alkohol KLUB bivsih i sadasnjih ALKOHOLICARA

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Jack Be Nimble

#351 Re: alkohol KLUB bivsih i sadasnjih ALKOHOLICARA

Post by Jack Be Nimble »

Ah svi smo prosli kroz to. Meni je trebalo tri puta da naucim granicu ili barem da ne mjesam sva moguca pica. Jednom se probudio u kuci u kojoj nikada prije nisam bio, medju ljudima koje nikada do tada nisam vidio. Jednom sam se sam vratio kuci, ne znam kako, ali znam da sam u jednom momentu trebao da povratim i u nekom dvoristu nasao lavor i povratio. Sutradan sam bio svjestan da je to dvoriste jednog komsije, a nije bio lavor nego djeciji auto na baterije u kojem se njegova kcerka vozala gore dole. :( To je bio zadnji put, 19 godina.

Naucio da ne mjesam i da alkohol nije voda. Sada sam obicno onaj stari na dernecima koji uprati mladu osobu da je u zadnji 30 minuta popila desetu tekilu i onda u veliku casu sipa pola jeger, pola konjak. Dzaba govoriti toj mladoj osobi da prestane, dok stoji na nogama nece prestati piti. Jedino sto uradim je pripremim hladne obloge, vodene flase i uvijek drzati otvoren prilaz ka solji :D

Nego sta i kada vi jedete slijedece jutro? Mnogi govore odma ujutro nema nista bolje od pice, jaja, burek, sto masnije to bolje. A ja slijedeci dan, pogotovo ako sam povracao, ne mogu nista jesti do 18h. Uglavnom kamilica i tost bez ikakvog namaza. Male komadice kruha jedem ko vrabac.
Edin H.

#352 Re: alkohol KLUB bivsih i sadasnjih ALKOHOLICARA

Post by Edin H. »

Jack Be Nimble wrote:Ah svi smo prosli kroz to. Meni je trebalo tri puta da naucim granicu ili barem da ne mjesam sva moguca pica. Jednom se probudio u kuci u kojoj nikada prije nisam bio, medju ljudima koje nikada do tada nisam vidio. Jednom sam se sam vratio kuci, ne znam kako, ali znam da sam u jednom momentu trebao da povratim i u nekom dvoristu nasao lavor i povratio. Sutradan sam bio svjestan da je to dvoriste jednog komsije, a nije bio lavor nego djeciji auto na baterije u kojem se njegova kcerka vozala gore dole. :( To je bio zadnji put, 19 godina.

Naucio da ne mjesam i da alkohol nije voda. Sada sam obicno onaj stari na dernecima koji uprati mladu osobu da je u zadnji 30 minuta popila desetu tekilu i onda u veliku casu sipa pola jeger, pola konjak. Dzaba govoriti toj mladoj osobi da prestane, dok stoji na nogama nece prestati piti. Jedino sto uradim je pripremim hladne obloge, vodene flase i uvijek drzati otvoren prilaz ka solji :D

Nego sta i kada vi jedete slijedece jutro? Mnogi govore odma ujutro nema nista bolje od pice, jaja, burek, sto masnije to bolje. A ja slijedeci dan, pogotovo ako sam povracao, ne mogu nista jesti do 18h. Uglavnom kamilica i tost bez ikakvog namaza. Male komadice kruha jedem ko vrabac.
Najbolje je da se ujutru prikljucis na kisik, stari pilotski trik. :wink:
Edin H.

#353 Re: alkohol KLUB bivsih i sadasnjih ALKOHOLICARA

Post by Edin H. »

http://www.klix.ba/sport/nogomet/katar- ... /161110120

Ne vidim svrhe da nasa reprezentacija ucestvuje, trebali bi se povuci iz protesta. :oops:
Logovan

#354 Re: alkohol KLUB bivsih i sadasnjih ALKOHOLICARA

Post by Logovan »

Edin H. wrote:http://www.klix.ba/sport/nogomet/katar- ... /161110120

Ne vidim svrhe da nasa reprezentacija ucestvuje, trebali bi se povuci iz protesta. :oops:
Prvo da vidimo hoćemo li se plasirati :oops: pa ćemo onda tek protestovati.
Edin H.

