Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post Reply
PM72

#351 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by PM72 »

pirpa wrote:
PM72 wrote:E ne konstatuj više živ bio.
sta treba da vjerujem tebi a ne zvanicnoj i haskoj dokumentaciji...

Nego, tko organizova likvidaciju nacelnika bezbjednosti 115 bbr kod parlamenta 94god....znam da ga je Kalaba namamio a po cijoj naredbi to jos uvjek ne znam ...
Koja ti je to "zvanična i haška "dokumentacija vezana za slučaj? Iznesi je da i mi ostali zraknemo.A za slučaj kojeg pominješ znaš samo ti...
pirpa

#352 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by pirpa »

exliberal-ex wrote:
Bolan PM niko o tome neprica , to se zna
Samo mani mi te suplje da su oni bili ko list kad upadne u rijeku, veze su se odrzavale i kad su najvece borbe bile i oni su znali ko sta radi i zasto se to radi.
Sa druge strane niko nikad nije objasnio unutrasnje pljacke po gradu( cak i one sto su se desile u Mup-u) ko je i po cijem nalogu ubijao po gradu , ko je dovlacio drogu, ko je svercovao sa zlatom...o hrani necu ni da pricam, jebi se tamo znas i sam to bio si ciijeli rat u Sarajevu zasto da se pravimo naivni.
U sustini imamo tri dogadjaja koja se mogu istrazit vrlo lako, Dobrovoljacka gdje se moze srbima zacepti usta jednom zauvjek, Caco i Veliki park
Moje licno misljenje je da Caco i Veliki park kriju umjesanost drzavnog i sda vrha zato se i nediraju....
Image
Image
http://www.slobodanpraljak.com/MATERIJA ... h/1950.pdf
PM72

#353 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by PM72 »

Ovakve "dokaze" ti i ja mogu uraditi za 15 minuta,samo da donesem pisaću mašinu iz podruma i nađem prazan A4.Još ću ti ubaciti svoje ime i prezime kao "člana Predsjedništva".
hillbill

#354 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by hillbill »

exliberal-ex wrote:
PM72 wrote:Jesu li oni uticali na to hoće li biti rata ili ne? Mojne šuplje.Milošević je odlučivao kad će i kako početi rat.Kao i generalštab i vođstvo SDS-a.Mogli su ga prekinuti i svakom momentu.Ovi "naši" su bili prepušteni sudbini i božjoj volji,baš kao i list kad upadne u rijeku.
Samo mani mi te suplje da su oni bili ko list kad upadne u rijeku, veze su se odrzavale i kad su najvece borbe bile i oni su znali ko sta radi i zasto se to radi.
Sa druge strane niko nikad nije objasnio unutrasnje pljacke po gradu( cak i one sto su se desile u Mup-u) ko je i po cijem nalogu ubijao po gradu , ko je dovlacio drogu, ko je svercovao sa zlatom...o hrani necu ni da pricam, jebi se tamo znas i sam to bio si ciijeli rat u Sarajevu zasto da se pravimo naivni.
U sustini imamo tri dogadjaja koja se mogu istrazit vrlo lako, Dobrovoljacka gdje se moze srbima zacepti usta jednom zauvjek, Caco i Veliki park
Moje licno misljenje je da Caco i Veliki park kriju umjesanost drzavnog i sda vrha zato se i nediraju....
pm ...nasao te ...priznaj da vadio flase iz cizama ,u tunelu,kad si ih prbacivao...saucesnik si u svercu...svjedocim protiv tebe.
PM72

#355 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by PM72 »

hillbill wrote:
exliberal-ex wrote:
PM72 wrote:Jesu li oni uticali na to hoće li biti rata ili ne? Mojne šuplje.Milošević je odlučivao kad će i kako početi rat.Kao i generalštab i vođstvo SDS-a.Mogli su ga prekinuti i svakom momentu.Ovi "naši" su bili prepušteni sudbini i božjoj volji,baš kao i list kad upadne u rijeku.
pm ...nasao te ...priznaj da vadio flase iz cizama ,u tunelu,kad si ih prbacivao...saucesnik si u svercu...svjedocim protiv tebe.
:thumbup:

jest samo mi to nije naredio ni komandir ni načelnik ni Alija...a kod nas je to odmah neka zavjera.
pirpa

