Arapi u BiH, dobro ili lose?
-
Nadzorna_ploca
#351 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Pored ovakvih Bosanaca i Hercegovaca ili se nazovite kako hocete ne trebaju nam Arapi. Oni su samo slag na tortu.
- crno_sa_zlatnim
#352 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Vlast je i omogućila sve ovo, svi se ubiše od dodvoravanja investitorima. Svi će se zakoni promijeniti u čas posla, jer je narod toliko ubijen u pojam i neuk, da će svaki zakon koji trajno rješava pitanje Arapa biti izglasan u kratkom vremenu.Gojeni H wrote:Okano, mislim da ne citas sta pisem.Fudo Bosna wrote:Gojeni H wrote:Nuto Fude jest' se zadao.
Eto, ti postavljas tekst iz kojeg ja citam da su ipak bogatiji ljudi nesto kao kupili ovde.
Nije ni meni godra, ali eno teme nesto kao "Zasto ste pobjegli iz Bosne" gdje ljudi drvlje i kamenje na Bosnu. A ima ljudi kojima se Bosna svidja.
U cemu je problem?
Kazes " kupili", sta? Kupili i kupuju zemljiste, i masovno doseljavaju, u Ilijasu ce porasti cijene nekretnina , sutra vjerovatno i usluga, mozda i osnovnih zivotnih namirnica, ljudi ce vjerovatno ljeti biti bez vode, jer strani "turisti", pardon, ( kako turista kada kupuje/gradi stambenu kucu moze biti turista, a investitor nije?), jer ja da sada kupim zemlju u Ilijasu i tamo , posto napravim kucu i preselim iz Sarajeva,nisam nikakav "grebeni investitor", nego novi zitelj Ilijasa, da li trebam crtati da skontas?(Ta je pojava jos rasirenija u drugim dijelovima Kantona ali i sirom BIH, koji grebeni "turisti , koji grebeni "investitori", nije investitor ko ti ovdje dovlaci guzicu da zivi, kupuje zemlju, dok domicilni Bosanci odlaze iz BIH).
I da, ljudi drvlje i kamenje na BIH, iz moje sire familije dvoje otislo, prije 15 tak dana, bili ovdje u ratu u ARBIH, da ne govorim , koliko je mladjeg svijeta otislo i ide, nesluzbeno , 75000 godisnje, ko su ti ljudi kojima se Bosna svidja, to su Arapi, koji ce za 10 godina biti vecina " na Bosnjackom dijelu BIH", kada nas ode 500000 hiljada ili vise iz BIH !
Ti pitas u cemu je problem, pa ako imas manjak inteligencije i ne kontas u cemu je problem, (da Bosanci
postaju gruntovna i ziteljska manjina, a Arapi vecinski gruntovni vlasnici i brojcano jaci od nas), zaista je svaka
polemika sa tobom i slicnima tebi, na ovoj temi, suvisna i uzaludna ?
Kontam ja tebe, ali legalno Arapi ne mogu biti vlasnici zemljista. Ukoliko neko nalazi rupe u zakonu, sve zalbe treba predati nasim vlastima jer su oni ti koji su duzni da sprovode zakon u djelo.
Izgradnja naselja jeste investiranje, samo sto ja vise ne mislim da je to dobro investiranje, jer ce se i "nasi" ograditi i glumiti elitu.
S druge strane ... ako Bosancima Bosna ne valja ima onih kojima valja, barem ja tako zakljucujem iz tvojih upisa. Uvijek je bilo da ce zemlja biti onoga ko je vise voli i ko je za nju spreman da se bori.
Ako je ne volimo, nismo spremnni da se za nju borimo i da je izgradjujemo, doci ce neko ko jeste ... bili to Arapi ili Srbadija.
Pa nije ovo neka pamet, i Brko je htio da uvede 2 miliona Sirijaca kao glasačko tijelo, pa što ne bi i mi 500.000 Arapa.
- ¤ jelena ¤
#353 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Ništa - kraj priče i ključajte temu, komotno.Rijeka_snova wrote:U Službi za strance ne postoji osoba koja zna engleski jezik, a da radi sa strankama. Mislim da ne treba dalje govoriti ništa.¤ jelena ¤ wrote:Šta ono reče direktor Službe za poslove sa strancima u BiH...''nema istaket....natpis...''
