Opsjednuća demonima!
-
broj dva
#351 Re: Opsjednuća demonima!
Patriot i Smrcak, bez uvrede ali licite mi na dva sljepca koji se prepiru oko toga cija je trava zelenija. Valjda vam je jasno da ste se davno odlucili (rodjenjem) koja religija vam je bolja,logicnija, istinitija i ja vas pozivam da zakopate ratne sjekire i popusite lulu mira, trebate jedan drugog da udruzite snage protiv nas bezboznika...
- HardcoreMX
#352 Re: Opsjednuća demonima!
Ti još kao beba odluči,da budeš ateista,odnosno ovo,kako kažeš,bezbožnik?!
- fatamorgana
#353 Re: Opsjednuća demonima!
Znači koktel k'o biva?Smrcak15 wrote:indzil je objava spustena Isusu, Novi zavjet je mjesovina indzila, ljudskih prica, pisama itdfatamorgana wrote:A Indžil nije Novi zavjet ili obratno, nešto tu ne štima ....
- Smrcak15
#354 Re: Opsjednuća demonima!
da, tako nekako.fatamorgana wrote:Znači koktel k'o biva?Smrcak15 wrote:indzil je objava spustena Isusu, Novi zavjet je mjesovina indzila, ljudskih prica, pisama itdfatamorgana wrote:A Indžil nije Novi zavjet ili obratno, nešto tu ne štima ....
-
patriot_1
#355 Re: Opsjednuća demonima!
Ma da,pa da vi popušite nama lulicu?broj dva wrote:Patriot i Smrcak, bez uvrede ali licite mi na dva sljepca koji se prepiru oko toga cija je trava zelenija. Valjda vam je jasno da ste se davno odlucili (rodjenjem) koja religija vam je bolja,logicnija, istinitija i ja vas pozivam da zakopate ratne sjekire i popusite lulu mira, trebate jedan drugog da udruzite snage protiv nas bezboznika...
A kao vi ateisti ste složni,ono ljubav do daske,ko pederi!
-
patriot_1
#356 Re: Opsjednuća demonima!
Ta smokva je kao i sve druge,ja živim u Primorju i nekad sam živio u Dubrovniku,tu smokava ima,neke imaju rane plodove,neke ne.On ,Isus Bog,ima pravo ugasiti jednu smokvu,ta sve je On stvorio,njegovo je.Što ti kukaš radi NJEGOVE smokve,ta nije tvoja!Smrcak15 wrote:I jos jedno pitanje za Patriota da nam svima objasni
Ako je isus bog kao sto tvrdis, kako to da Bog koji je stvorio drvo smokvu da radja u sezoni, pa taj isti Bog kad dodje to tog drveta, trazi da vidi ima li smokava vidi da nema jer je gledao van sezone kada radjaju, to ga je pogodilo toliko da je prokleo to drvo sto mu nije dalo smokve da jede VAN SEZONE, mozes misliti. Pa ni lud covjek nece proklinjati drvece sto neradjaju van sezone a ovdje imamo slucaj da Bog isus takav nenormalan ispad radi. Reci nam sad kako moze sveznajuci Bog ovakav ispad sebi da dopusti sto nebi ni ludjaci uradili na ovom svijetu? Na stranu to sto je bog gladan, i jede hranu, pa ga to goni u wc, zamisli se Boga na wc sholji, meni je to nepojmljivo.
Usput,smokva je simbolika na Izrael,trebali su Židovi biti Božja prvina a nisu!
-
broj dva
#357 Re: Opsjednuća demonima!
----patriot_1 wrote:Ma da,pa da vi popušite nama lulicu?broj dva wrote:Patriot i Smrcak, bez uvrede ali licite mi na dva sljepca koji se prepiru oko toga cija je trava zelenija. Valjda vam je jasno da ste se davno odlucili (rodjenjem) koja religija vam je bolja,logicnija, istinitija i ja vas pozivam da zakopate ratne sjekire i popusite lulu mira, trebate jedan drugog da udruzite snage protiv nas bezboznika...