#356 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by pirpa »

PM72 wrote:
Koja ti je to "zvanična i haška "dokumentacija vezana za slučaj? Iznesi je da i mi ostali zraknemo.A za slučaj kojeg pominješ znaš samo ti...
moze li ova zvanicna dokumentacija ...

Image

Image

Image

Image

A za slučaj kojeg pominješ znaš samo ti...
Ne bi se bas slozio sa tobom da samo ja znam...evo npr. na ovom forumu imaju 3/4 covjeka koji znaju ISTINU. a oni najbolje znaju razloge zbog cega ne smiju da pricaju...
PM72

#357 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by PM72 »

pirpa wrote:
PM72 wrote:

Image

Image

Image

Image

Ne bi se bas slozio sa tobom da samo ja znam...evo npr. na ovom forumu imaju 3/4 covjeka koji znaju ISTINU. a oni najbolje znaju razloge zbog cega ne smiju da pricaju...
Ovo ti je još bolja argumentacija i dokaz. :lol:

A nađi još 1/4 čovjeka (pošto si napisao da na forumu ima 3/4 ) pa da imaš jednog kompletnog koji zna ISTINU...
hillbill

#358 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by hillbill »

sumirprimus wrote:
XXS wrote:
isproziva lik sve odreda.zakaci s i ajnadzica :D ufff ono je bolilo :D
TO JE TO....bravo...bravo...bravo...volim ljude koji se ne boje istine,a imaju m... da je kazu.Nazalost takvi su otjerani u ilegalu, i rasuti po svijetu.
pirpa

#359 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by pirpa »

PM72 wrote:
Ovo ti je još bolja argumentacija i dokaz. :lol:

A nađi još 1/4 čovjeka (pošto si napisao da na forumu ima 3/4 ) pa da imaš jednog kompletnog koji zna ISTINU...
nikakva argumentacija, al ipak si kopirao citav post :mrgreen:

Upravu si kad si napisao da nisi znao gdje ti je guzica a gdje glava....

Image
Image
hillbill

#360 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by hillbill »

pirpa wrote:
PM72 wrote:

Image

Image

Image

Image

zna i pm mnogo vise
PM72

#361 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by PM72 »

Ako nemaš šta pametnije pisati vezano za temu...koga boli ona stvar za izborom zapisničara u opštinskoj SDA iz novembra 1993? Uozbilji se.
hillbill

#362 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by hillbill »

PM72 wrote:Ako nemaš šta pametnije pisati vezano za temu...koga boli ona stvar za izborom zapisničara u opštinskoj SDA iz novembra 1993? Uozbilji se.
ne uzimaj ga za ozbiljno......on je mala raja
pirpa

#363 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by pirpa »

PM72 wrote:Ako nemaš šta pametnije pisati vezano za temu...koga boli ona stvar za izborom zapisničara u opštinskoj SDA iz novembra 1993? Uozbilji se.
pitaj druga generala :wink:
exliberal-ex

#364 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by exliberal-ex »

PM nekonatam te , najebao si u ratu, vidio svu bijedu koju rat donosi normalnom narodu a sad gledas kako zasluzni pojedinci uzivaju u opljackanom i opet ih branis jer postoji sansa da su upleteni u ovaj zlocin?
pirpa

#365 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by pirpa »

exliberal-ex wrote:

PM nekonatam te , najebao si u ratu, vidio svu bijedu koju rat donosi normalnom narodu a sad gledas kako zasluzni pojedinci uzivaju u opljackanom i opet ih branis jer postoji sansa da su upleteni u ovaj zlocin?
Ja mu jos postavim konkretan dokaz(zapisik o pracenju Esada Pelke) i on umjesto da postavi sebi pitanje, tko je imao odobrenje i tko je mogao narediti da se prati/snima oficiri ABiH. on meni govori da se uozbiljim.
hillbill

