Sjeverna Koreja vs. USA

Post Reply
Mohamad Sissoko

#351 Re: Sjeverna Koreja vs. USA

Post by Mohamad Sissoko »

ja71 wrote:
Mohamad Sissoko wrote:Vrsi njihova komunisticka diktatura nad vlastitim narodom.
i Amerikanci ce ih spasiti bombama ?
Spasili su i Srbe istim tim bombama.Bitno je komunisticku diktaturu poljuljat a ostalo se narod pobrine kao kod Slobe komuniste.
hladan.preminger

#352 Re: Sjeverna Koreja vs. USA

Post by hladan.preminger »

Jel ovo salonci i talibani udruženo brane slobodarsku Sjevernu Koreju u kojoj je toliko dobro da ljudima za njihovo dobro ne daju van zemlje?!

A bog te mazo.
ja71

#353 Re: Sjeverna Koreja vs. USA

Post by ja71 »

Mohamad Sissoko wrote: Spasili su i Srbe istim tim bombama.Bitno je komunisticku diktaturu poljuljat a ostalo se narod pobrine kao kod Slobe komuniste.
Oni su prvenstveno Albance od genocida spasili tim bombama.
ja71

#354 Re: Sjeverna Koreja vs. USA

Post by ja71 »

hladan.preminger wrote:Jel ovo salonci i talibani udruženo brane slobodarsku Sjevernu Koreju u kojoj je toliko dobro da ljudima za njihovo dobro ne daju van zemlje?!

A bog te mazo.
ima nas i koji razmisljamo svojom glavom :D

a zasto se ne zapitas ko to zagovara bombardovanje S.K. ?
NajdraziVodjaa

#355 Re: Sjeverna Koreja vs. USA

Post by NajdraziVodjaa »

The 51st State wrote:
ja71 wrote:
The 51st State wrote:od mesa imaju 100 grama po reziranom rasporedu i 1 od nikad placenih volvo-a na 10.000 stanovnika.
i posto nemaju mesa treba ih napasti ?
ne treba, oni su kineska odgovornost prvenstveno ali to nije razlog da se ne iscudjavamo debilnosti njihovog ustroja drzave i patnjama njihovog stanovnistva.
Bosanci i Hercegovci se iscudjavaju debilnom ustroju drzave :lol: :lol: :lol: :thumbup:
hladan.preminger

#356 Re: Sjeverna Koreja vs. USA

ja71 wrote:
hladan.preminger wrote:Jel ovo salonci i talibani udruženo brane slobodarsku Sjevernu Koreju u kojoj je toliko dobro da ljudima za njihovo dobro ne daju van zemlje?!

A bog te mazo.
ima nas i koji razmisljamo svojom glavom :D

a zasto se ne zapitas ko to zagovara bombardovanje S.K. ?
Ko god zagovara nije gori od njihovog režima i genocida koji taj režim vrši nad vlastitim narodom.

Ko god tvrdi drugačije je idiot.
Mohamad Sissoko

#357 Re: Sjeverna Koreja vs. USA

Post by Mohamad Sissoko »

ja71 wrote:
Mohamad Sissoko wrote: Spasili su i Srbe istim tim bombama.Bitno je komunisticku diktaturu poljuljat a ostalo se narod pobrine kao kod Slobe komuniste.
Oni su prvenstveno Albance od genocida spasili tim bombama.
Pa i ovdje ce Koreance spasit dugogodisnjeg tihog "genocida" nad vlastitim narodom od strane komunjara.
Osim ako se narodu svidja sto su prvaci svijeta u fudbalu pobjedivsi Njemacku 10-0 prema izvjestajima slobodarske nacionalne televizije.Ko zna mozda narod voli to :D
hladan.preminger

#358 Re: Sjeverna Koreja vs. USA

NajdraziVodjaa wrote: Bosanci i Hercegovci se iscudjavaju debilnom ustroju drzave :lol: :lol: :lol: :thumbup:
Ti si baš osakaćen u glavu. Jedno je neuređna država i naša nije jedina, a drugo je genocid nad vlastitim narodom i kršenje svih ljudskih prava povezanih sa modernim svijetom.
Fudo387

#359 Re: Sjeverna Koreja vs. USA

Post by Fudo387 »

Prosjecan Bosanac je svjetlosnu godinu sa zivotnim standardom ispred prosjecnog sjevernog Koreanca, i bilo kakvo poredjenje je smijesno. Prosjecan Bosanac ima 100 kila, prosjecan Koreanac ima 12 kila sa garderobom, kraj price.
Cuj normalna zemlja a moras 100 dana biti tuzan kad najdrazi firer tarlihne? Ako nisi dovoljno tuzan firer te gadja iz minobacaca 120 mm, i to primjer drzave?
Mo's misliti da sad neki bosanski supak u vlasti tarlihne i dodje naredba da svi cmizdre 100 dana?
:lol:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#360 Re: Sjeverna Koreja vs. USA

Post by pici »

Image

nekom seks a nekom ni keks :bih:
ja71

#361 Re: Sjeverna Koreja vs. USA

Post by ja71 »

Fudo387 wrote: Pricao si kako tumaraju svijetom i bombarduju zemlje kako im se cefne.
Znaci, nekad ti je ipak ok da nekog namaraju, kao recimo sto je bio slucaj sa srbijom?
dobro si skonto.
kod Srbije su bili u pravu iako su poprilicno zakasnili jer su mogli i kod nas rat sprijeciti.

