Ev' ga Treći ~ Kitarović

megaman4

#351 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović

Post by megaman4 »

palermo wrote:
megaman4 wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/ambasada ... #komentari

Austrijanci nastavljaju tamo gdje su stali 1918. godine. Prvo Berlinski kongres kojim je dat mandat AU monarhiji da nas okupiraju, zatim je 1907. godine ukinut Bosanski jezik i etnonim Bošnjak, pa je uz ime Bosna dodata i Hercegovina. Jednom riječju mi smo i dan danas njihova KOLONIJA htjeli mi to priznati ili ne. Austrija ovim činom razbija Bosnu i stavlja se na stranu Dodika i Čovića.

Kada se sve sabere i oduzme SFRJ je bila jedina šansa da se ovdašnji narodi odupru zapadnom imperijalizmu.

Historija se ponavlja.
:D koje vrhunsko nepoznavanje historije

ma mi smo čudo narod, ništa ne znamo a opet nekako postojimo, životarimo...
Eh yebaji ga drug. Dok se Bošnjaci kolju, Austrijanci i drugi stranci nam kroje kapu kako ONI hoće. Više ne može pod kožu. :(

SDA I SBB se kolju, a stranci na putu da nam zapečate sudbinu. Mladi odoše, natalitet u velikom padu, a mortalitet u porastu. Svi digli ruke od naše Bosne. Kako da spriječimo ono najgore?
radostan dan

#352 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović

Post by radostan dan »

TDK-90 wrote:Covjek bi rekao pusto sve,svi ili umrli ili otisli iz zemlje a autobusi prekrcati nema mjesta da sjednes, ulice zakrcene od silnih automobila, kafici, folkoteke, kladionice, koncerti sve dupke puno kako u ljetno vrijeme tako i zimi. Guzva na sve strane a kada citas noine ili portale ili izjave "strucnjaka" mislis neces sresti nikog na ulici :?
A sta mislis da jedan dan izadjes iz sarajeva, kilometar, dva?
megaman4

#353 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović

Post by megaman4 »

radostan dan wrote:
TDK-90 wrote:Covjek bi rekao pusto sve,svi ili umrli ili otisli iz zemlje a autobusi prekrcati nema mjesta da sjednes, ulice zakrcene od silnih automobila, kafici, folkoteke, kladionice, koncerti sve dupke puno kako u ljetno vrijeme tako i zimi. Guzva na sve strane a kada citas noine ili portale ili izjave "strucnjaka" mislis neces sresti nikog na ulici :?
Baš tako. 1-2 km od Sarajeva druga slika. Sarajevska okolina postaje pustoš. Svjedočim tome kada odem iz Sarajeva. To je naša realnost i bit će još gore. A da ne kažem da za 5 godina pola Krajine će biti prazno, čitava istočna Hercegovina, sem Trebinja, zapadna Bosna sem Livna, jer mu je blizu Split cca 100 km, te Posavina koja je 20 godina mrtva. Ostat će samo Banja Luka, Tuzla, Sarajevo i Mostar, a i oni se polahko prazne usljed nedostatka posla za omladinu. Evo Bošnjaci Srebrenice najavili da će napustiti ovaj gradić.

UN je ovo najavio prije 25 godina, ali mi se nismo ozbiljno pozabavili ovim problemom. Sad nam se ovo vraća kao bumerang.
GeeTnT

#354 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović

Post by GeeTnT »

radostan dan wrote:
..isto je bolan sa svakom metropolom....Kilometer, dva i vidis kuce, baste, ljudi zele mir i odmor....tako je i kad izadjes iz Zg, Bg, pa cak i Zuricha..jedino kad vozis duz eresa imas osjecaj da se jos uvijek ratuje...
radostan dan

#355 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović

Post by radostan dan »

Za cirih ne znam, za sarajevo, banja luku, podgoricu, beograd...znam.

Na zadnju recenicu/konstataciju iz tvog posta, kratki odgovor tipa - jah...

Ili da te podsjetim na temu - najjadnije opstine u bih...ima brojnih slicica. I -jako finih-...

Besmisleno ti je to poredjenje..covjek kuka. I to iskreno kuka. I svi znamo da je u pravu. Kao i sto znamo da smo.po pitanju ekonomije i standarda zivota u slobodnom padu-. I taj pad nema ko da zaustavi, jer najpametnije, najsposobnije i najsnalazljivije odlazi glavom bez obzira.
Ostaju nesposobni, neobrazovani i lijeni. Oni ce krojiti politiku i standard onim koji su ostali a koje podvodimo pod termin - nesnadjeni.

Ako nam je utjeha da je tako i u timočkom kraju, zagorju, sjeveru crne gore, onda ok...

