Novi rat

Locked
daddy-kool

#351 Re: Novi rat

Post by daddy-kool »

Gurmani, vode se onom da vojska maršira na pun stomak.
insomnia78

#352 Re: Novi rat

Post by insomnia78 »

Prije da je onom da kuhari rijetko idu u 'ag
junior3

#353 Re: RE: Re: Novi rat

Post by junior3 »

insomnia78 wrote: A dobro, vi ste u proslom ratu svakako imali kuVara i logisticara vise nego US army i Rusi zajedno
A znaš kako, tamo gdje se linija proda pošalju se oni da ne bude baš prazno. :mrgreen:
insomnia78

#354 Re: Novi rat

Post by insomnia78 »

Image
FAP mashina

#355 Re: Novi rat

Post by FAP mashina »

insomnia78 wrote:Prije da je onom da kuhari rijetko idu u 'ag
:mrgreen:
palermo

#356 Re: Novi rat

Post by palermo »

daddy-kool wrote:
palermo wrote:
Ma niko ne zna kakav bi bio slijedeći rat. Hiljadu nepoznanica se otvara. Upravo zbog toga i treba raditi sve da do njega ne dođe.
U principu se nikada ne zna, naravno.
Međutim, oružje, materijali, međunarodna pozicija, ciljevi, vođstvo - sve će biti drugačije nego u prošlom ratu.
I slažem se da treba izbjeći rat, sukobe, neprijateljstva ako je ikako moguće.
Samo mislim da neće biti moguće, jer to neće ovisiti o nama.
mene u svemu najviše brinu ove dvije stavke, ciljevi i vođstvo. Bojim se da radikalni bošnjački elementi ne promijene ciljeve ( a ciljevi koje oni postave su, em nekompatibilni sa geopolitičkom situacijom,em su neostvarljivi, em što je meni najvažnije nisu kompatibiln i sa mojim sistemopm vrijednosti) i druga stvar,ja sam veliki poštovalac Alije Izetbegovića, mislim da je bošnjački narod nagrađen time što je imao njega za vođu i naprosto me strah da li Bakir ili neko umjesto Bakira (vezir umjesto vezira :D ) ima viziju, vrijednosti , osobine lidera makar upola kao što je ima rahmetli Alija.

Al u principu se slažem sa tobom, neće ovisiti o nama hoće li biti rata
Ci-Nick

#357 Re: Novi rat

Post by Ci-Nick »

zateznistub wrote:
PM72 wrote:Mnogi od nas (43+) polagali su i zakletvu da će braniti nezavisnost, ustavni poredak, nepovredivost i cjelokupnost SFRJ. Da će čuvati i razvijati bratstvo i jedinstvo naroda i narodnosti i čuvati "socijalističku samoupravnu domovinu", kao i da u toj borbi "neće žaliti da polože i svoj život".

Šta ćemo s tim? Pogazismo obje zakletve.
Ne znam vise ni sam koliko sam zakletvi dao...

Sad bi morala neka nova da se smisli...
„Danas, kada postajem pionir
Dajem časnu pionirsku riječ:
Da ću marljivo učiti i raditi
poštovati roditelje i starije,
i biti vjeran i iskren drug,
koji drži danu riječ;
Da ću voljeti našu samoupravnu domovinu
Socijalističku Federativnu Republiku Jugoslaviju
Da ću razvijati bratstvo i jedinstvo
i ideje za koje se borio drug Tito;
Da ću cijeniti sve ljude svijeta
koji žele slobodu i mir!“
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#358 Re: Novi rat

Post by pici »

Kikibombona wrote:
pici wrote:Image
Image
Image
Image

MORDOR NA NOGAMA

Image

Image

maca moja mala et hrane :bih:
Bog te nejebo, koje budale, bolesnici!

hoČe turKi do beograda... e neče valla... zelenu tranfezalu... do zadnjeg ipodkuške
madner

#359 Re: Novi rat

Post by madner »

PM72 wrote:
madner wrote:Arapi se 5 godina tuku u Siriji a niko nije prosao nista nalik na vojnu obuku.

