RNG_25 wrote:Vizionar 1985 wrote:Nazalost Srpski narod ima ozbiljan problem sa nacionalizmom, sovinizmom, fasizmom i slicnim stvarima
sto ojadise ljude.
Nismo ni Mi iznimka od toga.
Čak i ako uzmemo da su navedene stvari istinski loše, daleko gore su stvari koje "krase" Bošnjake, a zbog kojih im i egzistencija ovisi o par desetaka hiljada kvadratnih kilometara kvazi-države. Olako je govoriti kako neko drugi ima problem, te zbog tog "drugog" je i nama loše, ali istina je daleko brutalnija - najveći problem Bošnjaka su oni sami sebi, počevši od navodno "prvih" ljudi (tj. političara).
Možda su Bošnjaci ti koji su, zapravo, puno gori kao ljudi i narod od Srba, samo što krivo vrednuju određene moralno-etičke kvalitete, pa one manje vrijedne koje ih "krase" smatraju više vrijednim.
Srbi rade samo ono što mogu, a dobar dio mogućnosti koje imaju nije nativan, već poklonjen.
Pa u problemu su i Bosna, i Bosnjaci, Bosanci jer nam o glavama rade.
Dobro smo i prezivjeli s obzirom da nam je bilo namjenjeno da nestanemo, s obzirom da nam je autostrada pakla bila namjenjena, super smo.
Bolje i da smo na par desetaka hiljada kvadratnih kilometara nego da idemo druge Ubijati zbog Teritorija i tih kilometara.
Sta fali Holandzanima i Slovencima imaju manje kilometara nego Srbi pa im opet dobro.
Bas da nam je kvazi drzava, sta mozemo, stremimo Normalnoj Drzavi.
Polako, mic po mic, a i dosta nam ovo sto imamo a imamo ko Slovenija dovoljno Kilometraze.
Naravno da nam je zbog drugog lose, ko me je u ratu Avijacijom dvaput i mene i porodicu skoro ubio.
Ko je Mljekaru bombardovao u mom gradu, Zeljezaru, Zgradu gdje zivim, Skole dvije srecom obje promasili al nazalost bilo je zrtava, zbog koga sam Gladovao u Ratu, zbog koga Mi Roditelji bez posla u Ratu ostadose itd.
Pa i ti Politicari zbog koga na vlast dodzose. Zbog koga ovaj sistem se napravi nakaradan, gdje Apartheid vlada.
"Mi smo Govna", Mi Bosnjaci Bosanci, puno gori Narod od Srba, sto posto, "Poturice", "Balije" su "Najgori sljam" na "svijetu", "stalno Ratujemo, Koljemo, Ubijamo, Pljackamo itd. samo Zlo cinimo".
Sto posto imamo "Manje Morala i Etike" i "Poremecen sistem vrijednost", jbg taka nam Nafaka tako nam Grah pao.
Normala da Srbi rade ono sto mogu i sto zele dok ne nalete na nekog s kim ne mogu tako lako i dok zube ne polome, sve do jednom, vec su dobro zube istrosili, pa mozda opet trebaju pokusat novu rundu,
da vide hocel li zube polomit na nekom, ili ih barem istrosit.
Za Poklonjene mogucnosti ne znam, znam da su im svasta mnogi poklanjali, a mrsko im nije bilo ni otimati.