E, nek si ti istaket u prvi plan priče o
i sa strancima u ovoj državi.... mašala!![]()
- Fudo Bosna
#354 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Neki portali prenose procjenu da Sarajevo ima vec 40000 Arapa stalno nastanjenih u nasem glavnom gradu , neka je ta procjena i pretjerana, ali cinjenica je da se , pogotovu, od 2015 masovno doseljavaju, da dolaze iskljucivo i kupuju zemlju u "Bosnjackom" dijelu BIH, i ako je frka sa referendumom nesto sa cim ce se Bosanske patriote izboriti, (ako smo Domovinu odbranili 1992-1995, i ove HZHB ili Dodikove atake na BIH , cemo prevladati), ali se cinjenice o 30 ili 40 hiljada Arapa u Sarajevu, zataskavaju, guraju pod tepih, pravi se "paralela", svjesno.laze o naseljavanju , lafo Rusa u RS, ili jednostavno, tema ravodnjava.
Svaka se kritika ismijava, "dizu se kriticari na trehu", valjda ce ono sto pise akademik Durakovic, i sto vidi svaki gradjanin Sarajeva, i ostali, "trolasi teme" , spoznati , tek onda, kada nam Arapi za 5 godina pokupuju svu kvalitetniju zemlju, pokupuju zemlju uz rijeke i izvore i kada moradnemo ili seliti iz sopstvene Domovine ili biti roblje, ovih robovlasnika, koje tako naivno i ,"merhametli", pustamo da nas koloniziraju !
Kao u onoj pripovjetki "Carevo novo ruho", svi vide da je "car go", ali mi , koji se usudjujemo to i reci/napisati, ili smo "Nebosnjaci", ili imamo vjerski amonizitet, (iako smo vise u sarajevskim dzamijama,od tih Arapa koje kao po vjerskoj semi, "ne gotivimo"), npr dok sam ja na jaciji u Bascarsijskoj dzamiji, Arapi , na stotine njih, hodaju Carsijom i ne naumpada im da udju u dzamiju, tako da su ta seljacka prozivanja, o toj vrsti "fobije", na temi, bezobrazna i providna...
A da to su "investitori" ili "turisti", turista, koji boravi u Sarajevu mjesecima i kupuje zemlju na Vrelu Bosne ?
P.S.
Na koncu , sinocnji, "Centralni Dnevnik 02.09.2016", i intevju sa Senahidom Memicem, pokazuje koliko bahatosti, bezobrazluka i seljakluka, u preprodaji moje i nase Domovine , moze imati jedan bahati politicar, i uz to biti pokvaren i praviti sve nas Bosnjake vjernike ali i ostle Bosnjake i sve Bosance/nebosnjake, budalma i lagati nam u lice, da se radi o prodajma "nebitnih" lokacija, da lokacija 50 - 100 metara iznad Vrela Bosne, "nije" , vodozastitna zona i da smo mi , koji branimo /osudjujemo prodaju/pljacku svoje zemlje , da imamo problem sa"islamofobijom", Bosnjak/vjernik/islamofob
, ne Senahide, ti imas problem sa sopstvenim bezobrazlukom i licemjerjem !!!
Svaka se kritika ismijava, "dizu se kriticari na trehu", valjda ce ono sto pise akademik Durakovic, i sto vidi svaki gradjanin Sarajeva, i ostali, "trolasi teme" , spoznati , tek onda, kada nam Arapi za 5 godina pokupuju svu kvalitetniju zemlju, pokupuju zemlju uz rijeke i izvore i kada moradnemo ili seliti iz sopstvene Domovine ili biti roblje, ovih robovlasnika, koje tako naivno i ,"merhametli", pustamo da nas koloniziraju !
Kao u onoj pripovjetki "Carevo novo ruho", svi vide da je "car go", ali mi , koji se usudjujemo to i reci/napisati, ili smo "Nebosnjaci", ili imamo vjerski amonizitet, (iako smo vise u sarajevskim dzamijama,od tih Arapa koje kao po vjerskoj semi, "ne gotivimo"), npr dok sam ja na jaciji u Bascarsijskoj dzamiji, Arapi , na stotine njih, hodaju Carsijom i ne naumpada im da udju u dzamiju, tako da su ta seljacka prozivanja, o toj vrsti "fobije", na temi, bezobrazna i providna...
