naravno, jer samo te kvalifikacije i predrasude o unitarnoj bih su iz kafane.Lincoln-Burrows wrote:Nećem sad te kvalifikacije ko u kafani, hjebo njih vake nake.
ostalo je dokumentovano
naravno, jer samo te kvalifikacije i predrasude o unitarnoj bih su iz kafane.Lincoln-Burrows wrote:Nećem sad te kvalifikacije ko u kafani, hjebo njih vake nake.
Čemu te regije unutar BiH?pemanapemani wrote:
Zašto su prijedlog Biskupske konferencije (4 regije) i prijedlog EU (5 regija) unitarna BiH?
Onda su i biskupi za unitarnu BiH.
Jebi ga, tebi je sve što nije podjela po etničkom principu unitarna BiH.
kvalifikacije o unitarnoj BiH ne izmišljam ja, evo nema ni jednog Bošnjaka na forumu t.j. ovdje na temi daand wrote:naravno, jer samo te kvalifikacije i predrasude o unitarnoj bih su iz kafane.Lincoln-Burrows wrote:Nećem sad te kvalifikacije ko u kafani, hjebo njih vake nake.
ostalo je dokumentovano
Čemu entiteti unutar BiH?Lincoln-Burrows wrote:Čemu te regije unutar BiH?pemanapemani wrote:
Zašto su prijedlog Biskupske konferencije (4 regije) i prijedlog EU (5 regija) unitarna BiH?
Onda su i biskupi za unitarnu BiH.
Jebi ga, tebi je sve što nije podjela po etničkom principu unitarna BiH.
Prijedlozi postoje i to oni o kojima sad govoriš a postoje i drugi o kojima ne govoriš,
uvažiti će se vjerojatno oni koje podržaqva većina iz pojedinog naroda ako nisu na štetu drugog naroda.
Svašta si ti tu priupitao a o svemu se već razglabalo hiljadu puta a reći ću ti ono osnovno,dogtag wrote: Šta tačno znači unutarnja Bosna i kako to možeš uporediti sa današnjim uređenjem koje je jedno od nejdecentralizanijih na svjetu!
Dajte neke argumente a ne vječite spinove i laži bez argumenata!!!
I objasnite šta je to tačno taj 3 entitet da znamo o čemu pričamo? Pa ne zna ni Čović i to je priznao, ovo je samo neki istrument kojim vas obmanjuje 15 godina poslje propale samouprave!
Lože vas 20 godina i vi ne mrdate sa mjesta sve vas je manje i manje ali eto mi smo vam neprijatelji jer vam ne dozvoljvamo 3 entitet.
Da nije želosno bilo bi smješno kakve vi megalomanske želje gajite!
Što hdz zamisli to lokomotiva ne može povući
pa reci šta ima loše u jakoj državi i organizaciji na državnom nivouLincoln-Burrows wrote:kvalifikacije o unitarnoj BiH ne izmišljam ja, evo nema ni jednog Bošnjaka na forumu t.j. ovdje na temi daand wrote:naravno, jer samo te kvalifikacije i predrasude o unitarnoj bih su iz kafane.Lincoln-Burrows wrote:Nećem sad te kvalifikacije ko u kafani, hjebo njih vake nake.
ostalo je dokumentovano
je za federalnu BiH. Šta bi to trebao da zaključim nešto.
Kojim modelom zastiti Bosnjake( koji su i apsolutna vecina u BIH ) na cijelom teritoriju drzave od getoizacije i dokazanih genocida i UZP-ova da se ne dese u buducnosti ?Lincoln-Burrows wrote:Ti navodno nisi za unitarnu nego okolo naokolo pa na mala vrata unitarnu.pemanapemani wrote:
Da bi svi građani BiH bili potpuno ravnopravni u čitavoj državi.
BiH sa dva entiteta je nepravedna, jer u manjem entitetu niko nije ravnopravan sa Srbima, a u većem entitetu nisu ravnopravni Srbi.
BiH sa tri entiteta bi bila još nepravednija, jer bi manjinsko stanovništvo bilo neravnopravno u bilo kojem entitetu.
Najpravedniji sistem je prema geografskim i ekonomskim regijama (naravno, namjerno se iz priče izbacuje geografija) ili podjela države isključivo na općine koje bi imale šira prava i obaveze nego danas. Ovakve prijedloge bi danas podržalo blizu 70% populacije BiH.
Jebi ga, mi smo svi robovi velikosrpske i HDZ etničke matrice.
Ne znam da li postoji država na svijetu u kojoj manjina 20 i kusur godina uređuje život većini?
Imali koji za federalnu? Ima ili nema
kako izgleda taj pluralizam u širokom ili zapadnohercegovačkom kantonu?Lincoln-Burrows wrote:Svašta si ti tu priupitao a o svemu se već razglabalo hiljadu puta a reći ću ti ono osnovno,dogtag wrote: Šta tačno znači unutarnja Bosna i kako to možeš uporediti sa današnjim uređenjem koje je jedno od nejdecentralizanijih na svjetu!
I objasnite šta je to tačno taj 3 entitet da znamo o čemu pričamo? Pa ne zna ni Čović i to je priznao, ovo je samo neki istrument kojim vas obmanjuje 15 godina poslje propale samouprave!