Zasto onda u obzir ne uzmemo kako je u burundiju, haitiju, sijera leoneu...bice jam jos.lakse, i bicemo jos srecniji...
GeeTnT

#356 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović

Post by GeeTnT »

radostan dan wrote:Za cirih ne znam, za sarajevo, banja luku, podgoricu, beograd...znam.

Na drugi dio posta, kratki odgovor tipa - jah...

Ili da te podsjetim na temu - najjadnije opstine u bih...ima finih slicica.

Besmislen ti ie ovaj drugi dio replike...covjek kuka. I to iskreno kuka. I svi znamo da je u pravu. Kao i sto znamo da smo.po pitanju ekonomije i standarda zivota u slobodnom padu-. I taj pad nema ko da zaustavi, jer najpametnije, najsposobnije i najsnalazljivije odlazi glavom bez obzira.
Ostaju nesposobni, neobrazovani i lijeni. Oni ce krojiti politiku i standard onim koji su ostali a koje podvodimo pod termin - nasnadjeni.

Ako nam je utjeha da je tako i u timočkom kraju, zagorju, sjeveru crne gore, onda ok...

Zasto onda u obzir ne uzmemo kako je u burundiju, haitiju, sijera leoneu...bice jam jos.lakse, i bicemo jos srecniji...
Za sve sto si pomenuo krivaca je mnogo ali da se ne lazemo znamo ko je najjvise....zato, nije besmislen dio posta koji sam pisao jer mene ujutro ceka dionica puta Doboj-Bosanski Brod i vukojebina koju ne mozes naci ni u burundiju, sijera leoneu....
155_mm

#357 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović

Post by 155_mm »

megaman4 wrote:
palermo wrote:
megaman4 wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/ambasada ... #komentari

Austrijanci nastavljaju tamo gdje su stali 1918. godine. Prvo Berlinski kongres kojim je dat mandat AU monarhiji da nas okupiraju, zatim je 1907. godine ukinut Bosanski jezik i etnonim Bošnjak, pa je uz ime Bosna dodata i Hercegovina. Jednom riječju mi smo i dan danas njihova KOLONIJA htjeli mi to priznati ili ne. Austrija ovim činom razbija Bosnu i stavlja se na stranu Dodika i Čovića.

Kada se sve sabere i oduzme SFRJ je bila jedina šansa da se ovdašnji narodi odupru zapadnom imperijalizmu.

Historija se ponavlja.
:D koje vrhunsko nepoznavanje historije

ma mi smo čudo narod, ništa ne znamo a opet nekako postojimo, životarimo...
Eh yebaji ga drug. Dok se Bošnjaci kolju, Austrijanci i drugi stranci nam kroje kapu kako ONI hoće. Više ne može pod kožu. :(

SDA I SBB se kolju, a stranci na putu da nam zapečate sudbinu. Mladi odoše, natalitet u velikom padu, a mortalitet u porastu. Svi digli ruke od naše Bosne. Kako da spriječimo ono najgore?
kolega megaman mene je sramota tvog nepznavanja osnovnih stvari iz politike zadnjih 150 godina. koliko se jadne bosnje sramote na ovom forumu glupostima izazvanim nepoznavanja proslosti balkana je za ne povjerovati.
megaman4

#358 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović

Post by megaman4 »

155_mm

Sta je onda istina?

Voli bih da cujem od tebe, posto si bolje upucen u ove stvari.
radostan dan

#359 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović

Post by radostan dan »

GeeTnT wrote:
radostan dan wrote:Za cirih ne znam, za sarajevo, banja luku, podgoricu, beograd...znam.

Besmislen ti ie ovaj drugi dio replike...covjek kuka. I to iskreno kuka. I svi znamo da je u pravu. Kao i sto znamo da smo.po pitanju ekonomije i standarda zivota u slobodnom padu-. I taj pad nema ko da zaustavi, jer najpametnije, najsposobnije i najsnalazljivije odlazi glavom bez obzira.
Ostaju nesposobni, neobrazovani i lijeni. Oni ce krojiti politiku i standard onim koji su ostali a koje podvodimo pod termin - nasnadjeni.

Za sve sto si pomenuo krivaca je mnogo ali da se ne lazemo znamo ko je najjvise....zato, nije besmislen dio posta koji sam pisao jer mene ujutro ceka dionica puta Doboj-Bosanski Brod i vukojebina koju ne mozes naci ni u burundiju, sijera leoneu....
Znamo..ja sam.licno gledao stasu kosarca kako.pusta 450 pasa lutalica tamo kod onog semafora sto mu crveno traje 5 minuta, i pokazuje im u pravcu stupa, i siri ruke, ko veli - sarajte malo...
Znas sto nema vode navece...salju majkicku da se zavuce u glavnu dovodnu cijev i zacepi je, pa oslabi pritisak, ili uopste nema protoka.
Dalje, onaj mali sto je ubio dvije djevojke neki dan pa pobjegao u srbiju, on je kostunicin dupli igrac , ova sudinica sto je danas pustila saucesnike mu da se brane sa slobode, to je agent sanu-a...
Teletovic i Muea su se.potukli jer su srbija i hrvatska skontale da je bih koš.velesila, pa su preko pokojnog stankovica i novosela bacili kosku da zaustave uzlet,
Dina i Hanu na eurosong poslao srpski gej lobi u dogovru sa dačićem, sa ciljem da se izblamira bih i zaborave sevdalinka i bozo vreco...
Itd, itd...
Yug

