Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Sanjarko

#351 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:
cyprus wrote:
Ne mogu Bošnjaci sami promijeniti domintantnu političku orijentaciju među Srbima... Taj proces mora prvenstveno krenuti iznutra... Ali da bi se stvorili preduslovi za njihovu preorijentaciju mora postojati prava državotvorna alternativa kojoj se mogu okrenuti... Pa neće napustiti Dodika, da bi se okrenuli Bakiru :-)
Ne kontam ovo.
Bio je Komsic i SDP godinama na vlasti pa nisam vidio da su se nesto tad okrenuli drugim opcijama.
Ne sjecam se da je neki Hrvat u Srba poslije rata izabran na vlast ili Bosnjak od Hrvata.
Jest Broz jedina iznimka bio, al to je bilo poslije onog rata.
Al ovog nist.

Cedo na margini, i slicni njemu, jest lazem ima nesto i Bosnjaka Muslimana u vlasti,
al ni njih nisu Srbi izabrali.
Sanjarko

#352 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:
Vizionar 1985 wrote:
cyprus wrote:
Ne mogu Bošnjaci sami promijeniti domintantnu političku orijentaciju među Srbima... Taj proces mora prvenstveno krenuti iznutra... Ali da bi se stvorili preduslovi za njihovu preorijentaciju mora postojati prava državotvorna alternativa kojoj se mogu okrenuti... Pa neće napustiti Dodika, da bi se okrenuli Bakiru :-)
Ne kontam ovo.
Bio je Komsic i SDP godinama na vlasti pa nisam vidio da su se nesto tad okrenuli drugim opcijama.
Ne sjecam se da je neki Hrvat u Srba poslije rata izabran na vlast ili Bosnjak od Hrvata.
Jest Broz jedina iznimka bio, al to je bilo poslije onog rata.
Al ovog nist.

Cedo na margini, i slicni njemu, jest lazem ima nesto i Bosnjaka Muslimana u vlasti,
al ni njih nisu Srbi izabrali.
A pricu da su svi Srbi genocidni i slicno, okacite macku o rep i Ja je :izet:
Nit su svi zli, losi nit smo Mi svi Zlatni. Nit su Svi drugi Zlatni nit su Svi ostali Zli, Losi.
Zlih, Losih itd. ima medzu svakom narodu na planeti.

Nisu moje komsije, prijatelji, kumovi itd. koji su Srpskog porijekla takvi nit smo Mi svi vaki, nit smo Mi
svi takvi kakvim se prikazujemo nit su oni svi vaki kakvim se prikazuju.

Nazalost Srpski narod ima ozbiljan problem sa nacionalizmom, sovinizmom, fasizmom i slicnim stvarima
sto ojadise ljude.
Nismo ni Mi iznimka od toga.
mO k3

#353 Re: Ćudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by mO k3 »

Alfons Kauders wrote:
daddy-kool wrote:
cyprus wrote:Image
Očito da nije bio individualan, nego institucionalan sa širokom podrškom puka.
Naravno.

I onda se zale kada kazemo "genocidna tvorevina"?

Pa imaju pravo... Kada predstavnicki dom demokratski radi ovakve stvari, onda je krivica kolektivna, a ne individualna. Dakle, "genocidashi" i "genocidni narod" zapravo i nisu uvrede, vec cinjenicno precizan opis tog dijela populacije.
Sve u ime sprskog naroda ....
Alfons Kauders

#354 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by Alfons Kauders »

Vizionar 1985 wrote:
cyprus wrote:
Ne kontam ovo.
Ne samo to... Nego im je gradjanska uvijek bila mrza od SDA... Jer su znali da je veca prijetnja po njihovu politiku...
Connaisseur Karlin

#355 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by Connaisseur Karlin »

Ja znam srbe koji nisu htjeli u rat ,a koji zive u RS.ali ih je jako malo. :)

Znam osobe koje su presle iz ARBiH u HV :D

Rat u BiH je imao previse vojnih formacija,van sluzbenih vojski,plus doadtni sukob Bosnjaka i Hrvata u BiH je doprinjeo nsatavku rata u BiH !

