Nova Suzuki vitara
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- problemnatravunu
#351 Re: Nova Suzuki vitara
A Dacia Duster nije tu konkurencija ??
Ja sam prije nego sam se odlucio za Dustera obišao Vitare po sarajevskim salonima, ako uporedimo cjenovno slične varijante Vitare i Dustera, u Vitari je plastika u unutrašnjosti vrlo problematična, one skuplje i napucanije verzije su druga priča, ali to nije onda isti cjenovni rang!
Ja sam prije nego sam se odlucio za Dustera obišao Vitare po sarajevskim salonima, ako uporedimo cjenovno slične varijante Vitare i Dustera, u Vitari je plastika u unutrašnjosti vrlo problematična, one skuplje i napucanije verzije su druga priča, ali to nije onda isti cjenovni rang!
-
NediM17
#352 Re: Nova Suzuki vitara
Usudio bih se reci da je Vitara klasu bolji auto od Dustera.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#353 Re: Nova Suzuki vitara
Da izvines, nije.NediM17 wrote:Usudio bih se reci da je Vitara klasu bolji auto od Dustera.
-
citroen xm
#354 Re: Nova Suzuki vitara
Ja bih baš bio u dilemi Vitara ili Duster, Duster mi je lično daleko privlačniji. Pored ovoga novog Dustera Vitaru ne bih ni pogledao.
- ElRe
#355 Re: Nova Suzuki vitara
Vitara ni je ujednom pogledu nije bolja od aktuelnog Dustera. Mozda jeste malo modernija unutra, ali kvalitet je manje vise isti.
Treba vidjeti novog Dustera uzivo.
Treba vidjeti novog Dustera uzivo.
- konektovan
#356 Re: Nova Suzuki vitara
Ova dacia duster 2018 je predobra, bolja od vitare vizuelno, sto bi NediM17 rek'o, za klasu!!!!

- bingov buraz
#357 Re: Nova Suzuki vitara
Kad dolazi novi Duster kod nas u prodaju?
- Optimist
#358 Re: Nova Suzuki vitara
Na proljece 2018-te.bingov buraz wrote:Kad dolazi novi Duster kod nas u prodaju?
-
NediM17
#359 Re: Nova Suzuki vitara
Probaj jedno pa drugo, i vrlo brzo ces shvatiti da je Vitara izmislila auto za Dustera.
A sto se tice izgleda, ljepota je u oku posmatraca. Vitara je za mene lijepo dizajniran i ozbiljan auto, a Duster limena kanta sa ponekom lijepom konturom.
A sto se tice izgleda, ljepota je u oku posmatraca. Vitara je za mene lijepo dizajniran i ozbiljan auto, a Duster limena kanta sa ponekom lijepom konturom.
-
ado-šampion
#360 Re: Nova Suzuki vitara
Moram se ovdje sloziti a Nedimom, o autima ne bih pretjerano, ali sto se tice izgleda ja sam mislio da se ljudi zajebaju kad kazu da im se Duster svidja izgledom.
Meni bas odise nekom elegantnom jeftinocom.
I jos poredit taj dizajn sa npr. Skodinim, velahavle.
Vitara je izgledom u najmanju ruku OK, dok Duster ne mogu cak ni reci da je dobar primjer komunistickog estetskog shvatanja, nego jednostavno auto koje nema dizajn i izgleda jeftino i otrcano iz kojeg god ugla ga pogledas.
Vitara je izgledom u najmanju ruku OK, dok Duster ne mogu cak ni reci da je dobar primjer komunistickog estetskog shvatanja, nego jednostavno auto koje nema dizajn i izgleda jeftino i otrcano iz kojeg god ugla ga pogledas.
- ElRe
#361 Re: Nova Suzuki vitara
Vatara izgleda malo urbanije od aktuelnog Dustera ali je podjednako jeftino uradjena kao i Duster. Pogledajte obradu vrata prtljaznika
https://www.autoscout24.de/angebote/suz ... cldtidx=19
Obloge na vratima, plastika centralne konzole, sve u rangu Dustera.
https://www.autoscout24.de/angebote/suz ... cldtidx=19
Obloge na vratima, plastika centralne konzole, sve u rangu Dustera.
-
ado-šampion
#362 Re: Nova Suzuki vitara
Ma ja ne komentarisem nista od toga jer ne znam, ni ne interesuje me toliko da budem iskren, ali hajd ova Vitara makar izgleda OK sprijeda (i tu su isrcpili budzet za dizajn vjerovatno
), Duster je jednostavno kutija i jeftinoca iz kojeg god ugla ga pogledas, znaci ono je nula sredstava ulozeno u dizajn. Ne moram ni uhvatiti za steku da mi bude jasno da je auto jeftino.
-
finansijska kriza
#363 Re: Nova Suzuki vitara
Smatram da je malo neozbiljno reći da je Duster u bilo kojem segmentu bolji od Vitare. Otac ima Dustera već nekoliko godina, vozio sam ga desetine puta, sa Vitarom je to potpuno drugačije iskustvo: ukratko Duster je kanta, od dizajna, preko udobnosti, pa do opreme. Kakav je Duster 2018 zna onaj ko ga je vozio.
