Galaxy S8 i S8+
Moderator: Benq
-
messilla
#352 Re: Galaxy S8 i S8+
Kupih S8 prije nekoliko dana u Telecomu i nisam nikako zadovoljan, da ne kazem da je ovo katastrofa.
Podsjeca na kakav pijacarski od 200tinjak KM-ova
Ne djeluje ni sekunde brzo i fluidno, dosta lag-ova pogotovo kod pojedinih igrica...nista se ne ponasa bolje od S4 koju sam do sada koristio.
Radio factory reset i wipe cache partition, ali nista...ima li neko kakvih prijedloga?
Radio factory reset i wipe cache partition, ali nista...ima li neko kakvih prijedloga?
- shalla
#353 Re: Galaxy S8 i S8+
Imam ja, smisli bolju priču druže, u to ne bi povjerovao ni moj sin od 3 godine 
-
messilla
#354 Re: Galaxy S8 i S8+
Dobro, malo sam pretjerao sa poređenjima, ali fakat sam isfrustiran.
Evo recimo FIFA i Asphalt Nitro - totalno neigrivo, dok, s druge strane, NFS No Limits ide normala, a čak bolje fercera i Asphalt 8 od Nitra.

Evo recimo FIFA i Asphalt Nitro - totalno neigrivo, dok, s druge strane, NFS No Limits ide normala, a čak bolje fercera i Asphalt 8 od Nitra.
- skafiskafsnjak
#355 Re: Galaxy S8 i S8+
O zidmessilla wrote:Kupih S8 prije nekoliko dana u Telecomu i nisam nikako zadovoljan, da ne kazem da je ovo katastrofa.Podsjeca na kakav pijacarski od 200tinjak KM-ova
Ne djeluje ni sekunde brzo i fluidno, dosta lag-ova pogotovo kod pojedinih igrica...nista se ne ponasa bolje od S4 koju sam do sada koristio.
![]()
Onda nece sigurno laga imati...
Ali ni displeja
-
exampLe.
#356 Re: Galaxy S8 i S8+
Jesam apple fanboy ali ti u ovo ne mogu povjetovati nikako.messilla wrote:Dobro, malo sam pretjerao sa poređenjima, ali fakat sam isfrustiran.![]()
Evo recimo FIFA i Asphalt Nitro - totalno neigrivo, dok, s druge strane, NFS No Limits ide normala, a čak bolje fercera i Asphalt 8 od Nitra.![]()
Koristio sam S6 Edge i S7 Edge i nikad mi igre nisu lagale. Ponekad se znao desiti neki lagic dok skrolam facebook i tako te stvari ali nista strasno.
-
jarobot
#357 Re: Galaxy S8 i S8+
Hajmo 1 za 1 za taj tvoj lagavi s8 dobiješ motorolu moto 5 gen plus ne laga nimalomessilla wrote:Kupih S8 prije nekoliko dana u Telecomu i nisam nikako zadovoljan, da ne kazem da je ovo katastrofa.Podsjeca na kakav pijacarski od 200tinjak KM-ova
![]()
-
Sid the sloth
#358 Re: Galaxy S8 i S8+
Evo 700KM za njega da se rijesis problemamessilla wrote:Kupih S8 prije nekoliko dana u Telecomu i nisam nikako zadovoljan, da ne kazem da je ovo katastrofa.Podsjeca na kakav pijacarski od 200tinjak KM-ova
![]()
-
Mega Man X
#359 Re: Galaxy S8 i S8+
Providan si momak. Izdali su te smajlići.messilla wrote:Kupih S8 prije nekoliko dana u Telecomu i nisam nikako zadovoljan, da ne kazem da je ovo katastrofa.Podsjeca na kakav pijacarski od 200tinjak KM-ova
![]()
-
messilla
#360 Re: Galaxy S8 i S8+
Čuj izdali me smajlići
https://streamable.com/hi8tt
FIFA
https://streamable.com/45dvi
Asphalt Nitro
https://streamable.com/rlvdj
Zahebi poneki lag kod touchwiza ili neke aplikacije, nisam ni neki gejmer (samo fifu igram, ove sam ostale skinuo čisto da probam otkriti u čemu je problem), ali ovo je totalna smijurija. Doduše moram reći da nema nekog pregrijavanja.