A da to su "investitori" ili "turisti", turista, koji boravi u Sarajevu mjesecima i kupuje zemlju na Vrelu Bosne ?
P.S.
Na koncu , sinocnji, "Centralni Dnevnik 02.09.2016", i intevju sa Senahidom Memicem, pokazuje koliko bahatosti, bezobrazluka i seljakluka, u preprodaji moje i nase Domovine , moze imati jedan bahati politicar, i uz to biti pokvaren i praviti sve nas Bosnjake vjernike ali i ostle Bosnjake i sve Bosance/nebosnjake, budalma i lagati nam u lice, da se radi o prodajma "nebitnih" lokacija, da lokacija 50 - 100 metara iznad Vrela Bosne, "nije" , vodozastitna zona i da smo mi , koji branimo /osudjujemo prodaju/pljacku svoje zemlje , da imamo problem sa"islamofobijom", Bosnjak/vjernik/islamofob
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#355 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
bezbeli skola pocela i njima
nijednog danas nisam vidio do hotela...
nijednog danas nisam vidio do hotela...
-
dezurni_ucenik
#356 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
...a u kafićima, osim onih čiji su vlasnici Srbi i Hrvati, više se ne toči alkohol.
Ovo kao da je izaslo iz pera ucenika Riste Djoge i Smiljka Sagolja.
- Fudo Bosna
#357 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Prodaja zemlje 100 ili 50 metara, odmah iznad izvorista moga rodnog grada za 75km, je obicna "propaganda" ucenika Djoge i Sagolja, i osnivanje desetina fiktivnih firmi koje se kofol brave turizmom a u stvari nelegalno kupuju nas bosanki grunt, je isto samo antiislamska, "laz i propaganda", a onaj prilog na sinocnjem Centralnom FACE TV, o pljacki grunta nase zemlje, je "gebelsovska antipropaganda Hadzifejzovica", a on je inace , bosnjacki "Djogo/Sagolj", "nije patriota", "podrumas je", nije pravi Bosnjak, i " ne voli BIH ?

Last edited by Fudo Bosna on 03/09/2016 17:31, edited 1 time in total.
-
dezurni_ucenik
#358 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Fudo Bosna wrote:Prodaja zemlje 100 km odmah iznad izvorista moga rodnog grada za 75km, je obicna "propaganda" ucenika Djoge i Sagolja, i osnivanje desetina fiktivnih firmi koje se kofol brave turizmom a u stvari nelegalno kupuju nas bosanki grunt, je isto samo antiislamska, "laz i propaganda", a onaj prilog na sinocnjem Centralnom FACE TV, o pljacki grunta nase zemlje, je "gebelsovska antipropaganda Hadzifjzovica", a on je inace "podrumas", nije pravi Bosnjak, i " ne voli BIH ?![]()
![]()
Jedno je nelegalna prodaja zemljista i osnivanja fiktivnih firmi a drugo je reci da samo hrvatski i srpski kafici toce alkohol u Sarajevu.
Apsolutno se ne slazem sa tom prodajom, pa bio to arap, anunaki, europejac, amerikanac ko god da je u pitanju. Mene ovdje vise brine da nekad u buducnosti ne dodju na vlast novi Mejdzori, Miterani, Hajderi, LePeni koji ce na naredbu "puc drzi ih" nahajcat Srbe na nas. Ali ako sa prvim snijegom ove godine smanji se broj arapa u Sarajevu, neko ce morati govno da pojede na tanjiru, viljuska u jednoj a noz u drugoj ruci. Uz obavezno streamanje na Youtube. Te price o investicijama me ne zanimaju jer znam da ja necu imati nikakve koristi od toga.
I zato kazem, treba rasclaniti nelegalne prodaje od izmisljanja prica o zabrani alkohola napisanih u stilu Riste Djoge koji sluze samo za podgrijavanje vec uzarene atmosfere. Jaro moj, pa kod nas se ljudi raznose i radnim danima navece.