Sumnjam da nekoga interesuju vase lule. A naspram vas smo slozni (slozni ko pederi sto rece stara narodna poslovica - jesi razmisljao odakle toliko homofobije u vasim religijama).
A zasto smo slozniji ? Jer smo tolerantniji. Jer nam nase ideje nisu svete i podlozne su promjenama pos uticajem racionalni argumenata. Jer nemamo dogme. Nemamo mrznje prema neistomisljenicima (nemoj sad Staljina uvlacit ko sto je obicaj, to je druga prica...). Ne ocekujemo nekriticko prihvatanje nasih stavova. Ne ocekujemo strahopostovanje. Ne koristimo nasilje kao sredstvo sirenja vlastiti ideja. Ne kaznjavamo ljude koji promjene misljenje.
Tako da sto se sloge tice mozemo vam mi kafiri seminare drzat. Ko pederi (normalno, jer samo pederi imaju ikakve veze sa seminarima o toleranciji
-
broj dva
#358 Re: Opsjednuća demonima!
---HardcoreMX wrote:Ti još kao beba odluči,da budeš ateista,odnosno ovo,kako kažeš,bezbožnik?!
Ne, kao beba sam odlucio da kakim i piskim.
Inace sam odbacio religiju svoje familije jer mi je bila gadna i nisam je htjeo prihvatiti a nisam imao razloga da strahujem od toga kako ce ko da reaguje, sto ide u kredit mojoj familiji. Nakon toga sam skontao da su druge religije isto sranje pa nije bilo dileme, uzeo sam clansku kartu u klubu bezboznika a malo flertujem sa klubom bogohulnika, blasfemicara i antiteista.
-
patriot_1
#359 Re: Opsjednuća demonima!
Poznam puno ateista,prijatelji smo,nisu uopće bolje osobe od vjernika koje znam.I onih pravih vjernika a i onih kojima je vjera samo ostavština od otaca,a veze sa Bogom nemaju!Tko mrzi pedere?Mi?Pa i par njih znam,ne smatram ih neprijateljima ali ih držim daleko od moje bulje,broj dva wrote:----patriot_1 wrote:Ma da,pa da vi popušite nama lulicu?broj dva wrote:Patriot i Smrcak, bez uvrede ali licite mi na dva sljepca koji se prepiru oko toga cija je trava zelenija. Valjda vam je jasno da ste se davno odlucili (rodjenjem) koja religija vam je bolja,logicnija, istinitija i ja vas pozivam da zakopate ratne sjekire i popusite lulu mira, trebate jedan drugog da udruzite snage protiv nas bezboznika...
Sumnjam da nekoga interesuju vase lule. A naspram vas smo slozni (slozni ko pederi sto rece stara narodna poslovica - jesi razmisljao odakle toliko homofobije u vasim religijama).
A zasto smo slozniji ? Jer smo tolerantniji. Jer nam nase ideje nisu svete i podlozne su promjenama pos uticajem racionalni argumenata. Jer nemamo dogme. Nemamo mrznje prema neistomisljenicima (nemoj sad Staljina uvlacit ko sto je obicaj, to je druga prica...). Ne ocekujemo nekriticko prihvatanje nasih stavova. Ne ocekujemo strahopostovanje. Ne koristimo nasilje kao sredstvo sirenja vlastiti ideja. Ne kaznjavamo ljude koji promjene misljenje.
Tako da sto se sloge tice mozemo vam mi kafiri seminare drzat. Ko pederi (normalno, jer samo pederi imaju ikakve veze sa seminarima o toleranciji)
-
broj dva
#360 Re: Opsjednuća demonima!
Ne tvrdim da su ateisti bolje osobe, poznajem predivni vjernika. Jedino malo tolerantniji za neke ideje i idejne kategorije, sto ne znaci bolji ljudi.
A guza je makar erogena zona, oko toga se valjda mozemo sloziti ? Ne za reprodukciju ali za ceif
A guza je makar erogena zona, oko toga se valjda mozemo sloziti ? Ne za reprodukciju ali za ceif
- Smrcak15
#361 Re: Opsjednuća demonima!