Na kraju krajeva niko ne brani da se otvori tema Dacia Duster 2018, pa neka se piše o Dusteru..
Da se vratim na Vitaru: ponosni sam vlasnik GL+ 2W od jula 2017 godine, prešao 6k, potrošnja 7,8l/100km, s obzirom da sam brdska varijanta, puno pravo
.
Svaki put kada se vozim se ponovo iznenadim i obradujem ovom vozilicom, opremom i udobnošću. Udobnost na nivou, sam uradio update infotainment-a, android auto radi besprijekorno. Vrata od gepeka se zatvaraju bez problema, nema cvrčaka.
Kao i sve ostalo ima i mana, pa je zvučna izolacija mogla biti bolja, plastika isto, ali nije drama loša.
Eh da, samo još fali naslon za ruku...
Na kraju krajeva niko ne brani da se otvori tema Dacia Duster 2018, pa neka se piše o Dusteru..
Da se vratim na Vitaru: ponosni sam vlasnik GL+ 2W od jula 2017 godine, prešao 6k, potrošnja 7,8l/100km, s obzirom da sam brdska varijanta, puno pravo
Svaki put kada se vozim se ponovo iznenadim i obradujem ovom vozilicom, opremom i udobnošću. Udobnost na nivou, sam uradio update infotainment-a, android auto radi besprijekorno. Vrata od gepeka se zatvaraju bez problema, nema cvrčaka.
Kao i sve ostalo ima i mana, pa je zvučna izolacija mogla biti bolja, plastika isto, ali nije drama loša.
Eh da, samo još fali naslon za ruku...
Last edited by finansijska kriza on 20/11/2017 15:24, edited 2 times in total.
-
530i
#364 Re: Nova Suzuki vitara
Vitara je malo manja od Dustera, ali vjerujem u konačnici bolji - kvalitetniji auto.
Ne izgleda tako dobro u osnovnom paketu opreme, u bijeloj boji...ali ne sumnjam u kvalitet tehnologije.
Ne izgleda tako dobro u osnovnom paketu opreme, u bijeloj boji...ali ne sumnjam u kvalitet tehnologije.
- bingov buraz
#365 Re: Nova Suzuki vitara
Bice red za isporuku ako cijene budu kao u prve generacije.Optimist wrote:Na proljece 2018-te.bingov buraz wrote:Kad dolazi novi Duster kod nas u prodaju?
Nisam ih gledao jedno pored drugog ali cini mi se da je Vitara mnogo manji auto,Duster ima nabildane blatobrane i guzicu pa mozda vara opticki.
- konektovan
#366 Re: Nova Suzuki vitara
Ovo je moj favorit kad je u pitanju dizajn.
Nema 4x4 pogon, i kosta kaó vitara i duster zajedno, ali da imam lovu uzeo bih ga bez razmisljanja. 
PEUGEOT 3008 GT Line 2.0 BlueHDi 150 KS ... 405/809186
PEUGEOT 3008 GT Line 2.0 BlueHDi 150 KS ... 405/809186
- Haris.ba
#367 Re: Nova Suzuki vitara
Poslije skoro godinu dana, čekam prvi servis. 1.6 benzin, 4x4.
Neću duljiti. Ganjao sam malo drugi set felgi - pa još nisam to završio. Treba mi za set felgi sa senzorima skoro 2000 KM. I to čeličare. Za aluminijske felge mi treba oko 3500 KM.
Jedina dobra stvar je što su isti šaraf i za aluminijske i čeličare. A loša stvar je što nema neke aftermarket felge (ima aluminijskih sa distancerima - i zasebnim šarafima). Čeličara isto tako nigdje. Japanci.
Potrošnja je nekih 6,6 l ukupan prosjek. Pratio kilometražu i litražu kod punjenja na pumpi. Vožnja nekih 65% gradska. Ostalo autoput.
4x4 se iskoristio po planini, bilo je i makadama, ništa ekstremno, ali sasvim dobro. Sport mode npr. ko da je podešen za naše magistrale. Npr. preko Karaule je baš ljepota voziti (koliko može biti uživancija ta dionica).

P.S.
Tako da je meni neki zaključak da je stvarno šteta ne uzeti vitaru bez 4x4. I da je bolje uzeti veći paket opreme. Ako ništa onda zbog felgi.
Neću duljiti. Ganjao sam malo drugi set felgi - pa još nisam to završio. Treba mi za set felgi sa senzorima skoro 2000 KM. I to čeličare. Za aluminijske felge mi treba oko 3500 KM.
Jedina dobra stvar je što su isti šaraf i za aluminijske i čeličare. A loša stvar je što nema neke aftermarket felge (ima aluminijskih sa distancerima - i zasebnim šarafima). Čeličara isto tako nigdje. Japanci.
