Rat u BiH zbog referenduma?
- It_is_a_Leclerc
#351 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Zašto lijepite slike goveđih gulaša na temi o refere... a, to je poslanica Marković ?
A ništa onda. Enjoy yourself.
A ništa onda. Enjoy yourself.
- Amazonka27
#352 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
prosto ne mogu da shvatim da bi se neko nakon svega (a i zbog inata je glupo) izložio ratovanju, gubljenju najmilijih, svojih dijelova tijela, života. Patriotizam? Koji bolan patriotizam? Mi živimo u feudalnom dobu. Ovi koji imaju koristi - nikada - odgovorno tvrdim - neće se prihvatiti puške, mača, rova...uhvatit će se grane...podruma u najgorem slučaju. Ja razumijem da naši roditelji nisu bili spremni ni znali koliko ludilo može daleko ići, ali evo mi znamo...i koliko ludilo može ići i poslije rata. Ja ću da vam iznesem činjenice a vi mi recite da li je to sve vrijedilo za ovo što danas zovemo državom i državnim uređenjem.
Naši očevi-borci su ostajali bez posla poslije rata...ili su se zaposlili na nekom minimalcu. Penzija je minimalac...zdravstvena i socijalna zaštita je apsolutno nezainteresovana za ove ljude.
Naše majke koje su radile prije rata, rijetko koja je nastavila sa radom...godine najvažniji faktor... nema pravo na penziju
dvoje dezertera se vraćaju poslije rata i izganjaju sebi penzije...staračke/invalidske/lažne...skroz sposobni za rad, rade na crno pored primanja... a ovo dvoje iz prve priče žive na jednoj penziji...
šehidska djeca...zavisno od klana kojem je okružen...često bez posla...svake sedmice strahuju za posao od 400 KM
ljudi u kolicima ne mogu koristiti gradski prevoz...njihova djeca nemaju nikakve privilegije...jedina privilegija je da ne čekaju u redovima na šalteru.
Dijete šehida

Dijete ideala

Vrijedi li išta ovoga?

pa ko njih pita išta? ko mene pita? da li želite vidjeti vašu djecu, majke, očeve, nane, bake, dede ovako?
zbog referenduma o datumu dana RS? ZBOG FAKING DATUMA???
I hajde, iskreno mi odgovorite: u kojem momentu ste shvatili da postoji RS?
da li sam čitala ostale postove na temu? ne...oplakah na svom postu...a vi razmislite da li je vrijedna IJEDNA dječja suza, starački uzdah svega ovog sto prizivate i priželjkujete.
Naši očevi-borci su ostajali bez posla poslije rata...ili su se zaposlili na nekom minimalcu. Penzija je minimalac...zdravstvena i socijalna zaštita je apsolutno nezainteresovana za ove ljude.
Naše majke koje su radile prije rata, rijetko koja je nastavila sa radom...godine najvažniji faktor... nema pravo na penziju
dvoje dezertera se vraćaju poslije rata i izganjaju sebi penzije...staračke/invalidske/lažne...skroz sposobni za rad, rade na crno pored primanja... a ovo dvoje iz prve priče žive na jednoj penziji...
šehidska djeca...zavisno od klana kojem je okružen...često bez posla...svake sedmice strahuju za posao od 400 KM
ljudi u kolicima ne mogu koristiti gradski prevoz...njihova djeca nemaju nikakve privilegije...jedina privilegija je da ne čekaju u redovima na šalteru.
Dijete šehida

Dijete ideala

Vrijedi li išta ovoga?

pa ko njih pita išta? ko mene pita? da li želite vidjeti vašu djecu, majke, očeve, nane, bake, dede ovako?
da li sam čitala ostale postove na temu? ne...oplakah na svom postu...a vi razmislite da li je vrijedna IJEDNA dječja suza, starački uzdah svega ovog sto prizivate i priželjkujete.
