Burkini, Evropa i demokratija

Post Reply
Goldenhand

#351 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Goldenhand »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Goldenhand wrote: Zato što mu da germansko ime. Kao što Turci daju svojoj djeci većinom turska imena, a ne arapska. Jedino je kod nas obaveza dati arapsko, a u zadnje vrijeme i tursko ime da pokažeš kako ti je dijete musliman. Doduše, isto ide i za Srbe i Hrvate kojim su većina imena stranog porijekla.

Btw odosmo od teme. Burkiniji su prijetnja slobodi žena u Evropi.
Svaki musliman na ovom dunjaluku će dati sinu ime Muhamed i slična, bio on Turčin, Bošnjak, Indonežanin, Malezijac, Iranac, Palestinac, Swahili musliman...itd. Dakle islamska univerzalna imena koja daju muslimani širom svijeta nezavisno od nacije kojoj pripadaju svakako postoje. Dao sam ti i hadis u prošlom postu.

Burkini je prijetnja u glavama desničara i protuha.
Ispade po tom tvom da je islam samo arapski, a ne za sve narode.

Prijetnja je jer ponižava i muškarca i ženu i daje izgovor onim muškarcima koji još ne smiju tražiti od žene potpunu poslušnost.
Jack Be Nimble

#352 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Jack Be Nimble »

Zene sigurno bjeze na plazu da imaju izgovor zasto moraju skinuti burkini.
moja tetka

#353 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by moja tetka »

neka hodaju u tim burkinijima po čaršiji kad mogu na plaži što nebi i svaki dan onako...... :lol:
Drvosjeca iz Dejcica

#354 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Goldenhand wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Goldenhand wrote: Zato što mu da germansko ime. Kao što Turci daju svojoj djeci većinom turska imena, a ne arapska. Jedino je kod nas obaveza dati arapsko, a u zadnje vrijeme i tursko ime da pokažeš kako ti je dijete musliman. Doduše, isto ide i za Srbe i Hrvate kojim su većina imena stranog porijekla.

Svaki musliman na ovom dunjaluku će dati sinu ime Muhamed i slična, bio on Turčin, Bošnjak, Indonežanin, Malezijac, Iranac, Palestinac, Swahili musliman...itd. Dakle islamska univerzalna imena koja daju muslimani širom svijeta nezavisno od nacije kojoj pripadaju svakako postoje. Dao sam ti i hadis u prošlom postu.

Burkini je prijetnja u glavama desničara i protuha.
Ispade po tom tvom da je islam samo arapski, a ne za sve narode.

Prijetnja je jer ponižava i muškarca i ženu i daje izgovor onim muškarcima koji još ne smiju tražiti od žene potpunu poslušnost.
Ma nemaš ti pojma, dao sam ti i hadis koji govori o islamskim imenima, univerzalna imena koja daju muslimani bez obzira na naciju kojoj pripadaju ali ti opet svojim ignorantskim stavom to negiraš. :oops:

Tvoje tumačenje burkinija nije ništa drugo već samo kako mali islamofob vidi islam i burkini. :-?
zagortenej

#355 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by zagortenej »

U islam je ubačeno dosta arapskih običaja i tradicije, zato danas imamo neshvatanje šta je vjerski propis, a sta običaj.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#356 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by _BataZiv_0809 »

insomnia78 wrote:Mahom ista ona ekipa koja pravda tursko hapsenje ljudi kod kojih nadju odredjenu literaturu ovdje kmeci nad burkinijem
:thumbup:
Sanjarko

#357 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Sanjarko »

Montana wrote:Na plaži u Nici,pred policijom se morala skinut i kaznu dobila:

Image

http://www.spiegel.de/politik/ausland/n ... 09199.html
Fazon je sto ovo nije taj Burkini uopste.
sadie_forever

#358 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by sadie_forever »

Dok je policija zenu tjerala da se skine i pisala joj kaznu ljudi su dobacivali kako njoj nema mjesta u Francuskoj i da treba da ide u domovinu,zena je samo plakala

pa u sta se evropa pretvara?
sadie_forever

#359 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by sadie_forever »

kikser55 wrote:
sadie_forever wrote:Dok je policija zenu tjerala da se skine i pisala joj kaznu ljudi su dobacivali kako njoj nema mjesta u Francuskoj i da treba da ide u domovinu,zena je samo plakala

i nije joj mjesto u evropi ako je neće poštovati

a kako je ne postuje? time sto nije gola? ima pravo da nosi sta hoce,jel casnim sestrama mjesto u evropi?
paladinka