Igra se fudbal i u 6. ligi. :D

Ti onda zaista ne znaš ništa o Siriji.
Ljudi ratuju bez rovova. Ima interneta. 21 je vijek, nista lopata, goPro :D
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#360 Re: Novi rat

Post by sabina1 »

Kako prijaviti temu ?
Hvala.
PM72

#361 Re: Novi rat

Post by PM72 »

Palermo wrote:
ja sam veliki poštovalac Alije Izetbegovića, mislim da je bošnjački narod nagrađen time što je imao njega za vođu i naprosto me strah da li Bakir ili neko umjesto Bakira (vezir umjesto vezira :D ) ima viziju, vrijednosti , osobine lidera makar upola kao što je ima rahmetli Alija.
:-) :-) :-) :-) :-)

Što bi rekao Dragan Čavić na skupu prije neki dan :" Sunce ti jebem"...
daddy-kool

#362 Re: Novi rat

Post by daddy-kool »

palermo wrote:
mene u svemu najviše brinu ove dvije stavke, ciljevi i vođstvo. Bojim se da radikalni bošnjački elementi ne promijene ciljeve ( a ciljevi koje oni postave su, em nekompatibilni sa geopolitičkom situacijom,em su neostvarljivi, em što je meni najvažnije nisu kompatibiln i sa mojim sistemopm vrijednosti) i druga stvar,ja sam veliki poštovalac Alije Izetbegovića, mislim da je bošnjački narod nagrađen time što je imao njega za vođu i naprosto me strah da li Bakir ili neko umjesto Bakira (vezir umjesto vezira :D ) ima viziju, vrijednosti , osobine lidera makar upola kao što je ima rahmetli Alija.
Na istom smo fonu.
Nadam se, pogotovo što se tiče ciljeva.
Stari_Jarac

#363 Re: Novi rat

Post by Stari_Jarac »

PM72 wrote:
Sentinel wrote:Ako se zarati bice selfija iz rovova ko kise
A ko će ih kopati? Ova sadašnja omladina? pa to ne zna lijehu luka okopati a da iskopa rov.Još da im nestane konekcije. :D To bi se sve predalo i otišlo kući a materešine bi klackale za njima nosajući potkošulje da se presvuku...
:D :D :D :thumbup: :thumbup:
Banksy

#364 Re: Novi rat

Post by Banksy »

palermo wrote:

ja sam veliki poštovalac Alije Izetbegovića, mislim da je bošnjački narod nagrađen time što je imao njega za vođu i naprosto me strah da li Bakir ili neko umjesto Bakira (vezir umjesto vezira :D ) ima viziju, vrijednosti , osobine lidera makar upola kao što je ima rahmetli Alija.
:lol: :lol: :lol:

Bude li imao, srednjebosanski fildžan nam ne gine, i to u najboljem slučaju.
stakasa

#365 Re: Novi rat

Post by stakasa »

palermo wrote:
daddy-kool wrote:
U principu se nikada ne zna, naravno.
Međutim, oružje, materijali, međunarodna pozicija, ciljevi, vođstvo - sve će biti drugačije nego u prošlom ratu.
I slažem se da treba izbjeći rat, sukobe, neprijateljstva ako je ikako moguće.
Samo mislim da neće biti moguće, jer to neće ovisiti o nama.

Al u principu se slažem sa tobom, neće ovisiti o nama hoće li biti rata
Kako, kao gradanin Mostara, mozes biti veliki postovalac Alije Izetbegovica?
Jedino da nisi iz Hadiosmanovicevog klana
Ci-Nick

#366 Re: Novi rat

Post by Ci-Nick »

Predsjednica Hrvatske pozvala USA i EU da brane BH Hrvate ( ako zatreba),...sad će i Bake pozvati Erdogana da nas Turci brane,... ko što su nas branili i devedesetih,..,. :run:
sinuhe

#367 Re: Novi rat

Post by sinuhe »

Valjda misli na onu finocu koju je Alija igrao kao slabija strana.
https://en.wikipedia.org/wiki/Noble_savage
doktor78

#368 Re: Novi rat

Post by doktor78 »

PM72 wrote:
The 51st State wrote:jah, imala je bosanska strana milijarde na pocetku..., ako gledas interno bez vanjskih uticaja tj, susjeda, sasvim dovoljno resursa za sranje u nastajanju.

Kako tebi nije jasno da smo se mi 1992 borili za opstanak.Na televiziji su objašnjavali ljudima da vrelim uljem zaljevaju napadače,da prave molotovljeve koktele,pravili smo betonske prepreke i ov vodovodnih cijevi pravili lansirne rampe.Nisam imao drugog izlaza ni mogućnosti.U stvari,nisam bio svjestan koja nas sila napada.Ubije ti druga a za njegovu pušku se otimaju još dvojca.Grizli bi ih zubima.Polako su dolazile milijarde.Za vojsku dođe milion a deset klepi Alijina bagra.I tako dalje...
Zaboravio si instrukcije iz SDA da se pripremi lug za bacanje neprijatelju u oci i da se prouci Ajetul-Kjursiju :mrgreen:
stakasa