#366 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by hillbill »

exliberal-ex wrote:

nije upuceno meni ,ali odgovor je prilicno jednostavan
imas gore cegara i pazljivo slusaj sta govori....ti koji su dobro najebali/ne brane nikoga/brane samo istinu,jer su dobrao najebali, a sve je otislo u 3pm....to bas i nije lako progutati.
sandra01

#367 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by sandra01 »

pratim :meza1:
Ripicipi

#368 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by Ripicipi »

exliberal-ex wrote:

PM ocigledno ima neke svoje faze, ja ga se ovakvog sjecam na pocetku, onda je prije par godina poceo pisati (po mom misljenju) puno realnije postove, da bi se evo opet vratio na prvobitne polozaje :D

Ja sam zadnjih 10 godina u fazi... nek odgovara ko kod je kriv, apsolutno ne razmisljajuci da bi to moglo narusiti neka shvatanja rata.
Sto se tice rata, uzroka i posljedica, 95% stvari je jasno.

To sto je neko pravio zlocine I u moje ime, nemam neke osjecaje prema tim ljudima.

Sto se tice Vikica, kao prethodno i Divjaka, uvjeren sam da nije kriv i da ce biti oslobodjen na eventualnom sudjenju.
crazy_diamond

#369 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by crazy_diamond »

exliberal-ex wrote:
PM72 wrote:Počeli smo baš kao Srbi tumačiti o nekakvim zavjerama i teorijama.U doba kad se taj zločin desio nismo znali gdje nam je guzica a gdje glava a kamoli da praviš nekakve zavjere.

PM nismo znali ja i ti jer smo bili mali pioni,kompletno nevazni ....medjutim govorit da ovi gospodari rata nisu to znali je identicno kad srbi kazu nije Milosevic znao za zlocine crvenih beretki...jok moj caca je znao
Kolega, ta prica o gospodarima rata u probosanskoj strani u ratu je vrlo ruzna, jer izjave tog tipa logikom stvari idu u prilog velikosrpskoj i svakoj drugoj antibosansjoj propagandi i fabrikovanju lazi da ovdje se nije desila pomno planirana agresija,nego neka vrsta dogovorenog rata u kojem su sve strane bile za rat i da je to bila kao neka igra ili zavjera, a ne dakle brutalna agresija s ciljevima koji su stari vise od sto godina, na kojima se radi jos od propasti osmanlija, i na kojima su poklonici velike srbije radili kad god se za to ukazala historijska prilika (propast osmanlija,svjetski ratovi, propast jugoslavije i socijalizma).

Dakle, velikosrpska (a bogami i velikohrvatska) agresija i teznja za ovladavanjem nad bih je nesto sto je uzrokovalo i raspad juge i pokusaj ovladavanja bih,dijelom hrvatske, gazenjem siptara itd, to je osnova svega, i to je glavni motiv rata u devedesetim, i to ne samo rata u bih nego i u hrvatskoj, sve je to bio jedan rat u vise utakmica i na vise terena, a gospodar rata je bio samo jedan, i to onaj ko se smatrao najjacim i na tereenu je stojao najbolje sa avim sto je potrebno za dobiti rat (ljudstvo napaljeno na rat,naoruzanje i podrska iz vana za to).