-
PM72
#353 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Dozer wrote:Nista ti ne brini za mene. Zivotno iskustvo je cudo, vjeruj mi. I pripremi te, ako imas imalo mozga, za neku blisku buducnost bez obzira sta se u njoj desava. Lovator nisam, ali imam sasvim dovoljno da cijela porodica dobaci do Australije, i da tamo imamo za zivota neko vrijeme. A, i jos neke varijante tu postoje, tipa dosta raje iz jedinice tamo, s kojima imam uredan kontakt, i pricamo o svemu ovome vec duze vrijemefreeme1 wrote:Ni za koga ne trebas da ratujes. Ali kada vec imas takav stav , a kako se obicno znas pozivati na neko veliko iskustvo i znanje o prilikama od prije agresije , onda sigurno znas kada krene prvi pucanj u Australiju se moze stici iz Sarajeva, Zenice ili Tuzle tek uz puno para ili puno rada sa guzicom.Dozer wrote:Realno, jednom su me navukli pricom o normalnoj drzavi. Niti je ta drzava postala normalna tada, niti je to danas. Postala je etno-nacionalisticki Frankenstajn, u kojem mene licno, kao nacionalnog Bosanca i Hercegovca cak ni ne priznaju.
Za koji qrac bih ja onda trebao opet ratovati? Za sta i za koga tacno? Za Bosnjake, koji se predstavljaju kao jedini branioci BiH, a u stvari rade i zele sve isto kao i S i H "sveti" konstitutivci? Neka, hvala.
Eto vas svih tamo, pa se pokoljite najbolje sto mozete. Ja cu to posmatrati sa sigurne, i pomogucnosti najvece moguce udaljenosti, npr. iz Australije
Jesi li ti to neki lovator, nemoj nam reci da citavo ovo vrijeme pljujes na sviju oko sebe a ti pun love...ako si kokuz sto se para tice ...onda stisni zube i ...duraj, treba do Australije stici
Šupak si ako ne povedeš još raje...računajući mene i moje.Ja za Bakirovu Bosnu ne bih ni papuče obukao.
-
freeme1
#354 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Cim ti imas para da porodicu prebacis do Autstralije i zivis tamo neko vrijeme onda jesi lovator. Cim si mogao da zaradis toliko para na posten nacin znaci da tebi ovdje uopste nije lose a ako nisi zaradio na posten nacin onda nisi nista bolji od svih tih drugih politicara na koje pljujes.Dozer wrote: Nista ti ne brini za mene. Zivotno iskustvo je cudo, vjeruj mi. I pripremi te, ako imas imalo mozga, za neku blisku buducnost bez obzira sta se u njoj desava. Lovator nisam, ali imam sasvim dovoljno da cijela porodica dobaci do Australije, i da tamo imamo za zivota neko vrijeme. A, i jos neke varijante tu postoje, tipa dosta raje iz jedinice tamo, s kojima imam uredan kontakt, i pricamo o svemu ovome vec duze vrijeme
Prije nego sto odes postavi adresu da ostali koji ne uspiju pobjeci od kame znaju gdje mogu da baem prespavaju kada se dokopaju Sarajeva.
- Better Man
#355 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Kakav ba rat. Niko više normalan ne bi ratovao za guzonje i ratne profitere poput Bakira Izetbegovića i ostalih. Jedino bi mgli njih da poubijaju i tako rješe sve probleme u BiH.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#356 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Najjaci borci bi bile generacije klosara koje trenutno nemaju nikakav cilj u zivotu._BataZiv_0809 wrote:I vi vjerujete da bi mupovci i zastitari puškarali, da ne bi bilo mobilizacije za nas izgubljene generacije bez vojnog roka?
-
PM72
#357 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
ufffff...Tomahawk11 wrote:Najjaci borci bi bile generacije klosara koje trenutno nemaju nikakav cilj u zivotu._BataZiv_0809 wrote:I vi vjerujete da bi mupovci i zastitari puškarali, da ne bi bilo mobilizacije za nas izgubljene generacije bez vojnog roka?
Ne ratuje se utokama koje nosaju za pasom niti u ratu ima bijelog da šmrkaju...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#358 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Sta ti znaci posten nacin?freeme1 wrote: Cim ti imas para da porodicu prebacis do Autstralije i zivis tamo neko vrijeme onda jesi lovator. Cim si mogao da zaradis toliko para na posten nacin znaci da tebi ovdje uopste nije lose a ako nisi zaradio na posten nacin onda nisi nista bolji od svih tih drugih politicara na koje pljujes.
