Tromblon wrote:sabina1 wrote:Tromblon wrote:
Uvijek cemo biti prvaci svijeta u umiranju u patetici.
Uf...kakva poenta
Umiranje u patetici uz nezaobilazan povratak u proslost ili jos konkretnije povratak u proslost iz vremena Tita.
A od tada do danas ama bas nista nije ostalo isto. Nista.
A gleda se u proslost jer da bi se gledalo u buducnost mora se obrazovati , napredovati , raditi , biti odgovorniji , solidarniji , ne krasti , ne biti korumpiran , imati odgovornost prema javnom i svacijem...
A to zahtjeva ovaj...trud i napor...etiku...
Za 10 godina nece ostati vise niko.
Pozdrav.
Ma, lakse linkati keminu pjesmu I divaniti uz nargilu. A, pogledati oko sebe otvorenim ocima je jako tesko.
Jebote kakva je travestija napravljena u titinom sokaku Sa svim onim pekarama I buregdzinicama pa to je gore od katastrofe.
Druze, gledam otvorenim ocima i makar postao i ´´sarajevski tabut´´, kako ga Sidran pjesnicki nazvao, vidim lijepo Sarajevo, a nikakve tumore.
Da ne ponavljam otrcanu ´´ljepota je u oku posmatraca´´.
Tukne mi to tvoje i tvojih sabina i drugih sljedbenika ovdje na nesto drugo, ali hajde.
I nigdje se ljudi ne vracaju vise nego upravo u Sarajevo. Znam puno raje iz dijaspore sto se vratila, da ne govorim o Danisu koji u seher dovede njegovu Belgijku i petero djece, Kojovicu, eno Mirza Teletovic dodje s njegovom Kroaticom i cetvero djece, pravac iz Cemerike...
Od tumora se bjezi, a u ljepotu dolazi.
Mi cemo i patetisati u njoj, a vas neka je dalje od Zlatne doline.