Katastrofalan odgovor da nemoze gore, kao on je stvorio on ima pravo da je nerezonski unisti jer je ogladnio i nije mu jadno drvo dalo plodove koje je on licno stvorio da radjaju u sezoni, znaci ako je isus bog onda je on licno odredio da radjaju u sezoni i onda samo sto nije znao da nije sezona smokve jer je ogladnio pa je unistio prokletstvom je van svake pameti. Jeli vidis u kakve nelogicne probleme upadas kad vjerujes da je isus Bog??patriot_1 wrote:Ta smokva je kao i sve druge,ja živim u Primorju i nekad sam živio u Dubrovniku,tu smokava ima,neke imaju rane plodove,neke ne.On ,Isus Bog,ima pravo ugasiti jednu smokvu,ta sve je On stvorio,njegovo je.Što ti kukaš radi NJEGOVE smokve,ta nije tvoja!Smrcak15 wrote:I jos jedno pitanje za Patriota da nam svima objasni
Ako je isus bog kao sto tvrdis, kako to da Bog koji je stvorio drvo smokvu da radja u sezoni, pa taj isti Bog kad dodje to tog drveta, trazi da vidi ima li smokava vidi da nema jer je gledao van sezone kada radjaju, to ga je pogodilo toliko da je prokleo to drvo sto mu nije dalo smokve da jede VAN SEZONE, mozes misliti. Pa ni lud covjek nece proklinjati drvece sto neradjaju van sezone a ovdje imamo slucaj da Bog isus takav nenormalan ispad radi. Reci nam sad kako moze sveznajuci Bog ovakav ispad sebi da dopusti sto nebi ni ludjaci uradili na ovom svijetu? Na stranu to sto je bog gladan, i jede hranu, pa ga to goni u wc, zamisli se Boga na wc sholji, meni je to nepojmljivo.
-
r_faruk
#362 Re: Opsjednuća demonima!
pa nisu nista manje "logicni problemi" nego li "logicni problemi" u islamu.... samo sto ti ocito gajis neku mrznju prema drugim i drugacijim... kao ibretis se kako je glup katolicki bog a islamski pametan... samo sto si u islamu nasao opravdanje za svaku nebulozu drugom nebulozom... i to ti je apsolutno prihvatljivo...
sve sto ne mozes objasniti pripisujes bogu... na onim videima koje postavljas vide se ljudi koji imitiraju zombije sa ispruzenim rukama (kao da zombi postoji) i teturaju po dzamiji, i svi se kao prepali..., ovaj uci nesto a sejtan i dalje hode, pa ce kao izaci iz njega kasnije... eto ga dokaz. da mu raspalis samarcinu izuo bi tog dzina, sejtana sta god da je iz cipela... opet kazem, ako su vec dzini, sejtani, djavoli, i ini zaposjeli neko tijelo, pa poleti majka mu stara, prodji kroz zid, pretvori se u nesto... jok on tetura na dvije noge, mumlja, krevelji se i pruzi ruke kao sto je gledao na crtanim i igranim filmovima.... ima takvih u mojoj mahali kol'ko ho's...
bas sam pomislio kako se jos uvijek natezete cija je cundara vecairac300 wrote:Ova dvojica i dalje mjere čija je ćuna veća.
sve sto ne mozes objasniti pripisujes bogu... na onim videima koje postavljas vide se ljudi koji imitiraju zombije sa ispruzenim rukama (kao da zombi postoji) i teturaju po dzamiji, i svi se kao prepali..., ovaj uci nesto a sejtan i dalje hode, pa ce kao izaci iz njega kasnije... eto ga dokaz. da mu raspalis samarcinu izuo bi tog dzina, sejtana sta god da je iz cipela... opet kazem, ako su vec dzini, sejtani, djavoli, i ini zaposjeli neko tijelo, pa poleti majka mu stara, prodji kroz zid, pretvori se u nesto... jok on tetura na dvije noge, mumlja, krevelji se i pruzi ruke kao sto je gledao na crtanim i igranim filmovima.... ima takvih u mojoj mahali kol'ko ho's...