Da su Hvrati i BiH vojksa bili slozni,lako bi sredili srpsku vojsk i njiove manje vojn fomracije.
Sanjarko

#356 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by Sanjarko »

Alfons Kauders wrote:
Vizionar 1985 wrote:
Ne kontam ovo.
Ne samo to... Nego im je gradjanska uvijek bila mrza od SDA... Jer su znali da je veca prijetnja po njihovu politiku...
Nazalost imaju ogroman problem, napisao sam vec.
Jos dok se neokane ratomanije, pretenzija itd. nece im bit bolje.

Sa svima se krvili Od Slovenaca do Turaka.
Samo mescini sa Grcima nisu.
Danguba

#357 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by Danguba »

Connaisseur Karlin wrote:Ja znam srbe koji nisu htjeli u rat ,a koji zive u RS.ali ih je jako malo. :)

Rat u BiH je imao previse vojnih formacija,van sluzbenih vojski,plus doadtni sukob Bosnjaka i Hrvata u BiH je doprinjeo nsatavku rata u BiH !

Da su Hvrati i BiH vojksa bili slozni,lako bi sredili srpsku vojsk i njiove manje vojn fomracije.
:lol: :lol:

Kru'a ti, znas li ti pitu napraviti?
Connaisseur Karlin

#358 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Danguba wrote:
Connaisseur Karlin wrote:Ja znam srbe koji nisu htjeli u rat ,a koji zive u RS.ali ih je jako malo. :)

pa sukob BiH i HR vojske je odgovrao srbima :)

a da li ti znas pitu napraviti :D
GeeTnT

#359 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by GeeTnT »

Danguba wrote:

...sto vise citam Karlin, sve mi vise Busuladzic u glavi....i Efendic.....
Danguba

#360 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by Danguba »

Connaisseur Karlin wrote:
Danguba wrote:

:mrgreen:

Vidim, ne ide ti nista od ruke pa reko da vidim sta je sa kuhinjom. :-)
Connaisseur Karlin

#361 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Danguba wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
Danguba wrote:

:mrgreen:

Vidim, ne ide ti nista od ruke pa reko da vidim sta je sa kuhinjom. :-)
pa zasto da kuham,kad mogu kupiti i uzivati u jelima koja druge osobe napave , haj'd ne zezaj,kao da bi ti pravio rucak svaki dan jer to volis :D
RNG_25

#362 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by RNG_25 »

Vizionar 1985 wrote:Nazalost imaju ogroman problem, napisao sam vec.
Implikacija da je srbima RS loše, ili da im treba biti bolje, ili da žele da im bude bolje. Ali realnost demantuje. Gubitak Kosova je bio očekivan, ipak je tu bilo dominantno nesrpsko stanovništvo... sad samo aplicirati to šta se sa Kosovom desilo i zašto, na ovu državu.

Također, "ratomanija" i "pretenzije" su, također, realnost i nužnost, bar nekada i bar za nekoga.
RNG_25

#363 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by RNG_25 »

Vizionar 1985 wrote:Nazalost Srpski narod ima ozbiljan problem sa nacionalizmom, sovinizmom, fasizmom i slicnim stvarima
sto ojadise ljude.
Čak i ako uzmemo da su navedene stvari istinski loše, daleko gore su stvari koje "krase" Bošnjake, a zbog kojih im i egzistencija ovisi o par desetaka hiljada kvadratnih kilometara kvazi-države. Olako je govoriti kako neko drugi ima problem, te zbog tog "drugog" je i nama loše, ali istina je daleko brutalnija - najveći problem Bošnjaka su oni sami sebi, počevši od navodno "prvih" ljudi (tj. političara).

Možda su Bošnjaci ti koji su, zapravo, puno gori kao ljudi i narod od Srba, samo što krivo vrednuju određene moralno-etičke kvalitete, pa one manje vrijedne koje ih "krase" smatraju više vrijednim.