- Fudo Bosna
#359 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
dezurni_ucenik wrote:Fudo Bosna wrote:Prodaja zemlje 100 km odmah iznad izvorista moga rodnog grada za 75km, je obicna "propaganda" ucenika Djoge i Sagolja, i osnivanje desetina fiktivnih firmi koje se kofol brave turizmom a u stvari nelegalno kupuju nas bosanki grunt, je isto samo antiislamska, "laz i propaganda", a onaj prilog na sinocnjem Centralnom FACE TV, o pljacki grunta nase zemlje, je "gebelsovska antipropaganda Hadzifjzovica", a on je inace "podrumas", nije pravi Bosnjak, i " ne voli BIH ?![]()
![]()
Jedno je nelegalna prodaja zemljista i osnivanja fiktivnih firmi a drugo je reci da samo hrvatski i srpski kafici toce alkohol u Sarajevu.
Apsolutno se ne slazem sa tom prodajom, pa bio to arap, anunaki, europejac, amerikanac ko god da je u pitanju. Mene ovdje vise brine da nekad u buducnosti ne dodju na vlast novi Mejdzori, Miterani, Hajderi, LePeni koji ce na naredbu "puc drzi ih" nahajcat Srbe na nas. Ali ako sa prvim snijegom ove godine smanji se broj arapa u Sarajevu, neko ce morati govno da pojede na tanjiru, viljuska u jednoj a noz u drugoj ruci. Uz obavezno streamanje na Youtube. Te price o investicijama me ne zanimaju jer znam da ja necu imati nikakve koristi od toga.
I zato kazem, treba rasclaniti nelegalne prodaje od izmisljanja prica o zabrani alkohola napisanih u stilu Riste Djoge koji sluze samo za podgrijavanje vec uzarene atmosfere. Jaro moj, pa kod nas se ljudi raznose i radnim danima navece.
Ta suplja da kao nema alkohola ili svinjetine i mene nervira i ona se mantra vec 15 tak godina i nevezana je iskljucivo za Arape, ali jos je gluplja ta tvoja "suplja", da ce kao mozda Arapi otici sa snijegom
-
dezurni_ucenik
#360 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Fudo Bosna wrote:
...ali jos je gluplja ta tvoja "suplja", da ce kao mozda Arapi otici sa snijegom,
Vidjecemo.
- Fudo Bosna
#361 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
dezurni_ucenik wrote:Fudo Bosna wrote:
...ali jos je gluplja ta tvoja "suplja", da ce kao mozda Arapi otici sa snijegom,
Vidjecemo.
Vidjecemo, da ce kada odu malo , zbog snijega, kako ce "vratiti" ,sve dunume i dunume,kupljene ljetos kao "turisti", ili ce ih vrnuti djaba braci Bosancima, ili onako, u pola cijene, nego, na sta ce doci dogodine kada opet budu htjeli biti "turisti", od marta do novembra?
A da, opet ce kupovati grunt pa ga, kada zazimi , vracati nama, Bosni/Bosancima?
Last edited by Fudo Bosna on 03/09/2016 19:14, edited 2 times in total.
-
babanovac
#362 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Jewish land foundation. Kupili su "pustaru" za 20 tadasnjih dolara, u pustari ( sto bi na Ilidzi rekli jarugi) danas lezi Tel Aviv. Arapi su pustaru drzali za bezvrjednu, nisu znali sta bi s njom u posljednjih 200-300 godina. I da: u pustari nece nista da se gradi, to je samo objedinjavanje parcele. Nakon osnivanja drzave Izrael, sve parcele bez vlasnika, proglasene su drzavnim, te su prodate u korist JLF-a. Kad sam jednom SDA-ovcu rekao o potrebi kupovine zemlje u RS, odgovori mi: jebala te rs.
- Fudo Bosna
#363 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
babanovac wrote:Jewish land foundation. Kupili su "pustaru" za 20 tadasnjih dolara, u pustari ( sto bi na Ilidzi rekli jarugi) danas lezi Tel Aviv. Arapi su pustaru drzali za bezvrjednu, nisu znali sta bi s njom u posljednjih 200-300 godina. I da: u pustari nece nista da se gradi, to je samo objedinjavanje parcele. Nakon osnivanja drzave Izrael, sve parcele bez vlasnika, proglasene su drzavnim, te su prodate u korist JLF-a. Kad sam jednom SDA-ovcu rekao o potrebi kupovine zemlje u RS, odgovori mi: jebala te rs.
Da, upravo u tome je poenta, uz cinjenicu, sto ovaj seljak, Memic, hladno u oci laze da nije vodozastitna zona,da je "bezvrjedno" kao da smo maloumni..
