Baš. Niđe veze sa temom.El_comadante wrote:valas te pokvarili ovu temu je.... politika pogotovo ovi tuzlaci
Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Moderator: anex
- Logovan
#351 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
- So What!
#352 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Na nekim drugim forumimam sam čuo termin "tema se zakliksava" što znači da je Klixov forum postao mjerna jedinica za loše forumsku diskusiju.
Počne se od puteva završi se na nečemu lijevom.
Ja koji se trudim, da što vjernije i što bolje prikažem stanje, projekte, priložim slike, video, budem napadnut da spamam temu od ovih što bi se raspravljali na potezu Tuzla vs. Sarajevo.
Ja koji se trudim, da što vjernije i što bolje prikažem stanje, projekte, priložim slike, video, budem napadnut da spamam temu od ovih što bi se raspravljali na potezu Tuzla vs. Sarajevo.
-
El_comadante
#353 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
evo ja ču da te pohvalim na sikama svaka čast i samo nastavi dalje... ima mnogo dobrih slikaSo What! wrote:Na nekim drugim forumimam sam čuo termin "tema se zakliksava" što znači da je Klixov forum postao mjerna jedinica za loše forumsku diskusiju.
- So What!
#354 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Pa u tom slučaju, evo jedan fin projekat.
Obilaznica oko Kiseljaka (M4 - R344), završena je ove godine, a uključuje dva kružna toka i jedan most.
U potpunosti je presumjeren saobraćaj oko grada prema Visokom, a Kiseljak je zaokružen kao cjelina u ovom slučaju.

Obilaznica oko Kiseljaka (M4 - R344), završena je ove godine, a uključuje dva kružna toka i jedan most.
U potpunosti je presumjeren saobraćaj oko grada prema Visokom, a Kiseljak je zaokružen kao cjelina u ovom slučaju.
-
howdy
#355 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
da hoce minderasi makar brzu cestu do zupanje kako skuckat....oprostio bih karaulu......
-
The BEN10
#356 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Ma gle, najmanje što mi treba jeste svađa sa bilo kim.tec wrote: Da se ne svađam sa tobom jer mi stvarno nije to ni cilj, iako sam napisao malo ekstremno gledanja na neke stvari ali je potrebno jer u BiH mnogima ide na ruku da se svi ovdje mrze i posvađaju jer tako su na vlasti i ostaju na vlasti. Svaki od tih bi htjeo svoju fildžan državu, jednoumlja, gdje su oni vrhovna vlast i ne dodirljivi. Mi se ne razlikujemo toliko u načinu gledanja stvari ali se razlikujemo nego u načinu gledanja na odnose jednog kraja naspram drugog i razlog za probleme (krivicu).
Suština i osnovni razlog mog nastupa jeste da se ukaže na činjenicu da su neke sredine jako zapostavljene, što povlači neke jako ozbiljne posljedice. Krajina ima ogromnih problema sa emigracijom, a ni TK ne zaostaje previše. Iz tih sredina znam određeni broj ljudi i ono što čujem od njih nije nimalo dobro. Ako se ovako nastavi sa zapostavljanjem tih sredina, ono što slijedi bit će tek katastrofa. Emigracije će sa sobom povući domino efekat koji će sa ionako katastrofalnom stotom nataliteta imati strašne ekonomske posljedice. Da ne širim priču, suština je da perspetiva nije baš svijetla.
- Alfons Kauders
#357 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Nije problem u kantonima i raspodjeli sredstava po njima. Ovo za RS svakako stoji (mozda ne 5%, ali definitivno nije manje od 2%), i malo je reci da je kretenizam prve kategorije. Tuzlanska inicijativa - nidje veze - u rangu s Konakovicevim studijama i pamfletima.tec wrote:Da se ne svađam sa tobom jer mi stvarno nije to ni cilj, iako sam napisao malo ekstremno gledanja na neke stvari ali je potrebno jer u BiH mnogima ide na ruku da se svi ovdje mrze i posvađaju jer tako su na vlasti i ostaju na vlasti. Svaki od tih bi htjeo svoju fildžan državu, jednoumlja, gdje su oni vrhovna vlast i ne dodirljivi. Mi se ne razlikujemo toliko u načinu gledanja stvari ali se razlikujemo nego u načinu gledanja na odnose jednog kraja naspram drugog i razlog za probleme (krivicu).The BEN10 wrote: Wow, kako si me našao, evo se crvenim...![]()
Naravno da iz mog izlaganja ne proizilazi da se apsolutno slažem sa svim što stoji u Tuzlanskoj inicijativi, ali da joj je suština dobra - to svakako da.
