Bitcoin & crypto svijet

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
seoBIH

#351 Re: Bitcoins

Post by seoBIH »

Kupi na piku. Provizija preko kartice je i do 30% uz razne verifikacije koje moras proci (saljes im licnu, pasos, slikas selfi sa licnom i sl).
Industrialyzer

#352 Re: Bitcoins

Post by Industrialyzer »

Sad se kupuje Bitcoin Cash!
seoBIH

#353 Re: Bitcoins

Post by seoBIH »

:lol: :lol: :lol: :lol: kakav danak neiskustvu. Kakav crni BCC.
phillie

#354 Re: Bitcoins

Post by phillie »

seoBIH wrote::lol: :lol: :lol: :lol: kakav danak neiskustvu. Kakav crni BCC.
Ž

:lol:
Shibby

#355 Re: Bitcoins

Post by Shibby »

Radim mining. Da li imate preporuciti wallet na koji cu slati BTC, a da mogu iskeširati na svoj račun te BTC?
bronhy

#356 Re: Bitcoins

Post by bronhy »

Shibby wrote:Radim mining. Da li imate preporuciti wallet na koji cu slati BTC, a da mogu iskeširati na svoj račun te BTC?
Exodus, jednostavan za korištenje.
Shibby

#357 Re: Bitcoins

Post by Shibby »

bronhy wrote:
Shibby wrote:Radim mining. Da li imate preporuciti wallet na koji cu slati BTC, a da mogu iskeširati na svoj račun te BTC?
Ali kako vidim mogu samo prebacivati sa jedan wallet na drugi, ne na moj bankovni racun.
bronhy

#358 Re: Bitcoins

Post by bronhy »

Shibby wrote:
bronhy wrote:
Ali kako vidim mogu samo prebacivati sa jedan wallet na drugi, ne na moj bankovni racun.
A na to si mislio :) Ja sam do sada koristio Wirex i njihovu karticu za podizanje novca, ali od danas vise ne rade za BiH. Isplate na bankovni racun nisam radio.
phillie

#359 Re: Bitcoins

Post by phillie »

Napravis racun na Exmo.com i racun na Moneypolo.com
Doduse verifikacija racuna na Exmo malo duze traje, ali isplati se (bas se meni isplatilo). Znaci, napravis btc wallet na exmo-i i na njega primas bitcoine. Kad hoces povuci pare, prebacis bitcoine u dolare i povuces ih na svoj moneypolo. Nakon toga sa moneypolo-a povlacis na svoju karticu dolare.
Shibby

#360 Re: Bitcoins

Post by Shibby »

phillie wrote:Napravis racun na Exmo.com i racun na Moneypolo.com
Doduse verifikacija racuna na Exmo malo duze traje, ali isplati se (bas se meni isplatilo). Znaci, napravis btc wallet na exmo-i i na njega primas bitcoine. Kad hoces povuci pare, prebacis bitcoine u dolare i povuces ih na svoj moneypolo. Nakon toga sa moneypolo-a povlacis na svoju karticu dolare.
Koje si ti njima sve dokumente poslao? Ja koliko sam skontao licnu, pasos i cipsovu prijavu. Sta jos treba?
phillie

#361 Re: Bitcoins

Post by phillie »

Ne trebas i pasos i licnu, samo jedno od to dvoje.

1. Identity: foto licne s obje strane
2. Address: ako primas neki racun na svoje ime (komunalije, struja, izvod iz banke...), za verifikaciju adrese
3. Agreement: trebas isprintati ugovor, potpisati ga, poslikati svaku stranu pojedinacno i poslati im.
muhafuca

#362 Re: Bitcoins

Post by muhafuca »

pogledaj da li neki od money processor-a mogu primati bitcoin.

znam da Payza prihvata (bivsi Alertpay sada Payza) - tom logikom i Paypal bi trebao da prihvata mada ne znam - odavno Paypal nisam koristio a i oni uvijek imaju neku svoju logiku.
phillie

#363 Re: Bitcoins

Post by phillie »

Payza guli na proviziji samo tako, da povuces pare sa Payze uzmu minimalno 30 eura (posto rade samo bank wire withdraw). Uz to jos im je kurs za pretvaranje bitcoina u eure/dolare malo je reci ubitacan. Od Payze bjezati, ako nije koristenje Payze pod moranjem nekim.
toure123

#364 Re: Bitcoins

Post by toure123 »

Cuj kopija pasosa ili licne za otvaranje BTC walleta , e ljepoto moja sta ti radis :lol: :lol: :lol:
TAFKAP

#365 Re: Bitcoins

Post by TAFKAP »

ja ne želim da budem amoniman, ja želim da budem pilooooot... aaaaa :lol:
phillie

#366 Re: Bitcoins

Post by phillie »

toure123 wrote:Cuj kopija pasosa ili licne za otvaranje BTC walleta , e ljepoto moja sta ti radis :lol: :lol: :lol:
Za otvaranje btc walleta mu ne treba verifikacija, nego za povlacenje novca na svoj racun. Ako ima neki procesor koji to ne trazi, a da se mogu povuci pare na karticu ili devizni racun, podijeli sa rajom :D
mO k3

#367 Re: Bitcoins

Post by mO k3 »

neznam kako radi taj mining , ali sam cuo da ti kao mali nemas dovoljno resurca valjda kompjutera/ hardware da bi nesto uspjeo
victom

#368 Re: Bitcoins

Post by victom »

imam 2 pitanja.