E'o ga NFS: No LimitsexampLe. wrote:Jesam apple fanboy ali ti u ovo ne mogu povjetovati nikako.
Koristio sam S6 Edge i S7 Edge i nikad mi igre nisu lagale. Ponekad se znao desiti neki lagic dok skrolam facebook i tako te stvari ali nista strasno.
FIFA
Asphalt Nitro
Zahebi poneki lag kod touchwiza ili neke aplikacije, nisam ni neki gejmer (samo fifu igram, ove sam ostale skinuo čisto da probam otkriti u čemu je problem), ali ovo je totalna smijurija. Doduše moram reći da nema nekog pregrijavanja.
- arnes_king
#361 Re: Galaxy S8 i S8+
Zar tu ne igra uloga i samog programiranja igara ili aplikacija i kompatibilnost s odredjenim procesorima, grafickim itd.... mislim da bez razloga pljujes po jednom od trenutno najboljih telefona na trzistumessilla wrote:Čuj izdali me smajlići![]()
E'o ga NFS: No LimitsexampLe. wrote:Jesam apple fanboy ali ti u ovo ne mogu povjetovati nikako.
FIFA
Asphalt Nitro
Isto da si platio PC 3000KM pa se zalis sto ti neke igre stekaju iako s tim specifikacijama ne bi trebale.... razvoj programa
Ja imam S7 Edge i prezadovoljan sam, tako da i ja sumnjam u tvoj prvobitni post.
-
messilla
#362 Re: Galaxy S8 i S8+
Pa sigurno da ima, ali prošlo je već skoro šest mjeseci od izlaska na tržište i nije u pitanju neki generalni problem. Ljudima bez problema ferceraju ove gore igrice.arnes_king wrote:Zar tu ne igra uloga i samog programiranja igara ili aplikacija i kompatibilnost s odredjenim procesorima, grafickim itd.... mislim da bez razloga pljujes po jednom od trenutno najboljih telefona na trzistu
Isto da si platio PC 3000KM pa se zalis sto ti neke igre stekaju iako s tim specifikacijama ne bi trebale.... razvoj programa
- MTV
#363 Re: Galaxy S8 i S8+
Probaj ovo, trebao bi imati na mobitelu "Game Launcher" i preko njega da otvoris igricu i vidi sta ti dole u desnom cosku pise "Stednja baterije", "Normalne performanse" ili "Visoke performanse". Pa postavi na Visoke i vidi da li ti opet lague.messilla wrote:Čuj izdali me smajlići![]()
E'o ga NFS: No Limits
FIFA
Asphalt Nitro

Da napomenem ovaj game launcher je dosao instaliran na A5 2017 pa bi valjda trebao biti i na S8.
-
messilla
#364 Re: Galaxy S8 i S8+
Probao vec druze. Nema nikakve razlike koju god opciju odaberem. Probao i sa aplikacijom Game Tuner, provjerio da li je slucajno ukljucen neki rezim stednje baterije...no nista, ponestalo mi opcija, a nema rjesenja. Jedino preostaje da im odnesem u Telecom pa nek rade sta znaju, jer rootovanje ne dolazi u obzir.MTV wrote:
Da se razumijemo, veliki sam fan Galaxyja, S4 me sjajno sluzila cetiri godine i jasno mi je koje su mogucnost S8 i koliko je raja zadovoljna, no ovaj moj se jednostavno ne ponasa onako kako bi trebao i to je to.
- MTV
#365 Re: Galaxy S8 i S8+
Moze biti da te zapao felerican model. Telefon u ruke, i pravac do Telecoma.messilla wrote:Probao vec druze. Nema nikakve razlike koju god opciju odaberem. Probao i sa aplikacijom Game Tuner, provjerio da li je slucajno ukljucen neki rezim stednje baterije...no nista, ponestalo mi opcija, a nema rjesenja. Jedino preostaje da im odnesem u Telecom pa nek rade sta znaju, jer rootovanje ne dolazi u obzir.MTV wrote:
Da se razumijemo, veliki sam fan Galaxyja, S4 me sjajno sluzila cetiri godine i jasno mi je koje su mogucnost S8 i koliko je raja zadovoljna, no ovaj moj se jednostavno ne ponasa onako kako bi trebao i to je to.