Prije nego sto odes postavi adresu da ostali koji ne uspiju pobjeci od kame znaju gdje mogu da baem prespavaju kada se dokopaju Sarajeva.
Evo ja sam za 10-ak godina zaradio nekih 150-200 hiljada KM. Sta sad, to sto mi nije lose, sta to govori?!
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#359 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Pa sjeti se rata koji je iza nas. Bio si direktni ucesnik (na liniji, je li), pa znas kakve je bagre sve bilo (pod bagrom mislim na to sta su bili prije rata).PM72 wrote:ufffff...Tomahawk11 wrote:Najjaci borci bi bile generacije klosara koje trenutno nemaju nikakav cilj u zivotu._BataZiv_0809 wrote:I vi vjerujete da bi mupovci i zastitari puškarali, da ne bi bilo mobilizacije za nas izgubljene generacije bez vojnog roka?
Ne ratuje se utokama koje nosaju za pasom niti u ratu ima bijelog da šmrkaju...
- and
#360 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
njih se možeš riješiti i u miru, na izborima, samo da imaš kvalitetnu alternativu, a ne kao ovu koja je imala priliku a pokazala se gorom od ovihBetter Man wrote:Kakav ba rat. Niko više normalan ne bi ratovao za guzonje i ratne profitere poput Bakira Izetbegovića i ostalih. Jedino bi mgli njih da poubijaju i tako rješe sve probleme u BiH.
-
PM72
#361 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Tebi ne dopire do mozga da je svaki od te bagre ,ako je bio punoljetan,služio onu vojsku pa bar znao rasklopiti pušku,imao bojevo gađanje i naučio bar osnove za ratovanje.Pa je opet raje ginulo od vlastitih metaka,tromblona i granata.Znam jednog koji je ispalio bojevi metak u tromblon kao što sam znao momka koji je ubacio granatu u cijev a prijašnja nije bila ni ispaljena.E sad zamisli kako bi se poubijala ova retardirana omladina koja nema kuveta popeti se na Mojmilo niti je kad lijehu luka iskopala a kamoli rov.
-
freeme1
#362 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Nije niko spreman da gine za patriotizam, da je do patriotizma Bosanaca i Bosnjaka ne bi metka bilo ispaljenog 1992 a kamo li sada.Amazonka27 wrote:prosto ne mogu da shvatim da bi se neko nakon svega (a i zbog inata je glupo) izložio ratovanju, gubljenju najmilijih, svojih dijelova tijela, života. Patriotizam? Koji bolan patriotizam? Mi živimo u feudalnom dobu. Ovi koji imaju koristi - nikada - odgovorno tvrdim - neće se prihvatiti puške, mača, rova...uhvatit će se grane...podruma u najgorem slučaju. Ja razumijem da naši roditelji nisu bili spremni ni znali koliko ludilo može daleko ići, ali evo mi znamo...i koliko ludilo može ići i poslije rata. Ja ću da vam iznesem činjenice a vi mi recite da li je to sve vrijedilo za ovo što danas zovemo državom i državnim uređenjem.
Dijete šehida
Dijete ideala
Vrijedi li išta ovoga?
Ali kada objasnis kako da srbi od Brckog naprave srpsko Brcko i kako da hrvati od jajca i Gornjeg Vakufa naprave hrvatsko Jajce i hrvatski Gornji vakuf bez krvi slobodno se javi, i ja bi to volio da znam da ne moram da se bojim hocu li ja ili moji blizni da zavrse pod kamom ili u najboljem slucaju sa 2 kese u ruci ocekujuci da nam takvi kao ti udijele ili barem ne pljunu na nas kada im budemo prolazili ispod prozora slobodarskog Sarajeva, Zenice ili Tuzle.
- tandmand
#363 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Predlažeš da oni koji nisu patrioti, mirno sjede kod kuće i čekaju kada će ih odvesti u logor (bivša HZ HB)?Amazonka27 wrote:prosto ne mogu da shvatim da bi se neko nakon svega (a i zbog inata je glupo) izložio ratovanju, gubljenju najmilijih, svojih dijelova tijela, života. Patriotizam? Koji bolan patriotizam?
