Dokle smo? Predlazem da sa rijeci predjemo na konkretno pokretanje stvari. U biti je vrlo jednostavno, radna grupa koja ce razraditi plan, tacke i nacin djelovanja.
Konacni prijedlog moraju podrzati nase nevladine organizacije, a koje imaju pipke i uticaj u medjunarodnim krugovima jer ce nam biti potrebna zaledjina. Na nekoliko nacina mozemo formirati osnovu, diskriminacija i apartheid manjine nad vecinom, ugrozenost drzave zbog zahtjeva za disolucijom, te kriminalne radnje u sprezi sa predstavnicima manjinskog naroda koje uticu na sve tokove zivota nas normalnih gradjana.
Nakon toga pronaci stranku koja ce to gurati politickim sredstvima (mozda GS i Bajrovic). Krenuti u lobiranje u EU parlamentu preko patriotski opredjeljenih parlamentaraca. Podloga je vise nego obecavajuca, jer drzave EU ne poznaju termin konstitutivnosti. Danas sam bas citao jedan zanimljiv tekst u kojem objasnjava neke vrlo zanimljive stvari koje jos nisu za javnost.
Dakle, sa rijeci na kokretne poteze. Dosta je vise Dodika i Covica, dosta je vise skakanja po glavama Bosnjaka. Vala, ja ne znam da ima narod koji moze toliko trpiti kao sto smo mi
Po nekim mojim prognozama, stvar mozemo zavrsiti za neke 2-3 godine