-
febo_acm
#366 Re: Galaxy S8 i S8+
Moze biti samo defektivan uredjaj, nista drugo.
- shalla
#367 Re: Galaxy S8 i S8+
Druže ja ne znam jesam li ja slijep al ja ne vidim ovdje lagovemessilla wrote:Čuj izdali me smajlići![]()
FIFA
Asphalt Nitro
Možeš li mi reći kod nfs, na kojoj sekundi videa bude lag?
-
messilla
#368 Re: Galaxy S8 i S8+
NFS fercera normala, napisao sam to u nekom postu iznad. Stavio sam radi usporedbe sa Asphaltom.shalla wrote:Druže ja ne znam jesam li ja slijep al ja ne vidim ovdje lagove![]()
Možeš li mi reći kod nfs, na kojoj sekundi videa bude lag?
-
Vertig0
#369 Re: Galaxy S8 i S8+
Ja isto nisam primjetio nista.
-
Cupko_
#370 Re: Galaxy S8 i S8+
Ovlašteni servis neće zanimati kako ti radi koja aplikacija (trza li igrica i slično). Ako uredno rade sve predinstalirane aplikacija i sam sistem, odbit će ti nalog i neće posvećivati pažnju trzanju igrica jer to nisu ovlaštene aplikacije.messilla wrote:Probao vec druze. Nema nikakve razlike koju god opciju odaberem. Probao i sa aplikacijom Game Tuner, provjerio da li je slucajno ukljucen neki rezim stednje baterije...no nista, ponestalo mi opcija, a nema rjesenja. Jedino preostaje da im odnesem u Telecom pa nek rade sta znaju, jer rootovanje ne dolazi u obzir.MTV wrote:
Razumijem te i vjerujem da ima problema, ali takvi problemi su najgori jer su teško uočljivi u normalnom korištenju ( i sam si napisao da sistem "ponekada laguje" tako da vjerujem da to nije tako često). A opet ne mora da znači, jer ako budeš imao sreće i zapadne te neki serviser koji će baš istestirati sve maksimalno i uočiti grešku, možda ti i riješe problem.
Ono što hoću reći je da, što se aplikacija tiče, uvijek se mogu ograditi jer po garanciji to nije u njihovoj nadležnosti i u 90% slučajeva ih ne zanima. Znam za slučaj gdje uređaj od 800 KM nije zvonio pri dolaznom pozivu i gdje je iz servisa rečeno da aplikacija Viber stvara problem i nije ih zanimalo što dok je Viber instaliran, uređaj ne radi normalno
- Tesla Edison
#371 Re: Galaxy S8 i S8+
@Cupko_
Sasvim je tačno to što si napisao. Naime, davne 2007 kupio sam računar u firmi koja se zvala BosNet. Od prvog dana korištenja imao sam problema. Prvo, javljao mi se Blue Screen i odnio ga na servis. Pita mene lik šta sam mu radio, ja rekoh nisam ništa osim što sam instalirao Office 2003 i Corel Draw 10. Kaže "serviser" da je problem u tim programima jer nije preporučljivo ništa instalirati osim onoga što je došlo predinstalirano. Tada sam bio u šoku bukvalno jer nisam mogao vjerovati da mi je to rekao. Naravno, nije priznao u garanciju jer je kvar nastao usljed "instaliranja trećih aplikacija".
Godinama mi je taj serviser bio primjer za ismijavanje dok nisam naišao na novi slučaj. Godine 2014. kupim ja tadašnjoj djevojci a današnjoj bivšoj Alcatel OT Idol. Nakon instalacije vibera, telefon je zaledio. Odnesem ga u Univerzalno gdje je i kupljen i kažu mi da sam zbog instaliranja " trećih aplikacija" uništio garanciju. Dakle u potpunosti isti odgovor kao 7 godina ranije. Ja njemu kažem da viber svi koriste pa i on sam ali ne pije vode. "Sve što nije došlo predinstalirano na telefonu ne smije se koristiti inače gubi se garancija" (da ne povjeruješ koji debilizam).