Ti misliš da velikosrpski ciljevi zavise od nekog FAKING DATUMA?
-
Mohamad Sissoko
#364 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Dobro, sto se hvalite da ce te bjezat nije jos zaratilo 
- Pismonosa
#365 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Bez namjere da podcjenjuem strah koji mi probudiše pomenute vježbe, ali on je ipak mala maca u odnosu na ono šta osjetim kad vidim MilicuPapakizSarajeva wrote:Kakvu posluku porati ???
- Haris.ba
#366 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Čitam ovaj forum. I naumpade mi jedan intervju.
Last edited by Haris.ba on 30/08/2016 15:06, edited 2 times in total.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#367 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Pa bilo bi svega, sigurno.PM72 wrote:Tebi ne dopire do mozga da je svaki od te bagre ,ako je bio punoljetan,služio onu vojsku pa bar znao rasklopiti pušku,imao bojevo gađanje i naučio bar osnove za ratovanje.Pa je opet raje ginulo od vlastitih metaka,tromblona i granata.Znam jednog koji je ispalio bojevi metak u tromblon kao što sam znao momka koji je ubacio granatu u cijev a prijašnja nije bila ni ispaljena.E sad zamisli kako bi se poubijala ova retardirana omladina koja nema kuveta popeti se na Mojmilo niti je kad lijehu luka iskopala a kamoli rov.
Mada, kad bolje razmislim, u pravu si. Vecina bi pokrepala od gladi, a ostalo izginulo od sopstvenog oruzja i nesposobnosti.
- seln
#368 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Mislim da je ovo naivno razmisljanje. Da je samo do para, u Africi ne bi bilo rata.Tomahawk11 wrote:Nije ista situacija.freeme1 wrote:
Pa sto bi srbima trebala artiljerija, tenkovi ili nesto vise od onoga sto im ima svaka druga kuca da npr zauzmu Brcko ? Jel tebi poznato kada su srbi okupirali Bijeljinu na pocetku agresije da su to odradili bez artiljerije, tenkova, avijacije i sl jer im to nije ni trebalo. Kada imas slabog protivnika koji ne zna jel poso ili doso, koji mase zastavama sa petokrakom i priziva mrtvog diktatora i koji se nada da ce ga neko drugi da spasi sto im treba nesto vise od onoga sto sada imaju ?
P.S Za vrijeme zadnjih poplava spasioci su nalazili ne samo uredno poredane sanduke municije ispred kuca vec i projektile za Maljutke, haubicke granate, municiju za PAM/PAT, RPG projektile, zolje...sve to iz poplavljenih kuca.
Dobro si to sve opisao, ali ne vazi za novi eventualni sukob.
Da, tacno je da ima zakopano svega i svacega.
Znas cega nema? Para. Crkle bi obje strane prije nego bi onoj drugoj dohakale.
Gladan nece da puca.
- raoul duke
#369 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Ponovni rat u BiH bi bila jedina pozitivna vijest, mladi bjezite iz ove crne rupe zvana Bosna
-
freeme1
#370 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Govori da ti nije tako lose i da se nisu obogatili samo oni koji imaju politicku podrsku, koji su lopovi, koji nemaju morala i savjesti, koji su bili sverceri ..kao sto se to obicno trvdi kada se pljuje za politicke poeneTomahawk11 wrote:Sta ti znaci posten nacin?freeme1 wrote: Cim ti imas para da porodicu prebacis do Autstralije i zivis tamo neko vrijeme onda jesi lovator. Cim si mogao da zaradis toliko para na posten nacin znaci da tebi ovdje uopste nije lose a ako nisi zaradio na posten nacin onda nisi nista bolji od svih tih drugih politicara na koje pljujes.
Evo ja sam za 10-ak godina zaradio nekih 150-200 hiljada KM. Sta sad, to sto mi nije lose, sta to govori?!
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#371 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Ne bih se slozio.seln wrote: Mislim da je ovo naivno razmisljanje. Da je samo do para, u Africi ne bi bilo rata.
Konkretno gdje u Africi?