#369 Re: Novi rat

Post by stakasa »

Ci-Nick wrote:Predsjednica Hrvatske pozvala USA i EU da brane BH Hrvate ( ako zatreba),...sad će i Bake pozvati Erdogana da nas Turci brane,... ko što su nas branili i devedesetih,..,. :run:
Ne treba ga Bake zvat, pa nedavno je Erdogan sam izjavljivao na nekakvom skupu, nicim izazvan. Sebi dize cjenu da dobija izbore a nasi hajvani po stoti put na isto nasjedaju.
Meni je samo krivo, a to ce nam se vratit, sto smo ispali supci prema najiskrenijem prijatelju u ratu - Iranu. Oni su pomagali konkretno i koliko su mogli
daddy-kool

#370 Re: Novi rat

Post by daddy-kool »

sinuhe wrote:Valjda misli na onu finocu koju je Alija igrao kao slabija strana.
Plemeniti "divljak"?

Da ipak nisi mislio na nešto drugo?
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#371 Re: Novi rat

Post by KatarinaKosaca »

stakasa wrote:
Ci-Nick wrote:Predsjednica Hrvatske pozvala USA i EU da brane BH Hrvate ( ako zatreba),...sad će i Bake pozvati Erdogana da nas Turci brane,... ko što su nas branili i devedesetih,..,. :run:
Ne treba ga Bake zvat, pa nedavno je Erdogan sam izjavljivao na nekakvom skupu, nicim izazvan. Sebi dize cjenu da dobija izbore a nasi hajvani po stoti put na isto nasjedaju.
Meni je samo krivo, a to ce nam se vratit, sto smo ispali supci prema najiskrenijem prijatelju u ratu - Iranu. Oni su pomagali konkretno i koliko su mogli
i Saudija je puno pomagala. To sam slucajno cula u toj ambasadi u jednoj europskoj zemlji. Svi drzavni sluzbenici su odvajali dnevnicu mjesecno za BIH+dobrovoljni prilozi. Velika je to pomoc
Banksy

#372 Re: Novi rat

Post by Banksy »

Nisam vjerovala da je predizborna, pogrešna procjena.

Umjesto da, zbog kaznenih djela
organiziranog kriminala u vezi sa zloupotrebom položaja ili ovlasti, sklapanjem štetnih ugovora, poreznim utajama, pranjem novca i nezakonitim transakcijama u višemilionskim iznosima,
Bakirov kućni marketing mag bude u zatvoru, on mu, kao i dosad, radi predizbornu kampanju.
http://novasloboda.ba/akcija-gibraltar- ... e-pritvor/

Novi spot na internetu: Recite ne referendumu, RS niko ne negira i ne dira

Autorski spot Ejuba Kučuka iz marketinške agencija MITA i Murisa Beglerovića iz videoprodukcijske kuće "Gotiva" poziva građane RS-a da kažu ne predstojećem referendumu.

http://www.klix.ba/vijesti/bih/novi-spo ... /160922006
:lol:

E sad mirno spavajte, rata sigurno neće biti.
sinuhe

#373 Re: Novi rat

Post by sinuhe »

daddy-kool wrote:
sinuhe wrote:Valjda misli na onu finocu koju je Alija igrao kao slabija strana.
Plemeniti "divljak"?

Da ipak nisi mislio na nešto drugo?
Znao sam da ce se neko upecatiti na "divljaka". :D
daddy-kool

#374 Re: Novi rat

Post by daddy-kool »

Ne vidim šta je smiješno?
stakasa

#375 Re: Novi rat

Post by stakasa »

KatarinaKosaca wrote:
stakasa wrote:
i Saudija je puno pomagala. To sam slucajno cula u toj ambasadi u jednoj europskoj zemlji. Svi drzavni sluzbenici su odvajali dnevnicu mjesecno za BIH+dobrovoljni prilozi. Velika je to pomoc
Bukvalno, vrece zlata skupljali. To mi je pricao covjek koji je gledao svojim ocima, na licu mjesta. Oni su najvise i dali (prije svega potplacujuci druge da pomazu Bosni) samo je pitanje koliko je od ovakvih akcija sa spontanim davanjem stiglo tamo gdje je bilo namjenjeno. Izmedu ostalog i sto nije bilo reda, sistema, evidencije... Pomagali su i Palestinci, odvajali od svoje crkavice. Ali Iran je to radio i kroz sistem, konkretno. Ali valja turski somun ko njihov kamion :D
Locked