- aurora313
#363 Re: Opsjednuća demonima!
Tu se potpuno slažem sa tobom.patriot_1 wrote:Teško za razumit da je Bog jedan i trojedan.... kad je čovjek i umom,ograničeno biće!
- HardcoreMX
#364 Re: Opsjednuća demonima!
Da,ali se to nije moglo izvući iz tvog prethodnog posta pa rek'o moguće,da si ti neka super beba bila.Mada nije još uvijek isključeno, da nije doista tako.Malo je beba koje ne trebaju pelene.Svijest o tvom postojanju je izgleda prisutna od prvih mjeseci tvog rodjenja pa ti ne moraju dokazivati slikama i video klipovima kako si došao na ovaj svijet.Poenta je zapravo bila,da se svaki čovjek rodi u čistoj fitri,a onda poslije sa razvitkom racionaliteta,tj.sopstvenog uma,ali i uključenog uticaja društva i okoline,svako bira svoj put,a svaki put ima i svoj cilj,odnosno odredište.broj dva wrote: Ne, kao beba sam odlucio da kakim i piskim.
Inace sam odbacio religiju svoje familije jer mi je bila gadna i nisam je htjeo prihvatiti a nisam imao razloga da strahujem od toga kako ce ko da reaguje, sto ide u kredit mojoj familiji. Nakon toga sam skontao da su druge religije isto sranje pa nije bilo dileme, uzeo sam clansku kartu u klubu bezboznika a malo flertujem sa klubom bogohulnika, blasfemicara i antiteista.
Opet,sa pozicije tvog stava,može se reći i da je ateizam religija ili jedan dio,s obzirom da dijete može odrasti i u ateističkoj familiji pa poslije da odbaci i napusti takvo uvjerenje.E sad, iz kojih razloga,kao što ti kažeš,da li iz osjećaja gadosti,racionalnog promišljanja ili radi nekih od članskih karti,itd.,to ostaje svakome pojedinačno na volju i odluku.Namjera i jeste jedno od bitnih mjerila iskrenosti.
- Dope_Man
#365 Re: Opsjednuća demonima!
Ateizam nije religija jer je ateizam ''nulto stanje'', dakle jednostavno nepostojanje bilo kakvih uvjerenja, dok je religija ''pozitivno stanje'', tj. stanje u kom se vjeruje u X tvrdnju. Ateizam nema tvrdnju, pocinje od osnove svega.. nema niceg osim onog za sta imamo dokaz da postoji. Samo u trenutnom poretku svijeta gdje je ustaljeno postojanje religija ateizam se vidi kao pojava oprecne tvrdnje (odnosno nove religije), ali vremenom, kada vecina odbaci religiju, ce se i ta percepcija ateizma promijeniti. Bebu ako ne ucis da postoji X bog, odnosno jednostavno je pustis da raste bez ikakvog spominjanja bozanstava, sigurno nece tvrditi da mora postojati neki bog(ovi), a definitivno nece govoriti o nekom specificnom bogu(ovima).HardcoreMX wrote:Da,ali se to nije moglo izvući iz tvog prethodnog posta pa rek'o moguće,da si ti neka super beba bila.Mada nije još uvijek isključeno, da nije doista tako.Malo je beba koje ne trebaju pelene.Svijest o tvom postojanju je izgleda prisutna od prvih mjeseci tvog rodjenja pa ti ne moraju dokazivati slikama i video klipovima kako si došao na ovaj svijet.Poenta je zapravo bila,da se svaki čovjek rodi u čistoj fitri,a onda poslije sa razvitkom racionaliteta,tj.sopstvenog uma,ali i uključenog uticaja društva i okoline,svako bira svoj put,a svaki put ima i svoj cilj,odnosno odredište.broj dva wrote: Ne, kao beba sam odlucio da kakim i piskim.