Nekad ih je zahebala trgovina velikih sila u kojoj nisu dobili sve sto su mislili da ce dobiti, nekad su ih zahebali tito i partizani u projektu, kad su se desili velike svjetske promjene,kad je pukla blokovska podjela i kad je postalo jasno da jugoslavija nema vise smisao postojanja, i kad nije bilo visa tita da obuzdava velikosrpske tenzije, pogotovo nakon sto je 74. Ustavom jasno dokinuo prevelik uticaj srbije na jugoslaviju, projekat je poceo ponovo kuhati, motiv je postojao odavno kao i ideologija i mase koje su zadojene, nadjen je novi vozd i obezbijedjena je prevlast u armiji ciji generali iako mozda i nisu bili svi u dusi cetnici, sigurno nisu htjeli da u nekim novim drzavicama demokratskim ili u labavijoj demokratskoj demilitarizovanoj jugoslaviji budu pcelari, kelneri itd, zato su stali uz vozda i stvoreni su uslovi za rat, koji su isplanirali, zapoceli i vodili

Oni su jedini gospodari rata, svi ostali su gledali kako da se odbrane, a neki bogami i da nesto ucalikaju, smijesno je a i zalosno stavljati sve u istu ravan, tu se slazem sa PM 72 koji je realno ukazao na glupost te tvrdnje o gospodarima rata, samo je jadan centar moci bio koji je odredjivao hoce li biti rata ili ne, kad ce poceti, gdje poceti,gdje ce biti gusce a gdje mirnije itd, ostali su se morali prilagodjavati i kao takvi se ne mogu nazivati gospodari rata, mogu kao ratni heroji branioci, organizatori otpora, psi rata, kokosari ili ratni profiteri, kako ko, al gospodari rata nisu bili, to je bio vojno-politicki vrh u beogradu sa svojim satelitima u srbiji i hrvatskoj

Narocito je smijesno za politicko-vojno-policijsko rukovodstvo koje se deklarisalo kao probosansko tvrditi da su bili gospodari rata, da obicna raja nije znala gdje je guzica a gdje glava, a da je rukovodstvo znalo, jest al u qrcu, nisu ni oni vladali situacijom,a nisu ni mogli,jer agresija je pomno smisljena i agresor je imao svoje ljude na svim bitnim mjestima u politici, policiji,obvjestajnim sluzbama, imao je veliku vojnu silu na terenu na strateskim mjestima kao i 30 posto stanovnistva koje je, cast izuzetcima, jedva cekalo da neko drekne ajmo braci srbi da ih bijemo i da pravimo srpsku drzavu, a bili su ocito i dobro pripremljeni i historijski potkovani da izvode ili progutaju genocid

U tim uslovima optuzivati vrh sda, raznorazne patriote ili one koji su ti mozda vidjeli neku sansu za bogacenje da su oni gospodari rata je teski falsifikat historije, pa sam vrhovnik alija je bio hapsen,desio se pokusaj instaliranja abdica, desavala se opsta konfuzija, slucajno telefonsko ukljucenje u televizijski program, i uz dosta srece i muda kakvo takvo uvezivanje i spas glavnog grada i drzave, onda mnogi su funkcioneri sda u svojim mjestima platili glavom,ili logorom,neki su ranjavani, neki su bili dobri borci i komandanti, onda alija je ipak bitne funkcije povjerio i onima koji mu nisu iz stranke i nacije, npr eto vikic, i sam alija je bio tamo gdje su padale granate, ako je bio gospodar rata kako je onda toliko rizikovao jer realno i on je mogao biti raskomadan

Onda dalje, sam taj nas vrh ako je bio gospodar rata kako nije mogao imati kontrolu ni nad svojim jedinicama, i u nekim presudnim momentima, cak ni u sarajevu, kad je bila klackalica i kad su kljucne odluke i kljucne stvari se dogodjale vise spontano nego skontano, i kad su pobjede ili poraze donosile mahalske jedinice, patriote mudonje, u nekim trenucima cak i notorni kriminalci, a mozemo onda zamisliti kad je tako bilo u sarajevo gdje su bile bitke 100 metara od predsjednistva, kako je bilo kod teocaka,ili brckog, ili u mostari ili u buzimu i podrinju, kakav su tu uticaj mogli imati ko fol gospodari rata iz naseg vrha na samom pocetku rata, i kako se to branilo gdje su ofanzive agresora bile daleko i jace nego u sarajevu