#360 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by paladinka »

sadie_forever wrote:
kikser55 wrote:
sadie_forever wrote:Dok je policija zenu tjerala da se skine i pisala joj kaznu ljudi su dobacivali kako njoj nema mjesta u Francuskoj i da treba da ide u domovinu,zena je samo plakala

a kako je ne postuje? time sto nije gola? ima pravo da nosi sta hoce,jel casnim sestrama mjesto u evropi?
Ona je prekrsila zakon , ne znam sta se buni ? A valjda je plaza za to da se covjek razgoliti :-)
Goldenhand

#361 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Goldenhand »

sadie_forever wrote:
kikser55 wrote:

Časnim sestrama je to profesija. Kao bulama u islamu recimo.
sadie_forever

#362 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by sadie_forever »

sadie_forever wrote:
kikser55 wrote:

po kojoj to osnovi moras biti nag na plazama? jel to ja ne mogu setati u haljini po plazi? ili samo islamska odjeca smeta?
fakat

#363 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by fakat »

Kako ide ona prica, prvo su dosli po cigane ali ja nisam cigan. Onda su dosli po komuniste ali.....itd.
Goldenhand

#364 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Goldenhand »

fakat wrote:Kako ide ona prica, prvo su dosli po cigane ali ja nisam cigan. Onda su dosli po komuniste ali.....itd.
Prvo su došli s burkinijem, ali meni nije smetao burkini. Onda su zabranili krmetine i ostale ne halal namirnice, ali ja ih nisam jeo. Na kraju se uveli šerijat...
tututuuuu

#365 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by tututuuuu »

Goldenhand wrote:

Zato što mu da germansko ime. Kao što Turci daju svojoj djeci većinom turska imena, a ne arapska. Jedino je kod nas obaveza dati arapsko, a u zadnje vrijeme i tursko ime da pokažeš kako ti je dijete musliman. Doduše, isto ide i za Srbe i Hrvate kojim su većina imena stranog porijekla.

Pa sad... Srbi jos vjerovatno daju najmanje stranih imena, u njih ima dosta imana po srpskim vladarima a jos vise slavenskih, tipa Milorad, Radovan... I to se i u RH i u BiH gleda kao srpska imena, ali uopce nisu, to su slavenska imena, samo sto ih oni ugl. koriste. Hrvati su negdje na sredini. Jedno od najcescih imena kod Hrvata je Hrvoje, ima u BiH i Tvrtko pa imamo Stjepane, Kresimire, Tomislave po vladarima i imamo vjerska tipa Ivan, Matej i sl. Stranih i nema bas puno do mozda u skorije vrijeme sto se takva javljaju.
A Bonjaci su tu posebna prica... Niti jednog imena tu nema a da je po bosanskom vladaru, da je slavensko ili sl... Ugl. arapska, turska i opcenito vjerska... Sulejman, Murat kao turska pa do recimo Muhamed kao vjersko itd... I sto se turskih imena tice to nije nikako u zadnje vrijeme, to je duga tradicija ovdje, nazalost.
Last edited by tututuuuu on 24/08/2016 21:16, edited 3 times in total.
Connaisseur Karlin

#366 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Connaisseur Karlin »

hAZNADAR wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
svaki musliman da,ali ne i muslimanka !!!
Pol je nebitan. Pocev od light pa do hard core muslimana/ki - imas vise nivoa gdje svako prima, stuje, prakticizira u onoj mjeri koliko moze ili zeli.

Ali zene koje svojevoljno odaberu nikab, burku,.. su do te mjere predane vjeri da vjeruju u Serijat. Odi u IZ i reci da si musliman, vjerujes u Alaha dz.s., Muhameda a.s.... ali ne vjerujes u Serijat pa ce ti fino reci da nisi musliman ili barem nisi vjernik musliman.

Dakle - vjerovanje Serijat ide po defaultu ako se pokrijes - i tu je smijesno pozivati se na demokratiju. Posto znamo jako dobro da se Serijat ne moze uspostaviti demokratski i da se ne moze naturiti nekome ko nije musliman.
Sve te pokrivene sto se zale na demokratiju zbog toga sto zele da krse pravila oblacenja u javnim kupalistima - bi slavile oruzani drzavni udar, uspostavu diktature, ukidanje demokratije,... pa koji q uopce spominju demokratiju?

