politikom ako budu dobro živjeli. Mi ćemo se s njom baviti i kad nam plata bude pet milja, a potroška korpa sto maraka jer smo takav narod. I sad kad pogledaš, najviše se žale oni koji imaju sve. Na ovom forumu sigurno ne obitava sirotinja, a stalno se jadikuje. Sirotinja radi za pet stoja, dođe kući, odradi nešto oko kuće i ode na spavanje, nemaju kad srati.
- Bloo
- Globalna šefica
#372 Re: Adis Arapovic
- hoće uplaćivati doprinose kada dobiju kazneNurudin wrote: Nije 36000 broj koji se smanjio, nego broj novozaposlenih , što se može vidjeti na doprinosima za PIO.
Po pisanju medija nas je napustilo bar 150.000 ljudi . Ako je taj podatak tačan, onda bi Bakir po tvojoj formuli već imao
svojih 100.000 . Dakle broj zaposlenih u BiH se povećao , jer neće ti niko uplaćivati više doprinosa ako nije broj zaposlenih veći.
Doprinosi su veći za 16 %
U ovom periodu zabilježen je i pozitivan trend u prikupljanju prihoda u fondovima (PIO/MIO) doprinosa za zdravstveno osiguranje i osiguranje od nezaposlenosti. Ukupni prihodi po ovom osnovu iznose 1,4 milijardu KM i veći su za 198,5 miliona KM ili 16 posto.
https://www.klix.ba/biznis/javni-prihod ... /071118023
Kome to nije dovoljno, dakle riječ je o NOVCU , o 200 miliona maraka kojih je više uplaćeno u PIO, onda mu se nema
šta ni dokazivati. Niko neće dati svoj novac da podrži Fadilovu brojku, niti če se ta brojka pojaviti u budžetu kao više, ako nije stvarna.
- na isplaćene razlike plata po osnovu granskih i kolektivnih ugovora se također obračunavaju porezi i doprinosi
-
- Nurudin
#373 Re: Adis Arapovic
Pa prvo , kad spominješ moje oči to je ad hominemChmoljo wrote:Nurudine, oči moje drage.Nurudin wrote: Ma ja ba, ti si sve skonto . Prijavi se da im budeš pr
ako kažeš da ne ideš sa parolama i ad hominemom, onda nemoj lijepiti parole i ići ad hominemom. kontradiktoran si sam sebi. jer, na ovim stranicama, na ovoj temi, kakve veze ima socijaldemokratija i ko ju je uopšte spominjao? ko je spominjao nostalgične momente, tita, jugoslaviju, da mi se obraćaš na taj način?
ah da, ti. jer si ti mene sebi predstavio ljevičarem koji ne zna šta je socijaldemokratija i, valjda, nostalgičarem, i samim tim nemam ja tebi šta pričati o Fadilu i njegovim tvrdnjama. ne, ovo nije ad hominem, nikako. k tomu i vrlo drčan i bezobrazan.
kad već pričaš o površnosti i nezrelosti, evo ti Fadila i njegovih statistika:
http://istinomjer.ba/revizorski-izvjest ... -suficitu/
znaš, Nurudine, oči moje drage, inaćenje nije odraz inteligencije, kao ni principijelnosti. samo odraz tvrdoglavosti, želje da se odudara od većine i kako si napisao, površnosti i nezrelosti. principijelnost je laž nazvati laži, bez obzira da li se slagala javnost sa tim ili ne.
Elem, ja sam to naveo visavi toga što se ti pozivaš na neku moju gramatiku , umjesto da se baviš mojim stavovima.
Nije valjda da jedna krivo napisana riječ je bitnija od toliko toga što sam napisao.
To je klasični ad hominem. Slično je i sa kritikom Fadilovih gafova koji to često i nisu, već se vade iz konteksta i vodi se polemika
sa nečim što čovjek niije ni rekao.
- GandalfSivi
#374 Re: Adis Arapovic
Sve okay, ali hajmo definisati prioritete. Hajmo pricati o politici punih stomaka, bolje se svari nego na prazan... Dosta je bilo maskiranja nesposobnosti i korupcije sa "visom" politikom...Stari_demagog wrote:Šuplja je priča da se ljudi u ovoj državi neće baviti politikom ako budu dobro živjeli. Mi ćemo se s njom baviti i kad nam plata bude pet milja, a potroška korpa sto maraka jer smo takav narod. I sad kad pogledaš, najviše se žale oni koji imaju sve. Na ovom forumu sigurno ne obitava sirotinja, a stalno se jadikuje. Sirotinja radi za pet stoja, dođe kući, odradi nešto oko kuće i ode na spavanje, nemaju kad srati.
- GandalfSivi
#375 Re: Adis Arapovic
Nije rekao da se na autoputu radi vise nego ikad, samo se isti ne vidi. Nije rekao da smo u suficitu. Nije rekao da potrosacka korpa nije statisticko mjerilo jer su "cijene u Gradaccu tri puta manje nego u Sarajevu.Nurudin wrote:Slično je i sa kritikom Fadilovih gafova koji to često i nisu, već se vade iz konteksta i vodi se polemika
sa nečim što čovjek niije ni rekao.
O cijelom pokretu Fadile oprosti i da ne pricam.
To ti je onako na prvu...