#355 Re: alkohol KLUB bivsih i sadasnjih ALKOHOLICARA

Post by Edin H. »

Logovan wrote:
Edin H. wrote:http://www.klix.ba/sport/nogomet/katar- ... /161110120

Prvo da vidimo hoćemo li se plasirati :oops: pa ćemo onda tek protestovati.
Ne znam zašto bi to trebao biti problem? [emoji481]

Sent from my iPhone using Tapatalk
klixo

#356 Re: alkohol KLUB bivsih i sadasnjih ALKOHOLICARA

Post by klixo »

Najjaci su neplanski derneci ili kad se ode na jednu-dvije ture ,a zavrsi na tridesetoj :)
zdruzdjo

#357 Re: RE: Re: alkohol KLUB bivsih i sadasnjih ALKOHOLICARA

Post by zdruzdjo »

Jack Be Nimble wrote:Nego sta i kada vi jedete slijedece jutro? Mnogi govore odma ujutro nema nista bolje od pice, jaja, burek, sto masnije to bolje. A ja slijedeci dan, pogotovo ako sam povracao, ne mogu nista jesti do 18h. Uglavnom kamilica i tost bez ikakvog namaza. Male komadice kruha jedem ko vrabac.
Davno sam naucio od jednog engleskog vojnika koji je bio tu u mirovnoj misiji, dobar lijek za "morning after".
Casa paradaiz soka sa vorcesterom(malo ga je tesko naci bas u špaizu od svake mame).

Isto tako iz mrtvih dize neki dobar multivitamin. Dobre su one tzv "vitaminske bombe" ono kesica sa 5-6 razlicitih tableta (vitamini c, b komplex, e, a, omega...) i kostaju oko dvije marke u apoteci za kesicu. Ali svako ko je imao neki zestok mamurluk zna da bi dao bubreg za dobar lijek.

Znam da sam se cudio kako ti vojnici funkcionisu ujutro nakon noci u kojoj se obeznane i izmjesaju boga pitaj kakva pica i odnesu ih. Eh eto.
Sa tabletama probao i funkcionise, mada obicno nemam ta slavna jutra obzirom sta pijem.
A sok od paradaiza sa vorcesterom je odvratan do bola.

Sent from my HUAWEI G7-L01 using Tapatalk
problemnatravunu

#358 Re: alkohol KLUB bivsih i sadasnjih ALKOHOLICARA

Post by problemnatravunu »

Image
hali gali halid

#359 Re: alkohol KLUB bivsih i sadasnjih ALKOHOLICARA

Post by hali gali halid »

Ja sam relativno mlad počeo da pijem, utakmice, društvo, alkohol, samo sam pio, svakodnevno, sad se kajem zbog toga, imam osjecaj da mi fali par godina života. Sad ne pijem skoro pa nikako, treniram, zapalim džo' ponekad i to je to. Alkohol zlo!
Nepass

#360 Re: alkohol KLUB bivsih i sadasnjih ALKOHOLICARA

Post by Nepass »

Jack Be Nimble wrote:Ah svi smo prosli kroz to. Meni je trebalo tri puta da naucim granicu ili barem da ne mjesam sva moguca pica. Jednom se probudio u kuci u kojoj nikada prije nisam bio, medju ljudima koje nikada do tada nisam vidio. Jednom sam se sam vratio kuci, ne znam kako, ali znam da sam u jednom momentu trebao da povratim i u nekom dvoristu nasao lavor i povratio. Sutradan sam bio svjestan da je to dvoriste jednog komsije, a nije bio lavor nego djeciji auto na baterije u kojem se njegova kcerka vozala gore dole. :( To je bio zadnji put, 19 godina.

Ja isto ne mogu odmah jesti, pretezno neko socno voce uzmem. Breskve mi najbolje gode, udarim po vodi da se hidriram. A cvrsta hrana tek iza 14h. Cigaru nekad i 24h ne zapalim. Kako ne pijem nista jace od pive u zadnje vrijeme se rijetko i napijem. A ranije napisah da u zadnje vrijeme cetiri pive budu mjera.
ultima_palabra

#361 Re: alkohol KLUB bivsih i sadasnjih ALKOHOLICARA

Post by ultima_palabra »

Jack Be Nimble wrote:
Ne mogu ništa teško ujutru... prvo jedno sat-dva naguljujem kiselu, da vratim tečnost i minerale :D

Poslije toga je najbolja paradajz čorba, pravo kisela po mogućnosti... i par kriški hljeba. Pravo ogladnim tek navečer.
Tomahawk11
Globalni moderator