I da, budi pošten, pa spomeni da su u Šeheru stacionirane direkcije svih velikih kompanija u državnom vlasništvu, što ja nisam htio pominjati da ne širim previše priču: Telekom, Elektroprivreda, Pošta, Željeznice..., što dodatno povećava standard ali i punjenje budžeta od strane Sarajeva. Zatim ogroman broj diplomatskih predstavništava, zastupništva stranih kompanija itd itd. Poenta jeste - Sarajevo ima i treba da ima veliki značaj, ali, RAVNOMJERNIJI RAZVOJ je neophodan.
Ne možeš najmnogoljudiniji i privredno najrazvijeniji kraj u zemlji vezati tragično lošim i nekvalitetnim komunikacijama.
Da u Sarajevu ima kompanija u državnom vlasništvu ali to je isto bilo kojoj drugoj državi i većim gradovima i naravno pune budžet. O raspodjeli se mogu pisati knjige, romani, izvještaji, i pisani su. Neki loše kao Tuzlanska inicijativa koja se bazira na pogrešnim podacima i interpretacijama istih.
Suština problema je kako je organizirana BiH i pogotovo federacija unutar nje. Lako je dati krivicu Sarajevu za sve frustracije ali to ništa ne rješava samo daje municiju onima koji hoće da miniraju državu.
Kao prvo u BiH se ne vrsi ravnopravna podjela i to ne zbog većeg standarda. Podjela prihoda na državnom nivo daje od pdv, akciza, i ostalih prihoda više rs-u nego što to njima realno pripada i tu 3 do 5 % zaviseći na prihod. Zašto, jednostavno jer tako su oni na vlasti odlučili da je to cijena držanja mira. Možeš mi ne vjerovati ili ne ali dovoljno je pogledati realne podatke za svaku kategoriju i to će ti biti jasno. Sljedeća apsurda je da se porez na dohodak, socijalno i zdravstveno plaćaju u entitetu ili kantonu u kojem mu je stalno prebivalište a ne tamo gdje mu je radno mjesto. To se najviše odnosi na Kanton Sarajevo i to ne samo osobe i rs nego i mnogi iz drugih kantona i to većinom osobe u javnim upravama. Da ne govorim o tome da je opet zbog ne postojećeg mira većina državnih uprava se nalazi u Banja Luci.
Taj isti podređeni način pomirenja je dalje preveden na federaciju što ju pravi apsolutno nelogičnom kao entitetom. Struktura sa kantona bi imala smisla da je na državnom nivou a ovako samo smanjuje efikasnost i funkcionalnost federacije. Gdje 3 kantona financiraju i federaciju (kao i 3 do 5% dodatnih prihoda na državnom nivou) i 4 kantona koja primaju 3 do 10 puta više sredstava nego uplačeno. I tu jeste Tuzla zakačena (i Sarajevo, Zenica) ali ne od Sarajeva nego apsurdnog sistema. I bez drastične reorganizacije federacije biti ce uvijek na ivici propasti.
Jedini funkcionalni 1 na 1 dio BiH je Distrikt Brčko.
Politike nazalost ima u svemu, pa i u ovoj temi, jer kako objasniti da izbace novi pregled projekata do 2020, na kojem se nadje nekoliko prilicno skupih projekata (recimo brza cesta oko Sirokog, ili zaobilaznica Livno, ili treca traka do Kiseljaka)... I onda se vidi da su ti projekti probrani iskljucivo po politickoj liniji, naustrb ne samo Tuzle, vec i Krajine, Posavine itd? Da i ne pricamo sta taj pravac znaci za ljude koji zive na njemu, poput Olova ili Kladnja, te okolnih mjesta... I da ne zaboravimo da veze vise ljudi od Opstine Centar i Opstine Tuzla. Vazan je i za Brcko, Orasje, Semberiju itd.