Treći slučaj isto Univerzalno ali sa Lumia 625 telefonom. Nakon izlaska update na win 8.1, isti instaliram i imao sam problem sa zvučnikom. Lik me ubjeđuje da nisam smio instalirati novu verziju jer root-vanjen se gubi garancija. Ja mu rekao da dajem 100KM na kafu ako mi pokaže i jedan win telefon koji je root-ovan. Nakon rasprave, prihvatio je garanciju.
Uglavnom, debilna pravila ali tako je. Idu lakšim putem i traže dlaku u jajetu kako bi te odbili.
Sasvim je tačno to što si napisao. Naime, davne 2007 kupio sam računar u firmi koja se zvala BosNet. Od prvog dana korištenja imao sam problema. Prvo, javljao mi se Blue Screen i odnio ga na servis. Pita mene lik šta sam mu radio, ja rekoh nisam ništa osim što sam instalirao Office 2003 i Corel Draw 10. Kaže "serviser" da je problem u tim programima jer nije preporučljivo ništa instalirati osim onoga što je došlo predinstalirano. Tada sam bio u šoku bukvalno jer nisam mogao vjerovati da mi je to rekao. Naravno, nije priznao u garanciju jer je kvar nastao usljed "instaliranja trećih aplikacija".
Godinama mi je taj serviser bio primjer za ismijavanje dok nisam naišao na novi slučaj. Godine 2014. kupim ja tadašnjoj djevojci a današnjoj bivšoj Alcatel OT Idol. Nakon instalacije vibera, telefon je zaledio. Odnesem ga u Univerzalno gdje je i kupljen i kažu mi da sam zbog instaliranja " trećih aplikacija" uništio garanciju. Dakle u potpunosti isti odgovor kao 7 godina ranije. Ja njemu kažem da viber svi koriste pa i on sam ali ne pije vode. "Sve što nije došlo predinstalirano na telefonu ne smije se koristiti inače gubi se garancija" (da ne povjeruješ koji debilizam).
Treći slučaj isto Univerzalno ali sa Lumia 625 telefonom. Nakon izlaska update na win 8.1, isti instaliram i imao sam problem sa zvučnikom. Lik me ubjeđuje da nisam smio instalirati novu verziju jer root-vanjen se gubi garancija. Ja mu rekao da dajem 100KM na kafu ako mi pokaže i jedan win telefon koji je root-ovan. Nakon rasprave, prihvatio je garanciju.
Uglavnom, debilna pravila ali tako je. Idu lakšim putem i traže dlaku u jajetu kako bi te odbili.
- MTV
#372 Re: Galaxy S8 i S8+
U Univerzalnom su posebne debilcine. Rootovan Windows phone.
Gasi internet motaj kablove.
- Tesla Edison
#373 Re: Galaxy S8 i S8+
Upravo takoMTV wrote:U Univerzalnom su posebne debilcine. Rootovan Windows phone.Gasi internet motaj kablove.
- arnes_king
#374 Re: Galaxy S8 i S8+
To jos nikada nisam cuo i nema mi logike. Jedna od glavnih mogucnosti i svrha tih uredjaja i jeste to da mozes instalirati aplikacije i koristiti ih. Mislim da nema nikakav argument da ti ne uvazi garanciju, trebao si ih tuziti ili zaprijetiti inspekcijiom siguran sam da bi promijenili pricu. Inace, onda ta "garancija" nema smisla i dodje kao da je nikako nema.TESLA_EDISON wrote:@Cupko_
Ja sam svoj s7 dva puta nosio na servis u agram radi napuhane baterije, i iako je na bateriju 12 mjeseci garancija meni su oba puta uzeli i zamijenili pod garancijom van garantnog roka. Moram napomenuti da mi je drugi put tel jos bio rootovan i na custom romu, pa iako kod njih u garantnom listu pise da to nisti garanciju meni ni spomenuli nisu.
- MOSALJOZE
#375 Re: Galaxy S8 i S8+
Evo naigrao se ja NFS na s7 fercera bez ikakvih problema.
Ma s8 karina
Poslano sam mog pametnog telefona Samsung Galaxy S4 28UE78C9CK
Ma s8 karina
Poslano sam mog pametnog telefona Samsung Galaxy S4 28UE78C9CK