A objektivno, citav taj dio Ilidze bi trebao biti nacionalni park, park prirode, sa strogom zabranom gradnje i zagadjivanja...
A ,"investicije", koliko ce se vode utrositi u naselje u Trnovu, ,"supljak od 4 milijarde", kada se izgrade ti razni ,tzv "drugi Buroji" u Sarajevu i BIH, te naprave vjestacka jezera za arapske guzonje, ostacemo bez izvorista pitke vode...
-
crazy_diamond
#364 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Pretjerujes fudo jbg, treba to gledati onako malo i realno, nikad arapi nece pokupovati sve pa onda mi nemamo nista, dobra je ili bolje reci odlicna stvar sto dolaze i kupuju, i to je cudo sto su sad toliko zagrizli bas na bih pored tolikog svijeta gdje mogu i lakse kupovati i dje je situacija uredjenija,al ajd
Ovdje im je jeftino,zeleno, vide tu neke dzamije,ljude koje ih pozdravljaju selamom itd i na neki nacin se osjecaju kao dobrodosli jer nemaju problem kao na zapadu dje ima dosta usminkne ili direktne mrznje prema njima
Kupovali su do sad uglavnom pustahije i hantrage neke koje su poslije realno fino uredili i lijepo je za pogledati,barem ono sto sam ja vidio. Ljudi nemaju pojma izgleda pa lupetaju svasta,fol unistit ce zelenilo i udariti beton, vodu ce shebati i sl, upravo suprotno se desava, i dokaze radi toga i vise od nas samih to cijene jer toga u rodnim krraju nemaju,stoga tu ne treba biti nikakvog straha jer ono sto su kupili ili ce kupiti,bice sigurno fino uredjeno i uklopit ce se sigurno u okolinu
Kupovat ce oni jos sigurno i neka ce, al to sve kad se sabere bice jedna mrvica bosne i nama to nece nauditi sigurno. Vrelo bosne i tako bitne neke stvari nece moci kupiti ni ograditi sigurno, ne vidim stvarno u cemu je problem da kupe poneki plac u blizini i to urede, dosta je tu tog zaraslo i sad je vise ruglo nego neka ljepota
Ovi sto kritikuju intelektualci takodje pretjeruju, normalno da je bolje po nas da investiraju u fabrike, al i to pocinje polako,sve vuce jedno drugo, s kapitalom je tako,radi se malo po malo, kad vidis da funkcionise ulazes vise i vise i doci ce na red i fabrike neke sigurno, vidim neki dan kupise hepok, ima sad i prica da bi mogli uzeti i agrokomerc i pokrenuti neku ogromnu proizvodjnju hrane za dole arapske zemlje, vrlo moguce da sad kad su se malo udomacili pocne i ulaganje u puteve i aerodrome
Sve to donosi ogromnu korist za bih, zaposljava se narod radeci za njih i placaju ljudi vrlo solidno,sto vise budu gradili rast ce i potraznja za radnicima,s potraznjom dolazi neminovno i do povecanja plata i to su neminovni zakoni ekonomije, sto vise nama i arapima bude trebali konobara,kelneri ce sve imati vece plate i sigurniji poso,tako i gradjevinci itd
Pored rasta broja zaposlenih rast ce i prihodi od poreza, generalno da ne duljimo jako dobra stvar za bih, pogotovo ako onaj buroy ozone koji se definitivno i pocinje graditi bude gradjen barem upola kao sto najavljuju, ogroman je to novac koji se pocinje ulivati u bih,uliva se sigurno i politicarima u dzepove, al u principu mnogo je nasih obicnih ljudi radnika koji ce osjetiti napokon neko poboljsanje
Kupili su arapi recimo neke ponose recimo engleske, stadione,klubove, u sred londona, englezima kao najufuranijim ljudima na svijetu to ne smeta, sto bi nama smetalo, moramo nauciti ziviti u modernom svijetu kapitalistickom i znati plivati u toj bari, ovo s arapima je iznenadna dobra prilika koju treba koristiti, fino postupati prema ljudima,jos finije i kulturnije im uzimati novce,prodati sve sto se moze dobro prodati a nije od vitalnog interesa i navlaciti ih da ulazu i u privredu,a sigurno da hoce, dosta smo patili i natapali krvlju i znojem nasu nasu zemlju,vrijeme je da i mi malo prodajemo i iznajmljujemo hantrage i maglu kao sto mnogi rade u turizmi kao najpismenijoj grani privrede za uzeti kintu na najlaksi nacin