1) da hipotetički imam 100 bitcoina, sto bi bila vrijednost od 800.000 $, da li bi je to mogao prodati najedanput.
tj, da li uopste postoji potražnja za toliko bitcoina u kratkom periodu.

2) Gdje prodati ? Na koji račun da legne ?
Last edited by victom on 01/03/2021 04:41, edited 2 times in total.
seoBIH

#369 Re: Bitcoins

Post by seoBIH »

1. Promet BTC-a za jedan dan je ko 5 milijardi :) Pa ti vidi da li bi ga mogao prodati.

2. Trenutno je malo zeznuto isplatiti na racun u BIH, ali je moguce. Provizija od 5-10%. Pored toga, mozes dobiti klasicnu visa karticu i dizati novac na bankomatu.

AKo imas koga u EU, bez problema se moze isplatiti za pola sata, bukvalno. Samo treba vidjeti oko poreza i to .
victom

#370 Re: Bitcoins

Post by victom »

seoBIH wrote:1. Promet BTC-a za jedan dan je ko 5 milijardi :) Pa ti vidi da li bi ga mogao prodati.

2. Trenutno je malo zeznuto isplatiti na racun u BIH, ali je moguce. Provizija od 5-10%. Pored toga, mozes dobiti klasicnu visa karticu i dizati novac na bankomatu.

AKo imas koga u EU, bez problema se moze isplatiti za pola sata, bukvalno. Samo treba vidjeti oko poreza i to .
hvala.

hoću da kupim malo IOTE. Da li zna neko da li ima gdje direkt kupiti preko VISA-e ili morat ići preko Bitcoina ili Ethera ?
drndalo

#371 Re: Bitcoins

Post by drndalo »

Ja koliko upratih, zasad nije moguce placanje parama raznih valuta, osim transfera drugih kripto valuta...
victom

#372 Re: Bitcoins

Post by victom »

drndalo wrote:Ja koliko upratih, zasad nije moguce placanje parama raznih valuta, osim transfera drugih kripto valuta...
što je reć, sve ide preko bitcoina, i tako mu nabijaju cijenu.
Kuglac

#373 Re: Bitcoins

Post by Kuglac »

Pozdrav ljudi,

osobno sam uložio u BitConnect prije tjedan dana na preporuku nekoliko kolega s posla, a kako radim u IT-u vjerujem da su oni sigurno dobro educirani i informirani o ovome tipu zarade. Kako je BitConnect diretno vezan uz BitCoin mislim da je naradne 2-3 godine ovo poprilično jednostavan način zarade.

BitConnect- link za registraciju preko mene

Dakle vi svoje novce "Lend-ate" na određeni period (ovosno u sumi toliko je i dana), a zatim svaki dan dobivate određeni postotak tog uloga natrag (prosjek zadnjih 6 mjeseci 0,96% dnevni povrat). Početni ulog se "zaključa" na određeni broj dana te nakon toga dobijete sve natrag.

Na Youtube-u se nalazi dosta filmova o ovome tipu posla tako da se kroz 1-2 sata može jako dobro informirati o svemu.

ukoliko ima zainteresiranih za stvarnu internet zaradu ovog tipa javite mi se pa vam mogu detaljnije objasniti što i kako.. ovdje nije presudno da imate direktne referale (male podanike ispod sebe ) već se može fino zaraditi i kao solo igrač!

Lp
Ci-Nick

#374 Re: Bitcoins

Post by Ci-Nick »

Kuglac wrote:Pozdrav ljudi,

osobno sam uložio u BitConnect prije tjedan dana na preporuku nekoliko kolega s posla, a kako radim u IT-u vjerujem da su oni sigurno dobro educirani i informirani o ovome tipu zarade. Kako je BitConnect diretno vezan uz BitCoin mislim da je naradne 2-3 godine ovo poprilično jednostavan način zarade.

BitConnect- link za registraciju preko mene

Dakle vi svoje novce "Lend-ate" na određeni period (ovosno u sumi toliko je i dana), a zatim svaki dan dobivate određeni postotak tog uloga natrag (prosjek zadnjih 6 mjeseci 0,96% dnevni povrat). Početni ulog se "zaključa" na određeni broj dana te nakon toga dobijete sve natrag.

Na Youtube-u se nalazi dosta filmova o ovome tipu posla tako da se kroz 1-2 sata može jako dobro informirati o svemu.

ukoliko ima zainteresiranih za stvarnu internet zaradu ovog tipa javite mi se pa vam mogu detaljnije objasniti što i kako.. ovdje nije presudno da imate direktne referale (male podanike ispod sebe ) već se može fino zaraditi i kao solo igrač!

Lp
Ovo boldirano je najjače,.. informišeš se za par sati na Youtube-u, uložiš deset ili dvadeset hiljada maraka i štancaš profit. :lol:
Da si se javio prije 7 godina kad se za dolar moglo kupiti 300 Bitcoina ja bi prvi uložio, pa da od 100 dolara napravim milion dolara, ali sad,... sad imaš veće izglede da od milion KM u godinu dana napraviš 1 $.
victom

#375 Re: Bitcoins

Post by victom »

BitConnect je piramida.
Post Reply