Opet,sa pozicije tvog stava,može se reći i da je ateizam religija ili jedan dio,s obzirom da dijete može odrasti i u ateističkoj familiji pa poslije da odbaci i napusti takvo uvjerenje.E sad, iz kojih razloga,kao što ti kažeš,da li iz osjećaja gadosti,racionalnog promišljanja ili radi nekih od članskih karti,itd.,to ostaje svakome pojedinačno na volju i odluku.Namjera i jeste jedno od bitnih mjerila iskrenosti.
-
broj dva
#366 Re: Opsjednuća demonima!
---HardcoreMX wrote:Da,ali se to nije moglo izvući iz tvog prethodnog posta pa rek'o moguće,da si ti neka super beba bila.Mada nije još uvijek isključeno, da nije doista tako.Malo je beba koje ne trebaju pelene.Svijest o tvom postojanju je izgleda prisutna od prvih mjeseci tvog rodjenja pa ti ne moraju dokazivati slikama i video klipovima kako si došao na ovaj svijet.Poenta je zapravo bila,da se svaki čovjek rodi u čistoj fitri,a onda poslije sa razvitkom racionaliteta,tj.sopstvenog uma,ali i uključenog uticaja društva i okoline,svako bira svoj put,a svaki put ima i svoj cilj,odnosno odredište.broj dva wrote: Ne, kao beba sam odlucio da kakim i piskim.
Pa vidis ima nesto i u tome, moja stara je stvarno ubjedjena da sam bio super-beba, nesvakidasnje ljep i pametan. Ali mame ko mame...
Hajde sada, salu i sarkazam na stranu ( i ne zamjeri mi ako sam ti odgovorio malo provokativno jer si i sam pitanje postavio malo provokativno..)
Svaki covjek se rodi cistog uma. Tabula rasa, sto bi se reklo. I taj um oblikuje mnogo toga. Tu se slazemo. Okolina,geni, roditelji, sklonosti, spletovi okolnosti, slucajnosti...znas i sam kako to ide.
Da mi nije Dario dao plocu Led Zeppelin sa 14 godina ne bi pitao Mirana da mi pozajmi Maiden sa 16 i vjerovatno bi moja playlista izgledala vrlo drugacije.
Da djete moze odrasti u ateistickoj familiji pa odbaciti ateizam je ocigleno. Pa pogledaj nase komuniste i njihovu djecu, pune ih crkve i dzamije.
Koliko je to rezlutat razmisljanja o teologiji, postanku, moralu, smislu zivota, kozmologiji...a koliko go oportunizam prosudi sam.
"Svoju" religiju nisam odbacio radi osjecaja gadosti u smislu kad vidis stonogu kako puze preko tvog stopala pa se instiktivno streses i uhvati te neka gadost,ili kad neko povrati kraj tebe pa ti gadno.. nego zato sto mi se religija cinila gadnom. Puno krvi, puno pravila, puno stvari koje se kose sa (mojim) razumom, puno istorijski gresaka (djelovanja kroz istoriju koja se ne mogu moralno opravdati), puno dogme, puno diskriminacije (vrjedi za sve monotoisticke religije, opet po mom misljenju), pun ostvari koje su me odbijale (ideja pakla, nasljednog grijeha, polozaja zene, polozaja nevjernika/pripadnika drugi religija, zahtjevi od strane boga, sta se smije sta se ne smije, sta je prihvatljivo a sta nije) a to mi je zaista bilo jasno od prije srednje skole. Jednostavno, not my cup of tea sto bi rekli strancezi.
Vidim judeizam kao pretecu kriscanstva (necemo sada o zoroastrianizmu i jos starijim religijama), vidim kriscanstvo kao politicko-teolosku evoluciju judeizma i Islam kao nastavak iste osnovne ideje. A ta ideja mi je gadna, intuitivno odbojna bez obzira u kojoj formi.
Ti se ne slazes. Ti vjerujes (predpostavljam) u postojanje boga, vjerovatno sljedis jednu od ove tri i smatras da je ispravna. Kako si dosao do tog zakljucka je tvoj zivotni put, tvoja prica, tvoj splet okolnosti i tvoje pravo. I uzivaj u svom pravu, uzivaj u svom vjerovanju i svojim stavovima a ja cu jednako tako sa svojim (ne) vjerovanjima i stavovima.