Dosta je bosnjo ratovo,valjo bukve,kopo ugalj i na mjesalici se lomio da se prehrani, treba ove arape jos vise navlaciti,prodavati sto nam realno i nije toliko bitno,iznajmljivati, mediti im, neka brace arapa,ima kod nas i zemlj i vode dosta za sve
Ovdje im je jeftino,zeleno, vide tu neke dzamije,ljude koje ih pozdravljaju selamom itd i na neki nacin se osjecaju kao dobrodosli jer nemaju problem kao na zapadu dje ima dosta usminkne ili direktne mrznje prema njima
Kupovali su do sad uglavnom pustahije i hantrage neke koje su poslije realno fino uredili i lijepo je za pogledati,barem ono sto sam ja vidio. Ljudi nemaju pojma izgleda pa lupetaju svasta,fol unistit ce zelenilo i udariti beton, vodu ce shebati i sl, upravo suprotno se desava, i dokaze radi toga i vise od nas samih to cijene jer toga u rodnim krraju nemaju,stoga tu ne treba biti nikakvog straha jer ono sto su kupili ili ce kupiti,bice sigurno fino uredjeno i uklopit ce se sigurno u okolinu
Kupovat ce oni jos sigurno i neka ce, al to sve kad se sabere bice jedna mrvica bosne i nama to nece nauditi sigurno. Vrelo bosne i tako bitne neke stvari nece moci kupiti ni ograditi sigurno, ne vidim stvarno u cemu je problem da kupe poneki plac u blizini i to urede, dosta je tu tog zaraslo i sad je vise ruglo nego neka ljepota
Ovi sto kritikuju intelektualci takodje pretjeruju, normalno da je bolje po nas da investiraju u fabrike, al i to pocinje polako,sve vuce jedno drugo, s kapitalom je tako,radi se malo po malo, kad vidis da funkcionise ulazes vise i vise i doci ce na red i fabrike neke sigurno, vidim neki dan kupise hepok, ima sad i prica da bi mogli uzeti i agrokomerc i pokrenuti neku ogromnu proizvodjnju hrane za dole arapske zemlje, vrlo moguce da sad kad su se malo udomacili pocne i ulaganje u puteve i aerodrome
Sve to donosi ogromnu korist za bih, zaposljava se narod radeci za njih i placaju ljudi vrlo solidno,sto vise budu gradili rast ce i potraznja za radnicima,s potraznjom dolazi neminovno i do povecanja plata i to su neminovni zakoni ekonomije, sto vise nama i arapima bude trebali konobara,kelneri ce sve imati vece plate i sigurniji poso,tako i gradjevinci itd
Pored rasta broja zaposlenih rast ce i prihodi od poreza, generalno da ne duljimo jako dobra stvar za bih, pogotovo ako onaj buroy ozone koji se definitivno i pocinje graditi bude gradjen barem upola kao sto najavljuju, ogroman je to novac koji se pocinje ulivati u bih,uliva se sigurno i politicarima u dzepove, al u principu mnogo je nasih obicnih ljudi radnika koji ce osjetiti napokon neko poboljsanje
Kupili su arapi recimo neke ponose recimo engleske, stadione,klubove, u sred londona, englezima kao najufuranijim ljudima na svijetu to ne smeta, sto bi nama smetalo, moramo nauciti ziviti u modernom svijetu kapitalistickom i znati plivati u toj bari, ovo s arapima je iznenadna dobra prilika koju treba koristiti, fino postupati prema ljudima,jos finije i kulturnije im uzimati novce,prodati sve sto se moze dobro prodati a nije od vitalnog interesa i navlaciti ih da ulazu i u privredu,a sigurno da hoce, dosta smo patili i natapali krvlju i znojem nasu nasu zemlju,vrijeme je da i mi malo prodajemo i iznajmljujemo hantrage i maglu kao sto mnogi rade u turizmi kao najpismenijoj grani privrede za uzeti kintu na najlaksi nacin
Dosta je bosnjo ratovo,valjo bukve,kopo ugalj i na mjesalici se lomio da se prehrani, treba ove arape jos vise navlaciti,prodavati sto nam realno i nije toliko bitno,iznajmljivati, mediti im, neka brace arapa,ima kod nas i zemlj i vode dosta za sve
- kamberovica polje
#365 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Vidi ti samo glavurde kod ovog kljusinara, pa čim progovori jasno ti bude s kakvim imaš posla. Sama činjanica da je on na nekoj funkciji je zastrašujuća a još je strašnije da je neko glasao za njega.
