Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

spreca

#351 Re: Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

Post by spreca »

uglavnomja wrote:

kranj je nebitan, bitna je kranjska gora, koja je 85 km od ljubljane
Od kad to?... ranije je to bilo oko 50 km.
uglavnomja

#352 Re: Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

Post by uglavnomja »

spreca wrote:
uglavnomja wrote:

pa neko je napisao 50-60 km, a google kaze 85 :)

http://www.udaljenosti.com/udaljenost_l ... jska-gora/
Altsa

#353 Re: Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

Post by Altsa »

@spreca
pa onda je jos logicnije da si rekao Ljubljana kada je Kranj tako blizu.
supercali

#354 Re: Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

Post by supercali »

Banksy wrote:XVII 1994 Lillehammer, Norway, population 26,639
Zaboravljas da se organizacija malo promjenila od 92-e prvo pomjeranjem na 2 godine pa tako i to
Onda kompletno stanje u svijetu itd
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#355 Re: Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

Post by Velkoski »

je l' se to na ovom forumu počelo plakati i što je Sarajevo dobilo Olimpijske igre? :o
KENJAC

#356 Re: Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

Post by KENJAC »

Joj suplje vam price ! Mogla je Ljubljana , mogo Maribor , mogo Kranj , mogo Nis , Split, Drnis, Bileca ..... Mogli su ali nisu ! Dobilo je Sarajevo , svakako kako neko rece kao Jugoslovenski grad, i to je dobilo zahvaljujuci ljudima koji su stavili opsti interes ispred licnog. Jel sva ta prica mozda okrenuta da kazete da dok ne dodje SDA niko nije mislio na Bosnu i na Sarajevo. Sta je , ne uklapa vam se prica. Ispade da je i Bosna i Bosanci imali neka prava u Jugoslaviji. Ispade da se ovdje zivjelo i prije raznih deklaracija koja su nam lijepo objasnjavale da mi u stvari nismo zivjeli.
Opet cu vam navest primjer ponistene utakmice protiv Sibenke. Ko je tu lupio sakom od sto i reko " Hocete Kurac moj"? Tad je Bosna imala i saku i sto i muda. Sad predsjednik Bosne ima vlast na onoj maramici oko predsjednistva. Kad si prije trijes godina bario picke po plazi , reci da si iz Sarajeva , pa u pricu Nadrealisti , Dugme , kurci palci .....nisi sguzio samo ako si krezub bio. Sad ti ne daju plazi da se primaknes.
Bjez jeb'te se !
neko_sa_strane

#357 Re: Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

Post by neko_sa_strane »

Ne kapiram zbog čega su pojedini toliko kivni na ljude koji su uspjeli izaći. Kada je rat čovjek gleda prvenstveno da sebi osigura glavu na ramenima i ne može se baš osloniti na komšije pogotovo u situaciji ako pripadaš narodu koji je manjina u toj sredini. Prvi će ti te iste komšije zabiti nož u leđa. U tim situacijama bar na ovim našim prokletim prostorima zajedništvo koje je do tada postojalo obično se gasi (pogledati pod Prvi i Drugi svjetski rat) pod uticajem propagande najčešće vlasti i klera a u zadnjem ratu i medija. Oni što nisu nasjeli na propagandu i koji su vidjeli dalje razgulili su, i neka su. Ne osuđujem apsolutno nikoga ko je otišao iz BiH. Ako neko nije siguran da ga sutra neko neće likvidirati jer je u poziciji ili kao osvetu za neko sasvim drugo ubistvo s kojim taj neko nema nikakve veze naravno da je bolje da ode.
Uostalom i ja sam otišao i drago mi je što su moji donijeli tu odluku a iskreno i nisu imali drugu opciju osim da bar otac završi u logoru kao nacionalno nepodoban. Čuli smo i da su dolazili stan da ga vode par dana nakon što smo otišli. Vidite možda će neko reći da to nije protjerivanje ali jeste. Ako ti moraš ići jer postoji mogućnost da ti život bude ugrožen ti jesi protjeran.
Jedino što mi se ne dopada što su moji mislili da će rat u BiH trajati koliko i u Sloveniji iako nije bilo realno da tako kratko završi uzevši u obzir komplikovanost odnosa između tri naroda koji pripadaju različitim konfesijama. Krivo mi je iskreno što su propustili šansu da sada mahnem iz Švedske.
studiorum_tuzlaensis

#358 Re: Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

Post by studiorum_tuzlaensis »

spreca wrote:
uglavnomja wrote:

Pa nećeš preko Svitave, već na Čepikuće i od Dubrovnika nazad. :mrgreen:
Bodkin

#359 Re: Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

Post by Bodkin »

Velkoski wrote:je l' se to na ovom forumu počelo plakati i što je Sarajevo dobilo Olimpijske igre? :o
Jeste. Tj slomise da objasne da nas je zapalo. Ono natjerali nas da organizujemo
uglavnomja