Sjecas se kada smo prije mjesec pricali o ovim projektima? Kada si govorio kako nema zajebancije, jer ce se morati tacno znati gdje ide zaduzenje, da se taj novac ne moze trositi kako se nekom svidja, vec kako struka nalaze? Nisam imao razloga da sumnjam u tebe, jer si fakat autoritet na ovim temama i to niko ne spori - ali ispada da opet gledamo istu pricu...
Poture primamljive projekte za zaduzenje - dogovori se povecanje akciza - vecina raje se ne buni jer vide da ce od toga imati direktne koristi - i onda na kraju, poslije izbora, sve po starom - pare i asfalt idu politicki podobnim... A na kraju ce pola miliona ljudi u TK, plus Olovo, plus djelimicno Brcko, placati 15kf dodatnih akciza po svakom litru goriva koji kupe - a od tog novca ce dobiti jedno veliko nista. Radi se o cetvrtini stanovnistva FBiH, zapravo i vise ako dodamo Olovo i pola Brckog.
Od tog novca ce doduse zavrsiti Karaulu, big deal - ostalo kilometar i kusur i dva mala vijadukta, moze se odraditi za 15tak miliona ili manje, za godinu dana... A mi cemo to cekati jos 3-4 godine, mada se radi o mizernom iznosu (jer ce u tom istom periodu kroz budzet TK proci vise od milijardu maraka)
-
El_comadante
#358 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
uzmimo na primjer Novi Grad Sarajevo. kako reče načelnik opština je sama od svojih para krenula praviti ceste po NGS nečekajuči da do pokrene KS ili JP Ceste FBiH. e sad zašto opština Tuzla ili TK sam nekrene praviti cestu od svojih para što imaju a ovi če valjda reagovati?Alfons Kauders wrote:Nije problem u kantonima i raspodjeli sredstava po njima. Ovo za RS svakako stoji (mozda ne 5%, ali definitivno nije manje od 2%), i malo je reci da je kretenizam prve kategorije. Tuzlanska inicijativa - nidje veze - u rangu s Konakovicevim studijama i pamfletima.tec wrote:Da se ne svađam sa tobom jer mi stvarno nije to ni cilj, iako sam napisao malo ekstremno gledanja na neke stvari ali je potrebno jer u BiH mnogima ide na ruku da se svi ovdje mrze i posvađaju jer tako su na vlasti i ostaju na vlasti. Svaki od tih bi htjeo svoju fildžan državu, jednoumlja, gdje su oni vrhovna vlast i ne dodirljivi. Mi se ne razlikujemo toliko u načinu gledanja stvari ali se razlikujemo nego u načinu gledanja na odnose jednog kraja naspram drugog i razlog za probleme (krivicu).The BEN10 wrote: Wow, kako si me našao, evo se crvenim...![]()
Naravno da iz mog izlaganja ne proizilazi da se apsolutno slažem sa svim što stoji u Tuzlanskoj inicijativi, ali da joj je suština dobra - to svakako da.
I da, budi pošten, pa spomeni da su u Šeheru stacionirane direkcije svih velikih kompanija u državnom vlasništvu, što ja nisam htio pominjati da ne širim previše priču: Telekom, Elektroprivreda, Pošta, Željeznice..., što dodatno povećava standard ali i punjenje budžeta od strane Sarajeva. Zatim ogroman broj diplomatskih predstavništava, zastupništva stranih kompanija itd itd. Poenta jeste - Sarajevo ima i treba da ima veliki značaj, ali, RAVNOMJERNIJI RAZVOJ je neophodan.
Ne možeš najmnogoljudiniji i privredno najrazvijeniji kraj u zemlji vezati tragično lošim i nekvalitetnim komunikacijama.
Da u Sarajevu ima kompanija u državnom vlasništvu ali to je isto bilo kojoj drugoj državi i većim gradovima i naravno pune budžet. O raspodjeli se mogu pisati knjige, romani, izvještaji, i pisani su. Neki loše kao Tuzlanska inicijativa koja se bazira na pogrešnim podacima i interpretacijama istih.