Srbi rade samo ono što mogu, a dobar dio mogućnosti koje imaju nije nativan, već poklonjen.
hizo ramidovic

#364 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by hizo ramidovic »

RNG_25 wrote: Možda su Bošnjaci ti koji su, zapravo, puno gori kao ljudi i narod od Srba, samo što krivo vrednuju određene moralno-etičke kvalitete, pa one manje vrijedne koje ih "krase" smatraju više vrijednim.
tako je, brate!
ali islamistima i fundamentalistima je nemoguce to objasniti.
mislim, kud ces dalje kad oni smatraju da je dodjela zahvalnica srpskim herojima krajisniku i karadzicu sramotan cin. sad mozes misliti koliko im je nakaradan sistem vrijednosti...
jasko_ba

#365 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by jasko_ba »

Onaj profil od Vuka Bacanovica je najvece leglo pacijenata na jednom mjestu. Evo jedan umjereni
Image
Lug

#366 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by Lug »

RNG_25 wrote:Možda su Bošnjaci ti koji su, zapravo, puno gori kao ljudi i narod od Srba, samo što krivo vrednuju određene moralno-etičke kvalitete, pa one manje vrijedne koje ih "krase" smatraju više vrijednim.

Srbi rade samo ono što mogu, a dobar dio mogućnosti koje imaju nije nativan, već poklonjen.
o tim kvalitetima Srba se slazu sigurno i susjedi Hrvati, pa i Madjari, Slovenci, Albanci, Bugari.. a evo i Crnogorci.
Danguba

#367 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by Danguba »

Djikanska posla
BANJALUKA - Narodna skupština Republike Srpske saopštila je da odluku o dodjeli povelja zaslužnim institucijama, organizacijama i pojedincima povodom 25 godina postojanja i rada Narodne skupštine nije donio paralment Srpske, već odbor za obilježavanje ovog jubileja.
"Podsjećamo da Odbor čine svi dosadašnji predsjednici Narodne skupštine Republike Srpske, aktuelni potpredsjednici parlamenta, osim Senada Bratića, koji je istupio i šefovi klubova parlamentarnih političkih stranaka aktuelnog saziva, osim šefa Kluba `Domovina`, koji je, takođe, istupio", saopšteno je iz Narodne skupštine povodom reagovanja na dodjelu povelja.
Predsjednik Odbora Nedeljko Čubrilović na sjednici, održanoj 19. oktobra predložio je da povelje budu dodijeljene institucijama, organizacijama i dosadašnjim predsjednicima Narodne skupštine, a Odbor za obilježavanje odlučio je da proširi listu dobitnika, navodi se u saopštenju. Čubrilović je i ovom prilikom izrazio saosjećanje sa svim porodicama stradalih u proteklom ratu na prostoru Republike Srpske i BiH.

Više detalja na: http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Od ... bor/394680
Ovaj ne zna je li pos'o ili je dos'o. :-)
GeeTnT

#368 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by GeeTnT »

Danguba wrote:Djikanska posla
BANJALUKA - Narodna skupština Republike Srpske saopštila je da odluku o dodjeli povelja zaslužnim institucijama, organizacijama i pojedincima povodom 25 godina postojanja i rada Narodne skupštine nije donio paralment Srpske, već odbor za obilježavanje ovog jubileja.
"Podsjećamo da Odbor čine svi dosadašnji predsjednici Narodne skupštine Republike Srpske, aktuelni potpredsjednici parlamenta, osim Senada Bratića, koji je istupio i šefovi klubova parlamentarnih političkih stranaka aktuelnog saziva, osim šefa Kluba `Domovina`, koji je, takođe, istupio", saopšteno je iz Narodne skupštine povodom reagovanja na dodjelu povelja.
Predsjednik Odbora Nedeljko Čubrilović na sjednici, održanoj 19. oktobra predložio je da povelje budu dodijeljene institucijama, organizacijama i dosadašnjim predsjednicima Narodne skupštine, a Odbor za obilježavanje odlučio je da proširi listu dobitnika, navodi se u saopštenju. Čubrilović je i ovom prilikom izrazio saosjećanje sa svim porodicama stradalih u proteklom ratu na prostoru Republike Srpske i BiH.

Više detalja na: http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Od ... bor/394680
Ovaj ne zna je li pos'o ili je dos'o. :-)
Pa kaze....
On je osudio počinioce ratnih zločina, bez obzira na njihovu vjersku i nacionalnu pripadnost, navodeći da očekuje od pravosudnih organa da procesuiraju sve počinioce ratnih zločina, kako nad pripadnicima bošnjačkog i hrvatskog naroda, tako nad pripadnicima srpskog naroda na području cijele BiH.