Sve je to samo egzibicionaizam i samodokazivanje osoba koje imaju problem sa identitetom. Vidim ih svaki dan. Pravi musliman vjernik, koji vjeruje u Serijat,.. prakticizira vjeu kod svoje kuce i za sebe a od drustva ne ocekuje da mijenja pravila i prilagodjava se njemu/njoj.
Ja ti fino kazem, serijat koji posotji diskriminira zene,a to vidimo na temama o hidzabu,burki,i mnogim drugim primjerima. Serijat o kojem ti pises je nemoguce primjeniti ,jer ni izvore Islama nije moguce u potpunosti razumjenti,Trenutni serijati koji postoje diskriminiraju zene. Ako tebe nek pita,da li vjerujes u Serijat,sumanjm da znas,sta konkretno se podrazumjeva pod seriajtom. Pokrivanje nema veze sa reliigijom,vec sa tradicijom i vrmenom nastankak relgija,kao i sa nacinom razumjevanja izvora,ili,najcesce,njihove zloupotrebe,a kao rezultat,imaom negativne primjere u istorji.
Znanje o Bogu i znacenje Bozijih rijeci je jako malo i blisko cak i umu vjernika.
fakat

#367 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by fakat »

Goldenhand wrote:
fakat wrote:Kako ide ona prica, prvo su dosli po cigane ali ja nisam cigan. Onda su dosli po komuniste ali.....itd.
Prvo su došli s burkinijem, ali meni nije smetao burkini. Onda su zabranili krmetine i ostale ne halal namirnice, ali ja ih nisam jeo. Na kraju se uveli šerijat...
Jedna osoba na plazi place, sto drugih je pljuje, zakljucak serijat!
tututuuuu

#368 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by tututuuuu »

sadie_forever wrote:
kikser55 wrote:

naravno da je. ali casne sestre nisu radikalne. to je poenta citave ove price, a ne komad tkanine na glavi.
Qler

#369 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Qler »

Kako je to radikalna muslimanka koja je pokrivena a katolkinja koja je pokrivena je ok? Gluplji argument u životu nisam čuo, al fakat. Čestitam ti, hajde sad idi kupaj ribice

Sent from my Lenovo P1a42 using Tapatalk
Goldenhand

#370 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Goldenhand »

fakat wrote:
Goldenhand wrote:
Jedna osoba na plazi place, sto drugih je pljuje, zakljucak serijat!
Arabizacija Evrope je odavno počela. Koloniziranje se ne može odmah izvesti.
ABH017

#371 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by ABH017 »

tututuuuu wrote:
sadie_forever wrote:
kikser55 wrote:

naravno da je. ali casne sestre nisu radikalne. to je poenta citave ove price, a ne komad tkanine na glavi.
A ti "kao" znaš ko je radikalan?
Mora da su Francuzi tebe pitali. Ako nisu, treba im te pod hitno preporučiti. Inače, mogli bi slučajno zakačit neku neradikalnu ženu, kojoj je kosa opala uslijed izlaganja hemoterapiji. A ona jadna došla samo malo da je sunce obiđe.
Margita81

#372 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Margita81 »

Otkud zene sa burkinijima uopste na plazi? Ako si izabrao jelte takav zivot onda sta imas da trazis na mjestu gdje su svi goli/polugoli? Beze provociraju i loze budale koje se pale na ovakve budalastine.
insomnia78

#373 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by insomnia78 »

Pa, generalno i casne sestre spadaju pod ovu odredbu. U zakonu se kaze kako se zabranjuje svim osobama u neprikladnoj odjeci
tututuuuu

#374 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by tututuuuu »

Qler wrote:Kako je to radikalna muslimanka koja je pokrivena a katolkinja koja je pokrivena je ok? Gluplji argument u životu nisam čuo, al fakat. Čestitam ti, hajde sad idi kupaj ribice

Sent from my Lenovo P1a42 using Tapatalk
Pa da si pametan, sto nisi, razumio bi post. Ne pitaj glupa pitanja. Jasno je da se ne misli na tu jednu osobu, vec na drustvenu pojavu. I uostalom, casne se ne kupaju na moru u odjeci, niti ih ko sili da nose to sto nose, niti je u ime katolika covjek u Nici pobio silne ljude, raznio bombom u klubu djecu itd...

kakve casne sestre...
tututuuuu

#375 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by tututuuuu »

insomnia78 wrote:Pa, generalno i casne sestre spadaju pod ovu odredbu. U zakonu se kaze kako se zabranjuje svim osobama u neprikladnoj odjeci
Naravno. jer bi bila diskriminacija da se kaze katolici mogu, muslimani ne mogu. Ali da se ne lazemo, jasno je zbog kog je ovo doneseno.

Pustim ja bradu, pusti vehabija bradu, ali te brade nisu tu iz istog razloga. Moja je ti uz jednog razloga, njegova je tu iz posve drugih razloga.
Post Reply