Potrošnja je nekih 6,6 l ukupan prosjek. Pratio kilometražu i litražu kod punjenja na pumpi. Vožnja nekih 65% gradska. Ostalo autoput.
4x4 se iskoristio po planini, bilo je i makadama, ništa ekstremno, ali sasvim dobro. Sport mode npr. ko da je podešen za naše magistrale. Npr. preko Karaule je baš ljepota voziti (koliko može biti uživancija ta dionica).
Baš tako. Tj. dodatno me motor oduševi.finansijska kriza wrote:Svaki put kada se vozim se ponovo iznenadim i obradujem ovom vozilicom, opremom i udobnošću.
Baš tako.finansijska kriza wrote:Kao i sve ostalo ima i mana, pa je zvučna izolacija mogla biti bolja, plastika isto, ali nije drama loša.
Meni ne fali. Čak mislim da bi mi pokvarilo ugođaj vožnje. A u svim drugim autima ne bih znao bez naslonjača voziti. Naslonjač ti je mislim 700 KM.finansijska kriza wrote:Eh da, samo još fali naslon za ruku...
P.S.
Tako da je meni neki zaključak da je stvarno šteta ne uzeti vitaru bez 4x4. I da je bolje uzeti veći paket opreme. Ako ništa onda zbog felgi.
-
530i
#368 Re: Nova Suzuki vitara
Nisu se sjetili da pritisak u gumama mjere na drugačiji način? Kad koristiš iste felge onda je ok?
- Haris.ba
#369 Re: Nova Suzuki vitara
Nisam te skontao? Pritisak se mjeri preko senzora na ventilima. Jedan senzor je mislim 208 KM. Moraš uzeti za drugi set felgi nove senzore jer da bi došao do njih moraš skinuti gumu. Onda se gubi smisao dva seta felgi ako se gume moraju skinuti da bi došao do senzora da bi ih prebacivao sa seta na set.530i wrote:Nisu se sjetili da pritisak u gumama mjere na drugačiji način? Kad koristiš iste felge onda je ok?
Mislim da se ne može ugasiti bez servisa mjerenje. Jer instrument tabla svira kada je pritisak izvan propisa, a kamoli kada ne očita senzor. Barem sam ja tako shvatio.
Možda bih ja i uzeo obične ventile za drugi set guma da instrument tabla ne zavjetli, ali onda se i gubi smisao opcije koja postoji.
-
530i
#370 Re: Nova Suzuki vitara
Razumijemo se
Glupo je da su tako napravili, ali opet su tu felge i bez senzora ekstremno preskupe. 4x208=832...što znači da su felge oko 1200 maraka čelične 16". Van svake pameti. U tom slučaju bih se zezao sa montiranjem dva puta godišnje...
Glupo je da su tako napravili, ali opet su tu felge i bez senzora ekstremno preskupe. 4x208=832...što znači da su felge oko 1200 maraka čelične 16". Van svake pameti. U tom slučaju bih se zezao sa montiranjem dva puta godišnje...
-
NediM17
#371 Re: Nova Suzuki vitara
Katastrofa... Ja sam tu za jedno klasicno bosnjacko rjesenje, najbolje je ugasiti TPMS sistem preko kompjutera ako postoji ta mogucnost, i Bog te veselio.
Harise, felgi imas po PIK-u kakvih hoces...
Harise, felgi imas po PIK-u kakvih hoces...
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#372 Re: Nova Suzuki vitara
Jebo vas vise i Duster i Vitara
Kupite orginal
Jeep Renegade

1.6 benzin 4x2
29 900,tuku ko nece
Kupite orginal
Jeep Renegade

1.6 benzin 4x2
29 900,tuku ko nece
- Haris.ba
#373 Re: Nova Suzuki vitara
Možda se ja ne razumijem, zaganjaću vas da mi pomognete (npr. renault ima isti promjer šarafa). Uzeo bih ja čeličare 16 sutra kad bih našao za neku dobru cijenu.
Rim: 6.5Jx16 ET50
Bolt pattern: 5x114.3
Thread size: M12 x 1.5
Center bore: 60.1
Rim: 6.5Jx16 ET50
Bolt pattern: 5x114.3
Thread size: M12 x 1.5
Center bore: 60.1
-
Throttle
#374 Re: Nova Suzuki vitara
Sa svakog RAV4
čak je izgleda i centralna rupa ista
Također i sa Grand Vitare starije
Nisu te rijetke felge
čak je izgleda i centralna rupa ista
Također i sa Grand Vitare starije
Nisu te rijetke felge
Last edited by Throttle on 20/11/2017 17:18, edited 1 time in total.
-
530i
#375 Re: Nova Suzuki vitara
Možeš se po ovoj listi ravnati, najpoznatiji su Fiat Sedici i Corolla i Auris...
http://www.wheelfitment.eu/car/Suzuki/S ... -%20).html
Reno (Megan trojka i sl.) ima širu centralnu rupu.
http://www.wheelfitment.eu/car/Suzuki/S ... -%20).html
Reno (Megan trojka i sl.) ima širu centralnu rupu.