Kod S.K. bi mogli napraviti ogromnu pizdariju jer je Kim dovoljno lud da im uzvrati atomskom.
Na kraju krajeva Kim ako bude padao moglo bi mu biti svjedeno da li ce biti maknut sa atomskom ili bez nje.

A tu su i Rusija i Kina kojima se sigurno nece svidjeti ako im Amerika dodje na granicu.
A sa druge strane imamo narandzastog koji je takodje poprilicno lud i koji je izjavio da ce rijesiti problem S.K. sa ili bez Kine.
jesi li o tome moj dragi Fudo razmisljao ?
The 51st State

#362 Re: Sjeverna Koreja vs. USA

Post by The 51st State »

Bosanci i Hercegovci se iscudjavaju debilnom ustroju drzave :lol: :lol: :lol: :thumbup:
pored srpsko-hrvatskog elementa, dobro i postoji, a iza ovih milijarda kineza i imaju 1000 ukradenih volvoa na citavu drzavu.
Fudo387

#363 Re: Sjeverna Koreja vs. USA

Post by Fudo387 »

ja71 wrote:
Fudo387 wrote: Pricao si kako tumaraju svijetom i bombarduju zemlje kako im se cefne.
Znaci, nekad ti je ipak ok da nekog namaraju, kao recimo sto je bio slucaj sa srbijom?
dobro si skonto.
kod Srbije su bili u pravu iako su poprilicno zakasnili jer su mogli i kod nas rat sprijeciti.

Kod S.K. bi mogli napraviti ogromnu pizdariju jer je Kim dovoljno lud da im uzvrati atomskom.
Na kraju krajeva Kim ako bude padao moglo bi mu biti svjedeno da li ce biti maknut sa atomskom ili bez nje.

A tu su i Rusija i Kina kojima se sigurno nece svidjeti ako im Amerika dodje na granicu.
A sa druge strane imamo narandzastog koji je takodje poprilicno lud i koji je izjavio da ce rijesiti problem S.K. sa ili bez Kine.
jesi li o tome moj dragi Fudo razmisljao ?
Aha, znaci, tebe strah tvojoj guzici pa bi najradije ostavio manijaka da maltretira nekog tamo daleko.
Dobro, i to je ok stav, samo je malkice supacki.
Kad je meni gusto, ok je da odbiju bubrege srbiji, a kad je nekom drugom frka, ne b' ja to dir'o, bice treci sveCki.
Bezveze panicis, razvalice mu ta cuda sto je sklep'o da svijet okolo moze na miru spavati i tu ce se sve zavrsiti.
NajdraziVodjaa

#364 Re: Sjeverna Koreja vs. USA

Post by NajdraziVodjaa »

hladan.preminger wrote:
NajdraziVodjaa wrote: Bosanci i Hercegovci se iscudjavaju debilnom ustroju drzave :lol: :lol: :lol: :thumbup:
Ti si baš osakaćen u glavu. Jedno je neuređna država i naša nije jedina, a drugo je genocid nad vlastitim narodom i kršenje svih ljudskih prava povezanih sa modernim svijetom.
Kad naucis sta oznacava pojam genocid pricacemo. Krsenje ljudskih prava je prisutno u svim zemljama svijeta pogotovo od strane demokratske Amerike koja bi krsenje ljudskih prava u Sj. Koreji da skida drugom verzijom krsenja prava.

Dovoljan primjer izlobotomiziranosti prsojecnog amerikanca je ovaj Fudo, pogledaj ti njegov post sve provjereno i argumentovano :lol: Prosjecan Bosanac ima 100 kila, prosjecan Korejanac 12 sa gardarobom kraj prica :mrgreen: otprilike to i oslikava americku politiku u svijetu kad hoce da bombaju u stilu "nisi demokratican, krsisi ljudska prava, ubicemo te kraj price"
ja71

#365 Re: Sjeverna Koreja vs. USA

Post by ja71 »

hladan.preminger wrote: Ko god tvrdi drugačije je idiot.
Fudo387 wrote: Dobro, i to je ok stav, samo je malkice supacki.
... sta je ovo presli smo na udarce licne prirode.

jadno !
to mogu i ja ali necu
ja71

#366 Re: Sjeverna Koreja vs. USA

Post by ja71 »

haj eto nek si ti moralna vertikala kad zagovaras bombardovanje Korejaca
Fudo387

#367 Re: Sjeverna Koreja vs. USA

Post by Fudo387 »

NajdraziVodjaa wrote:
hladan.preminger wrote:
Kad naucis sta oznacava pojam genocid pricacemo. Krsenje ljudskih prava je prisutno u svim zemljama svijeta pogotovo od strane demokratske Amerike koja bi krsenje ljudskih prava u Sj. Koreji da skida drugom verzijom krsenja prava.