Ziv ti meni bio i dabogda se sto godina na forumu oko religije (kulturno) prepirali.
-
patriot_1
#367 Re: Opsjednuća demonima!
Smokva uvjek baci prve plodove ,neka,prije sezone!Smrcak15 wrote:Katastrofalan odgovor da nemoze gore, kao on je stvorio on ima pravo da je nerezonski unisti jer je ogladnio i nije mu jadno drvo dalo plodove koje je on licno stvorio da radjaju u sezoni, znaci ako je isus bog onda je on licno odredio da radjaju u sezoni i onda samo sto nije znao da nije sezona smokve jer je ogladnio pa je unistio prokletstvom je van svake pameti. Jeli vidis u kakve nelogicne probleme upadas kad vjerujes da je isus Bog??patriot_1 wrote:Ta smokva je kao i sve druge,ja živim u Primorju i nekad sam živio u Dubrovniku,tu smokava ima,neke imaju rane plodove,neke ne.On ,Isus Bog,ima pravo ugasiti jednu smokvu,ta sve je On stvorio,njegovo je.Što ti kukaš radi NJEGOVE smokve,ta nije tvoja!Smrcak15 wrote:I jos jedno pitanje za Patriota da nam svima objasni
Ovdje je aluzija na Izraelce,trebali su oni prvi prihvatiti njega za Mesiju a većina nije!
I još,što za jednu smokvu plačeš kad je cjeli svemir Božji?
Isusa optužuješ za jednu smokvu a Muhameda obožavaš koji je oženio ženu (prvu) koja mu je mogla biti mama a zadnju Ajšu koja mu je mogla biti Unuka.Sa ujne na unuku skače,,,ha ha ha
- fatamorgana
#368 Re: Opsjednuća demonima!
Demone na vrbe! 
- HardcoreMX
#369 Re: Opsjednuća demonima!
Na kraju sam očekivao još da zaplačeš.Ovaj tvoj post,zbrda-zdola,zvučao je kao pravdanje jednog školarca,svako je kriv samo on nije....broj dva wrote: ---
Šta i gdje je bilo provokativno?!Postavio sam sasvim logično pitanje.
Vidiš,sve je ritual,kao i Iron Maiden.
Opurtinizam?Pa moguć je na svim stranama i u svim pravcima.Maiden bere lovu,a ti pokazuj djavolji znak kolk'o hoćeš...
Jadna mala stonoga,šta ti je skrivila,jeli to neka averzija?!dalje si mnogo fokusiran na te opsesivne predrasude o historijskim greškama,idejama pakla?!,krvi,nasljednom grijehu,?! Itd. .da li je to neki fetiš ili kult?!Čitao sam da ateisti slijede kojekakve kultove,sujevjerja i sl.Znaš kako se kaže,nisi sa Bogom jesi sa djavolom,nisi u vjeri jesi u sujevjeri.
- fatamorgana
#370 Re: Opsjednuća demonima!
Blago se bogu kojeg ti braniš ....HardcoreMX wrote:Na kraju sam očekivao još da zaplačeš.Ovaj tvoj post,zbrda-zdola,zvučao je kao pravdanje jednog školarca,svako je kriv samo on nije....broj dva wrote: ---
Opurtinizam?Pa moguć je na svim stranama i u svim pravcima.Maiden bere lovu,a ti pokazuj djavolji znak kolk'o hoćeš...
Jadna mala stonoga,šta ti je skrivila,jeli to neka averzija?!dalje si mnogo fokusiran na te opsesivne predrasude o historijskim greškama,idejama pakla?!,krvi,nasljednom grijehu,?! Itd. .da li je to neki fetiš ili kult?!Čitao sam da ateisti slijede kojekakve kultove,sujevjerja i sl.Znaš kako se kaže,nisi sa Bogom jesi sa djavolom,nisi u vjeri jesi u sujevjeri.
- HardcoreMX
#371 Re: Opsjednuća demonima!