-
united bosnae
#366 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
....zamisli molim te da je ovo 92-ga i da je neko napisao ovaj tekst... kako bi danas gledao na njega (tekst)?one hundred eyes wrote: Trenutno dosta ljudi se okoristilo od tih arapskih para, pored oni koji rade kao posrednici u toj njihovoj kupovini tu su i oni koji prodaju zemlju koja im je dugo vremena stajala/propadala a sad uzimaju dobre pare za istu. Dakle sad za sad više ljudi ima koristi od tih Arapa nego štete, a gdje će nas to na kraju odvesti to ćemo tek da vidimo. Ja mislim da će njima i to dosaditi kao što im sve dosadi pa da će u jednom trenutku samo otići i ostaviti sve, pa možda neko i iskoristi i useli u te njihove vile
Trenutno dosta ljudi se okoristilo od tih arapskih mudzahedina, pored oni koji su angazovani u Armiji BiH tu su i oni koji rade u humanitarnim organizacijama i koji pomazu napacenom narodu. Dakle sad za sad više ljudi ima koristi od tih mudzahedina nego štete, a gdje će nas to na kraju odvesti to ćemo tek da vidimo. Ja mislim da će njima i to dosaditi kao što im sve dosadi pa da će u jednom trenutku samo otići i ostaviti sve, pa možda neko i iskoristi ono sto ostane iza njih:)
- insomnia78
#367 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Nema govora, majstor si usporedbe
- Fudo Bosna
#368 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose? O
crazy_diamond wrote:Pretjerujes fudo jbg, treba to gledati onako malo i realno, nikad arapi nece pokupovati sve pa onda mi nemamo nista, dobra je ili bolje reci odlicna stvar sto dolaze i kupuju, i to je cudo sto su sad toliko zagrizli bas na bih pored tolikog svijeta gdje mogu i lakse kupovati i dje je situacija uredjenija,al ajd
Kome ti prodajes damu za bubrege, koja kupovina stadiona, u UK, koje investicije, halooo, pa imate li vi koji ovo podrzavate zdrave pameti?
Nisu problem investicije problem je MASOVNO DOSELJAVANJE I KUPOVINA HEKTARA I HEKTARA ZEMLJE, svaka uporedba sa UK ili Njemackom je glupa , jer tamo zivi 60-80 miliona ljudi, u Bosni 3,5, od toga Bosnjaka 1.75mil na nekih 16000km2 teritorija.
Oni su tek prosle godine poceli masovno dolaziti. Ove godine imas invaziju, svaki 4 ti kupuje grunt, NE ULAZE, NE INVESTIRA, NEGO KUPUJE ZEMLJU, to nije investicija nego promjena vlasnistva, tvoje i moje/bosanske zemlje.
UK u , nista ne znaci milion Arapa, za nas je 200.000 ili vise Arapa katastrofa, kada postanu vlasnici grunta, to nisu, (poput Palestinaca ili Marokanaca, radnici), to su trutovi koji u pustinji zive od nafte i robovlasnickim nacinom eksploatisu nearape, i nas u Bosni ceka takva buducnost, pr Durakovic je poznavalac tog dijea arapskog svijeta/kulture i sa pravom je zabrinut kao i velika vecina gradjana Sarajeva.
Pogledaj sinocnji , "Centralni" na FACE TV, od 02.09, pa ce ti biti jasnije kakva opasnost prijeti BIH, ali najvise Bosnjacima !!!
Licno sam u Medini i u zalivskim zemljama imao prilike vidjeti Pakistance/Bangladezane, koji rade i po 12h, za pisljivih i bijednih 200 eur mjesecno, je li takvu buducnost prizivas/zelis sutra svojoj djeci?
Last edited by Fudo Bosna on 04/09/2016 01:22, edited 1 time in total.
- Fudo Bosna
#369 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
kamberovica polje wrote:
Vidi ti samo glavurde kod ovog kljusinara, pa čim progovori jasno ti bude s kakvim imaš posla. Sama činjanica da je on na nekoj funkciji je zastrašujuća a još je strašnije da je neko glasao za njega.
