Stadioni u BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
vryzas

#351 Re: Stadioni u BiH

Post by vryzas »

:lol:
zipoo

#352 Re: Stadioni u BiH

Post by zipoo »

Davno sam napisao. Naci ce oni neki razlog za negodovanje. Hejteri :mrgreen:
turbofolk

#353 Re: Stadioni u BiH

Post by turbofolk »

Pratim onu temu oko rekonstrukcije Grbavice i mogu samo reći ili ponoviti po stoti put : Svaka čast :thumbup:
Međutim mene zanima, koje godine je završena zapadna tribina atletskog stadiona na Kamberovića polju u Zenici. Čija je bila investicija i koliko je koštala. Koliki je kapacitete tribine. Kolika je njena dužina. Je li duža od zapadne aut linije fudbalskog terena. Onakvu tribinu (bar jednu - zapadnu logično) bi trebao imati svaki stadion u BiH, atletski ili fudbalski svejedno, a ako je stadion isključivo fudbalski, zamislite njegov izgled gdje je sa sve četri strane ovakva tribina. Čisto informativno me zanima, koliko je koštalo, pa možda na osnovu njene cijene dati neku kalkulaciju koštanja kompletnog gledališta jednog fudbalskog stadiona.

Image

Image

Edit: Nađoh podatak na vikipediji o kapacitetu: 3.500 mjesta.
Logovan

#354 Re: Stadioni u BiH

Post by Logovan »

Sad gledam sliku istoka na Grbavici i dobro je ispalo :thumbup: :thumbup: ali slova su mi nešto niđe veze. Izgledaju mi nekako pretanko, mislim da bi bilo bolje da su deblja.

Čemu red stepenica desno od slova "B" i lijevo od slova "I"? :? Mislim na redove koji su pored ulaza, a ne ispod. Je l' ovo urađeno zbog kupaca desetogodišnjih ulaznica ili je nešto sasvim drugo?

Zbog tankih slova i ova dva reda stepenica teže se pročita natpis na tribini.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#355 Re: Stadioni u BiH

Post by Pitar sa Kariba »

Logovan wrote:Sad gledam sliku istoka na Grbavici i dobro je ispalo :thumbup: :thumbup: ali slova su mi nešto niđe veze. Izgledaju mi nekako pretanko, mislim da bi bilo bolje da su deblja.

Čemu red stepenica desno od slova "B" i lijevo od slova "I"? :? Mislim na redove koji su pored ulaza, a ne ispod. Je l' ovo urađeno zbog kupaca desetogodišnjih ulaznica ili je nešto sasvim drugo?

Ma los je ono ugao, evo postavili su iz drugoga ugla, ljepse izgleda. Kod slova B i I vjerovatno ide ograda. Skroz drugacije izgleda stadion nema šta. :thumbup:

Image
Logovan

#356 Re: Stadioni u BiH

Post by Logovan »

Pitar sa Kariba wrote: Ma los je ono ugao, evo postavili su iz drugoga ugla, ljepse izgleda. Kod slova B i I vjerovatno ide ograda. Skroz drugacije izgleda stadion nema šta. :thumbup:

https://s17.postimg.org/dkuez3e33/image ... 97ba41.jpg
Iz ovog ugla izgleda bolje. Gdje će tačno biti ograda?

Slovo "I" se stopilo sa stepenicama. :D Možda da ga malo pomaknu u desnu stranu.
Ajatolah_

#357 Re: Stadioni u BiH

Post by Ajatolah_ »

Logovan wrote: Slovo "I" se stopilo sa stepenicama. :D Možda da ga malo pomaknu u desnu stranu.
Bit će to OK kad se ofarbaju stepenice u žuto.
_Reds_

#358 Re: Stadioni u BiH

Post by _Reds_ »

Logovan wrote:Sad gledam sliku istoka na Grbavici i dobro je ispalo :thumbup: :thumbup: ali slova su mi nešto niđe veze. Izgledaju mi nekako pretanko, mislim da bi bilo bolje da su deblja.

Slova bi im bila bolja da su u gornjem dijelu. tj. da su gore visocije da se manje mjesaju sa ovim stepenicama.
ibizza

#359 Re: Stadioni u BiH

Post by ibizza »

Mislim da su izvukli maximum sa slovima, jer da su ih dizali prema gore, ne bi mobli ravnomjerno biti rasporedjeni, cak iz ovog ugla , vidi se da bi "A i V" bili presiroki za onaj prostor "gore"...

Jebo slova, ako tribina bude puna, nece se svakako ni vidjeti :)

Cestitke! :thumbup:
Bosanski_kralj

#360 Re: Stadioni u BiH

Post by Bosanski_kralj »

Lijepo što se Grbavica obnavlja, nadograđuje :thumbup: ..pogotovo kad se zna šta se desilo u ratu.
sumirprimus

#361 Re: Stadioni u BiH

Post by sumirprimus »

Image

Izgleda dobro nema govora.ko da je drugi stadion u pitanju
Sto je receno i ispostovano.i pokazano nama ostalim da ye moze.aferim :thumbup:
s@mson

#362 Re: Stadioni u BiH

Post by s@mson »

Ma slova su dobra, manje bitna, bitno je da se stadion gradi i obnavlja...
Da se sto prije zavrse tribine koje nedostaju i sve se pokrije fino pa da imamo pristojnih stadiona sto vise...
'Bem ti gledam trecu ili cetvrtu ligu u Njemackoj, Engleskoj i drugim zapadnim drzavama, tamo stadioni tip-top i bez price...
Sretno zeljovci i punite te tribine...
Point.