Suština problema je kako je organizirana BiH i pogotovo federacija unutar nje. Lako je dati krivicu Sarajevu za sve frustracije ali to ništa ne rješava samo daje municiju onima koji hoće da miniraju državu.
Kao prvo u BiH se ne vrsi ravnopravna podjela i to ne zbog većeg standarda. Podjela prihoda na državnom nivo daje od pdv, akciza, i ostalih prihoda više rs-u nego što to njima realno pripada i tu 3 do 5 % zaviseći na prihod. Zašto, jednostavno jer tako su oni na vlasti odlučili da je to cijena držanja mira. Možeš mi ne vjerovati ili ne ali dovoljno je pogledati realne podatke za svaku kategoriju i to će ti biti jasno. Sljedeća apsurda je da se porez na dohodak, socijalno i zdravstveno plaćaju u entitetu ili kantonu u kojem mu je stalno prebivalište a ne tamo gdje mu je radno mjesto. To se najviše odnosi na Kanton Sarajevo i to ne samo osobe i rs nego i mnogi iz drugih kantona i to većinom osobe u javnim upravama. Da ne govorim o tome da je opet zbog ne postojećeg mira većina državnih uprava se nalazi u Banja Luci.
Taj isti podređeni način pomirenja je dalje preveden na federaciju što ju pravi apsolutno nelogičnom kao entitetom. Struktura sa kantona bi imala smisla da je na državnom nivou a ovako samo smanjuje efikasnost i funkcionalnost federacije. Gdje 3 kantona financiraju i federaciju (kao i 3 do 5% dodatnih prihoda na državnom nivou) i 4 kantona koja primaju 3 do 10 puta više sredstava nego uplačeno. I tu jeste Tuzla zakačena (i Sarajevo, Zenica) ali ne od Sarajeva nego apsurdnog sistema. I bez drastične reorganizacije federacije biti ce uvijek na ivici propasti.
Jedini funkcionalni 1 na 1 dio BiH je Distrikt Brčko.
Politike nazalost ima u svemu, pa i u ovoj temi, jer kako objasniti da izbace novi pregled projekata do 2020, na kojem se nadje nekoliko prilicno skupih projekata (recimo brza cesta oko Sirokog, ili zaobilaznica Livno, ili treca traka do Kiseljaka)... I onda se vidi da su ti projekti probrani iskljucivo po politickoj liniji, naustrb ne samo Tuzle, vec i Krajine, Posavine itd? Da i ne pricamo sta taj pravac znaci za ljude koji zive na njemu, poput Olova ili Kladnja, te okolnih mjesta... I da ne zaboravimo da veze vise ljudi od Opstine Centar i Opstine Tuzla. Vazan je i za Brcko, Orasje, Semberiju itd.
Sjecas se kada smo prije mjesec pricali o ovim projektima? Kada si govorio kako nema zajebancije, jer ce se morati tacno znati gdje ide zaduzenje, da se taj novac ne moze trositi kako se nekom svidja, vec kako struka nalaze? Nisam imao razloga da sumnjam u tebe, jer si fakat autoritet na ovim temama i to niko ne spori - ali ispada da opet gledamo istu pricu...
Poture primamljive projekte za zaduzenje - dogovori se povecanje akciza - vecina raje se ne buni jer vide da ce od toga imati direktne koristi - i onda na kraju, poslije izbora, sve po starom - pare i asfalt idu politicki podobnim... A na kraju ce pola miliona ljudi u TK, plus Olovo, plus djelimicno Brcko, placati 15kf dodatnih akciza po svakom litru goriva koji kupe - a od tog novca ce dobiti jedno veliko nista. Radi se o cetvrtini stanovnistva FBiH, zapravo i vise ako dodamo Olovo i pola Brckog.
Od tog novca ce doduse zavrsiti Karaulu, big deal - ostalo kilometar i kusur i dva mala vijadukta, moze se odraditi za 15tak miliona ili manje, za godinu dana... A mi cemo to cekati jos 3-4 godine, mada se radi o mizernom iznosu (jer ce u tom istom periodu kroz budzet TK proci vise od milijardu maraka)
- burgundy
#359 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
BIH zadnja rupa Evrope mozda i Moldavija.Izgradnja puteva u BIH
.Bas prije neki dan isao u Albaniju,na izlazu iz Bosne Scepan polje ko je isao zna o cemu pricam i crnogorski dio do Pluzina.Kosovo zavrsilo gradnju autoputa za Albaniju,sad se okrenuli Makedoniji.Bas se po gradnji cesta vidi da nemamo ni drzavu ni vlast.Sve drzave u okruzenju su neke autoputeve zavrsili,rade ili otvaraju nove projekte.Gradis 100 km dvadeset godina,koja je to sramota covjece,i mi fol hocemo u Evropu.