Cubrilovic je kandidat da postane zvezda....
Danguba

#369 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by Danguba »

arzuhal wrote:Sva im se politika spram BiH svodi na dvije stvari:

- na sve načine, od najviših zvaničnika (poput Dodika), preko svih medija, intelektualaca, profesorskih predavanja i javnih tribina prikazivati BiH kao najveće leglo islamskog terorizma u Evropi, BiH kao državu koja je najveća prijetnja civilizarnom zapadnom svijetu zbog velikog broja MUSLIMANA-bošnjaka u njoj, SDA kao pokrovitelj isl. terorizma (time i glasači, dakle veliki procenat), Alija ideološka preteča ISIL-a, itd.

- sve učiniti kako bi se isprovocirao bošnjački narod (kontinuiranim ubadanjem u oko i sipajući so na ranu, ruganjem, ponižavanjem, negiranjem genocida a nagrađivanjem ratnih zločinaca, zabranjivanjem jezika, izrugivanjem državi, itd) i što više radikalizirao, po mogućnosti i najvećoj želji - izazvao na neke incidente i podstaknuo na napade...

Ono, ustvari, što njih najviše čudi u cijeloj priči, nervira i frustrira je upravo ta bošnjačka politička flegma koja ih mrtvo hladno posmatra dok oni unaokolo skaču i majmunišu ne bi li kako izazvali Bošnje da skoče i nekome prospu crijeva...Jer oni bi to davno uradili da je obrnuta situacija, a šta Bošnje čekaju?

Pa Mešu Selimovića ili Ivu Andrića da im nešto kažu kako bi oni to potcrtavali i prenosili, govoreći:

- Hebote, pa sve je čovjek rek'o!
Opet Arzo u pravu kao da ima zlatne kasike. :mrgreen:
RS uputila novi izvještaj Savjetu bezbjednosti: SDA pretvorila BiH u utočište džihadista

Više detalja na: http://www.nezavisne.com/novosti/bih/RS ... sta/394678
Na zalost ovo vise nije izlecivo, ovo je patologija.
RNG_25

#370 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by RNG_25 »

Lug wrote:
RNG_25 wrote:Možda su Bošnjaci ti koji su, zapravo, puno gori kao ljudi i narod od Srba, samo što krivo vrednuju određene moralno-etičke kvalitete, pa one manje vrijedne koje ih "krase" smatraju više vrijednim.

o tim kvalitetima Srba se slazu sigurno i susjedi Hrvati, pa i Madjari, Slovenci, Albanci, Bugari.. a evo i Crnogorci.
I koga briga? Je li mi ovdje govorimo o Hrvatskoj, Mađarskoj i td., ili govorimo o kvazi-državi BiH? Je li govorimo o tome šta srbi mogu da učine i šta čine u jednoj Hrvatskoj, ili to govorimo za BiH?

Do kada ćete se držati te naivnosti da je ikoga u okruženju uopšte briga za bošnjake išta više doli za srbe? Ili da zato jer npr. hrvati ne vole srbe da to ima ikakvu praktičnu vrijednost za bošnjake.

Bošnjačko vječito pozivanje na vanjske entitete zarad kojekakvog opstanka je garant vašeg nestanka, što zadnjih par stoljeća zorno pokazuje, počevši od egzila kada je došla Austro-Ugarska. Sve vas je manje kroz decenije i stoljeća, privremenim povećanjem apsolutne brojnosti unatoč. Nemojte misliti da vam je budućnost osigurana samo zato jer ste prosuli znoja i krvi tokom 5 godina prije koje desetljeće. A narod koji se više uzdaje u prevrtljive vanjske sile, kojima se interesi doslovno preko noći mogu fundamentalno izmijeniti, je narod koji se svojevoljno odriče egzistencije.
Sanjarko

#371 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by Sanjarko »

RNG_25 wrote:
Vizionar 1985 wrote:Nazalost imaju ogroman problem, napisao sam vec.
Implikacija da je srbima RS loše, ili da im treba biti bolje, ili da žele da im bude bolje. Ali realnost demantuje. Gubitak Kosova je bio očekivan, ipak je tu bilo dominantno nesrpsko stanovništvo... sad samo aplicirati to šta se sa Kosovom desilo i zašto, na ovu državu.