#363 Re: Stadioni u BiH

Post by Point. »

Hoce li biti krova na ovoj novoj tribini i da li se ima u planu siriti ova kontra tribina, sto ima samo par redova? Nekako mi ta strana bas ruzna i bezveze.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#364 Re: Stadioni u BiH

Post by mali_milojica »

Point. wrote:Hoce li biti krova na ovoj novoj tribini i da li se ima u planu siriti ova kontra tribina, sto ima samo par redova? Nekako mi ta strana bas ruzna i bezveze.
Ici ce krov u buducnosti.
Sljedeci su Jug i teren.
Zapadna (mala tribina) ce se raditi zadnja.
Point.

#365 Re: Stadioni u BiH

Post by Point. »

mali_milojica wrote:
Point. wrote:Hoce li biti krova na ovoj novoj tribini i da li se ima u planu siriti ova kontra tribina, sto ima samo par redova? Nekako mi ta strana bas ruzna i bezveze.
Ici ce krov u buducnosti.
Sljedeci su Jug i teren.
Zapadna (mala tribina) ce se raditi zadnja.
Ima li negdje slika gotovog stadiona? Ovo je buduci dom reprezentacije ako se sve zavrsi kako je zacrtano.
LSD

#366 Re: Stadioni u BiH

Post by LSD »

Jug je slijedeci (iza drugog gola), a Zapad (ta mala tribina o kojoj pišeš) ide zadnji.
Bitno je da se krenulo, da su se stvari pokrenule sa mrtve tačke nakon toliko godina :thumbup:
Point.

#367 Re: Stadioni u BiH

Post by Point. »

LSD wrote:
Jug je slijedeci (iza drugog gola), a Zapad (ta mala tribina o kojoj pišeš) ide zadnji.
Bitno je da se krenulo, da su se stvari pokrenule sa mrtve tačke nakon toliko godina :thumbup:
Postoji li neki vremenski rok kad ce sve biti gotovo? I ovo za sad izgleda drama :thumbup:
Mutivoda

#368 Re: Stadioni u BiH

Post by Mutivoda »

Point. wrote: Ima li negdje slika gotovog stadiona? Ovo je buduci dom reprezentacije ako se sve zavrsi kako je zacrtano.
Image

nije 100% sigurno, uvijek se može promijeniti je l', ali eto otprilike tako bi trebalo.. :D
(ako si mislio na ovakvu sliku uopće)
Bosanski_kralj

#369 Re: Stadioni u BiH

Post by Bosanski_kralj »

Mutivoda wrote:
Point. wrote: Ima li negdje slika gotovog stadiona? Ovo je buduci dom reprezentacije ako se sve zavrsi kako je zacrtano.
Image

nije 100% sigurno, uvijek se može promijeniti je l', ali eto otprilike tako bi trebalo.. :D
Pustimo sad izgled, takvih slika svih naših stadiona ima koliko hoćeš. Koliko je realno da se nešto takvo napravi, za koji vremenski period?
ljevoruki

#370 Re: Stadioni u BiH

Post by ljevoruki »

Reflektori :D
Skloni ih kako znas, ostalo :thumbup:

VTZ
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#371 Re: Stadioni u BiH

Post by mali_milojica »

Bosanski_kralj wrote:
Mutivoda wrote:
Image

Pustimo sad izgled, takvih slika svih naših stadiona ima koliko hoćeš. Koliko je realno da se nešto takvo napravi, za koji vremenski period?
Ovo je zvanicna slika,koja je objavljena na skupstini kluba.
Vjerujem (i nadam) da bi stadion ovako mogao izgledati za 100 godisnjicu kluba,za nekih 4.5 godine.
Onda ostaje jos zapadna tribina.
Mutivoda

#372 Re: Stadioni u BiH

Post by Mutivoda »

Bosanski_kralj wrote: Pustimo sad izgled, takvih slika svih naših stadiona ima koliko hoćeš. Koliko je realno da se nešto takvo napravi, za koji vremenski period?
Pa vidi, u decembru je i istočna tribina izgledala nerealno. Ja još uvijek ne vjerujem.
Jug je najavljen, trebalo bi to krenuti nekad krajem augusta, septembar.. Kada bude skupljen određeni dio novca - ide press, i ...
Išlo bi se na sličan fazon - 1000 desetogodišnjih po 500KM.. a vjerujem da će to "planuti"..
Jug će se graditi na staroj tribini, ona se neće skroz rušiti. Pa eto, hajmo se nadati najboljem - mogli bi u ovo vrijeme, sljedeće godine pričati o natkrivanju ove dvije tribine :D i svađati se oko stubova. za krov.

Ove reklame. Nadam se uskoro barem nekim privremenim rješenjima (najavili su to), jer bi to bilo super za klub, a i uljepšalo bi taj vanjski izgled sjeverne tribine. :D

eto, haj' sad obećaj jednu desetogodišnju za jug :lol:
mali_milojica wrote: Vjerujem (i nadam) da bi stadion ovako mogao izgledati za 100 godisnjicu kluba,za nekih 4.5 godine.
Onda ostaje jos zapadna tribina.
Do 100. ćemo završit sve :twisted: :mrgreen:
Point.

#373 Re: Stadioni u BiH

Post by Point. »

Mutivoda wrote:
Image

Da, to je to, mislio sam na sliku gotovog stadiona. Ali po ovoj slici i planu ova mala tribina ostaje. Bar meni grozno izgleda, nadam se da ce povecati da ide u sklopu sa ostale tri.
Logovan

#374 Re: Stadioni u BiH

Post by Logovan »

Meni izgleda pomalo neozbiljno kako su napravili ovu slika. Reflektori su viška, nabacaše stotinu ljudi isred stadiona.... :D :-)
zipoo

#375 Re: Stadioni u BiH

Post by zipoo »

Hajde barem ih imamo nabacati ispred necega :mrgreen: :razz: :razz:
Post Reply