---Pa slažem se da je religija pozitivno,a ateizam ako ne negativno,a onda makar nultno stanje,mada je nultno stanje ipak samo sa rodjenjem čovjeka pa onda skalarno naprijed.Apsolutno netočno je da ateizam nije tvrdnja jer je negiranje takodjer jedan od odgovora.Čim si rekao,na primjer,citiram:“Ateizam nema tvrdnju,počinje...“ već si rekao jednu tvrdnju.Dope_Man wrote: Ateizam nije religija jer je ateizam ''nulto stanje'', dakle jednostavno nepostojanje bilo kakvih uvjerenja, dok je religija ''pozitivno stanje'', tj. stanje u kom se vjeruje u X tvrdnju. Ateizam nema tvrdnju, pocinje od osnove svega.. nema niceg osim onog za sta imamo dokaz da postoji. Samo u trenutnom poretku svijeta gdje je ustaljeno postojanje religija ateizam se vidi kao pojava oprecne tvrdnje (odnosno nove religije), ali vremenom, kada vecina odbaci religiju, ce se i ta percepcija ateizma promijeniti. Bebu ako ne ucis da postoji X bog, odnosno jednostavno je pustis da raste bez ikakvog spominjanja bozanstava, sigurno nece tvrditi da mora postojati neki bog(ovi), a definitivno nece govoriti o nekom specificnom bogu(ovima).
Još jedan od primjera je na,npr,kvizu ili nekom testu znanja,odgovor je ili da ili ne,a odgovor-možda, je netočan odgovor i diskvalifikovanje,a i vrijeme ode u nepovrat....
Dok vrijeme prolazi,
Ti gubiš sve,
Dok vrijeme prolazi,
Ništa neće biti kao pre,
Dok vrijeme prolazi,
Priznaćeš prije ili kasnije,
Dok vrijeme prolazi,
To je ono što se u tebi krije,
....by Hardcore MX,
All rights reserved
-Stvoritelj je u svakog insana ostavio neuništivu slutnju o Sebi.-
-
broj dva
#372 Re: Opsjednuća demonima!
---HardcoreMX wrote:Na kraju sam očekivao još da zaplačeš.Ovaj tvoj post,zbrda-zdola,zvučao je kao pravdanje jednog školarca,svako je kriv samo on nije....broj dva wrote: ---
Mislio sam nako ufino, ljuski ali moze i ovako "napusi se kurcine" Vrjedi bana za ovaj ceif...
- Smrcak15
#373 Re: Opsjednuća demonima!
ama bas nista ne upucuje na alegoriju u tom tekstu, nego ti hoces da izbjegnes nezgodnu situaciju sa Isusom pa to svaljivas na alegoriju.patriot_1 wrote: Smokva uvjek baci prve plodove ,neka,prije sezone!
Ovdje je aluzija na Izraelce,trebali su oni prvi prihvatiti njega za Mesiju a većina nije!
I još,što za jednu smokvu plačeš kad je cjeli svemir Božji?
Isusa optužuješ za jednu smokvu a Muhameda obožavaš koji je oženio ženu (prvu) koja mu je mogla biti mama a zadnju Ajšu koja mu je mogla biti Unuka.Sa ujne na unuku skače,,,ha ha ha
stani malo ba, pisas uz vjetar momceIsusa optužuješ za jednu smokvu a Muhameda obožavaš koji je oženio ženu (prvu) koja mu je mogla biti mama a zadnju Ajšu koja mu je mogla biti Unuka.Sa ujne na unuku skače,,,ha ha ha
prvo pregledaj svoje dvoriste dobro, pa onda dodji u moje dvoriste....
- Dope_Man
#374 Re: Opsjednuća demonima!