Također, "ratomanija" i "pretenzije" su, također, realnost i nužnost, bar nekada i bar za nekoga.
Pa bas im je dobra, ponos chiche i cheta. :roll:
Ak nemaju problem, ne znam sto sa svima zaratise i sa Slovencima, i Hrvatima, i sa Nama Svima u Bosni, i sa Albancima, a da nije ovog sranja bilo od Slovenije do Kosova mozda bi i sa Makedoncima i Crnogorcima se posvadzali i zaratili. Jos sa Bajom Glavnim NATOm i USom zaratili.
Jbg svi ukrivu a Srbi upravu. Mozda su i bili upravu al sto Silom, Ratom, Klanjem i Sranjem to pokusase drugima nametnuti tamo i gdje su Srbi bili manjina.
Jos smo vjerovatno i harakiri sami pravili i sami se napadali.

Ak chetnici, fasizam, ksenofobija, sovinizam, itd. nije problem onda ne znam sta jest.

Zalosno je kome se zivot i sve svodi na ratomaniju i pretenzije i ko srecu svoju i svoj zivot gradi preko tudze nesrece, leseva, srece, zivota.
Sanjarko

#372 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by Sanjarko »

RNG_25 wrote:
Vizionar 1985 wrote:Nazalost Srpski narod ima ozbiljan problem sa nacionalizmom, sovinizmom, fasizmom i slicnim stvarima
sto ojadise ljude.
Čak i ako uzmemo da su navedene stvari istinski loše, daleko gore su stvari koje "krase" Bošnjake, a zbog kojih im i egzistencija ovisi o par desetaka hiljada kvadratnih kilometara kvazi-države. Olako je govoriti kako neko drugi ima problem, te zbog tog "drugog" je i nama loše, ali istina je daleko brutalnija - najveći problem Bošnjaka su oni sami sebi, počevši od navodno "prvih" ljudi (tj. političara).

Možda su Bošnjaci ti koji su, zapravo, puno gori kao ljudi i narod od Srba, samo što krivo vrednuju određene moralno-etičke kvalitete, pa one manje vrijedne koje ih "krase" smatraju više vrijednim.

Pa u problemu su i Bosna, i Bosnjaci, Bosanci jer nam o glavama rade.
Dobro smo i prezivjeli s obzirom da nam je bilo namjenjeno da nestanemo, s obzirom da nam je autostrada pakla bila namjenjena, super smo.

Bolje i da smo na par desetaka hiljada kvadratnih kilometara nego da idemo druge Ubijati zbog Teritorija i tih kilometara.
Sta fali Holandzanima i Slovencima imaju manje kilometara nego Srbi pa im opet dobro.
Bas da nam je kvazi drzava, sta mozemo, stremimo Normalnoj Drzavi.
Polako, mic po mic, a i dosta nam ovo sto imamo a imamo ko Slovenija dovoljno Kilometraze.

Naravno da nam je zbog drugog lose, ko me je u ratu Avijacijom dvaput i mene i porodicu skoro ubio.
Ko je Mljekaru bombardovao u mom gradu, Zeljezaru, Zgradu gdje zivim, Skole dvije srecom obje promasili al nazalost bilo je zrtava, zbog koga sam Gladovao u Ratu, zbog koga Mi Roditelji bez posla u Ratu ostadose itd.

Pa i ti Politicari zbog koga na vlast dodzose. Zbog koga ovaj sistem se napravi nakaradan, gdje Apartheid vlada.

"Mi smo Govna", Mi Bosnjaci Bosanci, puno gori Narod od Srba, sto posto, "Poturice", "Balije" su "Najgori sljam" na "svijetu", "stalno Ratujemo, Koljemo, Ubijamo, Pljackamo itd. samo Zlo cinimo".
Sto posto imamo "Manje Morala i Etike" i "Poremecen sistem vrijednost", jbg taka nam Nafaka tako nam Grah pao.

Normala da Srbi rade ono sto mogu i sto zele dok ne nalete na nekog s kim ne mogu tako lako i dok zube ne polome, sve do jednom, vec su dobro zube istrosili, pa mozda opet trebaju pokusat novu rundu,
da vide hocel li zube polomit na nekom, ili ih barem istrosit.