#362 Re: alkohol KLUB bivsih i sadasnjih ALKOHOLICARA

Post by Tomahawk11 »

Na Vlasicu, jedno jutro, ustanem....a ono na stolu puna zdjela Milka cokolade sa ljesnjacima.
Leglo ko budali samar :D
supercali

#363 Re: alkohol KLUB bivsih i sadasnjih ALKOHOLICARA

Post by supercali »

Penzioneri jeli cokoladu a ostavljali ljesnjake
dječak sa šibicama

#364 Re: alkohol KLUB bivsih i sadasnjih ALKOHOLICARA

Post by dječak sa šibicama »

Jack Be Nimble wrote: Nego sta i kada vi jedete slijedece jutro? Mnogi govore odma ujutro nema nista bolje od pice, jaja, burek, sto masnije to bolje. A ja slijedeci dan, pogotovo ako sam povracao, ne mogu nista jesti do 18h. Uglavnom kamilica i tost bez ikakvog namaza. Male komadice kruha jedem ko vrabac.
Puno je vaznije sta jedem prije, kakvog graha masnijeg ili sarme sa suhim mesom, bumbar po mogucnosti on je vrhunac pripreme, male tajne velikih majstora alkoholizma.
JThomas

#365 Re: alkohol KLUB bivsih i sadasnjih ALKOHOLICARA

Post by JThomas »

treba razlikovati alkoholičare i alkohologe...
Saian

#366 Re: alkohol KLUB bivsih i sadasnjih ALKOHOLICARA

Post by Saian »

Prije, ako se nema vremena, masline. Moze i kashikica maslinovog ulja (ovo zna bit' gadno, ako ulje valja).

Poslije,

shkembe corba
Image

pache
Image

Ako ima tamo dze sam moze i Pho
Image

i naravno sirche u sve
dječak sa šibicama

#367 Re: alkohol KLUB bivsih i sadasnjih ALKOHOLICARA

Post by dječak sa šibicama »

Kisela teleca corba je za mamurluk plafon.

Davno oprobana metodologija u Dva ribara.
Tomahawk11
Globalni moderator

#368 Re: alkohol KLUB bivsih i sadasnjih ALKOHOLICARA

Post by Tomahawk11 »

Jbg, vi ga bas pijete. Nemam ti ja tih mahmurluka :-D
vryzas

#369 Re: alkohol KLUB bivsih i sadasnjih ALKOHOLICARA

Post by vryzas »

pratim 8) :D
Saian

#370 Re: alkohol KLUB bivsih i sadasnjih ALKOHOLICARA

Post by Saian »

Tomahawk11 wrote:Jbg, vi ga bas pijete. Nemam ti ja tih mahmurluka :-D
to su oni od kojih sutra boli i sat na ruci :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#371 Re: alkohol KLUB bivsih i sadasnjih ALKOHOLICARA

Post by Tomahawk11 »

Saian wrote:
Tomahawk11 wrote:Jbg, vi ga bas pijete. Nemam ti ja tih mahmurluka :-D
to su oni od kojih sutra boli i sat na ruci :D
Prosao davno nekoliko tih :mrgreen:
Mutivoda

#372 Re: alkohol KLUB bivsih i sadasnjih ALKOHOLICARA

Post by Mutivoda »

begova u Barbarosi. :srce:
il' limunada, puno limunade. :D

može i paradajz supa, to me je Anestezija naučio. :mrgreen:
milojicabrzi

#373 Re: alkohol KLUB bivsih i sadasnjih ALKOHOLICARA

Post by milojicabrzi »

...kako kažu, nakon velikih derneka i pijanstava-"Probudim se tako ja i ono gledam-nepoznat luster" :D
supercali

#374 Re: alkohol KLUB bivsih i sadasnjih ALKOHOLICARA

Post by supercali »

Mutivoda wrote:begova u Barbarosi. :srce:
il' limunada, puno limunade. :D

može i paradajz supa, to me je Anestezija naučio. :mrgreen:
hoces na limunadu? :D
KPNCTNJAH

#375 Re: alkohol KLUB bivsih i sadasnjih ALKOHOLICARA

Post by KPNCTNJAH »

Kraj 2016. godine, a ljudi i dalje konzumiraju alkohol :-?
Post Reply