Ovdje je vijest kad se 70 metara ulice asfaltira ko sto procitah kad se kod katolickog centra u Sarajevu asfaltiralo,tuga.
Ovdje je vijest kad se 70 metara ulice asfaltira ko sto procitah kad se kod katolickog centra u Sarajevu asfaltiralo,tuga.
-
howdy
#360 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Moze ovde opravdavat kojekakve poteze ko god hoce i kako hoce, cinjenica je da je TK nasupcen od strane politickog Sarajeva po pitanju izgradnje putnih komunikacija.
A naivan je ko misli da ce se akcize koristiti u svrhu za koju su kao namijenjene.
A naivan je ko misli da ce se akcize koristiti u svrhu za koju su kao namijenjene.
-
El_comadante
#361 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
kako je Zenica riješila pitanje infrastrukture? bez pomoći političkog Sarajeva. teško je raditi a lahko je pričati kako te neko zeza kako te neko koči i tako. što vi kao zenica neuzmete kredit i riješite pitanje puteva?howdy wrote:Moze ovde opravdavat kojekakve poteze ko god hoce i kako hoce, cinjenica je da je TK nasupcen od strane politickog Sarajeva po pitanju izgradnje putnih komunikacija.
-
howdy
#362 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
pa eto dovoljno bi bilo akcize koje se prikupe u tuzli da tu i ostanu pa nam ne bi trebao kredit.......El_comadante wrote:kako je Zenica riješila pitanje infrastrukture? bez pomoći političkog Sarajeva. teško je raditi a lahko je pričati kako te neko zeza kako te neko koči i tako. što vi kao zenica neuzmete kredit i riješite pitanje puteva?howdy wrote:Moze ovde opravdavat kojekakve poteze ko god hoce i kako hoce, cinjenica je da je TK nasupcen od strane politickog Sarajeva po pitanju izgradnje putnih komunikacija.
-
El_comadante
#363 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
da su tako zeničani razmišljali ni oni nebi riješili puteve. dakle vi se samo izvlačite za vlastiti neradhowdy wrote:pa eto dovoljno bi bilo akcize koje se prikupe u tuzli da tu i ostanu pa nam ne bi trebao kredit.......El_comadante wrote:kako je Zenica riješila pitanje infrastrukture? bez pomoći političkog Sarajeva. teško je raditi a lahko je pričati kako te neko zeza kako te neko koči i tako. što vi kao zenica neuzmete kredit i riješite pitanje puteva?howdy wrote:Moze ovde opravdavat kojekakve poteze ko god hoce i kako hoce, cinjenica je da je TK nasupcen od strane politickog Sarajeva po pitanju izgradnje putnih komunikacija.
- So What!
#364 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Ma ja bi da pustimo Tuzlake kraju uglavnom, da se svađaju sami sa sobom.
Jasmin Imamović će upisati 20 godina vladavine Tuzlom, a zadnji mandat hladno uzeo na priču kako neće dopustiti prodaju Tuzle Arapima.
Zadnji izbori su mi dali uvid u to ko su Tuzlaci, i šta je Tuzla, ko su Ilidžanci i šta je Ilidža (kada je Memić pobijedio
), a Bogami ko su i šta su Zeničani kada su izabrali čovjeka koji se nije libio reći ono što misli protiv SDA.
Znači rahmetli Husejin Smajlović je umro par dana nakon što je otvorio Glavnu gradsku magistralu u Zenici, projekat kome su se svi naklonili kako je lijepo urađen.
I nije se stalo, počele su pripreme za vangradsku dionicu. Počela je izgradnja mosta naspram petlje za autoput Zenica - Sjever iza benziske pumpe Tioil.