Sve u svemu, jedan je par opanaka sto je neko tokom rata se okoristio, donosio neke glupe odluke ili cinio zlocin ili poslije rata zaposljavao dajdzice i amidzice i sve te stvari, a drugi je par opanaka ko je gospodar rata bio, jer tu sa takvim interpretacijama dolazi do falsikovanja historije i omalozavanja svih onih zivih i mrtvih koji su se herojski i casno borili protiv agresije, i nisu bili budale koje su bile ucesnici nekog dogovorenog seljacko-gradjanskog rata, iako je bilo i tih elemenata, sustina nije bila ta i kriminalno je te dogadjaje svoditi na te popratne stvari koje nisu sustina

Mi imamo ocigledno podvojenu javnost, neki su ljevlje orjentisani, neki desnije, malo je tu realnosti i ta opsjednutost cesto ide do toga da ce neki javno baljezgati kako je npr alija najveci zlotvor i kriv za sve i svasta, i za raspad jugoslavije i za rat, dok ce drugi opet reci sve je do tita,najveceg zlotvora koji je ovo sve pripremio, tako to ide kod nas i kod krupnih i sitnih stvari
SkyLimit

#370 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by SkyLimit »

Za ovaj zločin postoji vjerovatno 100 osoba koje bi bilo smislenije optužiti prije Vikića. Ali boli briga velikosrbe za (svoje) žrtve, meta je Vikić jer je on simbol odbrane Sarajeva.

Isto tako je za Dudakovića, on im je glavna meta i rodili bi se ponovno kad bi on barem samo bio uhapšen i time javno osramoćen, ne mogu mu nikad oprostiti što je odbranio Cazinsku krajinu. I opet se radi o istom principu, ne vodi se oni namjerom da se rasvjetle navodni zločini već namjerom da se pošto poto dođe do Atifa.

Mi nažalost nismo dobili rat da možemo zaštititi naše heroje. Za utjehu, ni velikosrpska politika nije pobjedila pa da može zaštititi svoje 'eroje, oni ni sanjali nisu da će postojati Sud države BiH pred kojim će odgovarati.
luckylaka

#371 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by luckylaka »

Citiram
Davno je rekao nas rahmetli gazija i komandant Izet Nanic: "I poslije rata je rat"
Zokipfc

#372 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by Zokipfc »

Dobri stari tvrdoglavi PM :D Kad je nesto kako on kaze, onda je to istina i nema druge. Mozes ti jos 100 dokumenta pokazati, Pirpa, ali diskusije o toj materiji nece biti ;)

Nego, nesto ne vidim da se u BL mnogo bune o ovim ubijenim vojnicima. Zasto onda toliko u Sarajevu? Ko hoce tacno koga da sjebe?
LSD

#373 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by LSD »

Za neznalice, da ponovimo gradivo:
MEMORANDUM I (1986)

- Granice Srbije nisu u skladu s etničkim sastavom i trebaju se prekrajati, jer je Ustav iz 1974. nanio mnogo štete Srbiji, zbog stvaranja AP Vojvodine i Kosova, razvodnjavanje federacije, kao i zbog umjetnih administrativnih granica koje ne predstavljaju “pravu” sliku

- Ugroženost srpskog naroda od drugih naroda unutar SFR Jugoslavije: asimilacija, iskorišćavanje, istjerivanja, nemogućnost izražavanja, marginalizacija u političkoj, ekonomskoj, kulturnoj i naučnoj sferi

- Jačanje antisrpskih snaga unutar SFR Jugoslavije (Hrvati, Albanci)

- Potreba za brzom akcijom da se spriječi propadanje Srbije i srpskog naroda

Autori: Dobrica Ćosić, Pavle Ivić, Antonije Isaković, Dušan Kanazir, Mihajlo Marković, Dejan Medaković, Vasilije Krestić, Ivan Maksimović, Kosta Mihajlović; Sprovodilac: Slobodan Milošević; Rezultati: ratovi u Sloveniji, Hrvatskoj, BiH i na Kosovu.
MEMORANDUM II (2011)

- Umanjiti odgovornost Srbije za počinjene zločine i razaranja, te optužnicama, potjernicama i montiranim sudskim procesima protiv državljana BiH, Hrvatske i Kosova staviti je u ravnopravan položaj sa državama u okruženju.