Lože vas 20 godina i vi ne mrdate sa mjesta sve vas je manje i manje ali eto mi smo vam neprijatelji jer vam ne dozvoljvamo 3 entitet.
treba izborna jedinica za Hrvate da bi zavladao pluralizam a ne jednoglasje i ostvarila jednakopravnost sa druga dva naroda.
a ovo nece biti jednoglasje? ..odnosno to bi bila legalizacija jednoumlja koje vec postoji u imaginarnom trecemLincoln-Burrows wrote:
Svašta si ti tu priupitao a o svemu se već razglabalo hiljadu puta a reći ću ti ono osnovno,
treba izborna jedinica za Hrvate da bi zavladao pluralizam a ne jednoglasje i ostvarila jednakopravnost sa druga dva naroda.
Tema je treći entitet a ne izborne jedinice!Lincoln-Burrows wrote:Svašta si ti tu priupitao a o svemu se već razglabalo hiljadu puta a reći ću ti ono osnovno,dogtag wrote: Šta tačno znači unutarnja Bosna i kako to možeš uporediti sa današnjim uređenjem koje je jedno od nejdecentralizanijih na svjetu!
Zasto bi se Bosnjaci izlagali riziku da ih se getoizira i nekad u buducnosti desi novi genocid i UZP kad su apsolutna vecina u drzavi a dovoljno su demokraticni da su za provodjenje svih evropskih konvencija o gradjanskim pravima i slobodama na citavom teritoriju BIH.Lincoln-Burrows wrote:Oće li se javit neko za federalnu da me demantira?
Unitarna BiH je nemoguca, bez rata, sve dok najbrojniji narod zivi na manje od 30% teritorije, zato da od prevlasti jednog naroda nad ostalima nema nista.Lincoln-Burrows wrote:kvalifikacije o unitarnoj BiH ne izmišljam ja, evo nema ni jednog Bošnjaka na forumu t.j. ovdje na temi daand wrote:naravno, jer samo te kvalifikacije i predrasude o unitarnoj bih su iz kafane.Lincoln-Burrows wrote:Nećem sad te kvalifikacije ko u kafani, hjebo njih vake nake.
ostalo je dokumentovano
Jok.Lincoln-Burrows wrote:Oće li se javit neko za federalnu da me demantira?
Da nema treceg......valjda si to zkljucio vec davno.........zasto bih vam neko davao nesto sto vas ne sleduje.....treba poceti voditi razgovore o ukidanju konstutivnosti na cijeloj teritoriji BiHLincoln-Burrows wrote:kvalifikacije o unitarnoj BiH ne izmišljam ja, evo nema ni jednog Bošnjaka na forumu t.j. ovdje na temi daand wrote:naravno, jer samo te kvalifikacije i predrasude o unitarnoj bih su iz kafane.Lincoln-Burrows wrote:Nećem sad te kvalifikacije ko u kafani, hjebo njih vake nake.
ostalo je dokumentovano
Najmanje može doći do rata zbog tkz "unitarnje" BiH, nemoj da te to brine!Unitarna BiH je nemoguca, bez rata, sve dok najbrojniji narod zivi na manje od 30% teritorije, zato da od prevlasti jednog naroda nad ostalima nema nista
Do rata nece doci sigurno ovdje, jer nece niko da ratuje, evo konkretno na nasoj strani svi su bijesni na uredjenje drzave, na ratno profiterstvo, bogacenje kadrova bliskih Alija, obezbjedjivanje Alijine porodice, rast kriminala itd.dogtag wrote:Najmanje može doći do rata zbog tkz "unitarnje" BiH, nemoj da te to brine!Unitarna BiH je nemoguca, bez rata, sve dok najbrojniji narod zivi na manje od 30% teritorije, zato da od prevlasti jednog naroda nad ostalima nema nista
Veća je mogućnost da izbije rat radi megalomanskih želja o trećem ili mokrim snovima o odcjepljenju manjeg entiteta
Ne mislim ja da je unitarna BiH moguća u ovim granicama već samo sastavljam statističku križaljkuaratet wrote:
Unitarna BiH je nemoguca, bez rata, sve dok najbrojniji narod zivi na manje od 30% teritorije, zato da od prevlasti jednog naroda nad ostalima nema nista.
To što ti pričaš je šuplja priča, ako do dođe do ovih gore navedenih scenarija biće rata, to nema veze ni sa pljačkom ni Alijom ni Bakirom ni još većim lopovima od njih Dodikom i Čovićem itd. Ne brini se ti, zadužićeš pušku i niko te neće ništa pitat!aratet wrote:Do rata nece doci sigurno ovdje, jer nece niko da ratuje, evo konkretno na nasoj strani svi su bijesni na uredjenje drzave, na ratno profiterstvo, bogacenje kadrova bliskih Alija, obezbjedjivanje Alijine porodice, rast kriminala itd.dogtag wrote:Najmanje može doći do rata zbog tkz "unitarnje" BiH, nemoj da te to brine!Unitarna BiH je nemoguca, bez rata, sve dok najbrojniji narod zivi na manje od 30% teritorije, zato da od prevlasti jednog naroda nad ostalima nema nista
Veća je mogućnost da izbije rat radi megalomanskih želja o trećem ili mokrim snovima o odcjepljenju manjeg entiteta
Da mi bi vidjeti mozak onoga koji bi ratovao?
Da budemo do kraja precizni, dolazeća administracijaettakoto wrote:O trećem entitetu odluku će donijeti stranci. Ne velika trojka.
Ako je interes federalizacija, to će biti provedeno.