Dovoljan primjer izlobotomiziranosti prsojecnog amerikanca je ovaj Fudo, pogledaj ti njegov post sve provjereno i argumentovano :lol: Prosjecan Bosanac ima 100 kila, prosjecan Korejanac 12 sa gardarobom kraj prica :mrgreen: otprilike to i oslikava americku politiku u svijetu kad hoce da bombaju u stilu "nisi demokratican, krsisi ljudska prava, ubicemo te kraj price"
Tako je, ko god se ne ponasa fino dobice po nosu.
I tebi je bolje da se prestanes qrcit, nastavis li opet ce te zBombardovat. :D
Last edited by Fudo387 on 18/04/2017 14:16, edited 1 time in total.
The 51st State

#368 Re: Sjeverna Koreja vs. USA

Post by The 51st State »

ja71, evo jedno legitimno pitanje, kako rijesiti sjeverno-korejsku nuklearnu prijetnju, koja je sasvim osnovana usljed mnogobrojnih provokacija sjeverno-korejske vojske prema japanu i juznoj koreji.
sankcije ne daju rezultate, imas li drugi prijedlog?
Fudo387

#369 Re: Sjeverna Koreja vs. USA

Post by Fudo387 »

ja71 wrote:
haj eto nek si ti moralna vertikala kad zagovaras bombardovanje Korejaca
A moralno je testirati atomsku bombu i prijetiti, California you are next?
Pa kad ti se na vratima pojavi mornaricka flota onda, ajjjj nemojte nase Koreance, ljudi nisu tri dana rucali a vi bi da ih bijete? Ma nemoj, ne ide to tako.
hladan.preminger

#370 Re: Sjeverna Koreja vs. USA

NajdraziVodjaa wrote:
hladan.preminger wrote:

Mogu ti biti profesor na temu genocida, ali čitajući tvoje postove nećeš to moći skontati, pa da ne gubimo vrijeme.

Kad si tako pravno potkovan, kako se zove sistemsko i sa namjerom totalnom fizičkog istrebljenja, ubijanje svih grupa i pojedinaca koji su u bilo kojim pa i najtrivijalnijim stvarima suprostavljeni režimu?

Gdje još bliski srodnici odgovaraju za trivijalne prijestupe pojedinaca i to doživotnim boravkom u radnim logorima pa čak i maloljetna dječica?
SpecialOffer

#371 Re: Sjeverna Koreja vs. USA

Post by SpecialOffer »

NajdraziVodjaa wrote:
SpecialOffer wrote:Pa samo pogledajte satelitske snimke po noci Sjeverne Koreje i okolnih zemalja i pametnom je dosta. Ne treba vise :)
Da, po tim slikama nema struje u Sj. Koreji dobro onda na koji fazon ove trole i tramvaji voze na ovim klipovima? na zrak? I point kaze da auta mogu voziti samo vojna lica ja pitam pa ko onda vozi taxije? vojni taxi?
Pametnom dosta :wink:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#372 Re: Sjeverna Koreja vs. USA

Post by pici »

ovo je ljubav prema dragom vodji :thumbup: :bih:
hladan.preminger

#373 Re: Sjeverna Koreja vs. USA

ja71 wrote:
hladan.preminger wrote: Ko god tvrdi drugačije je idiot.

... sta je ovo presli smo na udarce licne prirode.

jadno !
to mogu i ja ali necu
Slobodno me nazovi idiotom ako se ako ponašam kao takav.
NajdraziVodjaa

#374 Re: Sjeverna Koreja vs. USA

Post by NajdraziVodjaa »

preminger

Politicki protivnici koji se suprotstave rezimu prolaze isto kao i oni koje bastion ljudskih prava Amerika drzi u Guantanamu i raznoraznim slicnim Cia-nim logorima sirom svijeta. Kako prolaze maloljetna djecica tamo dje Amerika donosi demokratiju?
daddy-kool

#375 Re: Sjeverna Koreja vs. USA

Post by daddy-kool »

The 51st State wrote:ja71, evo jedno legitimno pitanje, kako rijesiti sjeverno-korejsku nuklearnu prijetnju, koja je sasvim osnovana usljed mnogobrojnih provokacija sjeverno-korejske vojske prema japanu i juznoj koreji.
sankcije ne daju rezultate, imas li drugi prijedlog?
To uopšte nije jednostavno niti lako riješiti. Mislim da su Kinezi najbliži rješenju - a to je pregovarati i nuditi povlastice za demontiranje nuklearnog programa. Cilj USA je zaustaviti razvoj ICBM kako ne bi direktno prijetili Americi, a pitanje je i da li već imaju mogućnost lansiranja raketa sa nuklearnom glavom iz podmornica.

Vojno rješenje je najteže jer bi dovelo u opasnost i JK i Japan. Svar nije samo u atomskom oružju, postoji dovoljno ukopanog "običnog" oružja da unište Seul i sve bliže liniji razgraničenja. Ovakvi ludaci kao u SK garant imaju i hemijskog i biološkog oružja, i kada bi im prijetilo uništenje, možda se i ne bi libili da to upotrijebe.
Post Reply