#360 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović

Post by Yug »

megaman4 wrote:
radostan dan wrote:
Baš tako. 1-2 km od Sarajeva druga slika. Sarajevska okolina postaje pustoš. Svjedočim tome kada odem iz Sarajeva. To je naša realnost i bit će još gore. A da ne kažem da za 5 godina pola Krajine će biti prazno, čitava istočna Hercegovina, sem Trebinja, zapadna Bosna sem Livna, jer mu je blizu Split cca 100 km, te Posavina koja je 20 godina mrtva. Ostat će samo Banja Luka, Tuzla, Sarajevo i Mostar, a i oni se polahko prazne usljed nedostatka posla za omladinu. Evo Bošnjaci Srebrenice najavili da će napustiti ovaj gradić.

UN je ovo najavio prije 25 godina, ali mi se nismo ozbiljno pozabavili ovim problemom. Sad nam se ovo vraća kao bumerang.
A Bijeljina se uduplala :-D ,Doboj,Zvornik,Brcko,Prijedor kao prije itd
palermo

#361 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović

Post by palermo »

radostan dan wrote:
pa ako ćemo iskreno govoriti to i jeste jedan od razloga za sreću......ima ih mnogo kojima je mnogo gore nego nama......ima i onih kojima je bolje, ali njih je mnogo manje. Nije ovo neka naša zasluga naravno,sdesilo nas da smo dio evrope :mrgreen: ali je jednostavno tako.

I naravno ova priča o depopulaciji, pustim krajevim i slično koliko god da ima svoje realne osnove toliko se zaista sagledava i isuviše jednostrano.....
GeeTnT

#362 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović

Post by GeeTnT »

radostan dan wrote:
GeeTnT wrote:

Znamo..ja sam.licno gledao stasu kosarca kako.pusta 450 pasa lutalica tamo kod onog semafora sto mu crveno traje 5 minuta, i pokazuje im u pravcu stupa, i siri ruke, ko veli - sarajte malo...
Znas sto nema vode navece...salju majkicku da se zavuce u glavnu dovodnu cijev i zacepi je, pa oslabi pritisak, ili uopste nema protoka.
Dalje, onaj mali sto je ubio dvije djevojke neki dan pa pobjegao u srbiju, on je kostunicin dupli igrac , ova sudinica sto je danas pustila saucesnike mu da se brane sa slobode, to je agent sanu-a...
Teletovic i Muea su se.potukli jer su srbija i hrvatska skontale da je bih koš.velesila, pa su preko pokojnog stankovica i novosela bacili kosku da zaustave uzlet,
Dina i Hanu na eurosong poslao srpski gej lobi u dogovru sa dačićem, sa ciljem da se izblamira bih i zaborave sevdalinka i bozo vreco...
Itd, itd...
:thumbup: za trud..
bingov buraz

#363 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović

Post by bingov buraz »

Yug wrote: A Bijeljina se uduplala :-D ,Doboj,Zvornik,Brcko,Prijedor kao prije itd
Izbaci uljeza :mrgreen:

znaci gdje je jaka bosnjacka povratnicka populacija tu zivota ima :mrgreen:
Fudo387

#365 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović

Post by Fudo387 »

palermo wrote:ma mi smo čudo narod, ništa ne znamo a opet nekako postojimo, životarimo...
Uokviriti, staviti u zaglavlje, pa mozda nekog iz mase i potekne na razmisljanje.
TutankamonS

#366 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović

Post by TutankamonS »

Nadam se da će svi mediji u Hrvatskoj prenijeti ovaj intervju Dodika za Večernji, ovako je Bakir vjerojatno i zamišljao BiH.
Vjerojatno neku novu platformu Hrvatima i Komšića je zamislio i iseljavanje.
155_mm

#367 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović

Post by 155_mm »

TutankamonS wrote:Nadam se da će svi mediji u Hrvatskoj prenijeti ovaj intervju Dodika za Večernji, ovako je Bakir vjerojatno i zamišljao BiH.

stvarno je steta da je jedan takav zastitnik hrvata na nisanu americkog pravosudja. pitam se ko ce se onda suprostaviti distriktu Stolac-Neum ako amerikanci maknu ovog zastitinika hrvata. mislim da bi bio red da ban jelacic sjase sa konja a da preCednik uzjase.
:lol: :lol: :lol:
TutankamonS