- Odvratiti pažnju regionalnih i međunarodnih medija sa završnih procesa u Haškom tribunalu.

- BiH, Hrvatsku i Kosovo natjerati da odustanu od tužbi pred međunarodnim sudovima.

- Pokajničkim akcijama dovesti Srbiju u jednak položaj sa državama iz regiona.

-Insistirati na zatvaranju Haškog tribunala i suđenju Mladiću pred domaćim pravosuđem.

- Destabilizirati vlade susjednih država, provocirati unutrašnje nezadovoljstvo i nemire i slabiti oštricu optužbi protiv Srbije.

- Pomagati otcjepljenje Republike Srpske.

- Insistirati na konstitutivnosti Srba u Hrvatskoj, Crnoj Gori i Kosovu i izvršiti tranziciju srpskih zajednica u državama regiona u svesrpsku zajednicu.

- Zaustaviti odvajanje Vojvodine, spriječiti dalju regionalizaciju Srbije i oslabiti djelovanje Islamske zajednice u Sandžaku.

Autori: Dobrica Ćosić, Ljubomir Tadić i Matija Bećković
pirpa

#374 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by pirpa »

Zokipfc wrote:Dobri stari tvrdoglavi PM :D Kad je nesto kako on kaze, onda je to istina i nema druge. Mozes ti jos 100 dokumenta pokazati, Pirpa, ali diskusije o toj materiji nece biti ;)

Nego, nesto ne vidim da se u BL mnogo bune o ovim ubijenim vojnicima. Zasto onda toliko u Sarajevu? Ko hoce tacno koga da sjebe?
:thumbup:

ma nema veze drug sto ovde nema diskusije ;-) .... na trecem frontu se bitka vodi i bitniji ljudi diskusiju vode.
VRLO OZBILJNE PRIJETNJE STIŽU IZ NACIONALISTIČKIH KRUGOVA, NE SAMO IZ BEOGRADA, PODGORICE I GRUDA, VEĆ I IZ SARAJEVA!

Von: sulejman redzic
An: Ibrahim Halilovic
Gesendet: 19:12 Mittwoch, 5.Oktober 2011
Dragi G. Halilovic,

Zaista mi je drago da vas cujem, barem i na ovaj nacin.Nisam ljut, a nisam vas ni zapostavio, kao ni vrijednu Face druzinu.
Sticaj nekih okolnosti. Pomislim, da cu vam se javiti sa vise rijeci, pa me nesto potisne. Ima neke intuicije i telepatije.

Krug 99 i ja licno nastojimo biti na valovima BiH, one nekadasnje Bosne i Hercegovine. Medjutim, mnogi to sprijecavaju.

Prosla sesija je odjeknula kao “grom” i veoma prihvacena u najsirim narodnim masama, medjutim, mnogi nacionalisticki centri nisu odusevljeni. Iz mnogih cak dolaze i vrlo ozbiljne prijetnje. Ne cudi me inhibicija iz Srbije, Gruda itd, vec iz sarajeva!. Ali, mi necemo stati. Zajedno, mislim, da mozemo mnogo vise uraditi. Dosta je vrijeme sazrelo.
Ja vam zelim sve najbolje. Molim vas sirite nase pristupe po svijetu, medju nasim sjemenom.

Rado vas se sjecam i najtoplije pozdravljam.

Srdacno, Vas

Sulejman Redzic i Krug 99
Bodkin

#375 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica

Post by Bodkin »

Jebote intelektualac koji grude napise velikim, a sarajevo malim.
A sa pm-om je uvijek rasprava. Samo kontra :D
Post Reply