Pa ljudi u toj Africi ratuju sa zlatnim kalasnjikovima
Realno, ili je nafta ili su neke rijetke rude ili pak dijamanti. I onda kazes nema para. Nema. Ima nesto drugo.
A interesanti dolijevaju ulje na vatru. Doturaju oruzje i sve ostalo sto treba da se vatra ne ugasi.
- madner
#372 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Nego jedno pitanje, da li sada uzeti stambeni kredit ili ne? 
-
PM72
#373 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Gledam recimo vlastitoh sina i njegovo društvo.Punoljetni momčići a ne dižu glave sa mobitela,sjede u par kvadrata i tipkaju jedni drugima.Njima bi gore bilo kad bi ostali bez konekcije nego bez države.A takvih je 99%.
- Dozer
#374 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Ma znas da se ti podrazumijevas. Bices obavijesten na vrijeme, no sikirikiPM72 wrote:![]()
Šupak si ako ne povedeš još raje...računajući mene i moje.Ja za Bakirovu Bosnu ne bih ni papuče obukao.
A za sve one koji laprdaju o ratu, mozda ga i prizeljkuju, ili su nafurani da su do bola zajebani ida ce BAS oni hebat balijama/cetnicima/ujama majku roz majku, samo ako se ovi/oni drzu da nesto probaju...pokusajte zamisliti sebe u sljedecim momentima...
- da svake sedmice idete na dzenazu/sahranu svom vrsnjaku od 18-22,23 godine, s kojim ste do tada dijelili sobu, hranu, sale, smijeh, suze, strahove, ali i cuvali jedan drugome ledja... Ili, prijateljima s kojima ste odrasli, skolovali se, kojima skoro cijeli zivot poznajte roditelje, bracu, sestre...
- da se nalazite u vukojebini za koju nista ni znali da postoji, na minus 10-15, stomak vam krci od gladi jer u njega nemate sta staviti osim vode, koja vam na supak izlazi u mlazovima...
- da se nalazite u porusenim kucama i zgradama u kojima se osjeti miris izgoretine, krvi i smrti...
- da svaki dan gledate rupe od metaka, otkinuto meso gelerima, zavijate sve to u pokusaju da spasite covjeka do vas... ili zavijaju vas iz istiog razloga...
- da svaki dan cekate svoj metak ili geler, ili cijelu granatu...ne znajuci da li cete ostati laksi ili teski invalid...ili cete mozda ipak imati srece i odmah sve gledati iz pticije perspektive vidjevsi sebe u rasulu i u lokvi krvi...
- da svaki dan razmisljate o maldjem bratu ili sestri, ocu i majci...da li su danas oni prezivjeli...da li su gladni, zedni, silovani, zaklani itd.
To zelite sebi? Svaka cast ako to zelite. Znam pouzdano da mnogi zele, samo sto imaju jedan mali problem - ne znaju da ih sve ovo ceka. Nisu iskusili rat i ne znaju sta je on zapravo.
Hint: nema ni jedne jedine dodirne tacke s Rambom, Arnoldom, SEAL-om i slicnim filmskim sranjima.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#375 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Tacno, nije mi tako lose.freeme1 wrote:
Govori da ti nije tako lose i da se nisu obogatili samo oni koji imaju politicku podrsku, koji su lopovi, koji nemaju morala i savjesti, koji su bili sverceri ..kao sto se to obicno trvdi kada se pljuje za politicke poeneIli su svi oni koji su pljivali na taj nacin bili u pravu , ko ce ga znati , samo vidim da odjednom svi imaju para da se docepaju cak i Australije a svi ko fol obicni, napaceni ljudi
Opet, nisam se nesto ni obogatio.
Nemam neke love. Imam stan, jos ga otplacujem. Imam solidno auto. Kontam uzimati novo za par godina.
Napacen sam bio tokom rata. Ne gladan, ali ukradeno mi je finih godina zivota.
Svako normalan bi otisao (ako je to moguce) u slucaju novog rata. Ljudi ionako odavde idu jer ne vide perspektivu.
To sto sam ja ili neko drugi uspio nekakav normalan zivot ostvariti nije referenca. Gledajuci generalno, BiH nije mjesto gdje bi prosjecan covjek zelio zivjeti.