Za Poklonjene mogucnosti ne znam, znam da su im svasta mnogi poklanjali, a mrsko im nije bilo ni otimati.
Last edited by Sanjarko on 28/10/2016 00:41, edited 1 time in total.
RNG_25

#373 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by RNG_25 »

hizo ramidovic wrote:
RNG_25 wrote: Možda su Bošnjaci ti koji su, zapravo, puno gori kao ljudi i narod od Srba, samo što krivo vrednuju određene moralno-etičke kvalitete, pa one manje vrijedne koje ih "krase" smatraju više vrijednim.
tako je, brate!
ali islamistima i fundamentalistima je nemoguce to objasniti.
mislim, kud ces dalje kad oni smatraju da je dodjela zahvalnica srpskim herojima krajisniku i karadzicu sramotan cin. sad mozes misliti koliko im je nakaradan sistem vrijednosti...
Šta reći, relativizam je u modi, pa tako su isti ljudi za jedan narod zločinci, a za drugi heroji.
animals

#374 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by animals »

Banksy wrote:
cyprus wrote:
Zašto bi, kao preduslov preorijentacije među Srbima, morala postojati sarajevska ''državotvorna alternativa''?
To je lažna postavka kojom se opravdava status quo političke misli u Srba zadnjih nekoliko decenija.

Naše društvo, a na neki način i država, su najvjerovatnije nepovratno podijeljeni na tri etničke grupe i teritorije. Treba pokopati iluzije da je neka zajednička, krovna, državna probosanska politika svih združenih i zargljenih naroda ikad više moguća na ovom prostoru (ili je bar nemoguća na neko duže vrijeme).
Ono što je moguće, a što još uvijek nemamo, je bar neki minimum zajedničke misli i koncepta koji bi se usaglasio oko ideje budućnosti Bosne i Hercegovine kao jedne, zajedničke države koja bi djelovala kao zajednica ravnopravnih naroda sa max mogućom zaštitom svakog pojedinca, i svih njegovih građanskih prava, na svakom komadu te zemlje, kao i max pravna sigurnost i jedinstven nastup i suglasnost prema akcijama koje slijede da bi se BiH polako uvela u društvo demokratskih zemalja Evropske unije i da bi i sama počela aplicirati odgovarajuće obaveze i parva, ali i standarde ponašanja civiliziranog svijeta.
To je za početak dovoljno i hajde da se usuglasimo oko toga, pa ćemo, ako bude želje, dalje nastaviti proces ujedinjavanja oko sličnih političkih ideja na niovu cijele BiH, bez izmišljanja lažnih konstrukcija prioriteta i obaveza koje Sarajevo treba ispuniti ne bi li se Srbi smilovali, pa opet počeli BiH doživljavati svojom.
Pametan post..
RNG_25

#375 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by RNG_25 »

Vizionar 1985 wrote:Ak nemaju problem, ne znam sto sa svima zaratise i sa Slovencima, i Hrvatima, i sa Nama Svima u Bosni, i sa Albancima, a da nije ovog sranja bilo od Slovenije do Kosova mozda bi i sa Makedoncima i Crnogorcima se posvadzali i zaratili. Jos sa Bajom Glavnim NATOm i USom zaratili.
Jbg svi ukrivu a Srbi upravu. Mozda su i bili upravu al sto Silom, Ratom, Klanjem i Sranjem to pokusase drugima nametnuti tamo i gdje su Srbi bili manjina.
I dalje ne vidim problem. Srbi su htjeli moć i vlast, imali su određene kapacitete za to i stoga su pokušali da tu moć projiciraju i vlast nametnu. Samo su se preračunali i na previše frontova odjednom napali.

Ništa zato, lekcija naučena - ide se jedno po jedno od sada pa ubuduće kroz stoljeća.

P.S. Nema ništa neprirodno, ružno i sporno da jači vlada nad slabijim. To je ono što vama nikako da uđe u glave, da je prirodni red takav da jači nad slabijim vlada, pa i ako treba da slabijeg otjera/eliminiše. Strašno, da, ali realnost je takva kakva jeste. Ili igraš po tim pravilima, ili tim pravilima te se iz igre izbaci.
Post Reply