Dan (i) nakon referenduma u RS

Post Reply
ze kalanga

#351 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by ze kalanga »

daddy-kool wrote:
ze kalanga wrote:
Građani su imali priliku, jedan narod je iskoristio, drugima to pravo niko nije osporio. Što se kaže, nuđen ko čašćen. :izet:
Ko kaže da nisu, da li su se građani izjašnjavali o etničkoj pripadnosti prilikom glasanja?
Nisu, ali nije teško prostom analizom određenog područja utvrditi u kojoj mjeri je određena nacionalna zajednica glasala.
Bošnjaci kao građani RS-a su poslušali u najvećoj mjeri Salkića i bojkotovali, to je legitimno pravo.
Rijetki su oni koji su izašli na birališta, ali nisu svi zaokružili ne i to je činjenica. :izet:
daddy-kool

#352 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by daddy-kool »

PM72 wrote:Primjetno je ispuhivanje ratne retorike...to je dobro.Sad svi šatro gledaju u tužilaštvo a do prije dva dana kovali planove za blickrig.
Blitzkieg se najavljivao isključivo u slučaju otcjepljenja.
Priča je bila da ako se ovo ne sankcioniše da se ubrzo i taj referendum može očekivati.
Nero Histrion

#353 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Nero Histrion »

Point. wrote:
ze kalanga wrote:Ljudi uozbiljite se.
Racionalno rezonujte, dosta je želja, čestitki i pozdrava.
Rekao bih i mržnje, ali, svačije je pravo da mrzi,kao i da voli, tako da svak nek' odabere što želi, ja odabrao ovo drugo.

Referendum kao demokratski čin je završen, jasna poruka jednog od 3 konstitutivna naroda poslata, ne drugim narodima, već instituticiji koja nije nezavisna i koja je željela političkom odlukom oduzeti jedan od simbola tog istog naroda.

Hapšenja su priče za malu djecu. Sila metod koji neće donijeti apsolutno ništa BiH.
Što se samih izbora tiče, referendum Dodiku neće donijeti ništa spektakularno, međutim Bosiću će oduzeti mnogo. DNS će po prvi put imati šestocifren rezultat, a PDP-u zahvaljujući Ivaniću i Borenoviću i njihovoj političkoj odvažnosti - stabilnost.
Onda ces se sloziti da je i referendum o nezavisnost BiH bio demokratski cin?
logicno :bih:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#354 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by KatarinaKosaca »

PM72 wrote:Primjetno je ispuhivanje ratne retorike...to je dobro.Sad svi šatro gledaju u tužilaštvo a do prije dva dana kovali planove za blickrig.
Cekaj, ba. Zar nismo.mi.na forumu bilibglavni ratnici i ratnohuskaci, a Srbi.nicim nisu pozivali na rat? Tako si nam jos juce pisao
PM72

#355 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by PM72 »

Ze kalanga,
Reci ti nama,kao osvjedočeni demokrata,je li referendum o nezavisnosti BiH ,marta 1992,bio demokratski?
dale cooper

#356 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by dale cooper »

KvaziExpert wrote:što bi reko rahmetli Alija, radimo kao da će stotinu godina biti mir :mrgreen:
E jebiga, Alija to reko'. :mrgreen: Ovo kao ono u Mućkama kada Del stalno spominje šta mu je pati poručila
na postelji prije nego što je umrla. Pa Rodney jednom kaže, za ženu koja je umirala stvarno je
mogla puno pričati. :lol: Tako i Aliji pripisuju da je sve i svašta reko'. :D
daddy-kool

#357 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by daddy-kool »

ze kalanga wrote:

Nisu, ali nije teško prostom analizom određenog područja utvrditi u kojoj mjeri je određena nacionalna zajednica glasala.
Bošnjaci kao građani RS-a su poslušali u najvećoj mjeri Salkića i bojkotovali, to je legitimno pravo.
Rijetki su oni koji su izašli na birališta, ali nisu svi zaokružili ne i to je činjenica. :izet:
Znači, ipak građani RS?
KatarinaKosaca

#358 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by KatarinaKosaca »

dale cooper wrote:
KvaziExpert wrote:što bi reko rahmetli Alija, radimo kao da će stotinu godina biti mir :mrgreen:
E jebiga, Alija to reko'. :mrgreen: Ovo kao ono u Mućkama kada Del stalno spominje šta mu je pati poručila
na postelji prije nego što je umrla. Pa Rodney jednom kaže, za ženu koja je umirala stvarno je
Cuvajte mi Mirnesa jeste sigurno :mrgreen:
PM72

#359 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by PM72 »

KatarinaKosaca wrote:
Cekaj, ba. Zar nismo.mi.na forumu bilibglavni ratnici i ratnohuskaci, a Srbi.nicim nisu pozivali na rat? Tako si nam jos juce pisao
Kato,
Ti si bar pametna. :kiss:
ze kalanga

#360 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by ze kalanga »

daddy-kool wrote:
ze kalanga wrote:

Znači, ipak građani RS?
Građani, stanovnici, apsolutno svejedno. Govorimo o suštini i faktu.
Svi su imali apsolutno isto pravo - da se izjasne o datom pitanju i zaokruže ili preciznije stave x na jednu od dvije ponuđene opcije. Legitimno pravo svakoga je da izađe ili ne izađe. Što se tiče konteksta naroda, politička odluka je uperena protiv jednog naroda u RS, ne građana RS.
dale cooper