#360 Re: Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

Post by uglavnomja »

dobra tema, obnovili smo geografiju sloveniju :D
KENJAC

#361 Re: Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

Post by KENJAC »

Sad , u ovom trenutku na nekom forumu " moja hiza , moja dezela " Janez i Mojca sigurno kukaju kako se sloalom sa Kranjske Gore trebao ipak odrzavati na Jahorini !
KENJAC

#362 Re: Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

Post by KENJAC »

Sarajmen wrote:Pa dobro, i Slovenci imaju pozitivnu konekciju ka sarajevskoj olimpijadi, Jure Franko naročito.
Ih , pa i meni je drag Bled al ovo je tema o Sarajevu. Jednu smo stvar napravili Svjetsku i sad treba rec da nismo ni to trebali. Ako smo ista odradili dobro i posteno to je to !
muha_sa

#363 Re: Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

Post by muha_sa »

dokle ste :?
bleee_sa

#364 Re: Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

Post by bleee_sa »

Čekam da neko Slovenke spomene... :D
bleee_sa

#365 Re: Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

Post by bleee_sa »

Sarajmen wrote:Ma to ne bi smjelo da se dovodi u pitanje :thumbup: , al' treba imati i malo senzibiliteta ka onim koji ne pamte ta vremena, približiti im to na prikladan način. A bezbeli, u par navrata navratim na temu ...kad' ono priča o janezima i njihovim toponimima :-)
S druge strane, primijetih da se u komentarima pominje predratno vrijeme a ne rijetko i poslijeratno kao njegova druga krajnost, kao da se svjesno pravi vakum u memoriji sjećanja. Jeni to u dure od strane nas starijih, kontinuitet je vrlo važan, lakše se shvate neki procesi koji se privode kraju il' su već završeni. Fakat, dijelimo zajedničku prošlost npr izgradnje grada i sve te olimpijske infrastrukture iz tog vremena, ne vidim problem bar pomenuti da je to kasnije barbarski uništavano godinama. Na taj necivilizacijski način je u ljudima a sarajlijama naročito, istovremeno ubijan dio njih, taj filing na ljepše, sretnije, a ako ćemo pošteno i ponosnije dane. I naravno, drugi sistem vrijednosti.

Ali hajde, sve kontam .... al' sam svjestan da mi niko i nikad' ne može vratiti 25 kuka prohujalih u međuvremenu. Raju što je pod zemljom također, za ove izvan zemlje se i ne pitam, a ovo preostalo ih ima još u gradu. Svako zadeveran o sebi i borbi za životnu egzistenciju, al' eto, kad' se sretnemo vjerujem da se srca obraduju bar malo, ako ništa jer svjedočimo jedni drugim da smo uopće postojali u prošlosti.
Svako vrijeme ima svoje ljude i breme, dolaze mlađi i gaze li gaze :D neka, tako i treba, gazili smo i mi nekad' :D valjda.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Gazimo, gazimo male plave 8-) :D
HAVANA

#366 Re: Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

Post by HAVANA »

muha_sa wrote:dokle ste :?
Kod bb-a,cekam majstora da uzme mjeru za tus kabinu.Stooo?
bleee_sa

#367 Re: Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

Post by bleee_sa »

HAVANA wrote:
Jesil' krov s hajrom završio :lol:
muha_sa

#368 Re: Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

Post by muha_sa »

Sarajmen wrote:
Evo dižemo asfalt pored Sarajke da položimo nove podzemne instalacije :D vozdra i bite.
vozdra Sarajmen :-D

ima nas koji se sjecamo vakta i prije "Sarajke" :-D nisam ostario vec mi rodni list požutio :lol:

Image

gdje je sad BBI banka tu je nekad bila "gradska kafana" sa lijepom ljetnom baštom ispred :)

bila boMMe i muzika uživo :-D bilo bogme i lijepo druženje, za stolom se pricalo svak sa svakim a znala se i koja tura dobit od susjednog stola--pa se vrati tura te u neko doba se sastave stolovi i opleti :lol:
nije bilo ove današnje tehnologije i pomodarstva gdje momak sa djevojkom izadje na fuka i svak u svoj mobitel gleda :lol:

ne znaju ovi današnji koja je draž zakazat joj sastanak u 6 na tramvajskoj a nje neJma pa neJma :-) žao ti otic jer kontaš da ce cim odeš ona doc a ustvari mati joj nije dala izac --- a ona ti nije mogla javit :lol:

sad ce me napast da sam staromodan--zato bježim :lol: :run:
muha_sa

#369 Re: Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

Post by muha_sa »

HAVANA wrote:
jel ti pod vinklo kupatilo :?
KENJAC

#370 Re: Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

Post by KENJAC »

muha_sa wrote:
Sarajmen wrote:
Evo dižemo asfalt pored Sarajke da položimo nove podzemne instalacije :D vozdra i bite.
vozdra Sarajmen :-D

ima nas koji se sjecamo vakta i prije "Sarajke" :-D nisam ostario vec mi rodni list požutio :lol:

Image

gdje je sad BBI banka tu je nekad bila "gradska kafana" sa lijepom ljetnom baštom ispred :)

bila boMMe i muzika uživo :-D bilo bogme i lijepo druženje, za stolom se pricalo svak sa svakim a znala se i koja tura dobit od susjednog stola--pa se vrati tura te u neko doba se sastave stolovi i opleti :lol:
nije bilo ove današnje tehnologije i pomodarstva gdje momak sa djevojkom izadje na fuka i svak u svoj mobitel gleda :lol:

ne znaju ovi današnji koja je draž zakazat joj sastanak u 6 na tramvajskoj a nje neJma pa neJma :-) žao ti otic jer kontaš da ce cim odeš ona doc a ustvari mati joj nije dala izac --- a ona ti nije mogla javit :lol:

O jebem ti sumpor , kako nec znat to cekanje. Ja moju seljancicu , stanovala u Hrasnom, ceko vazda na tramvaju kod mosta za " dva ribara" ( haj da vidim znas li gdje je :-D ) I cekas tako uz rijeku po vjetru , kisi , jadima al kad izadje iz trmvaja sa onim osmjehom ...... sve bi joj oprostio !
Danguba

#371 Re: Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

Post by Danguba »

Sarajevo tiha patnjo. :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#372 Re: Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

Post by Tomahawk11 »

muha_sa wrote: ima nas koji se sjecamo vakta i prije "Sarajke" :-D nisam ostario vec mi rodni list požutio :lol:

Image

Najprije da prokomentarisem ovo o stolovima, turama i to....to je ono sto fali danasnjem vaktu. Nema tog smeka, sto kazes, svi pilje u mobitele ili se strogo drze svog, isto da sami sjede u kafani :-) Dosta sam mladji, al sam malo zakacio i vakta kad mobiteli jos nisu (ili nisu dobro zazivjeli, ko je imao 3310 bio hadzija :-D ), al sam recimo svoju danasnju suprugu prvi sastanak cekao cijeli sat na stanici (ona meni rekla da me ne bi cekala toliko :lol: :lol: ), pa onda cekanje s ruzom na Sutjesci, kod Druge gimnazije ,a curice se smjehulje i zagledaju :P

Nisi ba staromodan nego si 100% u pravu. Danasnja raja je dobrano asocijalna, a kako stoje stvari, bice sve asocijalniji.
muha_sa

#373 Re: Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

Post by muha_sa »

dje cu znat gdje su "dva ribara" --- šta znam li :shock: ---cugo u onoj bašĆi :lol:

skoro svaka bašta imala muziku uživo i podijum za ples :-D sjedimo u bašti "Evrope" i kladimo se koja ce žeMska pristat na ples a koja ce nekom od nas uvalit korpu :lol: onda naidje Zijo sa friško ubranim ciklamama pa ko veliki platimo Ziji i kažemo da ih odnese nekoj koja nam je za oko zapela.
Vakat kad smo bili kavaljeri :D
muha_sa

#374 Re: Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

Post by muha_sa »

Tomahawk11 wrote:
Najprije da prokomentarisem ovo o stolovima, turama i to....to je ono sto fali danasnjem vaktu. Nema tog smeka, sto kazes, svi pilje u mobitele ili se strogo drze svog, isto da sami sjede u kafani :-) Dosta sam mladji, al sam malo zakacio i vakta kad mobiteli jos nisu (ili nisu dobro zazivjeli, ko je imao 3310 bio hadzija :-D ), al sam recimo svoju danasnju suprugu prvi sastanak cekao cijeli sat na stanici (ona meni rekla da me ne bi cekala toliko :lol: :lol: ), pa onda cekanje s ruzom na Sutjesci, kod Druge gimnazije ,a curice se smjehulje i zagledaju :P

Nisi ba staromodan nego si 100% u pravu. Danasnja raja je dobrano asocijalna, a kako stoje stvari, bice sve asocijalniji.
:thumbup:

danas ako ga slucajno na ulici pogledaš odmah je ono--šta je, šta me gledaš :-)

nismo se jednom zapili sa totalnim neznancima i to baš u kafani se prvi put vidiš i sastave stolovi---dernek bude ono baš baš :thumbup:

kad žensku cekaš a ona kasni boga moliš da te neko od raje ne vidi :lol: :lol:
detroit-mercy

#375 Re: Vrati mi Sarajevo i staru dobru raju

Post by detroit-mercy »

dječak sa šibicama wrote:

hitovi dijaspore `92 - `dodanas
Jesu kurac hitovi dijaspore, ja ovo sluso 92ge na prvoj crti bojisnice uz flasu rakije :mrgreen: .
Post Reply