To je vangradska dionica koja će povezati unutargradsku dionicu sa čvorištima autoceste, Zenica Jug i Zenica Sjever čime će se formirati prsten ili ring road oko Zenice.
Jednostavno nesposobnost svoju prebaci na drugog i idemo dalje. Slobodno glasajte i dalje za iznimno sposobnog Jasmina Imamovića, svi ćemo doći u Tuzlu jer to će biti Arab Free zona s obzirom da ne možemo trpiti silne Arape koji nam koloniziraju zemlju.
I da isti ti Arapi su dali kredit Zeničanima za GGM.

Jasmin Imamović će upisati 20 godina vladavine Tuzlom, a zadnji mandat hladno uzeo na priču kako neće dopustiti prodaju Tuzle Arapima.
Zadnji izbori su mi dali uvid u to ko su Tuzlaci, i šta je Tuzla, ko su Ilidžanci i šta je Ilidža (kada je Memić pobijedio
Znači rahmetli Husejin Smajlović je umro par dana nakon što je otvorio Glavnu gradsku magistralu u Zenici, projekat kome su se svi naklonili kako je lijepo urađen.
I nije se stalo, počele su pripreme za vangradsku dionicu. Počela je izgradnja mosta naspram petlje za autoput Zenica - Sjever iza benziske pumpe Tioil.
To je vangradska dionica koja će povezati unutargradsku dionicu sa čvorištima autoceste, Zenica Jug i Zenica Sjever čime će se formirati prsten ili ring road oko Zenice.
Jednostavno nesposobnost svoju prebaci na drugog i idemo dalje. Slobodno glasajte i dalje za iznimno sposobnog Jasmina Imamovića, svi ćemo doći u Tuzlu jer to će biti Arab Free zona s obzirom da ne možemo trpiti silne Arape koji nam koloniziraju zemlju.
I da isti ti Arapi su dali kredit Zeničanima za GGM.

-
howdy
#365 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
imam osjecaj da sarajlije taj problem gledaju previse lokal patriotski.....uzmimo od svih a njima vratimo kitu
i dizite kredite
i optuzi ih za nerad. bitno se spojit sa makarskom da se ide na more bez pegle i platit skutorima zemljiste na trasi koje su pokupovali i svi cemo to platit a tuzlanski industrijski bazen ko jebe.....
-
Mohamad Sissoko
#366 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Kakve ti bazene spominjes?howdy wrote:imam osjecaj da sarajlije taj problem gledaju previse lokal patriotski.....uzmimo od svih a njima vratimo kitui dizite kredite
i optuzi ih za nerad. bitno se spojit sa makarskom da se ide na more bez pegle i platit skutorima zemljiste na trasi koje su pokupovali i svi cemo to platit a tuzlanski industrijski bazen ko jebe.....
-
The BEN10
#367 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Gdje se može naći taj dokument - plan modernizacije do 2020?Alfons Kauders wrote: Politike nazalost ima u svemu, pa i u ovoj temi, jer kako objasniti da izbace novi pregled projekata do 2020, na kojem se nadje nekoliko prilicno skupih projekata (recimo brza cesta oko Sirokog, ili zaobilaznica Livno, ili treca traka do Kiseljaka)... I onda se vidi da su ti projekti probrani iskljucivo po politickoj liniji, naustrb ne samo Tuzle, vec i Krajine, Posavine itd? Da i ne pricamo sta taj pravac znaci za ljude koji zive na njemu, poput Olova ili Kladnja, te okolnih mjesta... I da ne zaboravimo da veze vise ljudi od Opstine Centar i Opstine Tuzla. Vazan je i za Brcko, Orasje, Semberiju itd.
-
howdy
#368 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
provozaj se do tuzle da ti pokazem......Mohamad Sissoko wrote:Kakve ti bazene spominjes?howdy wrote:imam osjecaj da sarajlije taj problem gledaju previse lokal patriotski.....uzmimo od svih a njima vratimo kitui dizite kredite
-
Mohamad Sissoko
#369 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Kakav je to industrijski bazen? Kupaju se u njemu industrijalci?howdy wrote:provozaj se do tuzle da ti pokazem......Mohamad Sissoko wrote:Kakve ti bazene spominjes?howdy wrote:imam osjecaj da sarajlije taj problem gledaju previse lokal patriotski.....uzmimo od svih a njima vratimo kitui dizite kredite
- So What!