#361 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by dale cooper »

KatarinaKosaca wrote:
dale cooper wrote:
Cuvajte mi Mirnesa jeste sigurno :mrgreen:
Ovog našeg Mirnesa? :mrgreen:
Nero Histrion

#362 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Nero Histrion »

Podrzavam sve buduce referendume u Vojvodini, onako usput samo da dodam :thumbup:, nadam se da ce i gosn Dodo podrzati iste, kad se covjek vec svojski zalaze za demokratsko pravo svakog naroda da se izjasni. Ha ja.
General War

#363 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by General War »

Sta je ovo, jos nista? Mi odgodili napad na mosul svi prikovani uz tv da vidimo kako se to radi, mape na stolu, kreda, flomaseri...handrim pesmerge da su obicni seprtlje kako ce to "nasi" uradit...a ono ko djeca; tuzicu te tati- a ja tebe mami :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#364 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Tomahawk11 »

Dodik: Narod treba da kazni kukavice koje ne smiju otići u Sarajevo

Dodik: Odazvaću se pozivu Tužilaštvu BiH, ali izjavu neću dati u Sarajevu

:mrgreen:
PM72

#365 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by PM72 »

General War wrote:
Sta je ovo, jos nista? Mi odgodili napad na mosul svi prikovani uz tv da vidimo kako se to radi, mape na stolu, kreda, flomaseri...handrim pesmerge da su obicni seprtlje kako ce to "nasi" uradit...a ono ko djeca; tuzicu te tati- a ja tebe mami :D
Znaš onu staru narodnu "Juriš braćo - ja za vama".Mi bošnje jedino prvi letimo za hastal kad neko kaže "bujrum".
dale cooper

#366 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by dale cooper »

Tomahawk11 wrote:

Bakir ga prepao, jadničak. :cry: :mrgreen:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#367 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by pici »

DRUŽEEE DODO MI TI SE KUNEEEMOOOOO :thumbup: :bih:
Budjav_lebac

#368 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Budjav_lebac »

Tomahawk11 wrote:

Kakav narod, takav vodja, pizda do pizde.
pemanapemani

#369 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by pemanapemani »

pasha078 wrote:
Ljudi sta je vama?? Pricate jeli dobra strategija hapsiti ga, da li je u pitanju simbolika itd.... Pa on je stavio potpis na referendum, time preksio odluke US i ovdje nema filozofije i izvlakuse: Ili se hapsi zbog krsenja naredbe US od 17.9 (a ne zbog simbolike ili sta ja znam) ili se ne hapsi a drzava je onda nula i Dodik pobjedjuje.
Trece nema.
:thumbup:

Sve receno.
Nero Histrion

#370 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Nero Histrion »

Tomahawk11 wrote:

Da nije pod sihirima, sevap bi mu bilo sta zapisat, da mu se razgali! :D
KatarinaKosaca

#371 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by KatarinaKosaca »

ze kalanga wrote:
daddy-kool wrote:
ze kalanga wrote:

Znači, ipak građani RS?
Građani, stanovnici, apsolutno svejedno. Govorimo o suštini i faktu.
Svi su imali apsolutno isto pravo - da se izjasne o datom pitanju i zaokruže ili preciznije stave x na jednu od dvije ponuđene opcije. Legitimno pravo svakoga je da izađe ili ne izađe. Što se tiče konteksta naroda, politička odluka je uperena protiv jednog naroda u RS, ne građana RS.
Mozetei mi.onda objasniti kako se zna, a to Dodik danas rece, da je 70% Srba glasalo obzirom da ne priznaje popis stanovnistva? Citalo se iz imena?
Mirza007

#372 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by Mirza007 »

Nero Histrion wrote:
Tomahawk11 wrote:

Da nije pod sihirima, sevap bi mu bilo sta zapisat, da mu se razgali! :D
Ma kakvi, samo stravu salit'!
hAZNADAR

#373 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by hAZNADAR »

ze kalanga wrote:75% srpskog biračkog tijela glasalo. Komšije Bošnjaci u najvećoj mjeri bojkotovalI. Narod koji je i zašao sa 99,8% rekao šta misli. Valjda će i oni strani plaćenici shvatiti da nema smisla nametati političke odluke s ciljem ostvarivanja neostvarenih ciljeva.
Kao što sam i govorio, srpski narod pokazao da je civilizovan, Srpska da je spremna za velike događaje, sve prošlo bez ijednog jedinog incidenta. Razne najave, pale u vodu. Na svu sreću život se nastavio i nikome ne fali ni dlaka s glave.
Situacija u RS je vec unaprijed nametnuta. Lako je izigravati demokrate kada prethodno genocidom pocistis konkurenciju. Ako je to jedini model na Balkanu - krug zla se ne prekida.
archi_a

#374 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by archi_a »

nemoj da si bezobrazan i da vrijeđaš. Nekulturni stvore. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Koji je ovaj Stevandić komad nacionalističke, zadojene budale..... Fakat je to kod đikana nacionalni sport. lobotomija. :lol: :lol: :lol: :lol:
KatarinaKosaca

#375 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS

Post by KatarinaKosaca »

Sta je Magazinovic rekao?
Post Reply