MIslim da nisi shvatio. Ateizam se sada ''prepire'' sa religijom, zato izgleda kao da je to jednako stav kao i religija, samo na suprotnoj strani. Ali on to nije, i kad se ne bude vise prepirao sa religijom percepcija ateizma kao takvog ce se izmjeniti. Vise nece ljudi ''postajati'' ateisti, vec ce jednostavno, bez ikakvog ucenja i tvrdnji to biti (sto i jesu po rodjenju). To je ateizam, prazno stanje, nulto stanje. Osoba koja ne tvrdi nista o ikakvom bogu, ne prica o bogu jer taj pojam i ne poznaje s obzirom da nije od malih nogu ucena da vjeruje.. eto to je ateizam. Dakle ne tvrdi nista o postojanju neceg vec stoji na nuli, a nula je nepostojanje.HardcoreMX wrote:---Pa slažem se da je religija pozitivno,a ateizam ako ne negativno,a onda makar nultno stanje,mada je nultno stanje ipak samo sa rodjenjem čovjeka pa onda skalarno naprijed.Apsolutno netočno je da ateizam nije tvrdnja jer je negiranje takodjer jedan od odgovora.Čim si rekao,na primjer,citiram:“Ateizam nema tvrdnju,počinje...“ već si rekao jednu tvrdnju.Dope_Man wrote: Ateizam nije religija jer je ateizam ''nulto stanje'', dakle jednostavno nepostojanje bilo kakvih uvjerenja, dok je religija ''pozitivno stanje'', tj. stanje u kom se vjeruje u X tvrdnju. Ateizam nema tvrdnju, pocinje od osnove svega.. nema niceg osim onog za sta imamo dokaz da postoji. Samo u trenutnom poretku svijeta gdje je ustaljeno postojanje religija ateizam se vidi kao pojava oprecne tvrdnje (odnosno nove religije), ali vremenom, kada vecina odbaci religiju, ce se i ta percepcija ateizma promijeniti. Bebu ako ne ucis da postoji X bog, odnosno jednostavno je pustis da raste bez ikakvog spominjanja bozanstava, sigurno nece tvrditi da mora postojati neki bog(ovi), a definitivno nece govoriti o nekom specificnom bogu(ovima).
Još jedan od primjera je na,npr,kvizu ili nekom testu znanja,odgovor je ili da ili ne,a odgovor-možda, je netočan odgovor i diskvalifikovanje,a i vrijeme ode u nepovrat....
Dok vrijeme prolazi,
Ti gubiš sve,
Dok vrijeme prolazi,
Ništa neće biti kao pre,
Dok vrijeme prolazi,
Dok vrijeme prolazi,
....by Hardcore MX,
All rights reservedIz jedne od mojih pjesama...Poenta je i htio sam nadovezat',da takodjer nije točno ,da čovjek odrasta bez predodžbe o Bogu.Niti historija biježi tako nešto uopće,niti je čovječanstvo ikada ostavljano bez opomene poslanika kao nagovjestitelja.Brojni su dokazi za ili protiv čovjeka.
-Stvoritelj je u svakog insana ostavio neuništivu slutnju o Sebi.-
Ono sto mi govorimo sad da ne vjerujemo u vase price nije tvrdnja o nekom stanju, to je izjava da se ne micemo sa nultog stanja (nepostojanje) prema pozitivnom stanju (postojanje) jer nemamo dobar razlog da se maknemo ka X bogu, zato sto nema dokaza o postojanju. Percepcija je, ponavljam, drugacija samo zbog trenutnog stanja stvari gdje je ''default'' opcija da bog postoji za vecinu ljudi, jer od prvog dana uce da postoji i da je to cinjenica, tj. ''nulto stanje'', a po zakonima logike nije. Nulto stanje je ne postoji nista dok se ne dokaze, otuda i ona ''mislim, dakle postojim''.
Last edited by Dope_Man on 30/09/2016 08:50, edited 1 time in total.
- fatamorgana
#375 Re: Opsjednuća demonima!
Ne da volim nego obožaJEM Klix - Faktor X!HardcoreMX wrote: ....Dok vrijeme prolazi,
Ti gubiš sve,
Dok vrijeme prolazi,
Ništa neće biti kao pre,
Dok vrijeme prolazi,
Dok vrijeme prolazi,
....by Hardcore MX,
All rights reservedIz jedne od mojih pjesama...
We want more, please!