#370 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Ja mislim da je u Kandahar bio ljepši ulaz nego u Sarajevo do prije dvije godine.howdy wrote:imam osjecaj da sarajlije taj problem gledaju previse lokal patriotski.....uzmimo od svih a njima vratimo kitui dizite kredite
Ulazi u grad preko Tranzita, Kobilje Glave ili Rajlovca je ličio na Pakistan.
Donekle na nešto je ličio ulaz u grad iz pravca Mostastskog raskršća.
Sada je drugačija priča, ali Sarajevo da je moglo pomoći nekome, pomoglo bi sebi, pa obilaznica bila davno završena.
A transverzala koja je duga oko 1,6 kilometara je započeta 1991. godine da se gradi. Tada je izgrađen most koji je ujedno i najzahtjevniji objekat na čitavoj trasi. Zemljište je bilo otkupljeno, a trasa raščišćena.
Rat započeo i sve stalo, most stojao na pola njive pa mu dali naziv "rahmetli most". Prošle godine otpočet projekat da se to napokon završi. 1,6 kilometara ceste profial 2x2 sa biciklističkom i pješačkom stazom se ove oteglo na duže od godinu, zato što jedan budala pravi problem.
Niko mu ništa ne može i najvjerovatnije da će se cesta otvoriti sa suženjem. Objavio sam slike,p a se ruglo može i vidjeti.
Znači Sarajevo ne može pomoći samo sebi, što znači da svaki grad se može zabavati sam o sebi. Zenica i Kiseljak su živi dokaz
-
howdy
#371 Re: RE: Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Grohotom se smijem...Mohamad Sissoko wrote:Kakav je to industrijski bazen? Kupaju se u njemu industrijalci?howdy wrote:provozaj se do tuzle da ti pokazem......Mohamad Sissoko wrote: Kakve ti bazene spominjes?
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
-
El_comadante
#372 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
kaze te da ste industrijski centar. sve ok. zasto onda nepravite put do Brčko pa dalje na granicu da lakše izvozite to što proizvodite? šta ste se ufatili Sarajeva?!howdy wrote:imam osjecaj da sarajlije taj problem gledaju previse lokal patriotski.....uzmimo od svih a njima vratimo kitui dizite kredite
-
howdy
#373 Re: RE: Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
U cijoj ingerenciji su magistralni putevi?El_comadante wrote:kaze te da ste industrijski centar. sve ok. zasto onda nepravite put do Brčko pa dalje na granicu da lakše izvozite to što proizvodite? šta ste se ufatili Sarajeva?!howdy wrote:imam osjecaj da sarajlije taj problem gledaju previse lokal patriotski.....uzmimo od svih a njima vratimo kitui dizite kredite [emoji38] i optuzi ih za nerad. bitno se spojit sa makarskom da se ide na more bez pegle i platit skutorima zemljiste na trasi koje su pokupovali i svi cemo to platit a tuzlanski industrijski bazen ko jebe.....
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
- Distortion
#374 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Ne znam da li je neko postavljao klip GGM-a u Zenici ali na ovom klipu se lijepo vidi sve. Zenica ima sasvim dobre ceste i gotovo sve ulice u gradu su obnovljene. Ne radi se samo o GGMu nego i o ostalim ulicama u gradu.
https://youtu.be/AL1GPfPzx9w
https://youtu.be/AL1GPfPzx9w
-
howdy
#375 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Jok, Sarajevo je industrijski centar.El_comadante wrote:kaze te da ste industrijski centar. sve ok. zasto onda nepravite put do Brčko pa dalje na granicu da lakše izvozite to što proizvodite? šta ste se ufatili Sarajeva?!howdy wrote:imam osjecaj da sarajlije taj problem gledaju previse lokal patriotski.....uzmimo od svih a njima vratimo kitui dizite kredite
Upravljanje, građenje, rekonstrukciju, održavanje i zaštitu magistralnih cesta vrše Ceste FBiH.
Znaci kredit dize kanton da uradi cestu koja je u nadleznosti federacije?