Kako neko moze biti ovako pokvaren i raditi protiv sopstvenog naroda i drzave? Fuujj !!!
- and
#370 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
samo se debil bez ideje i budućnosti boji svemiraca.
ljudi dolaze sa parama i ulažu, a ti treba da kreiraš pravila igre.
eto bolje da zemlja stoji i propada,a da nam dolaze turisti s ruksacima i u gojzericama .
eto bolje da zemlja stoji i propada,a da nam dolaze turisti s ruksacima i u gojzericama .
- kamberovica polje
#371 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Ma koja pravila igre čovječe, pa mi za sebe nemamo pravila igre a kamoli za strance i strane "investirore". Nije problem investicija i turizma, problem je što se prodaje ono što se ne smije prodavati ali neka, braća arapi muslimani ne bi to nas zejbalo ha ja.and wrote:samo se debil bez ideje i budućnosti boji svemiraca.
- Fudo Bosna
#372 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
and wrote:samo se debil bez ideje i budućnosti boji svemiraca.
Nije problem tih par investitora poput Al Sidija i slicno, problem su hiljade onih koji sve pokupovase , kane zivjeti ovdje a tvoja i moja djeca ce biti robovi u njihovim arapskim restorancicima, "trade agencijama", pise pored hotela Holiwud, "trazim sekretarica sa znanje engleski", kada ih se naseli 200000 hiljada za 5 godina, i kada nas porobe, skontacemo koga smo ugostili.
Najtoplije ti zelim da ti Arap bude gazda/poslodavac, pa da ti naumpadnem,
- and
#373 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
ti u svojoj zemlji donosiš zakone,najnižu satnicu,pravila igre.Fudo Bosna wrote:and wrote:samo se debil bez ideje i budućnosti boji svemiraca.
Nije problem tih par investitora poput Al Sidija i slicno, problem su hiljade onih koji sve pokupovase , kane zivjeti ovdje a tvoja i moja djeca ce biti robovi u njihovim arapskim restorancicima, "trade agencijama", pise pored hotela Holiwud, "trazim sekretarica sa znanje engleski", kada ih se naseli 200000 hiljada za 5 godina, i kada nas porobe, skontacemo koga smo ugostili.
ako si ih već donio i donosiš da budemo roblje isti mi k bio rob arapu ili nekom papku s 8 osnovne koji ima milione
- and
#374 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
pa privuci tenisere,nek mjesto u monte karlu kupuju u trnovukamberovica polje wrote:Ma koja pravila igre čovječe, pa mi za sebe nemamo pravila igre a kamoli za strance i strane "investirore". Nije problem investicija i turizma, problem je što se prodaje ono što se ne smije prodavati ali neka, braća arapi muslimani ne bi to nas zejbalo ha ja.and wrote:samo se debil bez ideje i budućnosti boji svemiraca.
dobar biznis,ovdje skupo prodajemo zemlju, a jeftino kupujemo u rs-u.
mnogo mi je strašnija bila varijanta kad su bošnjaci po rs u 50 duluma za 15000km prodavali
- Fudo Bosna
#375 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
and wrote:ti u svojoj zemlji donosiš zakone,najnižu satnicu,pravila igre.Fudo Bosna wrote:and wrote:samo se debil bez ideje i budućnosti boji svemiraca.
ako si ih već donio i donosiš da budemo roblje isti mi k bio rob arapu ili nekom papku s 8 osnovne koji ima milione
Koje zakone, koji ce nas "zastititi", smijesan si?
Inspektor ovome sto , "trazi sekretarica sa engleski"- nece ni zaviriti u firmu, a bogme, nasem covjeku/poslodavcu hoce. Ako Arapu i zaviri, no sikiriki , koverta ce "odraditi svoje", samo da si imao priliku upoznati nekog Pakistanca, koji ima "sva radnicka prava", radi od sabaha do jacije, 12h, a gazda, Saud mu milioner, i zaradi "citavih" 200 eura u Medini, ili da vidis radnike u Dubajiu, kako su placeni i koliko rade?
Eto takva, robovlasnicka bagra, ti dolazi u Sarajevo i kupuje zemlju i kani zivjeti ovdje, a mi , pravi "bekani"!