#368 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović

Post by TutankamonS »

155_mm wrote:
TutankamonS wrote:Nadam se da će svi mediji u Hrvatskoj prenijeti ovaj intervju Dodika za Večernji, ovako je Bakir vjerojatno i zamišljao BiH.

stvarno je steta da je jedan takav zastitnik hrvata na nisanu americkog pravosudja. pitam se ko ce se onda suprostaviti distriktu Stolac-Neum ako amerikanci maknu ovog zastitinika hrvata. mislim da bi bio red da ban jelacic sjase sa konja a da preCednik uzjase.
Američkog pravosuđa?
Pa jebote trebaš se ponositi sa njim, ipak su krajevi gdje žive Hrvati 10 puta bogatiji nego oni gdje su Bošnjaci, nije čudo da Bošnjaci u Varešu glasaju za HDZ.
Nadaju se ljudi poslu
prog321

#369 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović

Post by prog321 »

Tek se registrovao i vec valja gluposti tipa Ali Kemal. :-)
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#370 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović

Post by pici »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/covic-i- ... /161021031

Osvrnuo se i na Mostar dodajući da ima informaciju kako je na "na jednom iftaru rečeno" rečeno da će se izbori održati kada to Bošnjaci odluče.
joooj maHalaštine :lol: :lol: :lol:

Drvosjeca iz Dejcica

#371 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Ripicipi wrote:Ako je ta "virtuelna izborna jedinica" mehanizam da se onemoguci bosnjacima da biraju hrvatima predstavnika, ja nemam nista protiv.
Protiv mogu biti samo oni koji i ubuduce imaju u planu drugima birati predstavnike pa im smeta ako se to onemoguci.
Nego šta, birali smo birati ćemo i u buduće. :mrgreen:
155_mm

#372 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović

Post by 155_mm »

TutankamonS wrote:
155_mm wrote:

Američkog pravosuđa?
Pa jebote trebaš se ponositi sa njim, ipak su krajevi gdje žive Hrvati 10 puta bogatiji nego oni gdje su Bošnjaci, nije čudo da Bošnjaci u Varešu glasaju za HDZ.
Nadaju se ljudi poslu
cuj pravis se neki preCednikov fen a pojma nemasnu kakvim je fekalijama preCednik. :-)

ne kontam na koga da budem ponosan preCednika ili na bana jelacica?

za glasanje u varesu pokazuje da bosnje nisu toliko stoka za guzenje da je mogu guziti njihovi pastiri kao sto je to slucaj sa ostala dva naroda u BiH. to u varesu se zove gradjanski nacin razmisljanja. to je tebi nepoznat pojam.

a gospodarstvena moc bosanskih hrvata je jedna od mojih omiljenih tema. budi siguran da nemas zelju raspravljati samnom o tome. tako da cu samo reci da je jadan i bijedan onaj gospodarstvenik kome najvaznija firma zivi od balijske sadake. kao sta je slucaj sa mostarskim aluminijumom i onom sadaka strujom iz EP BiH. a na isti nacin prezivljava i vitezit iz viteza.

a evo sta osta od "hrvatskog gospodarskog cuda u sredisnjoj bosni"
Ponedjeljak, 04.07.2016. 10:29
Lokalac
Vitez: Mladi napuštaju poslove i odlaze za boljom satnicom
Utorak, 24.05.2016. 11:03
Lokalac
U Vitezu najmanja prosječna plaća u Kantonu
TutankamonS

#373 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović

Post by TutankamonS »

A dobro dobar ti je argument.
Ti da imaš hrvatsko državljanstvo nebi otišao raditi negdi u Njemačku ili bi tu čeka crkavicu :D? Koja logika ej.
Usporedi koliko Vitez plaća poreza a koliko Sarajevo i ne koristi dok mene citiraš te izraze "balija" itd molio bi te
Hafis

#374 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović

Post by Hafis »

"TutankamonS"
A dobro dobar ti je argument.
Ti da imaš hrvatsko državljanstvo nebi otišao raditi negdi u Njemačku ili bi tu čeka crkavicu :D? Koja logika ej.
Usporedi koliko Vitez plaća poreza a koliko Sarajevo[url]i ne koristi dok mene citiraš te izraze "balija" itd molio bi te
Ako si primjetio nije on jedini koji to radi, ima ih još nekoliko. Ne kužim im tu logiku.
Ali ako im se sviđa da sami sebe tako nazivaju, pa makar i u zezanciji, pusti ljude nek uživaju. Ima nas svakakvih.
seln

#375 Re: Ev' ga Treći ~ Kitarović

Post by seln »

Hafis wrote: Ima nas svakakvih.
Znam... i hvala vam sto se trudite da to ne zaboravim.
Post Reply